| AvalohAlin a întrebat:

Crezi că viața/constienta noastră se sfârșește odată cu moartea fizica sau continua și după într-o formă sau alta, într-o dimensiune sau alta, intr-univers altfel sau altul?

9 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Om muri si om vedea... Toate indiciile converg catre aceasta concluzie, a existentei ce continua... happy

| Celcestietot a răspuns:

Eu cred că nu murim odată cu acest corp. Un exemplu bun ar fi că noi putem genera energie din nimic, cineva spunea că practic energia este liberă, doar că noi nu o putem manipula, că energia este peste tot (un savant sau mai multi - nu mai știu numele). Sufletul este energie, iar energia nu se poate pierde, aceasta de transforma în diferite / având roluri diferite. Biblia ne vorbește despre viața de apoi, iar în alte religii / mitologii antice sau de actualitate, se vorbește despre viața de apoi. Deci ar fi totuși o probabilitate pozitivă, ca viața de apoi sa fie una cat se poate de reală. Exemple : dedublarea, posesia, vorbirea într-o limbă antică a celui posedat - limba documentată sau nu, învățăturile lui Isus, Biblia, alte mitologii / credințe, experientele oamenilor în pragul de moarte, ființele care bântuie casele, îngerii de lumina, paralizia in somn etc (exemple care au legătură cu viața de apoi).

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Eclesiastul 8/3-8 ne da răspunsul:"Iată cel mai mare rău in tot ce se face sub soare:anume ca aceiași soarta au toți.De aceea si este plina inima oamenilor de răutate, si de aceea este ațâța nebunie in inima lor tot timpul cat trăiesc.Si după aceea? Se duc la cei morți.
4.Caci cine este scutit? Oricine trăiește, tot mai trage nădejde; caci un caine
viu face mai mult decât un leu mort.
5.Cei vii, in adevăr, macar stiu ca vor muri; dar cei morți nu stiu nimic, si nu mai au nici o răsplată, fiindcă pana si pomenirea li se uita.
6.Si dragostea lor, si ura lor, de mult au si pierit, si niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare.
7.Du-te dar, de mananca-ti pâinea cu bucurie, si bea-ti cu inima buna vinul; caci de mult a găsit Dumnezeu placere in ce faci tu acum.
8.Hainele să-ți fie albe, in orice vreme, si untdelemnul sa nu-ți lipsească de pe cap.
Hainele albe reprezinta faptele neprihănite iar untdelemnul reprezintă Duhul Sfânt

| Irinel15123532 a răspuns:

Cand inima isi inceteaza bataia, si plecam din aceasta lume, vom fi impreuna cu Hristos in slava. Nu merita sa ne pierdem mintile pentru bani si lucruri trecatoare in lumea aceasta, trebuie sa traim frumos, in dragoste fata de altii si ajutand cu tot ce putem persoanele din jurul nostru si familia noastra, ce inseamna 80 de ani traiti aici in comparatie cu o vesnicie fara sfarsit care trece de 1 miliard de ani spre infinit, 80 de ani aici, sunt egali cu zero. De ce sa ne pierdem timpul pe lucruri ieftine? Bani, placeri de o clipa, curvii, betii, imbuibari, droguri, cand am putea sa traim frumos si in ascultare de Dumnezeu. Voi enumera cateva principii biblice. ''Iubiti-va unii pe altii, cinstiti-va parintii, faceti milostenie celui lipsit, aveti grija de orfan si vaduva, fiti sensibili la nevoile altora, iubiti-va familia, nu furati, nu mintiti, nu ucideti, nu injurati, vorbiti frumos si intariti-va unii pe altii in dragoste, asa cum se cuvine unor sfinti''

| TTudorr94 a răspuns:

Cred ca dupa ce ai murit s-a sfarsit totul, dar sper sa nu fie asa.

| unvecin a răspuns:

Moartea e opusul vieții. Morții nu știu nimic. Învierea e soluția. Numai Dumnezeu este nemuritor, El fiind sursa vieții.

| Celcestietot a răspuns (pentru unvecin):

Fiind nemuritor poate Da nemurirea.

| unvecin a răspuns (pentru Celcestietot):

O dă condiționat. Unii vor primi nemurirea, alții vor primi moartea a doua. Și eu înțeleg că întotdeauna ființele create vor depinde pentru viață de Creator (vezi pomul vieții din care trebuie să mănânce pentru a-și perpetua viața și care va exista și pe Noul Pământ). Numai Dumnezeu are viața prin sine însuși, nederivată și neîmprumutată.

Spre deosebire de ideile populare care spun că omul deja este nemuritor. De aici trăgându-se tot felul de erezii: ocultism, spiritism, păgânism, închinare la morți, comunicare cu morții, vrăjitorie, new age etc. Prima predică în sensul acesta fiind glasul șarpelui în Eden când a negat că omul va muri dacă va mânca din fructul oprit.

| Celcestietot a răspuns (pentru unvecin):

Așa este