|

Dupa moartea lui Iisus carui Apostol a dat-o in grija acesta pe Fecioara Maria? FUNDA

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ioan Evanghelistul.

"A avut mare grija de Maica Sa, chiar cand era pe cruce, rastignit; purtandu-i de grija, a pus-o sub ocrotirea celui mai iubit dintre ucenicii Sai - a lui Ioan Evanghelistul - dupa cum este scris: "Deci Iisus, vazand pe Maica Sa si pe ucenicul pe care il iubea stand alaturi a zis Maicii Sale : "Femeie, iata fiul tau!". Apoi a zis ucenicului: "Iata mama ta!". Si din ceasul acela, ucenicul a luat-o sub ingrijirea sa" (Ioan, 19, 26-27). "

http://webcache.googleusercontent.com/......tp?/search

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Iar apostolului Ioan i-a zis: iata mama ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lui,Ioan,fratele lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apostolului Ioan

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dintre toti cei care apar in noul testament nimeni nu la intilnmit macar odata in viata lui pe Isus.Nu mai stiu exact dar se pare ca din cei 4 apostoli care au scris se pare ca totusi unul ar fi fost si vazut pe Isus.Se pare dar nu enimic sigur.Deci se pare cam multe si ca Isus fiind f cunoscut totusi nimeni nu la vazut.Cam ciudat dar asta e.Nu doar ca nu laui vazut cei acare au scris despre el dar nu l-a vazut nici istroricii din acea vreme.Tot ce sa scris de el este dupa ce a fost cricificat, iar cei care au scris debia se nasteau dupa ce elmurise asa ca scrierile lor sint mai egale cu zero.Deci nu cred ca a fost un apostol care sa o ia in grija pe fecioara maria ca din cite scrie in biblie avea sot parca si nu vad ce nevoie avea sa fie luata de altcineva in grija.Si pina atunci ce avea grija de ea Isus? Nicidecum ea avea grija singura de ea sau avea familia ei.Isus se pare ca o balacea umbla de colo colo ca nu cumva sa puna osu la munca. Spre deosebire de maria care probabil era o femeie gospodina si ca urmare nu avea nevoie de ingrijire din partea unui asazis apostol. Daca te uiti in raspunsurile date vei observa nimic lar nimic concret.Doar ca na stii a veit nu stiu ce apostol cind era linga cruce si i-a spus cuvinte so linisteasca.Deci nu apare nicaeri ca ar fi luat-o careva in grija.Si nu prea inteleg intrebrea.Ai pus o intrebarea in asa fel incit se intelege ca Maria era cumva proprietatea cuiva si acel proprietar ar fi dato in grija cuiva.Eu nu stiu daca era scalava sa ii fie incredintata cuiva si cu ce scop.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sfantului Apostol Ioan dar ca sens ca e Maica noastra a tuturor si ca noi ii suntem fii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sfantului Ioan Teologul, numit si Apostolul Iubirii.( Vezi Evanghelia dupa Ioan la capitolul 19 printre ultimele versete parcabig grin).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut. Biblia nu-l menţionează cu numele, totuşi ne putem da seama despre cine a fost vorba.
În Ioan 19:26 citim: "Văzând-o pe mama sa şi pe discipolul pe care îl iubea stând acolo, Isus i-a zis mamei sale: „Femeie, iată-ţi fiul!"
Idiciul care ne ajută să identificăm acest discipol este menţiunea că "îl iubea".
Ioan 21:20-24 spune:"Întorcându-se, Petru l-a văzut în urmă pe discipolul pe care îl iubea Isus, pe acela care la cină se rezemase pe pieptul lui şi zisese: „Doamne, cine este cel care te trădează?"... Acesta este discipolul care depune mărturie despre aceste lucruri şi care a scris aceste lucruri, iar noi ştim că mărturia lui este adevărată."

Deci, discipolul pe care Isus îl iubea este cel "care a scris aceste lucruri", adică Evanghelia după Ioan. Astfel ajungem la concluzia că Ioan a fost discipolul căruia Isus i-a spus să aibă grijă de mama sa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat