|

De ce zice ca la 7 ani se scoate mortul din groapa? Ce se intampla cu spiritul dupa 7 ani?

13 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cum poti tu sa spui, ca nu exista viata vesnica, dupa 2.000 de ani?
Tu cu secta ta de acum cativa zeci de ani, de unde stiti cum ca nu exista?
Pai cine intelege mai bine Scriptura, voi care v-ati nascut acum cativa zeci de ani, sau primii Parinti ai Bisericii?

Iti pun doar cateva versete sa vezi ca este vorba despre Viata, dupa moarte :

"Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai."

"Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică."

"Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui."

" Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viaţa veşnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru. "

"Căci sunt încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile,
Nici înălţimea, nici adâncul şi nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos Iisus, Domnul nostru."

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Omul cand moare nu mai merge nici unde sufletul lui, ci in pamant. Ezechiel18:4,Eclesiastul9:5,6,10

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Dar eu nu am spus ca nu exista viata vesnica, ci am spus ca omul cand moare merge in pamant si nu in alt loc.Geneza3:19.Apoi Biblia spune ca va fi o inviere dupa sfarsitul lumii si ca pamantul va fi trasformat intr-un paradis.Ioan5:28,29; Fapte24:15

Răutatea, războaiele, criminalitatea şi violenţa vor aparţine trecutului. „Cel rău nu va mai fi. . . Cei blânzi moştenesc pământul" (Psalmul 37:10, 11). Va fi pace deoarece Dumnezeu ‘va pune capăt războaielor până la marginea pământului’ (Psalmul 46:9; Isaia 2:4). Atunci „cel drept va înflori şi va fi belşug de pace, până ce luna nu va mai fi", adică pentru totdeauna. — Psalmul 72:7.
Închinătorii lui Dumnezeu vor trăi în siguranţă. Când au ascultat de Dumnezeu, israeliţii din timpurile biblice au trăit în siguranţă (Leviticul 25:18, 19). Ce fericiţi vom fi în Paradis, când ne vom putea bucura de aceeaşi siguranţă! — Isaia 32:18; Mica 4:4.
Nu vor mai fi lipsuri de alimente. „Va fi belşug de grâne în ţară până pe vârful munţilor", a cântat psalmistul (Psalmul 72:16). Dumnezeu îi va binecuvânta pe cei drepţi şi ‘pământul îşi va da roadele’. — Psalmul 67:6.
Întregul pământ va deveni un paradis. Pământul, cândva distrus de oamenii păcătoşi, va fi plin de grădini şi de case noi şi frumoase (Isaia 65:21–24; Revelaţia 11:18). Cu timpul, tot pământul va fi la fel de frumos şi de roditor ca grădina Edenului. Iar Dumnezeu ‘îşi va deschide mâna [pentru totdeauna] şi va sătura după dorinţă tot ce are viaţă’. — Psalmul 145:16.
Va fi pace între oameni şi animale. Animalele sălbatice şi domestice vor paşte împreună. Nici chiar copilaşii nu vor avea de ce să se teamă de animalele periculoase din prezent. — Isaia 11:6–9; 65:25.
Bolile vor dispărea. În calitate de Conducător al Regatului ceresc al lui Dumnezeu, Isus va face vindecări la o scară mult mai mare decât a făcut când a fost pe pământ...2009 - 2253 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

"Danay72", prin prisma religiei sale diferita de creştinism, afirmă în mod greşit că în Apoc. 21, 8, "moartea a doua" ar înseamna o "distrugere eternă". Dacă apostolul a spus "moartea a doua", imediat te întrebi de ce mai este necesară învierea aceluia urmată imediat de dispariţie? Doar pentru ca sufletul să mai trăiască vreo câteva zile şi apoi iar să moară? Nu putea fi "rezolvată" problema de la început?

"Moartea a doua" se referă de fapt la "pierderea" sufletului, nefericirea lui veşnică, "compromiterea" sufletului pentru veşnicie, pierderea mântuirii! Pentru lămurire, Biblia oferă nenumărate exemple care vorbesc în mod concret despre veşnicia locurilor sufletelor, atât a celor bune cât şi a celorlalţi!

