| Marius7121 a întrebat:

De ce crestinii ortodoxi sunt mai apreciati decat crestinii baptisti, penticostali etc?

20 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca marea majoritate sunt crestini ortodocsi.Nu se deosebesc cu nimic de ceilalti.Merg la restaurante, beau, fumeaza, etc...1 Petru 4:5, 5...,,De aceea se miră ei că nu alergaţi împreună cu ei la acelaşi potop de desfrâu şi vă batjocoresc.,,

| OOOLEOOO a răspuns:

Fiindca in poporul roman majoritatea oamenilor is Ortodoxi.

''Intr-o lume de nebuni cei mai normali vor fii considerati nebuni fiindca nu se poarta ca nebuni''

| hereo a răspuns:

Deoarece banul este la putere.
Mai nou,patriarhia romana se bate pentru cimitire, nu cumva sa exista ceva particular, iar ei sa nu isi incaseze banii pe mortul respectiv, iar lumanarile nu sunt bune daca nu au stampila patriarhala ortodoxa.
Atat timp cat in Romania, cel putin, predomina hotia si libertinajul, e normal ca paganismul ortodox sa fie apreciat pentru ca ei nu trag pe nimeni la raspundere.
De ce ar faceo daca si ei fura cot la cot cu ceilalti!?!
http://stirileprotv.ro/......oarte.html

| Încrucişătorul a răspuns:

Scuza-ma dar la care crestini ortodocsi te referi? Romanii, bulgarii, sarbii... care?

| Jardelin a răspuns:

Mai apreciati in ce sens si de catre cine?

| rocco09 a răspuns:

De cine?

| RaduMD a răspuns:

Mai apreciaţi de cine, de Dumnezeu?

Ştii, era un banc: în faţa unei biserici cerşeau doi cerşetori. Unul dintre ei era, evident, evreu: perciunat şi cu tichiuţă pe cap. Lui nu-i dădea nimeni nimic, ci toţi, când ieşeau din biserică, văzând doi cerşetori, un creştin şi un evreu, îi dădeau un bănuţ celui creştin şi îşi vedeau de drum. Până când unui credincios i se face milă şi, după ce dă bănuţul lui cerşetorului creştin, se adresează celuilalt: Dar tu, de ce nu te duci sâmbăta, la sinagogă? Acolo sunt fraţii tăi şi ai putea şi tu să primeşti ceva. Evreul mulţumeşte pentru sfat şi, când acela se mai îndepărtează, îi spune "creştinului": "ia uite, măi Ştrul, cine ne învaţă pe noi cum să facem gheşefturi!"

Răspuns utilizator avertizat
| TheTigerX a răspuns:

Intrebare irelevanta.

| phantomitza a răspuns:

Ortodoxia este adusa de Apostolul Andrei tinuta 2000 de ani de Sfintii Parinti de Domnitorii tarii Stefan cel Mare si mult alti..este credinta adevarata pe care a propovaduit-o Iisus pe pamant, restul in afara de ortodoxie sunt eretici, rataciti. ORTODOXIA e singura religie mantuitoare.

| Ioanh a răspuns:


Deoarece ortodoxia este de 2000 de ani ca Biserica vie in care Hristos a lucrat si inca lucreaza prin Duhul Sfant; cultele (neo)protestante, au "protestat" si s-au rupt de biserica. aceste ruperi au avut loc mai ales in ultimele 3-5 secole. asta ca un argument istoric

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Ioanh):

Nu ştiu de ce spui cu atâta încredere că ortodoxia este de 2000 de ani, când în realitate a apărut în 1054 după ce s-a rupt de biserica catolică (asta ca un argument istoric). Deci şi biserica ortodoxă s-a rupt de biserica oficială, cea catolică. Având în vedere că Isus şi-a întemeiat biserica în secolul I, poate fi considerată biserica ortodoxă, ce a luat fiinţă 1000 de ani mai târziu, ca fiind cea prin care lucrează Hristos?

| TheTigerX a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Desi s-au rupt, Biserica Ortodoxa a ramas mai putin schimbata..in fine, nu isi au rostul aceste contre intre cultele crestine.

| Ioanh a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Cine de cine s-a rupt in 1054? Stim ca Biserica se bazeaza pe cele 7 sinoade ecumenice; in 1054, catolicii s-au rupt de ortodocsi deoarece cereau primatul papal, filioque; ortodocsii nu au acceptat acestea, ei fiind acuzati de catolici pe motive neinsemnate; in 1054, ca alta chestie, nu se cauta anatemizarea reciproca- dimptriva, cardinalul Humbert trimis de la Roma a fost trimis sa caute modalitati de impacare, dar el fiind cu o ura pentru "greci", bizantini, nu a mai tinut cont de misiunea cu care a fost trimis, el insusi excomunicand ortodocsii! Daca vrei mai multe, cumpara un manual de Istorie Biseariceasca Universala si o sa poti citi mai multe.

| Marius7121 explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

De ce scrii Iisus cu un singur i?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Marius7121):

Dar de ce scrii cu doi?

| Marius7121 explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Pentru ca daca scrii cu un i, atunci Iisus inseamna magar, va dati mari credinciosi voi pocaitilor dar calcati Numele Domnului in picioarele voastre unsuroase. Rusine sa va fie!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Marius7121):

Îmi pare rău că aduci acuzaiţii atât de serioase fără măcar să aduci argumente solide care să susţină spusele tale. Totuşi, remarcă următoarea idee pe care o vei găsi pe majoritatea site-urilor : Faptul că grecii pronunţau pe atunci Iesous este confirmat de faptul că latina l-a preluat ca Iesus (Jesus) (sec. I-II dHr.), formă păstrată şi în limbile occidentale. Citirea Iisus este deci de dată mai târzie, ţinând cont de evoluţia modului de pronunţie a limbii greceşti. Este pronunţarea tradiţională a Bisericii Ortodoxe, intrată şi în limba română. În mediul teologic catolic şi neoprotestant din România s-a impus recent varianta Isus, cu un singur "i". Nu se poate spune că una dintre citiri este greşită şi alta adevărată, ci mai degrabă că sunt manifestările propriilor tradiţii, menite chiar diferenţierii confesionale. Acuza că Isus cu un singur "i" seamănă cu vreun cuvânt care ar însemna "asin" nu are nici o bază filologică. (Jurnal.ro).

| Marius7121 explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Eu asta am invatat la scoala, ca Iisus se scrie cu 2 de i, iar Doamna de religie, care e ortodoxa de asemenea, spunea ca penticostalii si baptistii se bazeaza pe niste dogme neintelese, ei urmeaza niste principii despre care Mantuitorul n-a spus niciodata ca ar fi fara de Voia Lui. De asemenea, doamna noastra ne-a spus ca Bisericile Protestante si Neoprotestante s-au rupt de Biserica Ortodoxa.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Marius7121):

Dar nu consideri ca cel mai bine e sa-ti formezi propria opinie despre un subiect in urma analizarii lui, si sa nu te bazezi pe ceea ce spun altii?