| dragos38 a întrebat:

D-zeu-,sf.Duh si I.H. sunt, impartasesc aceeasi substanta,natura, deci este unul si aceeasi persoana, deci nu exsta sa nu stie stanga ce face dreapta/si totusi in biblie se spune ca nici hristos, nici ingerii, nu stiu cand va veni sfarsitul lumi/doar d-zeu stie.deci nici duhul lui d-zeu, nici hristos habar n-au cand vine sf.lumii, desi toti 3 sunt alcatuiti din aceeasi substanta/nu vi se pare o contradictie/

69 răspunsuri:
| dragos38 explică (pentru milan9):

Bla,bla,bla esti intoxicat de docme nu gluma/parca ai fi un robot insa sa stii ca inchinarea la la tot felul de tablori din lemn inseamna de fapt inchinarea la vechii zei pagani care au fost inlocuiti cu zeii crestini/ dar (educatia religioasa cere sa te inchini fara cartire in fata ''cuvatului domnului'' sau sa pupi moastele sfintilor/pe care i cinstim/Atat este de mare puterea credulitatii naive,(prostia, lenea de a gandi)cu care multi accepta cele mai fanteziste invataturi ale autoritatilor religioase/Leo Taxil -calugar iezuit/ asta da om/nu smenari de popi ai nostri

| milan9 a răspuns (pentru dragos38):

Chiar si cel mai simplu crestin de la tara stie sa faca diferenta intre un clasor cu timbre si o nava spatiala, intre un ALBUM CU FOTOGRAFII si tatal plecat undeva departe, intre un OBIECT DE CULT si divinitatea spre care trimite acea reprezentare iconografica in scopul "rememorarii" si meditatiei...



Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, foarte gravă sub aspect lingvistic, terminologic. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.

Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…

| milan9 a răspuns (pentru dragos38):

Sa nu spui ca nu am dreptate in urmatoarele cuvinte: happy
Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată de polisemia termenului, foarte gravă sub aspect lingvistic, terminologic. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.

Ori ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…

| dragos38 explică (pentru milan9):

Da,putem sa ne inchinam de fapt sa se inchine cine o vrea si in fara unui copac/inchinarea la icoane se intalneste in multe religii s-a format pe baza portretului romano-elenistic antic. Portrete ale unor morti pictate pe placi de lemn sau panza au fost descoperite in numar foarte mare in urma unor sapaturi efectuate de niste arheologi in Egipt/Crestini au imprumutat cultul icoanelor de la alte religii anterioare crestinismului/Cultul icoanelor nu se deorebeste cu nimic fata de inchinarea la ape, stanci, pietre pomi, animale e.t.c.Imaginea sf.treimi a fost imprumutata de crestini de la religiile antice, in care cultul diferitelor treimi de dumnezei constand din zeul-tata, zeita mama si zeul fiu, era foarte raspandit(vezi legendele olimpului, Zeus-dumnezeul tata, hera zeita mama si Hercule/ zeul fiu) cat despre Sf.duh iamiginea s-a este o ramasita a cultului antic al pasarilor/Paganii credeau ca zeii salasuiesc in trupul pasarilor si al animalelor/Pe icoanele crestine sf.duh.este reprezentat de un porumbel/deci in concluzie milan9 vezi ca am scris mai sus ce a zis Leo Taxil despre acesta ed.religioasa.

| dragos38 explică (pentru milan9):

Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le e frica de pedeapsa si pentru a spera la o recompensa,atunci suntem intr-o stare jalnica (Albert Einstein)
Daca creierul meu si biblia sunt, amandoua, opere ale aceluiasi D-zeu infinit, a cui vina este ca creierul meu si cartea nu sunt de acord
Daca Hristos intr-adevar a el a fost cel care a spus (N-am venit sa aduc pacea, ci sabia )este singura profetie a Noului Testament care s-a implinit literal(Robert Ingersoll)

| milan9 a răspuns:

Sfânta Scriptură este mult mia concisa cu privire la Dumnezeu Fiul:

Apoc. 3, 21- "Celui ce biruieşte îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu, precum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui."
Apoc 4, 2 – "Îndată am fost în duh; şi iată un tron era în cer şi pe tron şedea Cineva."
Apoc 4, 10 –"Atunci cei douăzeci şi patru de bătrâni, căzând înaintea Celui ce şedea pe tron, se închinau Celui ce este viu în vecii vecilor şi aruncau cununile lor înaintea tronului"
Apoc 4, 11 – "Vrednic eşti, Doamne şi Dumnezeul nostru, să primeşti slava şi cinstea şi puterea, căci Tu ai zidit toate lucrurile şi prin voinţa Ta ele erau şi s-au făcut."


Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!

Iuda 1, 14 Dar şi Enoh, al şaptelea de la Adam, a proorocit despre aceştia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Lui,

Matei 27, 54 „Iar sutaşul şi cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul şi cele întâmplate, s-au înfricoşat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!

Marcu 15, 39 „Iar sutaşul care stătea în faţa Lui, văzând că astfel Şi-a dat duhul, a zis: Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!

| milan9 a răspuns:

Iată doar o mică parte din versetele care Îl prezintă pe Fiul lui Dumnezeu:

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. El este MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (singurul numit Fiul Omului în Noul Testament a fost doar Mântuitorul Hristos – Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".

Daniel 7, 14 -"Şi Lui I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. Stăpânirea Lui este veşnică, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar obârşia Lui este dintru început, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

| dragos38 explică (pentru milan9):

Atat timp cat vor exista neghiobi si pungasi vor exista si religiile(Voltaire)

| dragos38 explică (pentru dragos38):

>)