anonim_4396
| Anonim întreabă:

Daca vi se ofera dovada clara ca zeii vostri nu exista, ati inceta sa mai fiti morali?

16 răspunsuri:
| Gabica a răspuns:

As inceta sa mai cred in Dumnezeu, dar moralitatea nu depinde de zeii in care credem, ci de propria noastra constiinta.
La fel cum spune si persoana de desupra mea, daca Dumnezeu ar spune ca e moral sa ucizi, nu inseamna ca asta chiar este moral.

| Anonim explică (pentru Gabica):

"daca Dumnezeu ar spune ca e moral sa ucizi, nu inseamna ca asta chiar este moral."

Deci dumnezeu a facut personal si a permis fapte imorale. In biblie, el chiar a permis sclavia, crime, viol, furt si multe altele. Ba mai mult, a ucis personal foarte multe persoane si animale nevinovate.

* intrebarea mea principala a pornit de la afirmatiile unor crestini care ziceau " fara dumnezeu totul e permis" sau "moralitatea vine de la dumnezeu".

| Gabica a răspuns (pentru anonim_4396):

Moralitatea mea vine de la mine.Voi face intotdeauna ceea ce cred ca este moral.Cei care spun ca "fara Dumnezeu totul este permis" sau ca "moralitatea vine de la Dumnezeu" sunt cei care cred orbeste in El, lucru care nu imi place pentru ca in multe cazuri credinta este antonmul ratiunii.
Dar sa o luam si altfel...cate persoane care au ucis si-au dat seama la momentul respectiv ca fac ceva rau? Unele nu si-au dat seama niciodata de ceea ce au facut.Si atunci, moralitatea devine doar un termen, care nu poate fi definit prea bine.
Chiar de curand m-am uitat la un film numit "Esenta raului"(pe care chiar il recomand) in care cineva comitea multe crime sub scuza ca o face "pentru Dumnezeu", incercand astfel sa isi rascumpere pacatele.

| Anonim explică (pentru Gabica):

Dar eu, in comentariul de mai sus nu m-am referit doar la cei care comit diverse fapte imorale sub pretextul "ie pentru domnu'". M-am referit si la chestiile pe care dumnezeu le-a permis sau le-a facut personal.

La prima parte, practic ai raspuns. Cum ramane cu crimele pe care chiar dumnezeu le-a comis? Sunt fapte morale sau imorale?

| Gabica a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar te-ai gandit vreodata ca prin uciderea a unui numar de persoane,s-au salvat mult mai multe? Asta in unele cazuri, pentru ca in altele au fost ucisi oameni doar pentru ca aveau alte opinii si nu credeau in Dumnezeu si nu mi se pare corect, dar nu Dumnezeu propriu-zis a provocat razboaiele religioase, ci oamenii, dar foarte putini au avut ca adevarat motiv credinta.Multi au folosit asta ca pretext doar pentru a "domina" lumea, de a fi de partea castigatorilor. Dumnezeu a oferit liberatate creatiei sale, de aceea nu s-a opus actiunilor oamenilor.

| Anonim explică (pentru Gabica):

Pana acum mi-ai zis doar de actiunile oamenilor. Eu te-am intrebat daca sunt morale sau nu crimele comise fix de dumnezeu.

| Gabica a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce cime a comis fix Dumnezeu?

| Anonim explică (pentru Gabica):

Daca pui o asemenea intrebare, e clar ca nu ti-ai citit biblia.

Revino cu un raspuns legat de moralitatea zeului crestin dupa ce o citesti. Zeul crestin a permis sclavia, furtul, crimele, violul si multe altele. A ordonat personal uciderea anumitor categorii de oameni. Ba mai mult, a ucis personal persoane si animale nevinovate din motive idioate.

Revino pe acest subiect dupa ce iti citesti cartea.

| Mădă0611 a răspuns:

Unui credincios nu ii poti da o dovada clara a inexistentei prietenului imaginar. E ca si cum ii zici unui copil, care a primit mereu cadouri, ca Mos Craciun nu exista, dovada ar fi ca daca tu nu-i cumperi nimic, el nu primeste nimic, dar poate intelege ca l-a suparat pe mosu, si de aceea nu vine.
http://images.tribe.net/......5ff0829813

"Adevărul (fiind experimental) este subsumat unei valori care-l fundează: binele, de aceea, dacă bun ar fi falsul, am cultiva falsul şi am respinge adevărul.". "Dumnezeu e bun, insa nu exista". :D

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Nu se poate pentru ca Dumnezeu exista:
Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 3:17-19
JUDECATA:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch

Vom fi judecati daca l-am urmat pe Isus sau nu.TOT PAMANTUL. Si cei ce L-au urmat si cei ce nu.
2 Corinthians 5:10
Eclesiastul 11:9

Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.

| LegionarulRoman a răspuns:

Nu!

anonim_4396
| Anonim explică:

NU!

| a3e6u9 a răspuns:

Cineva întrebase la un moment dat: dacă D-zeu ar decreta într-o zi că e moral să omori, ar deveni moral acest lucru?

Evident, nu ar deveni moral, deci nu decide D-zeu ce e bine și ce e rău.

| Kaleo a răspuns:

De ce intrebi? happy

Răspuns utilizator avertizat
| AnnealedPride a răspuns:

Moralitatea e la fel de relativa ca si diferenta dintre bine si rau.
Cati nu au omorat fiind convinsi ca fac ceva BINE, ca este cuvantul lui Dumnezeu care le spune sa omoare. Ca au fost catalogati drept nebuni, si probabil erau, e alta discutie.
Nu credinta in zeul x sau y ma face sa nu omor. Nu iubirea irelevanta, inutila si imaginara ma face sa fiu, din punct de vedere social, moral.