anonim_4396
| Anonim întreabă:

Dupa bible Pamantul cica are doar 6000 de ani (+ - cateva sute de ani). Pai existenta dinozaurilor cum o explica? Care au milioane de ani de cand s-au extins.

43 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Au trait ei alte milioane de ani de cand s-au nascut doar nu poti vedea trecutul

| Gizăz a răspuns:

S-au "extins"?! rolling on the floor Înainte de toate, fă diferenţa între extincţie şi extindere. Plus cum se articulează. laughing))

Trecând la întrebare, credincioşii de rând dau din umeri. Nu îi interesează religia, da' dinozaurii. happy Dacă vorbim de cretineii bătuţi cu Biblia în cap atunci ne împărţim în două:

Prima categorie alege ce vrea din BIblie şi se face că pluă la restul, iar a doua încearcă să combine ştiinţa cu religia într-un terci ridicol, fără cap şi coadă.

| danut a răspuns (pentru Gizăz):

Iar o dai in gramatica, nu am pus eu intrebarea si nici ni i-am dat eu "sensul". Mai importante sunt greselile de gandire (unde nu s-ar spune ca nu excelezi) decat cele de exprimare. Impartirea ta privind cei care citeaza din Biblie sufera deoarece "enumerarea" pe care o faci "izvoraste" din gandirea unui copil de gradinita iar tu vrei sa credem ca ai depasit acest stadiu. Un credincios nu poate exista fara o religie iar dupa mintea unora, cei mai multi din istoria omeniri, Biblia este cartea de CAPATAI a omenirii asa ca daca parintii tai te.ar fi batut cu ea in cap poate s-ar mai fi gasit ceva materie cenusie pe acolo dar unde nu e (cum se spune pe la noi): "nici Dumnezeu nu cere".

| Anonim explică (pentru Gizăz):

Eu stiu ca tu vrei sa faci pe desteptul ca asa te simti si tu "barbat" dar las-o mai moale ca devii patetic, serios.

| Gizăz a răspuns (pentru danut):

Bă, ţi-am zis o dată să nu mai vorbeşti cu mine. Orice om care pleacă cu o carte ca Biblia ca premisă pentru orice, pentru mine e mai prost ca un câine. Şi nu vorbesc cu un câine. Că nici aşa nebun nu sunt. Papagalule! Ţi-a zis-o bine unul mai sus.
'Dar sa fi traitor in era informaticii si sa ramai cu mentalul in epoca bronzului si sa nu-ti dai seama ca esti ridicol, este o aberatie contra naturii, adica contra lui Dumnezeu!'

Nici el nu cred că are habar câtă dreptate are!

| Gizăz a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi că patetic înseamnă altceva decât ce crezi tu. Ţi-am mai zis că eşti, în medie, cam de patru ori mai prost ca mine.

| Anonim explică (pentru Gizăz):

Mai iesi pe afara mai vezi lumea pateticule. nu e rau sa corectezi pe altul, dar nu o face cum o faci tu, sa te dai mare dupa. ai viala sociala? mai bine nu raspunde ca devii si mai patetic cand minti.

| danut a răspuns (pentru Gizăz):

Ok, exact cum am spus mai inainte, atata intelegi tu.

| danut a răspuns:

Care este in esenta intrebarea?
1) cei aprox 6000 de ani de existenta a vietii pe terra?
2) Existenta dinozaurilor?
3) Perioada cand ar fi existat dinozauri?
Iti pot raspunde dar te rog sa fi coerent.

| Anonim explică (pentru danut):

Daca ne luam dupa stiinta dinozaurii au fost acum milioane de ani. religia spune ca Pamantul are 6000 sau 10000 de ani. pai ei nu "afirma" existenta dinozaurilor sau ce? cum pot crede ca au existat dinozaurii daca ei au fost cu mult inainte de anii de care cred ca Pamantul exista.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

"Daca ne luam dupa stiinta"
Aici exista o "mica" deficienta, "stiinta oamenilor", daca scriai asa era de inteles.
1) Da, viata pe pamant a fost ceeata acum aproximativ 6000 de ani.
2) Dinozaurii sunt produse genetice ale antedeluvienilor, motiv pentru care Dumnezeu NU i-a salvat de la potop. Se tot cauta explicatii umane pentru disparitia brusca a dinozaurilor, cat de simplu este daca combinam aceasta teorie cu Potopul.
Biblia consemneaza dupa alcatuirea poporului evreu INTRDICTIA EXPRESA de a face manipulari GENETICE, cine a citit Biblia cu temeinicie stie acest lucru.
3) Faza cu milioane de ani..nu poate fi demonstrata nici macar in mod "stiintific uman", sunt doar niste teori fara suport fizic ba inca s-a demonstrat ca pot fi falsificate foarte usor.

| Dorugar a răspuns (pentru danut):

Tu uita ca in toate tarile civilizate cu societati dezvoltate, este interzis a se invata prostii si minciuni religioase, si ca este obligatorie invatarea in scoli a neodarwinismului, pentru ca adevarurile stiintifice sunt clar dovedite iar dovedirea acestora este oricand repetabila.
Nu exista alta stiinta mai dezvoltata decat cea a oamenilor, deci umana.
In schimb credinta a celor care se cred oi din turma, nu este dovedita de stiinte. Pina una alta Biblia ramane un text scris de niste oameni primitivi care nici macar nu aveau de notiunea de stiinta si nici nu aveau instrumente de cercetare si cunoastere a realitatii....asa ca ce valoare pot textele scrise despre credinta unor habarnisti primitivi in epoca bronzului?
Nici o alta valoare decat una culturala, pentru ca ne arata cat de prostii erau oamenii care nu aveau Stiinte!
Dar sa fi traitor in era informaticii si sa ramai cu mentalul in epoca bronzului si sa nu-ti dai seama ca esti ridicol, este o aberatie contra naturii, adica contra lui Dumnezeu!

| Dandanache a răspuns (pentru danut):

"teori fara suport fizic " e si argumentul ca dinozaurii sunt rezultatele experimentelor genetice ale oamenilor antediluvieni. In plus, pe lista animalelor disparute nu intra doar dinozauri, ci si pasari sau mamifere. Pe de alta parte, au fost "salvate" din calea potopului cele putin salvabile specii, cum ar speciile de melci specifice Australiei, nu chiar genul de animale care sa ajunga pana in Orientul Mijlociu.

| ArthurKn a răspuns (pentru danut):

"Dinozaurii sunt produse genetice ale antedeluvienilor, motiv pentru care Dumnezeu NU i-a salvat de la potop. " rolling on the floor)))))

| danut a răspuns (pentru Dandanache):

Am mai repetat ceea cevoi spune acum, Biblia nu este o carte de fizica, biologie sau mai stiu eu ce Stiinte ale naturi ci este o carte Spirituala. Informatile din celelalte domenii sunt doar informatii "paralele" fata de rolul principal al Sripturilor, asa ca toti "revolutionarii" opritiva la atat cat relateaza aceasta carte, care totusi spune enorm de multe fata de "restul". In privinta "manipulartilor" genetice privind antedeluvienii, este un "raspuns" logic la ceea ce le-a interzis Dumnezeu evreilor imediat dupa eliberarea din Egipt (vezi Biblia).

| danut a răspuns (pentru ArthurKn):

?

| ArthurKn a răspuns (pentru danut):

Ma amuza raspunsurile tale.Ai putea juca intr-un Stand up comedy, caine! laughing

| danut a răspuns (pentru ArthurKn):

Ma bucur ca am reusit sa fac ceva si pentru unul ca tine, ca am reusit sa produc un mic "pliu" pe luciul ghetii care iti caracterizeaza materia cenusie.

| bleakk a răspuns:

Draga Endoryus, ce spui de aceste informatii, initial eronate:
(a) Datarea rocilor – Dr. Gary Parker prezentase pentru o datare oarbă nişte mostre de roci vulcanice din insula Hawaii. Ele au fost datate pentru o vârstă între 164.000.000 – 3.000.000.000 ani. În realitate, erupţia vulcanică se produsese în anul 1801.
La 10 august 1990, un os de Alosaurus (dinozaur) a fost supus testului C14, în laboratoarele Universităţii din Arizona, fără să se precizeze ce reprezenta el. Testul l-a evaluat la 16.120 ani, în timp ce este presupus că dinozaurii au existat cu 140 milioane ani în urmă. Dacă mai adăugăm şi faptul că raţia de C14 este mult mai mare în atmosferă ca acum câteva mii de ani, atunci Alosaurul probabil că a trăit cu 6, 000 – 10, 000 ani în urmă.

| MskDesign a răspuns:

Aparitia dinozaurilor este estimata la acum 220 milioane de ani numai ca religiile si toate aceste divinitati inca nu s-au trezit din somn.

| iurii75 a răspuns:

Biblia nu susține că pămîntul are 6000 de ani.
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/102006326

| Anonim explică (pentru iurii75):

Ce mie 6 mii ce mie 10 mii. tot nu zice nimic de milioane de ani, ca atunci cand au fost dinozaurii

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă citeai vedeai că este vorba de perioade de timp, dar nu se precizează cît au durat fiecare. (poate 10000 poate 1000000)

| Mădă0611 a răspuns (pentru iurii75):

rolling on the floor)
Oare de ce nu ati stiut astea inainte sa le descopere "ceilalti"?

| danut a răspuns (pentru Mădă0611):

Cine si ce sa "descopere", in Biblie nu scrie cand a fost facut pamantul ci cand a fost transformat pentru a sustine viata pe el si a fost creata aceasta cu toate formele care exista pe terra.

| Mădă0611 a răspuns (pentru danut):

Da, sigur, ma intreb de ce timp de vreo 5500 de ani nu s-a prins nimeni ca "in Biblie nu scrie cand a fost facut pamantul ci cand a fost transformat pentru a sustine viata pe el". "si a fost creata aceasta cu toate formele care exista pe terra." sunt curioasa la ce si-o fi folosit ghepardul viteza la care poate ajunge folosindu-si corpul (adica il are creat pentru viteza).

| danut a răspuns (pentru Mădă0611):

S-au "prins" mai demult dar nu au crezut ca generatile actuale sunt atat de grele de cap sa nu inteleaga ceva atat de simplu. Daca te uiti la faraoni ai sa vezi ca gheparzii sunt animale de companie, oare de ce? Exista o explicatie simpla, Biblia consemneaza ca in perioada antedeluvienilor oamenii aveau alte dimensiuni fata de cele acuale, un om avea cca. 3, 5m inaltime iar mersul sau normal era de cca. 40km/h. Cam care crezi tu ca era viteza acestui om cand fugea, sa spunem 150 km/h, eu spun ce e putin fata de valorile acuale ale unui om in mers normal 5km/h. Evident ca era necesar un ghepard pentru avea un "insotitor" cand facea miscare de relaxare dupa o masa copioasa.

| Mădă0611 a răspuns (pentru danut):

rolling on the floor) aolo!

| danut a răspuns (pentru Mădă0611):

Geneza 6,4. Uriasii erau pe pãmânt în vremurile acelea, si chiar si dupã ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, si le-au nãscut ele copii: acestia erau vitejii care au fost în vechime, oameni cu nume."

anonim_4396
| Anonim explică:

Biblie" greseala mea.

@Sofer asta se subintelege. ma intreb daca ei cred ca au existat sau nu. E iposibil sa zici ca da, si sa si crezi ca Pamantul are doar 6000 de ani cum zice "cartea cartilor".

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu stu' d-astea.

anonim_4396
| Anonim explică:

Biblie = carte care a trecut prin mainile nenumarator scriitori de-alungul timpului. E si normal sa nu fi fost modificata. Nu stiu de ce credeti toti ce scrie in biblia aia. Arca lui Noe si femeia facuta din pamant..astea sunt chestii SF. Poate ca sunt ateu, poate ca nu, dar hai sa ne deschidem ochii si sa vedem realitatea.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Asta se subintelege. si eu sunt ateu, dar unele intrebari mi le pun cand vad ce grozavii spun religiosii

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Vai de steaua ta... barbatul facut din pamint, femeia din coasta barbatului. Mai exact clonata sau conceputa in laborator folosind ADN-ul masculului initial care a fost modificat. Daca iei si interpretezi povestile din biblie filtrate prin ce am aflat mai de curind si unde a ajuns stiinta, multe chestii se explica.

| SiLaS a răspuns:

De cca 6000 de ani au aparut oamenii pe pamant.Dar pamantul a fost creeat cu multe milioane de ani in urma.

| Moryami a răspuns:

Eşti convins că dinozaurii au existat cu adevărat? Multe ''gogoşi'' aşa zis ''ştiinţifice'' se vând în ziua de astăzi ( ateii de serviciu îşi fac treaba cu vârf şi îndesat )! Ne mai întrebăm de ce merg lucrurile aşa de ''bine'' în lume.

| Anonim explică (pentru Moryami):

Lumea inca e condusa de religiosi. doar sa se auda la campanie de presedintie sau alte prostii politice ca nu crezi in dzeu ce dai de mama lui dracu nu de el. asa ca lucrurile merg "bine" din cauza lor nu la atei. cine stie daca vor ajuge "acolo in varf" si ateii vreodata. poate asa in Romania nu s-ar construi prostii de biserici de milioande de dolari ci spitale.

| vioricavio a răspuns:

"Danut" existenta dinozaurilor acum cateva milioane de ani este dovedita stiintific,cu probe palpabile,si prin testarea cu carbon a fosilelor. Dinozaurii au disparut in urma impactului unui asteroid cu terra,nu datorita faptului ca dumnezeu nu i a salvat la potop happy Ce nu poate fi demonstrat este tocmai ce sustii tu ca ar fi adevarat,adica ceea ce spune biblia despre potop, arca lui noe, existenta lui adam si eva ca primi oameni pe pamant si multe alte povesti. Inafara de existenta lui iisus in care cred, restul sunt povesti SF si nu pot fi dovedite. Tocmai de aceea se spune in biblie "crede si nu cerceta", ca sa crezi in ce scrie acolo si sa nu "sapi" mai adanc sa afli de fapt ca toate sunt povesti.

| danut a răspuns (pentru vioricavio):

""Danut" existenta dinozaurilor acum cateva milioane de ani este dovedita stiintific, cu probe palpabile, si prin testarea cu carbon a fosilelor. "
Reiau ce am scris anterior cu specificatia ca m-am referit EXACT la datarea cu C14 care poate fi atat de usor de falsificata, ne aducem "aminte" de mari falsuri privind asazisi "stanepoti" ai omului, etc. In America latina se practica uzual falsificarea de produse" arheologice.

| Metalheadforever666 a răspuns:

Existenta dinozaurilor este o dovada ca pamantul are o vechime mai mare decat 6000 de ani.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Metalheadforever666):

Si nu doar ei. Plajele, de exemplu, sunt dovada. Calculase cineva varsta aproximativa a Pamantului masurand distanta de la apa pana la o stanca; daca apa erodeaza x cm din stanca in 100 de ani, distanta respectiva inseamna x ani, unde s-a adaugat formarea stancii. A fost pe aproape, si sigur nu de 6000 sau 10000 de ani era vorba.

| danut a răspuns (pentru Metalheadforever666):

Ete na, de unde asa dovada, te plimbai mataluta pe terra acu mai bine de 6000 de ani de sti? Mai copii, nu mai fiti asa de hotarati cand voi nu stiti de voi in cei 15 ani de existenta.

| ThePayback a răspuns:

Nu pot sa nu imi aduc aminte de momentul cand i-am pus aceeasi intrebare acum cativa ani profesoarei de religie si mi-a zis ca au fost reali, dar au fost omorati de arhangeli deoarece erau de fapt diavoli. Ca dovoda mi-a aratat o icoana cu un sfant care omora un balaur laughing