|

DE CE va închinați la sfinți,icoane,statuete...etc?UNDE scrie ca trebuie sa ne închinam la sfinți?Şi m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te! Apocalipsa 19:10Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, prorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu."

Apocalipsa 22:9Când era să intre Petru, Corneliu, care-i ieşise înainte, s-a aruncat la picioarele lui şi i s-a închinat.

Dar Petru l-a ridicat şi a zis: „Scoală-te, şi eu sunt om!"

Faptele apostolilor 10:25-26Apostolii Barnaba şi Pavel, când au auzit lucrul acesta, şi-au rupt hainele, au sărit în mijlocul norodului şi au strigat:

„Oamenilor, de ce faceţi lucrul acesta? Şi noi suntem oameni de aceeaşi fire cu voi; noi vă aducem o veste bună, ca să vă întoarceţi de la aceste lucruri deşarte la Dumnezeul cel Viu, care a făcut cerul, pământul şi marea şi tot ce este în ele.

Faptele apostolilor 14:14-15

31 Raportează Evaluează
31 răspunsuri:
| a răspuns:

Cei care fac lucrul asta nu inteleg ca odata ce cineva moare si ajunge la Dumnezeu, nu mai are nici o legatura cu cei de pe Pamant.
In Biblie Dumnezeu dovedeste ca nu prin intermediul unui om poti ajunge la El ci doar prin Jertfa Domnului Isus Hristos si ca nimeni nu poate fi sfant inaintea Domnului. Doar Isus Hristos este singurul Mijlocitor intre noi si Tatal!
Mai multe detalii http://www.youtube.com/watch?v=kg9ReY7UbO8

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Majoritatea crestinilor care se inchina "la sfinți, icoane, statuete..." o fac pentru ca ei cred ca fac bine, asa au apucat; usor scuzabili. Dar in Biblie gasim ca Domnul Isus spune ca:"cine ma va cauta, ma va gasi"... daca vreun crestin isi doreste cu adevarat sa faca voia Lui Dumnezeu, El il va ajuta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Orotodoxi se mai inchina si la cruce si la fecioara Maria si la icoane! lucrurile acestea nici eu nu le-am inteles! E ca si cum te-ai ichina lui Satan! Daca vrei un sfat Urmareste Penticostali,ei fac cea ce este scris si gata nu au adaugat nimic in religie asa cum au adaugat ortodoxi dupa mult timp semnul cruci,si nici nu se inchina la icoane nici la sfinti si nici la cruce! Ei doar canta in slava Domnului il lauda pe Domnul se roaga unul pentru celalalt, mai citesc cateva versete Din biblie si se Binecuvanteaza inre ei, nu consuma nimic din cea ce provoaca dependenta si sunt toti impacati intre ei! si de fapt asta cere Iisus de la noi! Nu cere icoane scumpe cruci din lemn inutile! ci doar sa-l laudam pe Dumnezeu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Nu ti-asi raspunde cu aceeasi moneda deoarece ar iesi un mare scandalsad! Penticostali citesc din aceeasi biblie din care citeste un ortodox! nu stiu cine ti-a spus ca biblile is schimbate! ti-asi spune multe despre ortodoxi si despre faptul ca tu ai zis ca de atunci toate is la fel in biserica! dar asta ar crea un scandal si asta nu vrem noi happy,sa nu crezi ca am ceva cu ortodoxi,si eu sunt ortodox si sincer da sunteti bunicei (deoarece nimeni nu e bun!) dar problema voastra e ca nu va tineti de cea ce ziceti! va inchinati la icoane si la crucea facuta de om! cum sa zic, suntem prea imprastiati, si se stie ca unde is multi is rai happy in plus nu conteaza religia conteaza credinta! Pace tie big grin

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru GalinaBlanca):

Cine zice ca prima biserica a fost Ortodoxa?
Unde scrie lucrul acesta în Biblie?
Argumentează te rog!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Pai voi va inchinati unor muritori care au fost sanctificati de cine de alti muritori laughing si ei reprezinta un "chip cioplit" egipteni nu se inchinau la faraonii lor morti? asta cum explici?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Tot aceeasi biblie citesc penticostali ortodoxi evrei, si nu e ''biblia noastra'' ca e a tuturor p. s: si is rotodox si sincer nu`mi place cea ce facem! hypnotized cu crucea nu prea am treaba deoarece e un simbol sfant si pentru mine, dard de ce va inchinati la Fecioara Maria? de ce va inchinati Sfintilor? Si dejaba sunt sfintite icoanele ca asa cum spune Domnul ele nu vad nu aud nu raspund (ceva de genu) Dece tineti postul acela nu mancati carne si va umflati de mazare, daca in timpul saptamani beti? mintititi? sunteti curvari? acela nu`i postul pe placul lui Dumnezeu,'' Adul pe cel fara casa in caminul tau si hraneste-l pe cel flamand acesta este postul care imi place'' (ceva de genu)
daca vrei sa vb baga-l pe floryn_727

Pace tie big grin

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai dreptate nici unde nu scrie bine un ortodox va spune ca e un simbol acea icoana nu toti avem o imaginatie bogata, faza e ca sectele mai respecta biblia traditia a inlocuit multe, paste=iepuras nasterea d.i = mos craciun si multe apropo esti penticostal?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Să nu ai alți dumnezei afară de mine. Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești."
Să nu iei în deșert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Aici ai dreptate.
De ce sa te inchini intr-un singur loc unui omni-prezent,cum zici tu despre icoana si corpuri cioplite,Dumnezeu e in fiecare dintre noi, nu in lemn sticla sau piatra, si nu cred ca exista alti sfinti mai presus de El la care merita sa t-e inchini.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Noi nu ne închinam la sfinti si la îngeri ca si lui Dunmezeu. închinarea pe care o aducem noi sfintilor si îngerilor este numai o cinstire (venerare), iar lui Dumnezeu ne închinam si îi slujim cu desavarsita închinare, care se mai numeste si latrie" sau adorare".

Intr-adevar, nimeni in afara de Iisus Hristos nu este mijlocitor inaintea Tatalui, pentru ca nimeni in afara de El nu s-a adus pe sine jertfa pentru mantuirea lumii. Deci, in afara de Hristos, nimeni nu poate mantui de pacate. Cinstind pe sfinti, insa, nu ii punem in locul lui Hristos, nici macar alaturi de El. Cand sfintii se roaga pentru noi, ei tocmai cer lui Hristos ca El sa mijloceasca mantuirea noastra. Ei cer de la Hristos mantuirea noastra. Si, in acest inteles, spunem ca mijlocesc pentru noi. Singurul care mantuieste este Hristos, iar sfintii, prin rugaciunile lor, cer mantuirea noastra, dar nu o dau ei insisi. De aceea, noi nu ne inchinam la sfinti si la ingeri ca la Dumnezeu, inchinarea pe care o aducem noi sfintilor si ingerilor este numai o cinstire (venerare), iar lui Dumnezeu ne inchinam si ii slujim cu desavarsita inchinare, care se mai numeste si latrie sau adorare. Noi veneram pe sfintii lui Dumnezeu pentru ca ei sunt prieteni si casnici ai lui Dumnezeu, dupa cum este scris: "Voi prietenii Mei sunteti daca faceti cele ce va poruncesc" (Ioan, 15, 14). Iar despre Avraam citim de asemenea: "Si a crezut Avraam lui Dumnezeu si i-a socotit lui spre dreptate si prietenul lui Dumnezeu s-a chemat" (Iacov, 2, 23). Si marele apostol Pavel scrie efesenilor: "Deci, dar, nu mai sunteti straini si locuitori vremelnici, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii si casnici ai lui Dumnezeu" (Efes., 2, 19). Asadar, ca pe niste prieteni ai lui Dumnezeu si casnici ai Lui ii veneram (cinstim) pe sfinti, inca mai stim ca sfintii sunt preaslaviti de Dumnezeu in ceruri (Luca, 20, 36). Sfintii, inca pe pamant fiind, aveau darul proorocirii (III Regi, 14, 1-17) ca, de pilda, proorocia lui ...2004 - 2107 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru kira30):

Deci in primul rand bine ai spus versetul din Timotei 2:5 Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos,.dar vad ca nu il intelegi deloc., UN SINGUR DUMNEZEU! UNUL DOAR! NU 3! UN SINGUR MIJLOCITOR., ANUME ISUS HRISTOS SINGURUL SI UNICUL..DECI NU EXISTA CA MIJLOCITOR NICI ICOANA, NICI CHIP, NICI SFINTI NICI MAICA...ETC... Noi trebuie sa facem cum spune DOMNUL nu cum credem noi si anume COLOSENI 3:17 Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.Toate versetele pe care le-ai mentionat sunt rugaciuni pentru cei vi, nici odata nu sau rugat cineva in biblie pentru morti. Altuia i-a zis: „Vino după Mine!" „Doamne", I-a răspuns el, „lasă-mă să mă duc întâi să îngrop pe tatăl meu."
Mat 8.21;
60 Dar Isus i-a zis: „Lasă morţii să-şi îngroape morţii, şi tu du-te de vesteşte Împărăţia lui Dumnezeu.". Morti nu au nici o putere..defapt bine a spus cineva mai sus comunicarea cu mortii este un act de vrajitorie. LEVITICUL 19:31 31 Să nu vă duceţi la cei ce cheamă duhurile morţilor, nici la vrăjitori: să nu-i întrebaţi, ca să nu vă spurcaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.Domnul sa va Binecuvanteze!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand vreau sa va spun ca respect toate cultele crestine si nu vreau sa supar pe nimeni prin raspunsul meu.Adevarul conteaza. Credinţa în sfintele icoane nu este născocire omenească şi nici o încălcare a poruncii divine, aşa cum susţin unii creştini, ci ea este o învăţătură a Bisericii noastre, bazată pe Revelaţia Divină, adică pe Sfânta Scriptură şi pe Sfânta Tradiţie, cele două izvoare ale credinţei ortodoxe.Iosua Navi, 7, 6 (‘’Atunci Iosua şi-a sfâşiat veşmintele sale, a căzut cu faţa la pământ înaintea chivotului Domnului şi a stat aşa până seara şi el şi bătrânii lui Israel şi şi-au presărat pulbere pe capetele lor.’’)Din acestea sa-Mi faci locas sfant si voi locui in mijlocul lor" (Ies., 25, 2-8). Vedeti cum Iosua a stat in genunchi in fata chivotului care era facut de maini omenesti? ALT CITAT:In acest cort sfant a poruncit Dumnezeu ca, pe langa celelalte lucruri, sa fie pusi doi Heruvimi: "Si vei face doi Heruvimi de aur; si sa-i faci ca dintr-o bucata... sa pui un Heruvim la un capat si un Heruvim la celalalt capat al capacului..." (Ies., 25, 18-19).Facand cortul marturiei si sicriul Legii cu Heruvimi, si sfesnicul si candelele, Moise a implinit porunca lui Dumnezeu, inaintea sicriului Legii, Domnul insusi a poruncit sa se tamaieze cu miresmele tamaierii. Oare nu erau toate acestea lucruri facute de maini omenesti pe care le-a poruncit insusi Dumnezeu? Deci iata ca D-zeu a poruncit ca putem sa ne rugam si la obiecte facute de mainile oamenilor atata timp cat sunt facute pentru slava lui D-zeu. Avand in vedere citatele de mai sus eu spun ca D-zeu nu se contrazice deoarece In II corinteni 12-2 ne spune de existenta unui al 3-lea cer. Evreii din Vechiul Testament credeau in 3 ceruri:primul se referea la pasarile cerului si atmosfera pamantului(Geneza1-20)(Deuteronom11-17), al 2-lea cer se refera la soare, luna si stele(Geneza 1-14),iar al treilea cer reprezinta Tronul Lui Dumnezeu(Matei ...2004 - 2154 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In continuare:
In legatura cu Când era să intre Petru, Corneliu, care-i ieşise înainte, s-a aruncat la picioarele lui şi i s-a închinat.

Dar Petru l-a ridicat şi a zis: „Scoală-te, şi eu sunt om!"

Faptele apostolilor 10:25-26
apostolul Petru respinge inchinarea ce i-o aduce Corneliu, sub cuvant ca si el este om. Sutasul roman era familiarizat cu notiunea de zeu, ca unul ce fusese pagan. Deci, socotind pe Petru ca pe un trimis al lui Dumnezeu, era foarte inclinat a-l socoti zeu, sau macar un om superior celorlalti oameni sau semizeu, caruia i se cuvenea nu venerarea, ci adorarea, ca zeilor, ceea ce Petru a refuzat sa i se aduca.
In ceea ce priveste:Apostolii Barnaba şi Pavel, când au auzit lucrul acesta, şi-au rupt hainele, au sărit în mijlocul norodului şi au strigat:

„Oamenilor, de ce faceţi lucrul acesta? Şi noi suntem oameni de aceeaşi fire cu voi; noi vă aducem o veste bună, ca să vă întoarceţi de la aceste lucruri deşarte la Dumnezeul cel Viu, care a făcut cerul, pământul şi marea şi tot ce este în ele.

Faptele apostolilor 14:14-15
Pavel si Varnava resping inchinarea ce li s-a adus, pentru acelasi motiv ca si mai sus, caci erau socotiti ca zei si li s-a adus adorare, nu cinstire. Contextul ne spune clar ca locuitorii pamantului din Listra, uimiti de minunea vindecarii ologului din nastere de catre Pavel, intr-un glas au strigat: "Zeii luand asemanare omeneasca s-au pogorat la noi". Si ziceau de Varnava ca este Zeus, iar de Pavel ca este Hermes, de vreme ce este "purtatorul cuvantului" (Fapte, 14, 8-12). Astfel, este lesne de inteles refuzul apostolilor de a fi adorati ca niste zei, de vreme ce ei tocmai impotriva zeilor predicau intoarcerea la Unicul Dumnezeu (Fapte, 14, 15-17). "Si vorbind acestea, de abia au domolit multimile ca sa nu le aduca jertfe" (Fapte, 14, 18), se spune in continuare.
in ceea ce priveste citatele din apocalipsa 19:10
ingerul descoperitor al vedeniilor apocaliptice respinge inchinarea ce...2005 - 2137 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează