| Meme10Memu a întrebat:

Cum ati trecut de momentul sau perioada in care ati inceput sa simtiti ca ati fost trasi in teapa de religie? V-ati mai iubit parintii care v-au invatat religie?

Răspuns Câştigător
| Allin_Zallin_1992 a răspuns:

Inteleg unde bati. Majoritatea "credinciosilor" simuleaza bunatatea din frica fata de dumnezeu. Eu m-am trezit din prostia asta de la 13 ani si am ramas acelasi om. Aleg sa fiu bun pentru ca asa sunt eu nu pentru vreo rasplatabsau ceva... Cat despre parinti, ei nu au nici o vina. Mi-au oferit educatia ce le-a fost ofrita si lor cand erau copii. Nu au nici o vina. Cred oricum ca de fapt nimeni nu crede in dumnezeu nici macar un om, nici macar unu singur. Doar ca nimeni nu are curajul sa isi recunoasca asta pentru ca mereu este o intreare care te framanta. "Dar daca exista" si astfel putini suntem care ne asumam acest "risc". Ideea este ca daca am avea o dovada incontestabila ca nu exista dumnezeu toti credinciosii si preotii ar deveni adevarati criminali, pedofili, violatori etc.

31 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu am fost niciodata tras in teapa de religie pentru ca parintii mei au stiu sa imi explice ce e real si ce nu si nu m-am indobitocit niciodata sa cred neconditionat in basme medievale

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

Nu e nimeni care s-a simtit tras in teapa de religie, care a facut mari sacrificii pentru ca mai apoi sa constate ca a facut sacrificii degeaba chinuindu-si inutil sufletul adica tras in teapa cu acordul si dorinta celui in cauza?

Cunosti astfel de cazuri?

A intrat in soc cand s-a trezit la realitate ajungand la spitalul de nebuni fiind rapus de prea multa frustrare?

| lupudepenet a răspuns:

Eu m-am simțit ofensat de către un sistem masonic numit biserică.
Pe părinți nu-i pot acuza de nimic pentru că și ei au fost învățați la rândul lor să creadă în domnul zeu(despre care nu există dovezi că există, la fel nici despre Biblie cum că reprezintă cuvântul unei divinități) iar ei au făcut ce au considerat ei că e bine pentru mine, și din obligația acelor vremuri(ante decembriste) m-au botezat fără acordul meu în doxa dreaptă, că au fost obligați probabil de politica acelor vremuri(se știe că pe vremea lui Ceaușescu orice alt cult religios era interzis în afara de cel ortodox, de unde și abuzurile făcute de această instituție asupra altor organizații religioase.De la distrugerea lăcașurilor de cult până la furtul legal prin confiscare al altor lăcășe de cult și transformarea lor în beserici ortodoxe)

| anonimg a răspuns:

Dacă noua religie nu iubește oamenii, atunci nu este mai bună decât cea veche.

| milan9 a răspuns:

Despre ce tragere in teapa vorbesti tu, om lipsit de ratiune? thinking Spun "om lipsit de ratiune" pentru ca Scriptura te numeste de-a dreptul "NEBUN"! sad
"Zis-a cel nebun întru inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Ps 52, 1


Nu ai decat aroganta unui orb care se bate cu caramida in piept ca el NU VEDE NIMIC. Aceasta neputinta nu poate deveni un bun motiv de sfidare a credintei! sad

| Meme10Memu explică (pentru milan9):

Una dintre tepe este calugaria fara amor cu nici o femeie. rolling on the floor

| milan9 a răspuns:

Daca tu nu poti cuprinde cu priceperea nici macar un argument relativ restrans in complexitate (precum cel de mai jos), atunci... ce folos pentru tine? sad Esti o cauza pierduta.

"Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).

- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…

- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei... "

| DoarBogdan a răspuns:

Ce... ce? E o afirmatie in intrebarea asta? Nu am fost tras in teapa de nimeni cu privire la religie. Parintii ne-au invatat ce au fost sinei invatati si ce au invatat pe parcurs, este normal. Asa o sa faca fiecare parinte cu copilul lui. Insa trebuie sa stim ce informatii sa le dam, dreptul sa isi formeze si ei proprile pareri despre tot ceea ce exista.
Cunosc parinti credinciosi care au o mentalitate mult mai buna decat majoritatea copiilor pe care ii auzi ca sunt atei si alte lucruri de genul.

| Celcestietot a răspuns:

Ce rău ți-a făcut ție religia? Nu mai dramatiza atât.

| Mircea08 a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu dramatizeaza deloc. Omul nu suporta pe Dumnezeu, prin urmare nici pe cei care vorbesc depre Dumnezeu.

| Celcestietot a răspuns (pentru Mircea08):

Da, dar mai spuneau ateii că noi suntem mai răi ca ei. Aici se dovedește contrariul.

| Mircea08 a răspuns (pentru Celcestietot):

Daca atunci cand spui "noi"te referi la enoriasii diverselor biserici, atunci sa stii ca ateii au ceva dreptate. Poti tu spune dupa comportament daca un om este ateu sau credincios? Eu ma uit pe strada si nu pot face diferenta intre un credincios si un ateu deoarece toti se comporta la fel, unii sunt mai rai altii mai buni indiferent din ce tabara fac parte.
Daca atunci cand spui "noi" te referi la crestini, adevaratii crestini, atunci sa stii ca acestia se vad din avion! Ei, indiferent unde se afla, au un comportament ireprosabil. Dar cei rai, indiferent daca sunt credinciosi sau atei, nu au cum sa-i vada deoarece crestinii se feresc de slujitorii lui satan, nu au nimic in comun cu ei, si nu se atrag, ei se resping reciproc tocmai pentru ca sunt diferiti, asa ca un ateu sau un fals credincios nu prea are ocazia sa vada un crestin adevarat, mai ales ca acestia sunt extrem de rari

| Celcestietot a răspuns (pentru Mircea08):

Da, mă refer la adevărații creștini. Ateii spun că noi suntem fățarnici și că cică ei sunt "mai buni", dar de exemplu aici pe site se dovedește contrariul cam de fiecare data. Ei jignesc primi și ne fac nebuni, proști etc. Mă refer la majoritatea ateilor.

| Mircea08 a răspuns (pentru Celcestietot):

Fatarnicia nu exista la crestini. Faptul ca ateii cred ca cei care sunt crestini sunt prosti este un lucru perfect normal, si asta pentru ca noi credem in ceva ce pentru ei nu exista. La fel este si cu crestinii, ei stiu ca o parte din stiinta, cum ar fi istoria, biologia, psihologia, sociologia, si altele nu se bazeaza pe adevar, ci se bazeaza pe presupuneri, iar a lua ca adevar un neadevar (o minciuna) pentru crestini nu este normal si reprezinta o lipsa de intelepciune, iar pentru atei cultura. Dau un singur exemplu - unde sunt eroii Gheorghe Doja, Horia, Closca, si altii? Au disparut deoarece inainte in istorie era adevarat ce le convenea comunistilor, acum, daca capitalistilor nu le mai convine au fost indepartati din istorie. Unde este adevarul?

| Celcestietot a răspuns (pentru Mircea08):

Cam așa este.

| Sn4k3 a răspuns:

Ti-a stricat viata religia asta de nu-ti mai iubesti parintii din cauza ei? Mergeai prea mult la biserica, tineai post prea des sau ce laughing? Fiecare alege sa creada in ce vrea si atat, nu-si au rostul dramatizarile astea.

| Nilsson a răspuns:

Trebuie sa treci peste dezamagirea de care ai avut parte cand membrii bisericii din care faceai parte te-au lasat la greu, un crestin adevarat are puterea de a ierta.
Trebuie sa iti dai seama pana la urma ca orice sacrificiu pe care l-ai face este pentru Dumnezeu nu pentru o biserica sau niste oameni.

| Sonia822 a răspuns:

P-ai tai nu trebuie sa-i iubesti pentru religie, trebuie sa-i iubesti pentru ca ti-au dat viata si te-au sustinut pana acum, ca tu sa poti sa debitezi prostii pe TPU

Răspuns utilizator avertizat
| Helper07 a răspuns:

A fist o perioada in care si eu m-am indoit de existenta lui Dumnezeu dat apoi am descoperit ca m-am inselat. Ceea ce te invata parintii nu poate fi rau decat daca e impotriva a ceea ce spune biblia.

| TTudorr94 a răspuns:

De mic nu ma atras religia, diferenta e ca acum nu cred.

| LEG24rot a răspuns:

Eu una de mica nu am iubit religia si mergeam la biserica "ca asa trebuie", well, eu am descoperit treptat puţin cate puţin de la o vârsta destul de fragedă si poate inca mai am de descoperit dar pe asta si vreau sa ma axez vara asta, nu am fost scoată, nu m-am mirat si nici nu m-a afectat, probabil psihic ca acum e ciudat sa ma gandesc ca raiul nu există si ca suntem inca obligaţi sa credem ce zice preotul sau băbuţa de pe colt ca asa e "bine", nu e vorba doar de români dar in zona asta se exagerează prea mult cu bisericile si toti stau si fac tot felul de "păcate " sufleteşti si trupeşti, ii judeca pe altii da ei uita de Dumnezeu cand e vorba de oral sau de diferite fetish-uri (si aici vorbesc pentru crestinii aia care sunt 24/24 cu Dumnezeu si care se lauda cu asta, ca da, cam e pacat sa faci de astea aparent mai creştinilor))))) ), in mai puţine cuvinte, religia a dat greş si o sa o dea si cu generaţiile viitoare, ca na, aia e))))

| AG777 a răspuns:

Sincer atata timp cat esti luminat de Dumnezeu, nu ai cum sa cazi in tepe, la fel cum e bine sa adopti tot ceea ce te duce spre el, singurul lucru bun este sa ne rugam unii pentru altii pentru lumina si pentru iubire si pace

| împreunăfacembine a răspuns:

Salut,

Nu prea înțeleg întrebarea ta, dar religia nu e o chestie care sa isi bata joc de oameni. Si religia nu te face mantuit, gen.

Zi faină!

| suntserios a răspuns (pentru împreunăfacembine):

Nu isi bate joc de oameni, doar ii controleaza si manipuleaza... Aaa stai

| leo59 a răspuns:

Cine și cum a fost "tras în țeapă "de religie? Chiar așa gândești despre cele mai nobile valori?

| suntserios a răspuns (pentru leo59):

Religa e cea mai nobila valoare? Serios?

| Octavian199 a răspuns (pentru leo59):

Se vede in buzunarul popilor rolling on the floor

| VirusBlack a răspuns (pentru suntserios):

Tu nu vezi ca nu te baga nimeni in seama?

| suntserios a răspuns (pentru VirusBlack):

Daca nu au răspuns ce sa le fac eu...

| leo59 a răspuns:

"Religa" nu, dar credinta in Dumnezeu, da.