Hmm... cum ai ajuns la concluzia ca acesti multi raspanditi crestini ce isi duc traiul fericit pe acest glob sunt lacomi dupa viata?
Nu. Sfintii parinti, primii crestini nu credeau in Dumnezeu pentru ca le oferea viata vesnica. Dupa cum spune si 1 Ioan 4:19, crestinii Il iubesc pentru ca El i-a iubit intai. Cu siguranta si astazi exista asemenea crestini.
Crestini au fost indoctrinati de mici sa creada in Dumnezeu, nimeni nu a crezut de buna voia si indoctrinat de mic pana cand esti mare,e pur simplu o convingere atat nu o placere,ei nu cred din iubire, placere si pentru ca asa fost indoctrinati sau le e frica sa iasa din zona de confort, e pericol total sa creada ceva nou, crestini sunt 2, 5 miliarde de persoane,crestinismul sa raspandit prin sclavie,crime,razboaie,ura,violenta,cu sabia,indoctrinare,crestinismul a curatat popoare intregi de pe fata pamantului si sau si omorat intre ei, clar iisus nu venit pentru rasa alba, probabil pentru rasa neagra aia nu au tinut sclavi pe nimeni, nu au facut razboaie, mai auzi tampenia aia trebuie sa crezi, crestini habar nu au de propia lor biblia ei cred in intersele lor propi si atat
Iar ateii prefera sa nu creada in Dumnezeu pentru acelasi confort psihic. Sa crezi ca poti face ce vrei in viata asta, ca nu te va trage nimeni la raspundere dupa moarte, si nu te poate astepta nimic rau si chinuitor
Asta e definitia crestinului?
Om care crede in Dumnezeu pentru confortul psihic? Doamne fereste.
Dorinta pentru viata vesnica e implantata de Dumnezeu in mintile oamenilor. Nu e vorba de lacomie ci de triumful vietii de la Dumnezeu.
Nu e adevărat. Pentru atei ei se consolează ca pot face ce vor aici dar dacă nu e asa.
Totul se plătește
Nu e vorba doar de confort psihic. Confortul vine mai apoi, si nu e ceea ce se cauta neaparat.
Credinta incepe cu... groaza. Realizezi ca esti pacatos, realizezi ca viata ta e pe un drum gresit, si realizezi ca vei da cindva socoteala, daca nu cumva ai inceput sa dai pentru ce faci. Nu e nici un confort psihic in a te simti pacatos, mizerabil, in a vedea ce e rau in tine. Fara asta, nu e vorba de credinta. Confortul vine mai tirziu, cand intri in relatie cu Dumnezeu, si ai constienta faptului ca pacatele iti sunt iertate, ca vina a fost data la o parte, orice ai fi facut. Dar nu e un scop in sine, pentru ca intotdeauna credinta aduce si lupta, aduce si impotrivirea, viata ta devine o lupta cu raul.
Madam Nirvana, povesteste-mi o fantezie de-a ta din...Campiile Elizee!
Acum 4 ore | Yavanna a răspuns:
Iar ateii prefera sa nu creada in Dumnezeu pentru acelasi confort psihic. Sa crezi ca poti face ce vrei in viata asta, ca nu te va trage nimeni la raspundere dupa moarte, si nu te poate astepta nimic rau si chinuitor
faci pe naiba ce vrei ca exista legi valabile pentru toti, cu toti suntem pedepsiti pe pamant indiferent in ce credem
Pentru atei ei se consolează ca pot face ce vor aici dar dacă nu e asa.
cosmina tu traiesti pe pamant? te intreb pentru ca vad ca nu stii,orice om este judecat de legi umane indiferent de ce crede sau nu, un ateu nu crede pentru ca nu exista dovezi sa creada si asta o recunoaste orice crestin sincer, credinta nu cere dovezi, plus daca voi crestini stiti ca pacatuiti de ce pacatuiti, doar atei pacatuiesc a, de asta tarile religioase sunt violente iar cele atee pasnice, vrei sa imi spui ca 1% din populatia romaniei face tot raul? inca o intrebare tu nu faci nimic din cauza unei frici, tu ai ucide daca nu ai crede in dumnezeu, wow langa astfel de persoane cine ar vrea sa traiasca, faza cu totul se plateste = parca iisus a spus sa nu isi judeci aproapele
Acum 3 ore | Bissell a răspuns:
Asta e definitia crestinului? laughing Om care crede in Dumnezeu pentru confortul psihic? Doamne fereste
da asta e definitia si nu e nimic de ras, https://www.tpu.ro/......gumentati/
crestini recunosc ca ofera un confort si de asta cred
Te inseli daca tu crezi ca o sa mi expun aici vreuna din fantezii
Aici gresesti sigur, cel putin in privinta mea. Am fost indoctrinat de comunisti sa nu cred. Si abia de la 20 de ani cred, dupa ce am cautat la modul cel mai serios dovezi, caci credinta mea are baza intelectuala. Nu m-am lasat indoctrinat nici de vreo biserica, la biserica am inceput sa merg abia cand am avut convingeri ferme ca crestin.
Si, dincolo de convingere, e si placere, cum ii spui. Bucuria de a te intoarce "acasa", la origini, acolo unde mereu ti-a fost locul, dar tu ai iesit din el, e mai mare ca orice alta bucurie sau placere din lumea asta. De fapt, cand te intorci, realizezi cit de superficiale sunt placerile din lumea asta si cit de profunda e acea bucurie, desi nu e extazianta decat uneori.
Si, da, nu credem in iubire, in cea carnala, senzuala, desi si ea isi are locul in cadrul casatoriei, insa nu in forma mizerabila pe care o gasesti in lume, nici in cea sirpoasa, in care sunt o multime de "te iubesc!" si un miliard de dragalasenii, dar cand e sa ai nevoie, iubitul tau nu e linga tine, ci foarte departe. Credem in iubirea frumoasa, care daruieste, care lasa de la ea, care pune pe cel iubit pe primul loc, care sacrifica de dragul lui poate chiar totul. Daca asta numesti tu indoctrinare, hai, fie cum zici tu, suntem indoctrinati, dar ce bien ar fi daca toti oamenii ar fi asa de indoctrinati! Cu siguranta am trai intr-o lume mai buna.
Iisus nu a spus ca vine rapid Apocalipsa. Ci doar "in curand". E o diferenta. Cei care Il cunosc pe Dumnezeu stiu ca "in curand" nu e neaparat in curand. Poate sa dureze ani pana se intampla acel in curand, desi tu ai nevoie chiar atunci. In fond, daca e cum zice Biblia, ca la Dumnezeu o mie de ani e ca o zi, si o zi ca o mie de ani, nu e de condamnat cand ti se zice "in curand", si tu primesti raspunsul dupa ani de zile. Dupa zisa Bibliei, inca suntem "in curand" cu Apocalipsa, cele 2000 de ani sunt doar doua zile trecute, deci Isus nu a gresit cu nimic zicind asa. Si nici faptul ca nu se intampla inca nimic nu dovedeste ca nu va fi. Doar ca nu s-a intimplat. Inca.
Un adevarat crestin stie ca adevarata viata incepe dupa moartea sa. Cand ai sa intelegi asta, vei intelege tot.
Am inteles. sfintenia ta, vezi sa nu prinzi panza de paianjen, te prinde papa..razzi
Toti ne dorim să trăim. Este din instinct. Suntem programați să supraviețuim. Ei cred pur si simplu. Nu conștientizează pentru ca nu cunosc,ca si noi toti,ce este după moarte. Noi nu suntem capabili să vedem in viitor si nici sa cunoastem un alt loc diferit de cel din care facem parte. Ei cred in viata de apoi. Cred. Nu stiu,nu studiază. Cred si atat. Ii multumeste, ii face sa si continue viata Asta, caci despre viata asta e vb, nu cea de apoi, cu ușurință.
Si nu ti se pare normal sa fie asa? Cel ce detine adevarul, mereu se va "scoate" avand argumente. RAY, sunt credincios de mai bine de 25 de ani, si am avut prilejuri fie sa imi reconsider in anumite aspecte credinta, fie sa o intaresc prin argumentele gasite pe parcurs, si sunt si acum deschis pentru o reconsiderare generala daca cineva vine cu argumente serioase, insa mereu si mereu dovezile si argumentele au inclinat in favoarea credintei.
E o prostie sa mai si pedepsesti omul dupa o viata de rahat si dupa moarte. Dar la zeul vostru totul e posibil. Nu inteleg ce vedeti la el de il slaviti atat si ii luati apararea.
Din nou gresesti, RAY!
![]()
"Cel care minte va minti mereu ca sa apere o minciuna"? Chiar asa? Mereu? Cel care minte, o va face pana in fata mortii. Nu stiu sa fi murit cineva pentru o minciuna. Pentru adevar, pentru convingeri personale stiute ca fiind bine ancorate in realitate, au fost destui cei ce au murit. Si crestinismul exceleaza aici. Cineva spunea pe buna dreptate ca biserica e cladita pe singele martirilor. Cel mai graitor exemplu e al apostolilor. Ei au umblat cu Isus. L-au vazut in carne si oase. L-au vazut murind. Dar L-au vazut si inviind. Si 11 din 12 au mers pana la moarte pentru asta, pentru asta au murit. Crezi ca daca nu Il vedeau viu dupa ce a murit mai erau ei gata sa moara pentru El? Mai tineau ei minciuna si dupa moarte?
Rezolvarea e usoara, dar pentru mintile deschise.
Chestia cu evolutia ce ti-o ziceam nu e un argument de gradinita, dovada e ca doar aduci acuze, nu si contraargumente. Gindeste, RAY, matematic vorbind! Fa calculele, asa cum ti le-am prezentat eu, si vei vedea ca nu e un argument de gradinita. Matematica nu te lasa sa crezi in evolutie. Sau trebuie sa gasesti contraargumente mai greu credibile decat credinta insasi.