Oricât ar părea de tentantă ideea de a nu fi posibilă nefericirea veşnică, această idee nu se bazează decât pe o interpretare forţată a cuvintelor, sau prin scoaterea lor din context! Responsabilă este şi alegerea celor care nu vor să accepte realitatea existenţei lui Dumnezeu sau existenţa veşniciei, fericite sau nefericite...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista spirit, suflet, asa ca nu se intampla nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incepe sa puta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bun exemplu de călcare în picioare a Scripturii mai ştie să ofere şi "danay72"!

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7.

"SUFLAREA DE VIAŢĂ" este altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!

"Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;
Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă":

Pentru ca omul să se facă "fiinţă vie", Dumnezeu a trebuit să-i dea suflet, să sufle – "SUFLARE DE VIAŢĂ"!
CÂND TRUPUL moare, SUFLETUL merge la DUMNEZEU, iar "ţărâna" în pământ!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eclesiastul9,5-6 şi Eccl 9, 10 fac parte din "punctul de vedere" uman, aflat în dialog şi contradicţie cu cel divin.
Ca dovadă, un caz asemănător este întâlnit şi în Eclesiast 9, 2, unde se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată exemplu de altă IDEE CONTRADICTORIE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu "punctul de vedere" divin, cel din restul Scripturii. CINE poate crede că oamenii vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare?

Nu este adevărat faptul că "cei morti nu mai stiu nimic". Trebuie avut în vedere faptul că în Ecclesiast se găseşte întâlnit atât PUNCTUL DE VEDERE DIVIN, spiritual, cât și un PUNCT DE VEDERE UMAN, corupt, care neagă valorile spirituale. În urma confruntării celor două puncte de vedere, va triumfa în final punctul de vedere spiritual:
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7.

Problema survine din faptul că biblia adoptă de multe ori cu predilecţie un limbaj artistic, dificil de interpretat, înţeles de multe ori doar ţinând cont de întreg contextul. Când nu se face acest lucru, apar atunci interpretările eronate. Aceasta este explicaţia pentru existenţa celor aproape 39000 de secte!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la vreo moarte a sufletului!

Să ne uităm la CONTEXT. Despre ce vorbeşte autorul aici? Israeliţii murmurau împotriva lui Dumnezeu, citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" (vers. 2) - ei se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! Iar versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri". (în sensul că va fi ÎNVINOVĂŢIT, PEDEPSIT sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).

În text nu se vorbeşte despre condiţia, starea în care se va afla omul mort ci numai despre cauza căderii sau compromiterii sale. Living Bible parafrazează acest text astfel: "Deoarece Eu judec toate sufletele - părinţi şi copii - regula Mea este aceasta: fiecare om va muri pentru păcatele sale (va răspunde sau se va compromite pentru faptele sale proprii- "nu ale altora")"

Geneză 3, 19 "În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce" se referă doar la natura fizică a trupului. De ce? Pentru că nu a spus Dumnezeu că Adam e numai pământ ci "pământ ești" cu sensul de "ești și pământ"!

Dovada: Facere 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ȚĂRÂNĂ (1.) din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT (și) în faţa lui SUFLARE DE VIAȚĂ (2.) şi s-a făcut omul fiinţă vie."

Și...

"Şi ca PULBEREA (1.) pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL (2.) să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

Etc...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Imi place ca te straduiesti sa gasesti intelesul unor cuvinte luate in contextul lor. Danay72 arunca doar ici-colo cate un verset (parca in scarba), fara a sa osteni sa vada contextul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intai citeste si pe urma pui intrebari, intrebi un preot ce nu ai inteles si nu pe TPU

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista locuri de 7 ani (pentru cei cu o situatie materiala mai slaba) si locuri de veci (permanente).
Locurile de 7 ani, se pot extinde sau se pot returna bisericii, urmand sa isi ingroape osemintele in alt loc.
Sufletul, imediat dupa despartirea de trup se duce la prima judecata sau judecata particulara, apoi alegand un loc in rai sau iad, pana la A doua venire a Mantuitorului cand vor invia toti cei trecuti la Domnul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Obiceiul este numai pentru călugări şi nu pentru mireni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează