| OOOLEOOO a întrebat:

"Daca analizam cu atentie, orientalii sunt mult mai putin severi cu ei insisi decat occidentalii, la care detestarea de sine este deja un fapt comun. Poate ca de vina e si natura religiei noastre, in care cu totii ne nastem cu un pacat originar. O mostenire grea, pe care o purtam in mod inconstient, credinciosi si necredinciosi, si pe care societatea de competitie o intareste. Caci refuzandu-ne dreptul la greseala, supunandu-ne fara incetare la o evaluare cifrata, in ciuda dimensiunii noastre umane fragile, societatea actuala ne priveaza de umanitatea fata de noi insine si fata de ceilalti"

Influenteaza natura religiei noastre de baza stilul nostru de viata dramatic?

Articolul intreg aici :
http://www.psychologies.ro/......ne-2139318

11 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Nu stiu sigur daca e adevarat faptul ca orientalii sunt mult mai putin severi cu ei insisi decat noi. Sa luam ca exemplu Japonia sau Coreea de Sud, unde rata sinuciderilor este foarte mare. De exemplu in link-ul asta poti sa vezi ca in Coreea de Sud rata sinuciderilor e mai mare decat in toate tarile europene. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

Competitia in aceste 2 tari e mult mai mare decat in Europa, dupa parerea mea. De exemplu elevii asiatici sunt mult mai determinati sa ia note maxime decat elevii occidentali, tocmai din cauza competitiei. Acolo daca nu esti sever cu tine insuti nu ai sanse sa concurezi cu altii.

| Filip23 a răspuns (pentru sublime89):

Ai surprins bine.

| RAY a răspuns (pentru sublime89):

Te pot intreba ceva o suta de mii de sicucideri pe an sau in fiecare tara? Suicides per 100, 000 people per year[

| RAY a răspuns (pentru sublime89):

Uite ce am gasit http://ro.wikipedia.org/wiki/Sinucidere
proximativ 0,5% - 1, 4% din oameni se sinucid.[2][13] La nivel mondial, în 2008/2009, suicidul constituia cea de-a zecea cauză a mortalității din punct de vedere al importanței,[1] cu aproximativ 800.000 - 1.000.000 de decese înregistrate anual, ceea ce înseamnă o rată a mortalității de 11, 6 per 100.000 de persoane, anual.[2] Rata sinuciderilor a crescut cu 60% din 1960 până în 2012, [87] valori mai mari înregistrându-se în special în țările în curs de dezvoltare.[1] Fiecărei tentative reușite de sinucidere îi corespund între 10 și 40 de tentative nereușite.[13]

Rata sinuciderilor diferă semnificativ de la o țară la alta, dar și în timp.[2] În 2008, se înregistra următorul procentaj al deceselor: Africa 0, 5%, Asia de Sud-Est 1, 9%, cele două Americi 1, 2% și Europa 1, 4%.[2] Ratele înregistrate per 100.000 de locuitori erau: Australia 8, 6, Canada 11, 1, China 12, 7, India 23, 2, Regatul Unit 7, 6 și Statele Unite 11, 4.[102] În 2009, suicidul constituia cea de-a 10-a cea cauză de deces în Statele Unite din punct de vedere al importanței, cu aproximativ 36.000 de cazuri înregistrate anual.[103] La acestea se adaugă și cele 650.000 de persoane care ajung anual la secția de urgență a spitalelor în urma tentativelor de sinucidere.[13] Lituania, Japonia și Ungaria înregistrează cele mai mari rate de suicid.[2] Țările cu cel mai mare număr de sinucideri sunt China și India, cu peste jumătate din totalul înregistrat.[2] În China, suicidul constituie cea de-a cincea cauză de deces din punct de vedere al importanței.[104]

| sublime89 a răspuns (pentru RAY):

De exemplu in Coreea de Sud au fost 31, 7 sinucideri la fiecare 100 000 de oameni in anul 2011.

| sublime89 a răspuns (pentru RAY):

Foarte interesant. Ciudat cum in unele tari asa avansate rata sinuciderilor e asa de mare. Poate fi si ceva genetic. O inclinatie spre depresie.

| RAY a răspuns (pentru sublime89):

Foarte ciudat sa stii culmea in cele sarace nu-i chiar asa

| sublime89 a răspuns (pentru RAY):

Poate pentru ca cei saraci sunt mai religiosi sau mai obisnuiti cu greul, pe cand astia mai bogati clacheaza la prima dificultate peste care dau. Iar daca nu esti religios e mult mai usor sa te sinucizi pentru ca nu mai exista frica de iad.

| Kalla a răspuns:

Nu.

| Genesis2014 a răspuns:

Forțele bisericesti NU doresc ca noi sa sa ne iubim cu adevarat,NU doresc ca noi sa ne descoperim,,amprenta''Divina din interiorul nostru.
Aceste forțe bisericesti intotdeauna va arata omenirii un Dumnezeu care este acolo in afara noastra,NU inlauntru nostru! Ei urmaresc manipularea gloatei cu motivul prosperarii tagmei popilor,pastorilor,predicatorilor. Daca aceasta,,clasa''ar pierde prosperarea, ce dogme religioase ar mai sta,, in picioare''? De exemplu : luati-le popilor din Romania beneficiile materiale insusite de la stat, luati-le terenurile si afacerile care le au cu aprobarea statului, etc.etc. câți dintre ei ar mai,, profesa''aceasta indeletnicire josnica de manipulare prin ritualuri, traditii si nonsensuri?

Întrebări similare