| dany1988 a întrebat:

Credeti ca a contribuit la executarea lui Iisus si amenintarea lui Iisus la adresa templului? A zis ca nu o sa mai fie piatra pe piatra si ca o sa construiasca el altul in 3 zile.Ca sa vedeti. Iisus nu prea era usa de biserica

36 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu cred, mai mult a contat ce a facut atunci in templu, atunci sau enervat rabini, iisus a facut ceva bun, viermi aia ca si preoti din ziua de azi fac afaceri in casa lui dumnezeu

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Isus mergea la sinagogă și citea Vechiul Testament. Amenințarea lui Isus se referă la legea lui Moise și la supremația preoților de atunci. El îi învăța pe oameni altceva, se comporta ca un eretic. Isus le contesta autoritatea, poziția socială. locul lor de muncă, veniturile căci evreii dădeau 10% din venit templului. Oamenii i se închinau lui, vezi manifestația la intrarea în Ierusalim. Acestea nu putea fi tolerate, de aceea condamnarea.

| DaniNovember a răspuns:

Frica preotilor de a-si pierde puterea a dus la executia lui Isus. Au pus pretextul de blasfemie cand Isus s-a dat drept fiul lui Dumnezeu. Culmea ca tot Isus s-a rugat de pe cruce pentru preoti si ceilalti care erau de fata.

| TheOracle a răspuns:

Mai ai sa ne spui ca Iisus oferea bani cu camata.
Si la faza cu templul in 3 zile, drept cine se crede? Un chinez? Ca doar aia mai construiesc in halul ala.

| sadrian46 a răspuns (pentru TheOracle):

Nu se punea problema unei construcții de cărămidă ci de o nouă abordare a religiei, ceea ce te aduce la templu, ceea ce reprezinntă templul. nu construcția în sine, ci viața spirituală care o reprezintă el. Idee că Isus a înviat, asta după 3 zile de la moarte, stă la baza noii credințe. Cu învierea Isus, se transformă din om în Dumnezeu, dar nu unul care este undeva sus, ci unul care declanșează prin studenții lui, apostolii, modificarea religiei vechi și apariția uneia noi.
Când pornește legea nouă? O dată cu învierea lui, cu această interpretare, care la acea vreme putea fi crezută. Nu are relevanță ceea ce credem noi acum, ci ceea ce credeau ei atunci. Ea a generat apariția noii religii, a noului templu spiritual, nu cărămizile, și lemnul care poate lua foc, vezi Notre Dame, ci acel templu care așa cum prognozează Isus, va păstra cuvintele lui, care nu vor trece, până la sfârșitul veacurilor.

| Crissi99 a răspuns:

Interesantă întrebarea ta. Dacă citești mai atent în Biblie, o să descoperi că Domnul Isus vorbea despre Trupul Său, care a înviat în trei zile...iar dacă intrăm mai adânc în problemă, citind epistolele apostolului Pavel, aflăm că Biserica este considerată Trupul Lui Hristos, El fiindu-i Cap...și, de asemena, o "Casă duhovnicească", un adevărat Templu al creștinismului. Îți scriu aceste lucruri în speranța că știi despre faptul că, în viziunea creștină, Biserica nu se referă la betoane, ci este vie, formată din "pietre vii", după cum e scris. Un om răscumparat = o piatră în Biserica Vie. Sper că ai înțeles.winking

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

Omule, se refera la templu.Stii ce e amuzant.Ca interpretati dupa cum vreti voi, ca sa para ca voi.Deci.Trupul e din pietre? Deci se omora singur, asta dupa deductia ta.

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

„Voi dărâma acest Templu făcut de mâini omeneşti şi în trei zile voi clădi altul, făurit nu cu mâinile". Acum ce mai zici?

| Mateeo a răspuns (pentru dany1988):

"Faurit nu cu mainile"
E o metafora.
Isus a murit si in 3 zile a inviat. Cam mare coincidenta, nu crezi?
La asta se referea. Cand el a murit, perdeaua templului s-a rupt, semficand ca toata lumea are acces la Dumnezeu.
Templul despre care vorbeste este biserica. Daca nu ma crezi pe mine, intreaba orice teolog si o sa iti zica asa.

| dany1988 explică (pentru Mateeo):

Omule, numai metafore vezi? Deci.Sa o luam in metafore. Dumnezeu a zis sa nu preacurvesti, dar de fapt era o metafora, si de fapt insemna sa preacurvesti..Vezi? Numai bagati ma de la voi.Ca pe baza asta exista multe secte.

| dany1988 explică (pentru Mateeo):

Vezi ca Iisus nu trebuia sa moara.Ca sa se implineasca profetia.

| Mateeo a răspuns (pentru dany1988):

Nu.
Isus a vorbit oamenilor in termeni usor de inteles.
Daca incepea cu teologi sofisticate nu ar fi inteles nimeni nimic

| dany1988 explică (pentru Mateeo):

Nu mai interpreta dupa ureche, ca daca ii pun aceeasi intrebare altui crestin, zice altceva, si la altul la fel, si tot asa.

| Mateeo a răspuns (pentru dany1988):

Nu ma priveste pe mine ce zic alti crestini. Treaba lor.
Eu ti-am zis parerea mea. Daca dai scroll o leaca mai sus ai sa vezi cineva cu o parere foarte similara

| Crissi99 a răspuns (pentru dany1988):

"Dar El le vorbea despre Templul trupului Său. Tocmai de aceea, când a înviat din morți, ucenicii Lui și-au adus aminte că le spusese vorbele acestea; și au crezut Scriptura și cuvintele pe care le spusese Isus." (Ioan 2:21-22)

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

Nu,man.El tocmai la templu s-a referit. Asta dupa ce le-a daramat mesele popilor, sau cine era acolo.Parca Pilat l-a intrebat despre ce a zis despre daramarea templului.Dar el nu a zis nimic. Daca era o metafora, se apara in fata lui Pilat. Daca era metafora, zicea ''Daca imi veti darama templu, il voi construi in 3 zile', nu ca ''il voi darama.Ca se intelegea ca se sinucide.

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

Ioan 2 cu 21 ''V-am scris nu că n-aţi cunoaşte adevărul, ci pentru că îl cunoaşteţi şi ştiţi că nicio minciună nu vine din adevăr.
22Cine* este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Isus este Hristosul? Acela este antihristul, care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul.''Nu zice nimic despe templu.

| Crissi99 a răspuns (pentru dany1988):

Man laughing Vezi că ai citat din Întâia epistolă sobornicească a lui Ioan. Caută Evanghelia după Ioan.

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

Crezui ca zici ioan 2 cu 21, nu cartera 2..Acum ma uit acolo.

| Crissi99 a răspuns (pentru dany1988):

Și tăcerea e un răspuns. Mie mi se pare cel mai inteligent când ai de a face cu niște ignoranți, sincer...

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

Am inteles.Acum caut.

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

Man,nu mai interpretati dupa ureche.

| Crissi99 a răspuns (pentru dany1988):

Tot nu e bine. Caută Evanghelia după Ioan.

| Crissi99 a răspuns (pentru dany1988):

Și vezi că sunt fetiță, man... laughing

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

Cris, mai e si Cristi.Asa ca abtine-te.Asa e interpretarea celui care a scris.Scrie clar ca ''Iisus a răspuns şi le-a zis: Dărâmaţi templul acesta şi în trei zile îl voi ridica.
20. Şi au zis deci iudeii: În patruzeci şi şase de ani s-a zidit templul acesta! Şi Tu îl vei ridica în trei zile?''.Ia sa caut partea cu ''voi darama, ca nu mai stiu unde e.

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

Https://prnt.sc/ssj4at, ce iti zice asta? Citeste de la versetul 13 pana la 21.La verstul 21 e interpretarea lui Ioan.

| Crissi99 a răspuns (pentru dany1988):

Bine, man, mă abțin. big grin El a spus să dărâme templul firesc pentru că urma să ia ființă ceva mult mai înălțător, un Templu duhovnicesc, prin învierea Trupul Lui... Realitatea din Noul Testament urma să ia locul umbrei din Vechiul Testament. Și aceasta este interpretarea întâlnită în Ioan, în versetele pe care ți le-am trimis, nu ceva dedus de mințile noastre.
În legătură cu dărâmarea Ierusalimului, ce mi-ai trimis că " nu va rămâne piatră pe piatră care să nu fie dărâmată", aceea e o profeție a Domnului Isus, care s-a împlinit cred că în anul 70 d.Hr., când au venit romanii și și-au făcut de cap. Acum că ai adus aminte de asta, am și eu o întrebare, poate mă lămurește cineva... Dacă nu a rămas piatră pe piatră care să nu fie dărâmată, ce este cu Zidul Plângerii de la Ierusalim? Eu nu cred că acel zid este din vechea cetate Ierusalim...

| dany1988 explică (pentru Crissi99):

Gata, am gasit ''Gărzile îl aduc în curtea arhiereului Caiafa, unde s-au adunat marii preoţi, bătrânii şi scribii — întregul Sanhedrin. Acolo, îl iau la întrebări despre ameninţările pe care le-a făcut la adresa Templului, folosind împotriva lui propriile sale cuvinte:'-L-am auzit spunând: „Voi dărâma acest Templu făcut de mâini omeneşti şi în trei zile voi clădi altul, făurit nu cu mâinile". Aceasta este o acuzaţie foarte gravă. Templul e principala instituţie civică şi religioasă a evreilor. Este singura sursă a cultului evreiesc şi cel mai important simbol al hegemoniei romane peste Iudeea. Până şi cea mai mică ameninţare Ia adresa Templului ar suscita imediat atenţia autorităţilor preoţeşti şi romane. Cu câţiva ani mai devreme, când doi rabini zeloşi, Iuda, fiul lui Sephorraeus şi Matei, fiul lui Margalus, le-au împărtăşit învăţăceilor planurile lor de a înlătura vulturul de aur pe care Irod cel Mare îl plasase deasupra porţii principale a Templului, ambii rabini şi patruzeci dintre discipolii lor au fost capturaţi şi arşi de vii. Totuşi, Isus refuză să răspundă acuzaţiilor aduse împotriva lui, probabil fiindcă nici nu are ce răspuns să dea '''.Nu mai tineam minte unde am vazut asta.In cartea zelotul.

| anonimg a răspuns (pentru Crissi99):

"Acum că ai adus aminte de asta, am și eu o întrebare, poate mă lămurește cineva... Dacă nu a rămas piatră pe piatră care să nu fie dărâmată, ce este cu Zidul Plângerii de la Ierusalim? Eu nu cred că acel zid este din vechea cetate Ierusalim..."

Profetiile nu trebuiesc luate mot-a-mot. Eu cred ca la Templu se referea cand a spus aceste cuvinte. Iar daca a mai ramas "piatra pe piatra", a fost doar ca sa ramana o aducere aminte a ceea ce a fost candva Templul lui Dumnezeu. Si ce a ramas altceva decat Zidul Plangerii?
Cercetarile arheologice nu contesta ca Zidul Plangerii (care inainte nu era numit astfel) nu ar fi facut parte din Templul de la Ierusalim. Nu este nici de constructie moderna pentru ca am fi cunoscut acest lucru. Pastorul Traian Aldea este si arheolog. Il gasesti pe net.

| Crissi99 a răspuns (pentru anonimg):

Înțeleg... Totuși, îmi vine foarte greu să cred... Cuvântul lui Dumnezeu se împlinește cu fiecare cuvințel.

| anonimg a răspuns (pentru Crissi99):

Sunt mai multe tipuri de profetii: unele nu pot fi schimbate (atunci când vorbim despre sfârșitul lumii, de visul lui Nabucodonosor, etc); altele pot fi schimbate (atunci când oamenii se pocăiesc, soarta lor poate fi schimbata înaintea lui Dumnezeu); altele pot fi parțial schimbate (atunci când Dumnezeu nu a îngăduit ca Israel să ajungă în robie pe timpul unui împărat care a trăit în ascultare de El).
Îți dau un exemplu despre împlinirea "cuvânt cu cuvânt" a unei profetii:
"Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină;
dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit."" (Geneza. 2:16, 17)
Adam nu a murit în ziua în care a mâncat din rodul interzis. Dar atunci natura lui a devenit muritoare.
Știm că Dumnezeu nu dorește moartea celui ce moare. De aceea El oferă timp pentru pocăință, ca omul muritor să se poată bucura de viața veșnică.

Cât despre Zidul Plângerii, Solomon nu a construit un astfel de zid, nici aceia care au venit din robia babiloniană atunci când Templul a fost reconstruit. Zidurile cetății nu aveau nume, ci doar porțile lor. (Neemia. 2:15; 3:1, 3)
Deci nu toate profețiile se împlinesc cuvânt cu cuvânt după modul nostru de percepție. Dar după al lui Dumnezeu, da.

| dany1988 explică (pentru anonimg):

Profetia cea importanta nu s-a implinit, pentru ca Iisus a murit.Fix Israel a fost in robia romana. Iisus nu a fost mesia, pentru ca nu trebuia sa moara. '' Isaia 9:6
,,Şi mare va fi stăpânirea Lui şi pacea Lui nu va avea hotar. Va împărăţi pe tronul şi peste împărăţia lui David, ca s-o întărească şi s-o întemeieze prin judecată şi prin dreptate, de acum şi până-n veac. Râvna Domnului Savaot va face aceasta".'' '' Isaia 9:1-2
,,Poporul care locuia întru întuneric va vedea lumină mare şi voi cei ce locuiaţi în latura umbrei morţii lumină va străluci peste voi. Tu vei înmulţi poporul şi vei spori bucuria lui. El se va veseli înaintea Ta, cum se bucură oamenii în timpul secerişului şi se veselesc la împărţirea prăzilor".In profetie scria ca se naste din neamul lui David. Si din ce neam? Si trebuia ca poporul sa stie de unde vine? Si ce cauta la recensamant Maria si Iosif? Inca un bullshit ''Iosif s-a suit şi el din Galileea, din cetatea Nazaret, ca să se ducă în Iudeea, în cetatea* lui David, numită Betleem, pentru că** era din casa şi din seminţia lui David''.Se stie pentru ce se face recensamantul.Ce cauta Maria si Iosif in alta localitate? Ca nu locuiau acolo ca sa participe la recensamant.Ce ar fi eu ca sa ma duc in Drobogea la recensamant, ca de acolo a fost tatal lui tatarolling on the floor

| CuvantulLuiPetru a răspuns:

Pai a construit o alta "biserica" cult in 3 zile, atunci cand a Inviat.
Templul despre care spune ca nu o sa mai fie piatra pe piatra, adica pietrele se vor imprastia, dupa cum se stie asta si s-a intamplat cu poporul evreu si nici macar acum templul lor nu a fost reconstruit chiar daca au revenit pe teritoriul strabun de peste 50 de ani.
Ai dreptate nu prea era usa de biserica aia, dar e stalpul bisericii celeilalte.