|

De ce crestinii cred ca,,cu cat te chinui mai mult cu atat esti mai ``bun``,mai aproape de Dumnezeu? Daca te rogi mereu,daca te crezi un nimic, daca nu iti pui intrebari in legatura cu existenta Lui..esti mai bun? Oare..cine e mai bun.cel care se distreaza toata viata,profita de liebrtate (bineinteles nu sa omoare, sa fure etc..nu la asta ma refer ),cel care iubeste pe toti pentru ca pur si simplu asa simte si ii ajuta pe altii pentru ca asa i se pare normal si asa ii place,sau cel care se chinuie toata viata si nu face bine nimanui,nici macar lui sau face bine doar pentru a ajunge in rai si a fi iubit de Dumnezeu? De ce nimeni nu cauta adevarata credinta si se limiteaza la,, crede si nu cerceta?``

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

"cel care iubeste pe toti pentru ca pur si simplu asa simte si ii ajuta pe altii "
Crezi ca exista asa ceva?
Daca exista, este deja sfant.
Dar nu-ti face iluzii, exista foarte putini in lume, indiferent de religie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Crestinii" spun si fac astfel de afirmati si fapte pentru ca NU VOR sa faca ce spune Dumnezeu. Daca ar face ce spune Dumnezeu ar avea alta perspectiva asupra vietii dar si asupra faptelor pe care le fac DAR nu vor sa se lase de ele. Atunci isi MORTIFICA (chinuie) trupul cand Dumnezeu le cere sa-si mortifice EUL, MANDRIA, dorinta de marire.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru danut):

Adica..sa nu imi doresc mai mult? sa nu incerc sa ajung mai sus? de ce sa nu imi doresc mai mult? sa traiesc toata viata fara sa am un scop? cum ar fi..eu sa zicem sunt avocat..sa nu doresc mai mult? mai multe procese castigate, marirea salariului etc?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru fearlessss):

"Adica..sa nu imi doresc mai mult?"
Nicidecum, singura problema este sa "asiguri" locul si imortanta cuvenita fiecarei probleme in "ierarhia" pe care ti-ai stabilit-o in viata. Daca de exemplu mai importante pentru tine sunt "tintele pieritoare" atunci vei acorda o importanta mai mica lui Dumnezeu care in esenta pe langa viata viitoare ne asigura si de cele lumesti. Adica majoritatea, inclusiv crestinii pun carul inaintea boilor si vor ca sa si mearga bine acel car.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aceste reguli sunt pentru personalitati slabe.
Atitudinea si mentalitatea acestora este cea a omului inferior aflata la ''mii de ani lumina'' distanta de spiritualitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citeste epistolele lui Pavel, o sa te ajute sa intelegi mai multe. Pentru subiectul asta, ar fi bine sa citesti capitolul 2 din epistola catre romani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca unii sunt ignoranti sau pur si simplu n-aua vut ocazia sa se documenteze mult mai mult. Iertare de la crestini.

EU as zice sa nu-i cataloghezi pe toti crestinii. Faptul ca unii respecta traditiile bisericesti mai mult, nu inseamna ca brusc deja este mai aproape de Dumnezeu.

Scria si-n cartea proorocului Isaia despre lucrul pe care doresti sa-l subliniezi.

Mai mult, crestinismul este o religie a bucuriei, si nu ne opreste sa ne distram sau sa fim noi insine, ci doar ne arata limitele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde
oricine poate sa fie `bun`, daca asta era ideea de `a fi`

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti vorbi despre ceva ce nu esti in stare.
Amice,tu te limitezi doar la anumite chestii.
Crede si nu cerceta, te cine cineva? Eu de exemplu, caut.
Sunt de acord cu idee o analizez mai bine, daca nu, o mai citesc de 100 de ori s-o inteleg in sensul ei.
Stii ce esti tu? Un "acel crestin ca si mine " doar botezat sa ai o religie.
Succes.La intrebarile astea iti poti raspunde singur, cauta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca asa le-a impus biserica, sa mergi in coate si genunchi, sa pupi icoane, sa nu mananci alimentul X in ziua Y, ca faci pacat, sa te supui si sa te rogi neincetat, cam asta e viata unui crestin. Cred ca ar fi foarte trist sa existe un Dumnezeu, care sa impuna lucrurile astea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vrei asa faci fapte bune nu trebuie sa le faci din obligatie ci pentru ac asa simti. dumnezeu nu vrea ca omul sa se chinue ci vrea ca din avutia lui sa dea si la cel sarac.trebuie sa te rogi, pentru ca daca nu te rogi te vei departa de dumnezeu.dar un om normal la cap isi pune intrebai legatte de existenta lui.nu poate sa creada orbeste fara sa-si puna nicio intrebare.macar un agen,, cum a aparut dumezeu';'sau altele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează