|

Dumnezeul biblic există cu adevărat sau e doar un mit? Dacă există, avem și dovezi sau doar Biblia?

34 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

"Si mai sunt si alte dovezi, ZECILE DE MILIOANE de marturii cu minuni ale Sfintilor(intermediari intre om si Dumnezeu). Marturii cu experiente ciudate, deosebite, minunate, vindecatoare.Sunt milioane.Crede-ma.Oamenii nu mint, pot minti 1 milion maxim, dar zeci de milioane nu.

Te inseli, am sufiecienta varsta si experienta sa-ti spun contrariu, oameni mint de ingheta apele uneori. Am curajul sa afirm ca de cand exist mai multe minciuni decat adevaruri am auzit pana acum. Minciunile incep sa-ti fie bagate in cap de mic, te-a adus barza, mos Nicolaie, zane, ingeri, Alba ca Zapada, pitici, Harap Alb, moroi, draci, laci. Mai tarziu, politica mai mult minciuni, mas-media mai mult minciuni, religia cea mai mare minciuna.Sunt foarte putini oamenii care sunt obiectivi si mint foarte putin, restul marea majoritate minte, si cei mai multi fara un motiv anume.
Spui de zeci de milioane de marturisiri cu minuni ale sfintilor, niste incuiati cu capul in nori care atunci cand vad un meteorit intrat in atmosfera pamantului si se aprinde, spune ca a mai murit cineva ca i-a cazut steua, chipurile fiecare are steaua lui.
Daca ii intrebi cine a inventat becul de care toata lumea se foloseste si e o intrebare obiectiva, putini stiu, insa toti stiu de existenta dracilor.

33 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca avem dovezi atunci nu mai avem atei.
Si chiar de ei nu aveam de gand sa ma impiedic in Rai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru victoreanu):

Dar tu ești sigur că ajungi în Rai? Baftă atunci! laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista cu adevarat, il cheama Iehova si sunt dovezi istorice si arheologice cu privire la El.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite un articol care o sa te plictiseasca,dar e foarte bun,deschide ochii, asta daca esti pregatit si vrei sa ''deschizi''ochii.
E lung, dar bun.


Viaţa lui Iisus Hristos. A fost Fiul lui Dumnezeu? O scurtă analiză a vieţii lui Iisus Hristos şi vom vedea de ce credinţa în El nu este nicidecum credinţă oarbă…De Paul E. Little

E cu neputinţă să ştim în mod clar dacă există sau nu Dumnezeu şi cum este El dacă El nu preia iniţiativa să ni Se descopere. Trebuie să ştim cum este El şi ce fel de atitudine are faţă de noi. Hai să presupunem că am şti că există, dar că ar fi ca Hitler – capricios, crud, rău şi plin de prejucăţi. Ar fi o concluzie cu adevărat îngrozitoare, nu-i aşa?

De aceea trebuie să scrutăm orizonturile istoriei şi să vedem dacă există vreun indiciu legat de revelaţia lui Dumnezeu. Ei bine… există un indiciu precis. Într-un sătuc obscur din Palestina, în urmă cu aproape două mii de ani, S-a născut un Copil într-un grajd. De atunci şi până în zilele noastre întreaga lume continuă să sărbătorească naşterea acestui Copilaş, pe nume Iisus Hristos.

A trăit în anonimat până la treizeci de ani, când a început o lucrare publică care a durat trei ani şi care a fost menită a schimba mersul istoriei. Era o persoană bună şi se spune despre El: „Oamenii de rând Îl ascultau bucuroşi" şi „El îi învăţa ca unul care avea putere, nu cum îi învăţau cărturarii lor" (Evanghelia după Matei 7:29).
Viaţa lui Iisus Hristos

În scurt timp s-a văzut totuşi clar că Iisus făcea nişte declaraţii şocante, de-a dreptul înfricoşătoare, despre Sine. A început să vorbească despre propria Persoană ca despre cineva mult mai mare decât un învăţător sau un proroc de excepţie: a început să spună desluşit că este Dumnezeu. A pus identitatea Sa în centrul învăţăturilor Sale. Întrebarea crucială pe care le-a pus-o celor ce Îl urmau a fost: ...2004 - 2250 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si mai sunt si alte dovezi, ZECILE DE MILIOANE de marturii cu minuni ale Sfintilor(intermediari intre om si Dumnezeu). Marturii cu experiente ciudate, deosebite, minunate, vindecatoare.Sunt milioane.Crede-ma.Oamenii nu mint, pot minti 1 milion maxim, dar zeci de milioane nu.Citeste despre MINUNILE Sfantului Nectarie, a vindecat si cancerul si tumorile.Nu toate.Dar a vindecat.Citeste despre Sf.Nectarie pe internet.
Si sunt muuuuulti alti Sfinti!
Sa nu uitam si simplele povesti de viata ale oamenilor.Si multe altele.Sa nu uitam si de argumentele rationale.Tot pe site-ul acela gasesti un articol:''Existenta'' care iti explica ca trebuie si e necesar si EXISTA Dumnezeu.Acum daca ai ochi sa vezi, vezi daca nu.Asta e.Numai bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Hombre):

Citeste despre Minunile Sfantului Nectarie. Eventual cumpara sau imprumuta o carte despre minunie lui.Vei vedea ca sunt si marturii ale doctorilor,medicilor, dovezi, sunt si marturii simple, complexe, o gramada.FOARTE MULTE! MILIOANE, chiar sute de milioane! Dumnezeu lucreaza prin Sfinti.De ce vorbesti daca nu citesti cateva marturii, vreo 20-30.Vei vedea oameni vindecati de cancer, tumori care au disparut deodata, medici vindecati, medici martori la vindecare si alte multe lucruri fenomentale si surprinzatoare.Chiar eu am avut o experienta de nivel mediu in care Dumnezeu pot sa spun ca, El, Chiar a facut o dovada de iubire, o minune.M-a vindecat.Sunt sigur 100% ca El a fost.Concidente nu pot fi fiindca sunt prea multe si e prea ilogic sa crezi ca e la intamplare.Defapt cum sa crezi ca SUTELE DE MILIOANE sau MILIOANELE de marturii sunt minciuni? CUm sa crezi ca sunt la intamplare si nu are ca si cauza o interventie DIVINA, supranaturala? E ilogic, lipsit de sens.Citeste.Vezi.Citeste despre moarte clinica.Dar citeste cartea cu Sf.Nectarie.Si atunci ai putea sa iti dai cu parerea, ai avea dreptul.Multi se ung cu ulei sfant de la candela Sf.Nectarie(manastirea cu moastele Sfantului se afla in Bucuresti, Radu Voda se numeste) si deodata, a doua zi sau mai tarziu sau mai devreme sau imediat simt o stare de liniste, BINE, vindecare.Multi se vindeca si le dispar necazurile.Autosugestie? NU cred.Coincidenta? Nu cred.Sunt prea multe.Si sa fim seriosi, nu ma pot ruga de exemplu la un stilou sa ma vindece, pupandu-l gata sunt vindecat, dar daca te rogi la Sf.Nectarie,mai ales la DUMNEZEU Iisus Hristos sau la Maica Domnului si alti Sfinti te vindeci.SUNT repet MILIOANE SI SUTE DE MILIOANE! De marturii.Deci sa crezi ca sunt doar coincidente, autosugestie e cam naiv, ilogic, irational.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Stii care-i diferenta dintre hombre si tine? El vorbeste din experienta de viata, iar tu din citite si auzite. Trage tu concluzia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Mai fratie, daca oasele alea facea ce credeti voi, mai mergea bolnavi la spital? Tipa aia care spune ca afost vindecata de cancer la stomac de sfantul de fapt a primit tratament din America (care la noi nu se gaseste, anul 2006) de la un medic roman Oana stabilit acolo. A luat tratamentul in alternanta cu rugaciunile ei la sfantu,
"eu ştiu cine m-a ajutat: MAICA DOMNULUI şi SFÂNTUL NECTARIE! Lor m-am rugat mereu şi în paralel cu aplicaţiile-şoc presupuse de tratament, m-am uns cu mir din candela Sfântului, ceea ce fac şi în prezent. După un an de la acest minunat rezultat, am mai avut o intervenţie chirurgicală, deoarece îmi rămăsese de dinainte un mic polip endocervical, care mi-a fost acum extirpat. Anul acesta, în 2010, când am fost la ultimele amalize, mi s-a spus că rana e vindecată, că nu au mai crescut niciun fel de formaţiuni, ba chiar până şi cicatricele au dispărut, cu excepţia uneia mici…"
Acum judecand rational sfantul s-au "aplicaţiile-şoc presupuse de tratament" a vindecat cancerul.
Daca nu avea tratamentul era de mult dusa dupa sf. Nectarie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alphawolf):

Si eu am avut o experienta de viata in care puteam sa fiu mort sau la pat toata viata. Vorbesc serios.Am avut momente de disperare si eram satul de viata.Nu aveam liniste, fericire, nimic, nimic.2-3 ani am suferit.Nu pot sa spun ca a fost o suferinta groaznica, dar medie.Si m-a facut sa cred in Dumnezeu.El mi-a aratat ca ma iubeste.Si au fost prea multe coincidente care eu le zic minuni, nu coincidente.Sunt prea multe lucruri bizare care mi s-au intamplat. Exista Dumnezeu sau un Creator.Asta e sigur.Si eu vorbesc din experienta personala dar si din carti,citate, lucrari pe care le-am studiat si le studiez ca inca sunt novice spre mediu. Oricum, am avut o copilarie fericita, perfecta si o adolescenta dezastruoasa pana acum.Iar anul asta am iesit la liman, de 1 an jumate.Trage tu concluzia.Dar inca mai am de luptat, de fapt toata viata lupt, lupt pentru Hristos.Cand o sa aveti experiente de viata ca ale mele sau ca ale multor oameni care au suferit si mai mult, atunci sa vad ce faceti, in ce credeti etc. Oricum stiu, nu e necesar sa ai o boala ca sa crezi in Dumnezeu desi uneori boala te aduce la suprafata, la Adevar. Oricum fiecare crede in ce vrea.
Numai bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Hombre):

Sunt unele experiente de-a dreptul surprinzatoare, altele medii si mici, normale, simple.Asa le clasific eu personal.
Oricum nu poti,nu imi sta in fire mie si nici multora sa crezi ca vindecarile, marturiile, experientele, binele dupa rugaciune puternica si sincera au ca si cauze, pure intamplari.Cum sa fie totul la intamplare? E hilar.E ilogic,irational. Daca ar fi totul la intamplare lumea,tot ce ne inconjoara,Universul si corpul uman,inteligenta,geniile si toate toate frumusetila,toata COMPLEXITATEA lucrurilor, corpului uman, Universului ar fi ilogica, irationala, neargumentata.COMPLEXITATEA lucrurilor fac sa exista un Creator.Si gandirea Intelligent Design.INTELLIGENT DESIGN! Cum sa crezi ca ai evoluat, dintr-o maimuta? Sau sa crezi ca totul e la intamplare? Fara niciun scop, tel, logica.E total eronat. Oricum e doar parerea mea si a multora care sustin Intelligent Design-ul. Oricum fiecare crede in ce vrea.

happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AlinTigerofAtlantic):

Prietene, tu ai auzit de Inteligent Design de puțin timp căci e o teorie nouă ce nu are nici un fundament științific ci doar speculații la fel ca cele biblice. Tu spui că nu e o întâmplare când din 100 de oameni cu cancer, care au fost credincioși, doar unul se "vindecă" deși mă îndoiesc căci în cele mai multe cazuri boala s-a reactivat. Unde e minunea și unde e întâmplarea?
Sunt mulți atei care s-au vindecat de boli cărora doctorii nu le-au dat șanse de vindecare dar ei nu au pus aceste vindecări în cârca vreunui zeu.
Tu încă trăiești pe spatele părinților tăi și ai o atracție spre supranatural și e normal ca lipsa de experiență și înclinația ta să te determine să crezi asemenea falsuri.
Tu dacă visezi noaptea c-ai vorbit cu Dumnezeu, a doua zi începi să împrăștii halucinația ca pe o binecuvântare. Stai liniștit că nu "tot ce zboară se mănâncă " și studiază cărți științifice și nu științifico-fantastice!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

"Cum sa crezi ca ai evoluat, dintr-o maimuta?"
Avem stramos comun, care a disparut iar noi si cimpanzeii bonobo avem in comun 98, 4 dn ADN.
Tu cum poti sa crezi ca esti facut din ţărână si ti-a suflat un pârţ in nas si instant te-ai facut viu cu toata uzina care functioneaza in corpul uman. Nu ti se pare ca asta e o fâsâitură fara nicio noimă? Sa crezi asta si alte aberatii doar pentru ca te incanta ideea vietii vesnice, ca are cine sa te apere si sa te ajute daca te rogi!?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Hombre):

Creatia lui Dumnezeu si Creatorul e mult mai complex decat iti imaginezi.Are multe lucruri, lature, parti, etape etc.E mult mai diferit de cum ai zis tu asa ironic si batjocoritor.
Noi nu credem in Dumnezeu doar ca se protejeze ci pentru ca ne-a dovedit ca exista.Si El exista sigur.Mi-a demonstrat mie personal si altor sute de milioane de oameni.happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Nu va demonstrat nimic, aveti o credinta oarba in orb, si atat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Nu esti singurul care ai avut experiente nefericite in viata. Tu ai impresia ca doar credinciosii au trecut prin necazuri? Si eu am trecut... dar nu am avut motive plauzibile sa-mi raspund cu Dumnezeu la ele. Uite, iti spun un secret, minunile nu cresc pe garduri! Nici macar Dumnezeu(sa presupunem ca ar exista) nu se baga peste legile fizicii, nici peste liberul albitru. Totul este natural, evolutiv, cauza si efect. O minune ar sfida legile fizici, care sunt fluente si aceleasi, ar intrerupe lantul, l-ar strica.
Eu zic sa lasi sfintii si minunile ca nu exista asa ceva(parerea mea).
Esti liber sa crezi ce vrei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alphawolf):

Pai,cauza,efect.Si cum e inceputul a tot ce exista? Big-Bang? Nu creed deloc.Sunt multe intrebari, multe lucruri ilogice la gandirea tip Big-bang.Si gandeste-te,nu trebuie sa fi existat o cauza PRIMARA,SUPRANATURALA,INTELIGENTA(sa-i zicem asa) ca sa creeze tot,sa dea drumul la sirurile cauza,efect.Un fel de cauza care genereaza toate efectele sau cauza care da drumul la cauza,efect,cauza,efect.
Intelligent Design mi se pare,chiar daca,consideri ca zici ca sunt doar niste idei, argumente nefondate, mi se pare deci destul de inteligent si LOGIC! Sunt cateva documentare, filmulete pe youtube sau pe internet despre faptul ca este IMPOSIBIL sau ILOGIC sau in cel mai rau caz putin probabil sa nu exista un Creator, aici nu vorbesc de Dumnezeu cel din Biblie ci de un Creator.O forta inteligenta etc.Am mai vorbit lucrurile astea.Sunt multe informatii si in carti despre acest lucru.Totusi tin sa inclin balanta adica sunt mai multe argumente nefondate cum ii zici tu, dar logice ca exista Dumnezeu decat ca nu exista.
Si mai sunt si argumentele crestine, care le tot dau pe aici, articolul Dincolo de credinta oarba si altele de pe site-urile crestine cu argumente.Si sunt si alte multe motive.
Eu cred ca niciodata nu se va intampla sa fie doar crestini sau doar cei ce cred intr-o divinitate pe Terra, ci mereu o sa exista crestini, atei, deisti, teisti, etc.In fine.Parerea mea.Pana la urma aici e vorba de credinta, e optionala, libera asa cum ai zis tu.Dar nu poti sa spui deloc 100% (!) ca nu exista Dumnezeu.
El exista, credinta mea, a milioane de alti oameni, sute de milioane etc.
Sunt si atei multi recunosc.
Asta e.
Un lucru e sigur.Se va afla raspunsul 100%.Sau nu crezi asta? Poate candva.happySsau dupa moarte.Sau cine stie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Acidacetilsalicilic):

Bravo likeeeeeeeeeeeeee

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

"El exista, credinta mea, a milioane de alti oameni, sute de milioane etc."
Mereu bagi la inaintare spre convingere ca milioane si sute de milioane cred, insa nu crezul unui numar mare poate demonstra ca e si adevarat. Hai sa-ti insir cateva crezuri in masa de la noi; Englezi importau tractoare de la noi sa faca lame de ras iar nemti sa le topeasca, italieni importau sticla pentru ca ii interesa ambalajul de lemn, nemti importau rosii pentru ca ii interesa lemnul de la lădiţe, francezi aveau la nationala o maimuta in poarta, un jucator de fotbal celebru (al carui nume imi scapa) avea sigiliu la un picior si nu avea voie sa suteze cu el ca era periculos de puternic, intr-un final si-a rupt sigiliu de la picior, a sutat la poarta si a omorat maimuta francezilor, Ceausescu vorbea peltic ca-i taiase varful limbii in puscarie la Jilava, In timpul invaziei din Cehoslovacia rusi au incercat sa intre si la noi si a trimis trei tancuri, iar noi care aveam laser lasat de Henry Coanda le-am topit si rusii s-au retras etc. Toate aceste năzdrăvanii se stiau pe toata suprafata tarii inainte de 1989 si erau crezute de milioane de oameni, asta inseamna ca erau si adevarate? Ti-am dat exemple traite nu citite s-au auzite.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Hombre):

Este o diferenta enorma intre ce ai povestit tu si experientele/marturiile de tip religios, duhovnicesc, spiritual.
Desigur ca esti si oameni care mint dar exista si oameni care chiar au trait asa ceva.SI MULTI! Foarte multi.Sunt carti, videoclipuri, lucrari, dovezi, opere despre asa ceva.Chiar foarte numeroase.happyDumnezeu, un Creator exista, dar multi nu L-au cunoscut, nu au vrut sa duca o viata ceruta de Iisus Hristos.Sau nu sunt inclinati spre spiritual.Asta e o problema a celor departati de spiritual.Nu vorbesc de religie, confesiune, ci de spiritual, Creator, suflet etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Sunt mai multe argumente logice in favoarea unui creator? Asta s-o crezi doar tu, ca eu nu am timp. Doar naturalismul este logic, existenta unui creator - hocus-pocus-ul sfideaza orice logica. Prietene, fantasticul nu o sa-ti raspunda la intrebari! Tot o dai cu logica aia simpla si preconceputa, ca trebuie sa existe o entitate necauzata, prima cauza, dar esti cat se poate de superficial.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu spun ca este un mit, hai oameni buni, suntem in sec 21, inca mai credem in dumnezeu? inca mai... suntem spalati pe creier de popi si de cei care impart pliante " isus a inviat(sau decedat) " Totusi,am inteles indoctrinarea cu care suntem de mici copii invatati, ni se baga cu forta pe gat, si auzim adesea ede mici copii " iti taie popa limba daca mai vorbesti urat " Na sigur, vad ca inca se mai merge pe premiza "creatorului suprem " oameni buni, de exista asa ceva, ori ne facea perfecti, ori ne omora.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand va invata lumea ca totul este o fabula?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista avem minuni nu dovezi! un ateu nu ar crede dar un crestin ar fi induiosat exista lumina sfanta la istraelo data pe an nu te pune pe ganduri?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru christos1234):

Lumina despre care vorbești s-a demonstrat că e o înșelătorie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1 nimeni nu crede in dumnezeul din biblie si doar in ajutorul care vine o data cu acea credinta

2 acel ajutor, speranta nu are nevoie de dovezii de nici un fel, credinta ca definitie e lipsa dovezilor

3 biblia e un mit furat din alte miturii, daca lumea chiar ar crede in isus ar fi foarte diferita, dar nimeni nu crede, macar noi ateii recunoastem asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dovezi nu exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Multi crestinii ar putea povesti cum a actionat Dumnezeu in viata lor chiar si eu pot. Dar daca povestesc multi vor spune ca bat campi si atei vor avea o atitudine negativista, asa ca ce rost are sa povestesc?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Essencest11):

Tuturor li se întâmplă lucruri extraordinare în viață. Tu te crezi special?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu doar Biblia confirma existenta lui Dumnezeu ci tot ceea ce ne inconjoara...
Creaţia dovedeşte existenţa lui Dumnezeu...
Apoi, mai este insusi natura morală a omului este adaptată conducerii morale. Noi găsim această conducere în noi, administrată de conştiinţă, care slujeşte la condamnare şi pentru a le aminti tuturor oamenilor ce este bine şi ce este rău.
Mai este gandul vesniciei... Fiecare dintre noi nazuim spre Fericire...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru maryarebecca):

Nici una dintre cele enumerate de tine nu e o dovadă obiectivă a existenței Dumnezeului biblic. Ești subiectivă pentru că ești creștină căci dacă te-ai fi născut în religia islamică ai fi contestat Biblia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu ce vrei de fapt? Sa il vezi pe Dumnezeu in carne si oase?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru maryarebecca):

Nu dragă, nu-s atât de prost dar nici retardat să cred că "tot ce zboară se mănâncă ". Ți-am spus că ești subiectivă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează