anonim_4396
| Anonim întreabă:

Dau funda! Urgent! Am 18 ani, de curând am fost și eu la o spovedanie si am dat de un preot destul de aiurea, la modul ca singurul lucru pe care îl interesa e sa primească niște bani, în 2 minute m-a executat de acolo, vorba multă sărăcia omului.
Mi-a dat niște canoane pentru ca as fi făcut dragoste înainte de căsătorie, menționez ca am o relație de 3 ani de zile și a început sa se rastească la mine și lucruri de genul. Mi-a dat niște canoane timp de 40 zile. Acum întrebarea mea, nu e ca si cum după canoanele astea nu o sa se mai întâmple niciodată acest act. Ce se întâmplă dacă în timpul canoanelor se întâmplă acest act?
Menționez ca nu sunt un om rau, el probabil credea asta, nu am fumat niciodată, nu m-am drogat niciodată, nu am furat niciodată, chiar încerc sa imi ajut aproapele pe cât posibil și sa ajut oamenii în general sa evolueze în bine. Cred in credință, credință sufleteasca dar o haina nu cred ca reprezinta aceasta credință.

Acum va întreb pe voi, ce ați face? Ce se întâmplă dacă mai exista un act în timpul canoanelor?

19 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ce inseamna ca crezi in credinta sufleteasca?
Bivlia soune- Daca marturisesti(nu daca afirmi) deci cu gura ta pe Iisus ca Domn( Stapan ak vietii) si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu l- a inviat din morti, vei fi mantuit.Caci prin credinta din inima se primeste neorihanirea( statutul de a fi xinsiderat fara pacat inintea lui Dumnezeu) si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire.Romani - 10: 9
Deci asa cum unii isi vand suflerul diavolului Dumnezeu asteapta sa ne daruim viata Lui, sa alegem sa nu mai fim noi sefi peste viata noastra ci sa fie El.In Biblie scrie ca Dumnezeu a creat sexul pentru a fi practicat numai dupa casatorie intre soti si cine face altfel rateaza scopul pentru care a fost creat sexul( a pacatui in greaca - harmatia- si inseamna a rata tinta.A fi crestin nu inseamna a crede in existenta lui Dumnezeu ( in Biblie scrie ca si dracii cred si se infioara) ci a te supune de buna voie domniei, staoanirii Mantuirorului Hristos si Tatalui.Degeaba tii orice Canon cat timp nu vrei sa te supui poruncii lui Dumnezeu de a fugi de curvie.El astreapta sa iti ceri iertare pentru toare pacatele care iti apasa constiinta, sa ceri puterea sangelui Mantuitorului Hristos sa te elibereze se ele, sa ierti toate persoanele care ti- au gresit si sa iti dedici viata conducerii Mantuitorului Hristos.El nu se lasa folosit doar pe post de detergent spiritual ori e Stapan ori suntem noi si atunci ne lasa in voia mintii noastre

| Eisenheim a răspuns (pentru ania):

Hai tu ania, nu puteai sa ii spui că va fi mântuită și atât? laughing Chiar trebuie sa o faci sa se simtă prost în continuare? Halal ajutor, nu mai bine o trimitem la mănăstire sa se facă măicuță acum? laughing

| ania a răspuns (pentru Eisenheim):

Nu trebuie sa se faca maicuta doar sa faca sex numai dupa cadatorie.

| Eisenheim a răspuns (pentru ania):

S-au cunoscut deja, o s-avem un nepoțeeel laughing

| anonimg a răspuns:

Nu știu dacă subiectul este real, dar scriu despre el că poate va fi altora de ajutor.

Sfatul meu este să începi să îți faci planuri pentru căsătorie. Trăirea în concubinaj nu este de folos nici ție și nici ei.
Orice vei alege din acestea două: înfrânarea poftelor sau responsabilitatea căsătoriei, te vor ajuta să fi om.
Dacă ști că nu știi să înoți, atunci nu te arunca în apă; dar trebuie să înveți. Adică dacă ști că nu ești pregătit pentru căsătorie, atunci nu te căsători. Dar trebuie să te pregătești pentru acest lucru. De fapt, amândoi trebuie să vă pregătiți.
Cu sau fără Dumnezeu, oamenii trebuie să trăiască în moralitate. Altfel ei vor ajunge imorali. Noi trebuie să ne spunem moralității, fie că ne place, fie că nu. Acest lucru va construi în noi un caracter drept, frumos.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Se va intampla exact nimic. Nu ai de ce sa iti fie frica.
Nu mai fiti prosti si spuneti la popa, ca nu trebuie sa stie ala cand faceti voi sex. Ce se intampla sub patura, sta sub patura, nu la biserica.

Incearca BDSM, o sa iti placa, te asigur *wink*

| CodrutElian1990 a răspuns:

Panamax a punctat cel mai bine.
Nu m-am spovedit si impartasit niciodata, desi ma consider de religie ortodox. Ca vorba cantecului: cate am facut eu pe lume, nici la popa nupot spune.

Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns:

Daca a durat putin e mai bine pentru ca timpul e pretios pentru toti.

Dumnezeu nu exista. E un personaj fictiv de poveste puerila, primitiva, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori si prin urmare ritualurile si obiceiurile primitive nu ajuta pe nimeni cu nimic.

| Panamax a răspuns:

Du-te la o farmacie si cere ceva pentru limbrici.Te-a mancat in fund sa te duci la spovedit?
Spovedania este doar un mod prin care biserica si-a castigat puterea.Informatia este tot ce conteaza.

| NumaPompilius a răspuns:

Acele Canon iti este dat ca sa te ajute sa te indrepti, sa nu mai repeti pacatul facut. Daca se intampla din nou inseamna ca nu ti-ai luat nici canonul in serios si nici nu ti-a parut rau de pacatul savarsit.
Încearca sa intelegi gravitatea acestui pacat, sa-ti para sincer rau de el si sa nu-l mai repeti niciodata.

Si nu, preotul n-a crezut ca esti un om rau, pur si simplu ti-a dat un Canon pe gravitatea acestui pacat.
Si nu incerca sa te mai justifici spunand ce fapte bune faci tu. Faptele tale bune ar trebui sa ramana intre Dumnezeu si tine si sa nu le dezvalui.
Ca sa-ti raspund la intrebare, daca se intampla din nou acest pacat trebuie sa te duci din nou la spovedanie.
Bine, oricum trebuie sa te duci din nou, dar cu atat mai mult in cazul asta.

| RKBlue a răspuns:

"Menționez ca nu sunt un om rau,[...], nu am fumat niciodată, nu m-am drogat niciodată..."
Deci, daca fumezi sau te droghezi esti om rau? Interesant.

| mastadont a răspuns:

Ți-ai pierdut vremea și ai mai dat și bani... Data viitoare mai bine du-te cu prietenul într-un loc frumos și faceți dragoste, îți garantez că va fi mai frumos. Nu te mai lăsa manipulată, deschide ochii!

| Eisenheim a răspuns:

Stai să înțelegem,deci te-ai simțit bine,la fel și partenerul,deci nu i-ai făcut rău, nici el ție, vreți să repetați, dar vă temeți de omu negru (popa)? happy Serios, numai Merlin și Harry Potter mai lipsesc și mergem înapoi în secolul 15 laughing chiar nu putem renunța la povesti și basme nici după 18ani? Vai de capu nostru laughing

| ZacheuN a răspuns:

Dacă mai exista vreun act sexual înainte de căsătorie ai putea avea copii nelegitimi, înseamnă că ești depravat, și corupi partenera de viață.

| Eisenheim a răspuns (pentru ZacheuN):

Și Dumnezeu cu armatele sale o/îl va distruge, pentru că nu a urmat calea lui, nu? laughing

| ZacheuN a răspuns (pentru Eisenheim):

Yahve nu distruge pe nimeni.
Scriptura îți permite, în ultimă instanță și poligamia, dar în viața sexuală ai nevoie de unitate desăvârșită, de prietenie sinceră și durabilă, de iubire neegoistă.
Alt fel vei avea mai mult de suferință decât de fericire.

| ZacheuN a răspuns:

Scriptura nu sugerează castrarea, deși unii bărbați recurg la acest mijloc de rezolvare a problemelor. Dar ap Pavel spune că cine arde să se însoare.
Dacă ai credință nu este nevoie să apelezi la oameni.
Poți să ai și două soții sau țiitoare, dar să fie ale tale pe toată viața.
Cu viața intimă nu te poți juca!