| LupusDei1993 a întrebat:

Dacă Dumnezeu este atotiubitor, atotmilostiv, omniscient, omnipotent etc., am următoarele mici întrebări:

1. Dacă Dumnezeu e "bun", de ce permite suferința să se desfășoare în continuare?

2. Dacă Dumnezeu este omniscient, înseamnă că el știe totul, de la început până la sfârșit și soarta fiecărui om în parte, la ce a mai creat omenirea dacă deja știa dinainte că majoritatea vor fi păcatoși și aleg calea către iad?

3. De ce Dumnezeu ne dă acest test la care el știe foarte bine că majoritatea din noi nu facem față nici pe-aproape și oarecum ne obligă să renunțăm la toate visele și aspirațiile noastre pentru a urma setul lui de instrucțiuni chiar dacă au trecut 2000 de ani de atunci? Nu trebuia un update la "soft"?

4. De ce universul nostru se desfășoară frumos, fără intervenția sau existența vreunei divinități?

43 răspunsuri:
| danut a răspuns:

1)Fiecare inceput are si un sfrsit iar acesta va veni la timpul stabilit.
2)Dumnezeu este atotiubitor, atotmilostiv, omniscient, omnipotent iar omenirea a fost creata pentru cei care ALEG sa ajunga in Rai, pentru ceilalti este alegere a lor.
3)Testul este dat pentru inclinatile noastre, nu pentru realizarile pe care nimeni nu le poate face. Visele omenirii sunt doar dertaciune iar daca exista numai un singur om pe Terra care a trecut "testul" softului (sigur sunt o multime) atunci softul este perfect si nu necesita upgradarea lui.
4)Universul functioneaza armonios NUMAI DATORITA si sub grija lui Dumnezeu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La 1 2 3 4 raspunsul e simplu. Pt ca dumnezeu e doar o inventie a religiei si atat

| RAY a răspuns:

1,omule ti-am mai spus daca totul a fost predestinat la creatie ce sens are asemenea intrebare?

2, corect, am stiut de la bun inceput totul, nu am creat nici un iad, sa imi arati si mie unde scrie in biblie de vreun iad?

3, nu e nici un test, voi sunteti personificarea gandiri mele

4, timpul este liniar, nu intervin in el decat daca este necesar, l-am trimis pe Hitler sa se implineasca acele profeti

| RAY a răspuns:

Suntserios ateule am existat inainte sa existe vreo religie

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Ți-ai dori ca Dumnezeu sa intervină si sa te schimbe după voia Lui, așa cum a intenționat sa fie omul, "după chipul si asemanarea Sa"? Daca răspunsul tau este " da" atunci îți aduc la cunoștință ca Isus tocmai pentru asta s-a jertfit. Tu doar trebuie sa crezi.
Daca răspunsul tau este "nu" atunci afla ca Dumnezeu nu trece peste alegerea ta.Si la fel procedeaza cu fiecare ființă umana.Dar daca majoritatea aleg sa spună "nu", iată care este rezultatul, cel care il trăim fiecare!

| LupusDei1993 explică (pentru TamplaruAnisoara):

De ce ar avea nevoie Dumnezeu de tortura si moartea unui om ca sa te "salveze", nu putea sa o faca el pur si simplu?

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

Fiindca acel OM este chiar Dumnezeu, nici un PACATOS nu se putea jerfi pentru altul, darmite pentru intrega omenire. Se vede ca ai lacune mai in ceea ce priveste religia.

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Dă-mi exemplu de un om perfect fără vreun păcat și e mașinăria perfectă al lui YHWH. Nu neapărat cunoștințe, oricine din istorie.
Să-mi spui cine a reușit să treacă testul dar ATENȚIE, trebuie să fie Perfect de la naștere până moare.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

OMUL Isus Hristos.

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Îmi pare rău să-ți spun, dar el deja e considerat Niezo' pe pământ, păcat că nu există dovezi istorice, arheologice sau științifice de existența lui.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

Cum sa nu existe dovezi istorice, istoricul PAGAN roman Flavius scrie despre Hristos dar scrierile Biblice sunt de baza, Descoperirile de la Marea Moarta iarasi sunt descoperiri de baza dart voi cu istoria stati cam rau. P.S. Ce dovezi istorice sunt ca Arhimede a existat, iti spun eu niciuna directa ci doar cateva indirecte dpdv istoric dar ce dovezi ai privind Decebal, Mihai Viteazul sau Stefan cel Mare in afara de ceva scris?

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Https://en.wikipedia.org/wiki/Josephus

Da, m-ai dat gata. Un evreu aristocrat, posibil să fi făcut parte în creația Bibliei ca mijloc de cea mai mare unealtă de subjugare a populației, numai folosindu-se de FRICĂ.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

Romanii erau alcatuiti din popoarele pe care le cucereau. Ce scrie pe wikipedia sunt doar informatii doar pentru naivi ca sa nu le spunem cum suntt in mod real. Flavius este considerat istoric roman, nu evreu, ce spun nazistii nu ma intereseaza.

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Riiight, și vrei să-mi spui că pământul e plat, universul are 6000 de ani, vaccinurile provoacă cancer și ateii se duc în iad deoarece nu au crezut într-o carte mitologică cu foarte puține date reale.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

"vrei să-mi spui că pământul e plat, universul are 6000 de ani"
Nu, vreau sa spun ca in prima Carte din Biblie (daca stii care este aia) se spune ca pamantul este ROTUND ( nu exista cuvant pentru sfera la acea vreme), si NU scrie in Biblie NICAIERI ca pamanmtul are 6000 de ani ci ca a fost creat odata cu Universul (poate mai citesti cum trebuie Biblia). Viata a fost creata acum cca 6000 de ani. In privinta medicinii ar trebui sa te mai interesezi cine promoveaza cea mai performanta medicina de pe pamant, societatea formata din atei SAU Bisericile. Si ultima prostie pe care o spui este ca Biblia ar fi o carte de istorie, geografie, astronomie, fizica sau mai stiu eu ce, NICIDECUM, Biblia ESTE singura carte in care gasesti SINGURA solutie cum sa ai parte de Viata Vesnica si sa vizitezi Universul cu lumile lui si sa-ti cunosti Creatorul.

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Ca să spui că viața pe pământ are doar 6000 mii de ani este o inepție spulberată de dovezile științifice în care afirmă viața pe pământ având chiar mai mult de 100 de milioane de ani.
Ah, vrei să spui omenirea? Omul modern, în jur de 15 mii de ani.
Viața Veșnică e doar o fantezie ca să te facă să te simți ușurat, dar adevărul crud e că după ce mori te faci hrană de viermi și cam atât, sfârșitul tău.
Eu am doar doi creatori, un bărbat și o femeie pe care îi numesc părinți. Tot nicio urmă de un creator mai mare.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

"inepție spulberată de dovezile științifice"
Care dovezi stiintifice, parca astea se bazeaza pe repetabilitate si ai fost tu acum milioane de ani sa fi sigur?
Care 15 mii de ani, de unde ai scos treaba asta, de la niste redusi de-si spun atei. VIne Creatorul in scurta vreme, eu spun sigur ca il vei vedea venind in viata ta dar vesnicia nu are loc si pentru cei ca tine.

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

"Vine Creatorul in scurta vreme"
Da-da, de 2000 de ani tot se spune asta și uite că nu mai vine. De asta a și fost introdus acel verset, ei știau prea bine că lumea de azi va fi mult mai evoluată și trebuiau "motive" în plus să țină umanitatea sunjugată în frică.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

Vine, vine, in foarte scurta vreme si ce vei face atunci cand va veni, esti pregatit pentru consecinte?

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Ce consecințe? Nu am omorât pe nimeni, greșelile mari împotriva altora le-am îndreptat în mare parte, ce consecințe?
Nu e ca și cum am o bâtă din lemn lângă mine- ups, nu trebuia să spun asta. Eh, nu mai contează.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

Conteaza, conteaza, exista o vorbe neaos romanesca care spune""gura bate c.u.r.u." sau cuvantul te creste, cuvantul te doboara iar Biblia spune:
Matei 12, 37. Cãci din cuvintele tale vei fi scos fãrã vinã, si din cuvintele tale vei fi osândit."

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Și cine te crezi, avocatul lui?
Că vreau și eu să-l dau în judecată pe Nostradamus cu toate predicțiile lui că voi câștiga la loto.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

Dumne zeu NU are nevoie de avocat dar eu sunt unul din cei multi care il urmeaza asa ca-ti pot sa-ti aduc aminte ce ai uitat sau ignori.
Ce treaba are un ghicitor demonizat cu Dumnezeu? Nu vezi in ce hal de gandire te afli?

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

"Unul din cei mulți"
Unde în Biblie scrie asta? Până și Isus a spus că cei ce găsesc 'calea' dreaptă sunt extrem de puțini, nu toți ce spun 'Doamne Doamne' vor avea acces la așa zisa Împărăție, de unde știi că tu ai fi unul?

De asta am încetat a crede aceste minciuni, deoarece chiar dacă duceam o viațăde credință și onestă în continuare, tot m-ar fi dus în iad că așa voiau mușchii lui, așa că ce rost are? Să vină elsă-mi spună fix ce vrea și cum să pup funduri corect. A stai, nu există, lel.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

"Unde în Biblie scrie asta?"
Matei 18, 10. Feriti-vã sã nu defãimati nici mãcar pe unul din acesti micuti; cãci vã spun cã îngerii lor în ceruri vãd pururea fata Tatãlui Meu care este în ceruri.
Maarcu 9, 42. Dar, dacã va face cineva sã pãcãtuiascã pe unul din acesti micuti care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el sã i se lege de gât o piatrã mare de moarã si sã fie aruncat în mare.

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Se referă la copii mici.
Da e clar, nu am cu cine vorbi că tot exemple din biblie îmi dai, să ai o seară faină, nu mai am chef să îmi pocnească mai mulți neuroni decât trebuie.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

"Se referă la copii mici."
Unde vezi tu ca s e refera la copii mici?
Marc u m9, 41. Si oricine vã va da de bãut un pahar cu apã, în Numele Meu, pentru cã sunteti ucenici ai lui Hristos, adevãrat vã spun cã nu-si va pierde rãsplata.
42. Dar, dacã va face cineva sã pãcãtuiascã pe unul din acesti micuti care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el sã i se lege de gât o piatrã mare de moarã si sã fie aruncat în mare.
Este vorba de oamenii fara importanta dpdv al acestora de aceia le spune micuti.
Nu face eforturi intelectuale ca ai sansa sa-ti "pocnesca" si ultimul neuron de care mai dispui. Odihna placuta.

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Ai greșit persoana. Eu mereu am "parcurs o milă în plus" de a-i ajuta pe nevoiași și celor ce mi-au cerut ajutorul. Eu nu am stofă de "șef" de companie mică sau multinațională ca să fac sclavia modernă.
Să vedem ce dreptate va face un personaj mitic femeilor ce ne fac hainele în Cambogia, copiii ce ne asamblează telefoanele în China, și oamenilor ce suferă că veganilor le plac mult avocado și soia.
A da, o va face după ce murim noi toți, nu? Când faptul e deja consumat, "therefore" nu mai are vreo importanță.
Refuz să cred într-o zeitate ce s-a implicat în absolut toate acțiunile, nu se arată decât sub formă de vedenii unor labili psihici, și te condamnă din simplul fapt că ai doar două alegeri, și mergi la alegerea de chin veșni la orice mișcare măruntă deviantă.
A da, și nu ai voie să te revolți că mergi în Gulag indiferent.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

"de chin veșni "
Nu exista chin vesnic, asta este inventia Biserici catolice, exista moarte pentu vesnicie, Moarte vesnica.

| LupusDei1993 explică (pentru danut):

Penticostalii, Ortodocșii, Baptiștii, Evanghelicii, chiar și cei fără denominațiune cred în chin veșnic.
Ești cumva Martor al lui Jehova și nu știu eu?
Și dacă e moarte permanentă, prefer asta, decât să fiu fericit cu forța în "rai" știind că multe rude dragi or să aibă această soartă.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

"Penticostalii, Ortodocșii, Baptiștii, Evanghelicii, chiar și cei fără denominațiune cred în chin veșnic."
Normat, toti cei enumerati de tine se inchina Papei si zilei de odihna infiintata de papalitate, NU lui Dumnezeu si Zilei Sale de inchinare indicata in Cele 10 Porunci.
"Ești cumva Martor al lui Jehova și nu știu eu?"
NU iar acestia nu au treaba cu Raiul sau Iadul, ei alte probleme mult mai deviante fata de Legea lui Dumnezeu.
"prefer asta, decât să fiu fericit cu forța în "rai"
Dreptul si alegerea ta dar eu vreau sa depind de Alegerea mea nu a altora.

| Helper07 a răspuns:

1. Daca soarele e o sursa de caldura, atunci de ce mai e frig afara?

2. Pentru a-Si demonstra dreptatea si iubirea.

3."Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16)

Suntem mantuiti prin har.

4. Asta e una dintre cele mai eronate afirmatii. Categoric falsa.

| LupusDei1993 explică (pentru Helper07):

Acest răspuns mi-a scăzut IQ-ul cu 10 procente, mulțumesc.
Mai încearcă.

| Helper07 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Ce n-ai inteles? Ti-am raspuns pentru fiecare intrebate.

| LupusDei1993 explică (pentru Helper07):

Mi-ai dat răspunsuri tot din biblie, aka nu ai nicio scuză proprie pentru zeul tău patetic.
Dacă Dumnezeu era om, îl executam pentru crime împotriva umanității, cu capul tăiat la ghilotină.

| Helper07 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Si apoi ce? Aveati sa o duceti bine pana la adanci batraneti, asa-i? Ati fi la mila lui Satan.

| LupusDei1993 explică (pentru Helper07):

Nu există Satan. Dacă ar exista, tot ce trebuie să știi despre zeul biblic este total fals, el fiind de fapt slab, plus alte însușiri, și o astfel de divinitate nu ar exista. Mai studiază ce înseamnă Omnipotența, Omnisciența și Binevoința, căci toate astea lipsesc de la zeul vostru, și sunt puncte chiar slabe, dovedite chiar și în cartea voastră "sfântă".

| Helper07 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Dumnezeu stia, si Dumnezeu a permis. De ce? Pentru ca Drepatea Sa sa fie demonstrata in fata intregului univers, pentru ca toti sa afle consecintele pacatului si totodata iubirea nepatrunsa a lui Dumnezeu care a dat pe Singurul Sau Fiu sa moara pentru noi. Dilema pe care a pus-o Satan in mintea ingerilor la inceput este lamurita odata pentru totdeauna.

| LupusDei1993 explică (pentru Helper07):

De ce sa-l dea pe fi-su pentru niste animale salbatice bipede numite homo sapiens sapiens? Si de ce fi-su si nu sa rezolve el pur si simplu?
Din nou, nu exista zeitate decat cea proiectata de egoul oamenilor, nu exista zeu.

| Helper07 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Pentru ca a iubit omul, nu pacatul acestuia, de aceea a murit pentru el.

| LupusDei1993 explică (pentru Helper07):

De ce să moară și să nu îndepărteze păcatul pur și simplu? La ce e nevoie de sacrificiu, pentru orice?!

| catalynx a răspuns:

Dumnezeu are si avut textele la el, adica practic fiinta asta s-a scos din orice lucru nasol pe care l-a facut impotriva umanitatii (doar in unele cazuri a avut dreptate). Eu personal am constatat ca cu cat esti mai religios, cu atat suferi mai mult, singura fiinta e mai acceptabila si mai empatica cu oamenii este Maica Domnului, in rest majoritatea lucrurilor sunt niste chestii de adormit copii

Pe mine personal experienta religioasa ma lasa rece

| LupusDei1993 explică (pentru catalynx):

Ironic, considerand ca dragostea de mama e mai mare si eficienta decat al unui mascul, ceea ce iti da de gandit putin.