|

Cum explicati afirmatia : "Sangele martirilor este samanta crestinismului"?Funda!

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut, Andreea

Depinde din ce punct de vedere privesti.
Daca te limitezi la viziunea crestina, inseamna sacrificiul unor oameni pentru salvarea, raspandirea si mentinerea crestinismului.
Daca privesti din exterior, poate insemna numarul imens de vieti pierdute in numele unei religii care promoveaza iubirea de aproape.
happy

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Cum este cu semințele creștinismului îți poate explica un specialist în Botanică creștină, ( care nu are nici o treabă, cu botanica științifică.).

Orice creștin, cu ceva carte, iți va explica că zilele genezei, nu trebuie înțelese ca zile de 24x3600 de secunde, ci ca niște etape de timp istoric.
Numai în botanica creștină plantele creșteau și se dezvoltau fără lumină solară și în lipsa fotosintezei.

Deci în cartea genezei din biblie
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/1/
11. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa dea pamantul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant." Si asa a fost.
12. Pamantul a dat verdeata, iarba cu samanta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care isi au samanta in ei, dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
13. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a treia.

14. Dumnezeu a zis: "Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii;
15. si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul." Si asa a fost.
16. Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori, si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapaneasca ziua, si luminatorul cel mai mic ca sa stapaneasca noaptea; a facut si stelele.
17. Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul,
18. sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
19. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a patra.

Deci plantele apăreau în ziua a treia // în etapa a 3 a, iar soarele ca sursă de lumină doar în etapa a 4 a.

Cum se dezvoltau plantele fără proces de fotosinteză, este de domeniul Botanicii creștine, dar contrazice Botanica adevărată.

Cam orișice am lua la analizat de o manieră foarte, foarte...2007 - 2153 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu erau martirii noi eram niste lasi sau eram ca si cartitele tot prin catacombe; e un tropar care zice ca puterea lui Dumnezeu a facut din pescari apostoli si din pagani mucenici, poti citi pe crestinortodox.ro vietile celor 40 de mucenici ce s-au serbat pe 09 martie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O religie bazata pe iubire are nevoie ca oamenii sa moara pentru aceasta. Foarte trist.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa cum bobul de grau,da roada de abia dupa ce moare in pamant, crescand pai si spic cu mai multe boabe in el, asa si martirii prin curajul si puterea credintei au invins cruzimea tortionarilor, aducand la credinta pe multi necredinciosi.iar prin moartea lor in chinuri, au demonstrat cine e bun si cine e rau, castigand cununa muceniciei si viata vesnica.fiindca murea unul si credeau o suta.doua sute, ori numai doi oameni sau unul singur.dar jertfa de sine e mare lucru pentru a salva alt suflet.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cineva trebuie sa se sacrifice. noi oamenii suntem toma necredinciosul. pana nu vedem nu credem.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin moartea lor aparent ilogica si de neinteles pentru pagani, au demonstrat si au adeverit puterea credintei si realitatea celor spuse de Hristos. Cu cat omorau mai multi crestini imparatii persecutori, cu atat mai multi se iveau de te miri unde. Tot asa, multi pagani au trecut la credinta in Hristos, intelegand cum sta treaba si care e diferenta dintre Hrisots si zeii lor de pana atunci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa mine, inseamna mai mult decat ne putem noi inchipui. Sangele lor a fost scurs pe motivul ca ei nu au putut fi fortati de nimeni ca sa renunte la Dumnezeu. Pentru ei Dumnezeu insemna totul.Era un fel de viata.O viata, care noi oamenii simplii nu o putem intelege.Lor le era o mantuire asigurata.Nu ca promisiunile nelegiurii Satanei. El iti da, e adevarat. Dar dupa, tot el ti le ea.Pentru ca nu ai facut acel lucru care ti l-a cerut! Ei!, la Dumnezeu, nu exista promisiuni. Ca de ex: uite! Eu ma rog acum nu stiu cate pagini, iar Tu imi da X lucru. Nu! Aici ti se dau deja! Dar nu ti se baga si in buzunarwinking.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin martirizarea lor au intari cedinta multora! astfel dupa cum zice si parintele cleopa ilie de la manastirea sihastria vazand paganii taria cu care crestinii rezistau la persecutii multi au venit la dreapta credinta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează