|

Cum pot sa il descopar pe Dumezeu? As vrea sa am credinta dar nu am destule dovezi in sensul asta. Ce sfaturi imi dati? Cum sa incep, ce sa fac, ce sa nu fac?

43 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste.
Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul", a apărut de același autor Mircea Eliade și cel puțin o carte despre yoga.etc. dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, Eseuri Critice de George Ory, Editura Științifică și Enciclopedică 1981, despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, (Dao De Jing, or Daodejing), etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucrurile mult mai serioase : matematica, fizica, chimia, despre calculatoare, limba engleză etc.

| a răspuns (pentru MMihai):

Si toate aceste carti ma pot lamuri? As fi in stare si sa ma sacrific pentru asta(sa citesc). laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
42 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai pleaca-ti genunchii inaintea lui Dumnezeu si deschide-ti inima spune-I ca IL recunosti ca Tata si roaga-L pe Domnul Isus sa intre in inima ta sa te spele de pacate.Fa-ti un obicei de a te ruga cel putin dimineata si seara,citeste Biblia,psalmii, Noul Testament, frecventeaza o Biserica si pastreaza relatia personala cu Domnul Isus prin rugaciune.Domnul sa te ajute!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vei citi Biblia,vei vedea ca tot ce ai raspuns tu la intrebarea mea este un pacat si nu asa il poti cunoaste pe Dumnezeu, sau dupa ce Il cunosti, nu mai doresti sa practici asa ceva. Dumnezeu este sfant.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Biblia ar trebui sa fie doar ceva de pornire catre credinta. Nu trebuie sa faci tot ce scrie acolo. Pana la urma ai si tu cap si poti sa iti dai seama ce e bine si ce nu. Nu e bine sa omori, sa furi sau sa inseli. Dar nu mi se pare normal nici sa faci tot ce zice preotul. Pana la urma nu Dzeu a lasat Biblia pe Pamant, tot oamenii au scris-o.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Orice dar nu citii biblia că ajungi ateu...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

A păcătui înseamnă de fapt, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet.

Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.

Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante, în acest context.

Irosirea petrolului și ne chimizarea acestuia, trebuie înțelesă ca păcat.

Valorificarea Energiilor neconvenționale, trebuie înțeleasă ca o obligație a speciei oameni.

Referențialul acțiunilor și non acțiunilor umane, este // trebuie să fie omenirea / umanitatea.

Majoritatea păcatelor sunt păcate voluntare.

Păcatul "involuntar" derivă din necunoaștere sau prostie sau tâmpenie.
În creștinism este un mare haos privind păcatele.
În alte religii diferite de religia Creștină nu există Sfântul Duh.
Am citit pe un site creștin despre : păcate împotriva Sfântului Duh.

Cei de la Roșia Montană, firma aia de gunoaie. pe care o laudă Porcul de Băsescu vrea să scoată aurul și argintul, fără să îi intereseze valorificarea a tot cea ce se poate valorifica în zonă, că ar trebui să facă învestiții mult mai mari și nu sunt interesați de așa ceva, dar în schimb vor să ne umple de cianuri, cea ce este o formă cruntă de păcătuire.

Păcătuire contra națiunii, este că au făcut un contract "secret ", cu acea firmă, fără să consulte prin referendum populația țării, dacă acceptă așa ceva.

O păcătuire cruntă este închiderea spitalelor și utilizarea fondurilor publice, pentru lucruri care nu trebuie nimănui la nimic:
parcuri în comune, telegondole, terenuri de sport inutile, biserici, șamd.
În loc să facă catedrala Prăbușirii Neamului, mai bine făceau niște blocuri locuințe sociale, că și așa sunt prea multe biserici.

Dacă aș crede că există Satana, că nu cred o asemenea idioțenie, ți-aș spune că ultimii...2005 - 2238 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MMihai):

Bune sfaturi happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bănuiesc că Dumnezeu este același și este Dumnezeul universului // unde am postulat că se numește Univers suma / reuniunea a tot cea ce există.
Religiile sunt multe.
Dar nici una dintre ele nu îl prezintă cu adevărat corect, pe Dumnezeul Universului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate trebuia să îți mai spun ceva.
Presupunând că nu te va satisface nici o religie care există, și că îți vei pune întrebarea cum este de fapt adevărul.
Nu îți vei face o religie propriu-zisă, ci o filozofie religioasă, care va împrumuta și diverse elemente de la diverse religii, dar construcția făcută de tine, pentru tine, trebuie să fie corectă și nu aberantă, pentru situația limită de panteon divinic vid și panteon malefic vid.

Prin panteon divinic înțeleg totalitatea divinităților / zeităților cu caracter pozitiv, iar prin panteon malefic, totalitatea divinităților / zeităților cu caracter negativ, deci prin raportare la creștinism panteon vid înseamnă, că nu există Dumnezeu, Iisus, Sfântul Duh, Fecioara Maria, Arhangheli, îngeri, sfinți, etc, dar nici Satana, Diavol, draci, etc.
Deci ipotezele pe care trebuie să se fundamenteze „ filozofia ta religioasă ", cât și concluziile la care ajungi, acestea nu trebuie să fie aberante în situația limită, în care numărul de divinități / obiecte divinice este strict egal cu mulțimea vidă, iar numărul de obiecte malefice este strict egal cu mulțimea vidă.
Cum să te apropii de Dumnezeu, prin ne păcătuire // minimalizarea păcătuirii și prin creație.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am scris unui Băiat Crist 202 următoarele:

_________________( Păcatul Non Creației. ) _______________

Sunt și alte tipuri de păcate, despre care preotul nu îți va vorbii. Mă refer la păcatul non creației, care în spate are alte serii întregi de forme de păcătuire.
Nu este nici momentul și nici locul să abordez probleme serioase privind păcatul non creației.
Păcatul Non Creației cunoscut de foarte mulți, ar cam, lăsa muritori de foame, 90% din prelații, de pe planeta asta, care predică religii (incomplete), unde nici nu se vorbește explicit, despre păcatul non creației.

Și religia trebuie înțeleasă ca ceva, care trebuie perfecționat și îmbunătățit mereu.

Toți oamenii independent de religia în care cred, au fost hărăziți de Creator cu harul creației.

Evident că nu de idiot ce, este Creatorul i-a hărăzit, pe oameni cu harul Creației.

Ci pentru că oamenii trebuie să creeze, fiecare după puterile și capacitățile sale.

Extinzând raționamentul cu Creatorul ne idiot, putem pune problema obligației oamenilor de a crea și chiar despre păcatul non creației.
Pentru că fiecare om are datoria și obligația creației.

Ca după puterile sale să pună cărămiduțele lui la edificiul abstract de cunoaștere, progres și prosperitate al omenirii.

Ai obligația / datoria creație, ai obligația ( încă nescrisă în cărțile religioase, ale religiilor incomplete,) de a așeza cărămiduțele tale, după puterile tale individuale, la maiestosul edificiu abstract, dar necesar, cel de prosperitate și progres al Umanității.

Dacă careva ți-ar fi predicat din evanghelia creației, ( care nu apare ca evanghelie explicită în nici o religie incompletă ), ai fi înțeles că ai obligația creației.

Deci ai datoria să trăiești, să înveți permanent și pe parcursul vieții tale să pui și tu, după puterile tale, cărămiduțele tale, la edificiul abstract de progres și de prosperitate al Omenirii.

Că nu...2004 - 2229 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am scris neatent, îl cheamă, pe acest site, Cristi 202.
Că oamenii sunt ființe divinice, adică niște foarte micuți dumnezei asta este ideea mea.
Cred că există un Dumnezeu al Universului / Divinitatea de Ordin Suprem al Întregului Univers, dar cred că nu există Satana.
Este foarte mult de scris.
Cum sa incep,== păcătuind cât mai puțin
ce sa fac,== Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucrurile mult mai serioase : matematica, fizica, chimia, despre calculatoare, limba engleză etc.
ce sa nu fac?== să nu crezi că este foarte bună vreo religie care există, că de fapt, nici una, nu este foarte bună.
Întrarea în contact, cu diverse religii, trebuie să o faci cu detașare.
Cum pot sa il descopar pe Dumnezeu?== greu, că nici o religie nu te lămurește în totalitate, despre Divinitatea de Ordin Suprem al Întregului Univers.
Am pornit de la ipoteza că sunt multe planete cu ființe inteligente în genul oamenilor.
Dumnezeul Universului, fiind teribil de ocupat, nu are vremea, / timpul necesar, să stea după fundul tău.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite un ex mai pe intelesul tau.Prin VT evreii aveau un cort unde era tinut chivotul si toate cele necesare cultului.Vin niste primitivi ii cocoseaza pe evrei in bataie le iau si chivotul si toate acareturile.Primitivii baga chivotul Domnului printre zeii lor /Zeii lor erau si ei facuti dupa rang unii mai prapaditi din lemn altii mai folositori lor din piatra si tartorul din arama. Trageau primitivii un chef ca luasera si cenusa din vatra evreilor Dar stai ca Dumnezeu nu doarme, cind se duc dimineata in templul lor toate aratarile la care se rugau erau vraiste pe jos inclusiv tartorul care cintarea ca la 1 tona.Zic in mintea lor primitivii a fost cutremur si noi eram beti si nu am simtit.Pun la locul lor pietroaiele si arama.A doua zi toti zeii lor erau tandari vad primitivii si se zbirleste parul pe ei si cheama pe unul mai batrin acesta ce zice "ne-am gasit beleaua cu Dumnezeul evreilor " si pun totul in caruta si mai pun si cu virf si indesat pentru iertare si vacile care trageau de car o iau catre evrei. Concluzie daca niste primitivi au priceput astia nu vor pricepe ca sunt mai primitivi in gindire ca ei (primitivii de acum 5000 ani)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Baga-ti mintile in cap.
Vezi de viata ta, nu lasa credinta sa iti schimbe cursul vietii si ideile tale.
Iti distrugi viata, o fi un om viu mort.Ideile tale sunt cele mai bune, nu ai nevoie de idile turmei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ia o lopata si sapa in pamant pana iti dai duhul, si bingo, o sa dai de el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bogdanux):

Am o idee. Ce ar fi ca tu sa inchizi calculatorul acum si sa ti-l arunci pe geam? Daca nu poti da un raspuns bun mai bine abtine-te. Nu te intereseaza intrebarea, treci la alta. Nu te obliga nimeni sa imi raspunzi la intrebare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru stresat):

Mi se pare o intrebare stupida, deci raspunsul e pe masura.Credinta ar trebui sa o ai in suflet, ea nu se "cumpara" de la magazin cand vrei. Vrei un sfat? Pocaieste-te si o sa-ti iasa credinta pe gat apoi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bogdanux):

O fi intrebarea stupida, dar nu trebuie sa dai si tu un raspuns ca sa te afli in treaba. Asta e chestia. Zi unde gresesc(daca gresesc) sau da-mi un sfat bun. Nu da peste nas ca te crezi tu desteptwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru stresat):

Nici nu ma consider destept.Dar am o parere fixa vazand atatea intrebari de genu' incat la intrebarea ta mi s-a pus "pata".O sa fiu mai pe scurt: frecventeaza o biserica, un preot cred ca e persoana potrivita atat timp cat nu iti baga pe gat la sfaturi pana o sa zici "las-o balta".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bogdanux):

Ai vazut ca nu a fost greu? Imi cer scuze daca te-am enervat, nu asta a fost intentia mea. Am pus intrebarea sa vad ce gandire au ceilalti si daca m-ar putea ajuta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru stresat):

Esti derutat cand vezi numai trolli postand perle de intrebari, de asta te-am bagat si eu in aceeasi oala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bogdanux):

Da ție Duhul cine ți la dat?
Ala o sa ți-l ceara înapoi...la timpul potrivit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bogdanux):

„Înapoia Mea, Satano: tu ești o piatră de poticnire pentru Mine! Căci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gânduri de ale oamenilor." - Matei 16:23
De când credința se afla în suflet?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lifeForJesus):

Atunci minte-ma tu unde se afla? In buzunar?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bogdanux):

Probabil după capul tău se afla în buzunar...
Bravooo!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lifeForJesus):

Nu incerca sa faci pe desteptu' lu' peste ca esuezi ca balena la mal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bogdanux):

Crezi?
Cine va crede și se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lifeForJesus):

Poti sa folosesti argumentele tale si sa nu mai dai citate din Biblie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti idiot!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu o sa-l descoperi niciodata decat daca ajungi la nebuni.
Ce nick ai pe zup?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vrei sa fii aproape de dumnezeu?
http://www.google.ro/......tp?/imgres

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum sa il descoperi?

Dai search pe google si dai pe Ma simt norocos.

Vei primi ceva de genul :


Si noi il cautam.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MadnessCaffe):

Asta nici de gluma no fost buna...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lifeForJesus):

Pai cum sa razi daca esti crestin?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce ai putea sa faci este sa citesti Biblia ( cauta pe net sau intreaba un preot in ce ordine sa citesti, pentru ca nu se citeste de la cap la coada...se incepe cu Noul Testament ). Poti incerca - dar atentie, nu va da rezultate de la inceput - rugaciunea inimii - "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul." Repet, e nevoie de practica multa ca sa ajungi la un rezultat. Pe langa asta...ce pot sa iti spun decat sa participi la Sfintele Taine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Gandeste! Cineva trebuie sa fi creat tot ce te inconjoara? Cum s-au putut crea singure? E cea mai mare dovada! Incearca sa te rogi de cate ori ai ocazia si ai sa vezi ca Dumnezeu te va ajuta! Ai incredere si, incearca sa citesti asa, pasaje din Biblie, pe sarite. 1 pagina azi...mai citesti una peste o saptamana.sunt foarte interesante. Dar mai intai: roaga-te, si Dumnezeu de va asculta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Cel mai bine e sa discuti cu un pastor Succes si tine-o tot asa si nu-i asculta pe cei care te considera nebun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cam greu de explicat sa stii pai de unde sa incep...pai ai putea sa citesti biblia in CEL MAI RAU CAZ ca este foarte mult si este foarte grea de citit pentru noi pentru ca trebuie sa citesti cu sufletul dar intr-un timp mi-a spus si mie cineva ca nu crede in Dumnezeu pentru ca nu exista dovezi, dar am stat un timp indelungat sa ma gandesc la asta si ma gandeam la faza cu big bangul si stiam de la profa de religie ca Dumnezeu ZICE si se face dupa cum vrea el. La big bang stii ca cica faza cu meteoritul dar daca stai bine sa te gandesti de ce a venit meteoritul si cum a fost creat si de cine a creat si asta ai invatat la scoala ca Dumnezeu a creat spatiul si timpul prima data daca imi aduc eu bine aminte si dupa vointa lui Dumnezeu. Daca nu crea dumnezeu timpul si spatiu cum altfel exista acel meteorit? Iar a doua varianta ar fi sa afli la judecata particulara particulara si la cea de Apoi (finala). Daca ai ajuns in clasa a 8 a ar trebui sa stii despre aceste doua judecati ...ai face bine sa nu te afecteze cei din jur care nu cred in Dumnezeu. Succes sper ca te-am ajutat. A si inca ceva cand te rogi seara sa te rogi si la cativa sfinti ca la judecata particulara adica dupa ce mori, sfintii la care te`ai rugat vor veni in ajutorul tau pe langa ingerul pazitor si diavol, dar ei vor veni numai daca te vei ruga la ei. A inca un lucru si termin daca spre exemplu ajungi in iad la judecata de Apoi ( finala) tu poti iesi din iad si sa ajungi in Rai dar numai daca ai facut fapte bune in timpul vietii precum salvarea unei persoane. Cam atat daca ai nevoie de alte intrebari despre religie sa ma intrebi te ajut cu orice ai nevoie happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru KusumiKoharu):

In teoria big bangului nu se specifica nimic despre vreun meteorit. Este vorba despre o singularitate care a "explodat", care s-a umflat si continua sa se umfle. S-a degajat o caldura enorma in timpul asta si in timp s-a tot racit. De la explozia aia au aparut toate lucrurile din univers, de la stele, praf cosmic si pana la planete. Pe scurt cam asta ar fi teoria big bangului. Ms de ajutor dar nu am inteles mare lucru din ce ai scris.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Incepe cu cartile parintelui Paisie Aghioritul cred ca i-am innebunit pe multi dar spun ca merita big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează