| GouDidodino a întrebat:

Dacă Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemănarea lui, inseamna ca Dumnezeu are toate calitățile si defectele de le avem noi? Adică e curvar, bețiv, fumează, înjură, etc?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, dar când spune iubire, nu se referă la folosirea anusului pentru acte sexuale, oricât de plin de blândețe și iertare o fi fost el.Despre asta discutăm aici.

11 răspunsuri:
| Irinel15123532 a răspuns:

Nu, omul a pierdut asemanarea cu creatorul, de aceea dupa caderea in pacat omul a fost izgonit din rai, nici un rau nu poate sta in prezenta Lui Dumnezeu fara sa fie distrus, a fost o metoda de protectie. Dar prin sangele Lui Hristos de la cruce, suntem din nou acceptati de El, si prin acceptarea jertfei Lui, suntem numiti copiii Lui Dumnezeu, singura cale de mantuire si iertare.

| Digikey a răspuns:

Da, dar injura dumnezeieste.

| milan9 a răspuns:

"Chipul" lui Dumnezeu se refera la cele trei dimensiunile psihice fundamentale: ratiune, simtire si vointa.
Nu am ajuns sa fim din oficiu si dupa "asemanarea" cu Dumnezeu. Acesta ramane un deziderat, un tel spre care suntem liberi sa aderam sau... suntem liberi sa-l refuzam asumandu-ne parasirea constienta a lui Dumnezeu (de catre noi). sad

| BlackOldSun a răspuns:

Pai daca ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa cum de nu suntem toti ammm...invizibili?

| ania a răspuns:

Nu, doar la cele bune, conștiență de sine, capcitate de gândire, de simțire, relaționare, etc.

| Algo098 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj de poveste, o inchipuire, o inventie a omului. Se zice ca Dumnezeu l-a creat pe om, dar e invers. Omul l-a creat pe Dumnezeu. Credinta asigura o reducere a stresului dat de necunoastere, de necunoscut. Prin credinta omul isi face iluzia ca este in posesia adevarului, ca stie ce are de facut, ca tot ce ceea ce face e bine si capata o incredere falsa, incredere care din pacate nu e sustinuta de realitate. Credinta e amagitoare: ii spune omului ceea ce vrea sa auda, ca e creatia unui zeu puternic, ca se aseamana cu acesta, ca va trai vesnic, ca va fi ajutat, apoi adauga si constrangeri, conditii, pedepse, ii explica omului si de ce nu a fost ajutat cand omului ii merge rau, ii spune ca tot ce e bun in viata lui e de la Dumnezeu si ca trebuie sa-i fie recunoscator si asa mai departe. Bombardat cu o asemenea avalansa de "informatii" neverificabile si cu o logica stramba, inselatoare, omul cedeaza si este convins cu usurinta sa mearga pe calea "credintei", asa incat daca incerci sa il faci pe omul credincios sa coboare cu picioarele pe pamant si sa nu mai creada tot felul de povesti ireale, nu ai sanse mari de reusita.

| GicaGigekGica a răspuns:

Poate se referea doar la fizic prin aceasta expresie. Oricum nu te poti compara cu el, cine il ispiteste pe el?

| FreddieM a răspuns (pentru BlackOldSun):

Prea fain comentul asta.winking

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Irinel15123532):

De ce?
Fiindcă așa a spus Isus.
Dacă ar trăi și ar spune asta azi, nu l-ar asculta nimeni sau ar fi internat la psihiatrie.
Astfel în unul care e caz de internare eu nu pot să cred.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru sadrian46):

''Sa va iubiti unii pe altii asa cum v-am iubit Eu''
''Sa ierti de fiecare data cand cineva iti greseste''
''Sa dai de mancare celor ce nu au, sa iti ajuti aproapele''
''Sa nu furi, sa nu minti, sa nu ucizi, sa nu poftesti ceva ce nu este al tau sau ceva rau''
''Nu este mai mare dragoste decat ca cineva sa isi dea viata pentru prietenii lui, voi sunteti prietenii mei'' (si noi trebuie sa ne daruim prin vietile noastre altora)

Ce om ar spune toate acestea? Daca nu unul plin de dragoste, blandete si iertare?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu cred ca intelegi cum functioneaza acest principiu.
De ce inseala lumea si bea? Din cauza anumitor "probleme" sau "lipsuri". Iar acestea sunt traduse ca inexistenta a ceea ce stim 100% ca exista.

Cu alte cuvinte, nu. Nu este asa cum ai descris, pentru ca acelea sunt definitii date de noi, pentru cineva care nu se mai simte atras de sotia lui si este suficient de slab astfel incat sa insele. Fiind suficient de slab inseamna ca duce lipsa de ceva pe plan motivational sau spiritual.
Iar dupa cum stim, Dumnezeu este o entitate care nu duce lipsa de nimic, inseamna ca le are pe toate (conform... definitiei). Intelegi?

Tot ce trebuie sa facem este sa nu ne limitam la perceptile pe care le avem noi despre lucrurile omenesti si poti sa raspunzi singur la astfel de intrebari dupa happy