| reihiuke a întrebat:

Era un film de genu "raul pe care l-a adus evolutionismul umanitatii". Nu mai stiu cum se numea? Stie cineva de unde sa fac rost de el? ID: reihiuke

27 răspunsuri:
| Kosuchin a răspuns:

Ok, n-am auzit de acest film dar pot sa stiu si eu de ce este evolutionismul cauza? Nu cumva sunt oamenii care au intors-o in sus si-n jos si au interpretat teoria dupa bunul lor plac?
Nu va inteleg, oameni buni.

| reihiuke explică (pentru Kosuchin):

Pt ca au aparut politici, masuri si teorii ca:
- Daca speciile evolueaza, inseamna ca unele sunt mai evoluate, altele mai putin.
- Unele rase sunt mai evoluate ca altele.
- Daca evolutia se face prin conditii vitrege, e necesar un razboi intre oameni pentru a vedea cine supravietuieste => putem omori sau coloniza ce popor vrem pentru ca sunt maimute sau sunt mai putin evoluate.
- Putem omori oamenii handicapati ca sa poata evolua specia mai bine, sa nu se mai incruciseze aia cu aia sanatosi, etc...

| Thunderstruck a răspuns (pentru reihiuke):

Si s-a intamplat vreun lucru din acestea enumerate de tine? Nu, asa ca evolutia nu a adus nici un rau omenirii, pe cand religia, cred ca stii si tu.

| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns (pentru reihiuke):

Ai văzut animale cu un picior? sau cu malformaţii? NU! Pentru că acolo selecţia naturală îşi spune cuvântul!
Uneori urăsc cum unele specimene degradante din rasa umană încă mai trăiesc datorită faptului că la oameni selecţia naturală a dispărut.
De fapt există una. Ai văzut ca toţi oamenii să aibă acelaşi salariu şi trai de viaţă? Slabii au salarii mizere, cei puternici salarii uriaşe.
Ai impresia că oamenii se ucid între ei din cauza evoluţionismului?
Fie că eşti maimuţă, om girafă, îţi trag unglonte în cap, tot mori!
Ipocritule! Tu nu ucizi pentru că o săprimeşti răsplată? sau că te bate doamne doamne?
Eşti dus rău frate....eu ştiam că nu e bine să ucizi, pentru că pur şi simplu nu e bine e greşi! Şi în plus te haleşte poliţia, nu Dumnezeu, dacă ucizi.
Aşa că ia şi trăieşte aici şi acum, nu acolo şi atunci!

| Kosuchin a răspuns (pentru reihiuke):

Si cine au creat masurile, politicile si teoriile acelea? Nu cumva oamenii?

| doctorandus a răspuns:

Da, e din seria care incepe cu "raul pe care l-a adus aritmetica umanitatii". De exemplu, daca nu cunosteam aritmetica, n-am mai fi inventat bomba atomica.

| alexpop1234 a răspuns:

Nu ma pot abtine sa nu comentez totusi titlul si mi se pare incredibil pentru ca inainte existau cruciadele, jihadul, erezia, blasfemia erau pedepsite rau, nu era bine nici atunci pentru ca oamenii credeau in niste dumnezei cruzi.Sigur ca si evolutionismul a facut rau pentru ca nimeni nu se mai teme ca da vreo socoteala pentru viata pamanteana. Exista si un rau facut oamenilor care chiar ar merita sa paseasca in rai si daca li se spune categoric ca nu exista nimic sufera pentru rudele decedate, pentru cunostinte etc.

| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns (pentru alexpop1234):

Alexandre înainte să existe Biblia, nu exista moralitate?
Mi se pare degradant şi ruşinos că mulţi creştini au impresia că nu există moralitate în afara religiei lor.
Şi mai degradant mi se pare că tu ai impresia că oamenii nu fac rău pentru că vor fi pedepsiţi de Doamn-Doamne sau că vor primi "o bombonică".
Eu nu fac rău pentru că:
1. Aşa e normal.
2. Există legi.
Pariu când dai un jaf nu te gândeşti că te prinde Dumnezeu, ci potera şi te bagă la bulău.

| alexpop1234 a răspuns (pentru YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman):

Din punct de vedere stiintific lucrurile sunt clare, nu exista nimic si asta cred si eu dar ma gandeam ca oamenii ar fi fost mai deosebiti fata de celelalte vietuitoare daca ar fi crezut in ceva minunat.Ma gandesc la rautati si la batjocura pe care nici o lege nu le pedepseste decat presupusa justitie divina.Ma doare ca aveti dreptate dvs. ateii dar mi-e greu sa accept ca viitoarele generatii vor trai ca niste animale fara nimic divin in ei, fara nicio speranta de mai bine.Sigur ca e absurd ca ma gandesc ca pentru viitoarele generatii ar prinde bine religia pentru educatie.

| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns (pentru alexpop1234):

Religia a pus piedică educaţiei.
Uite de ce urăsc că oamenii deţin tehnologia de ultimă oră a evoluţiei, a naturii, anume conştiinţa. Asta e partea proastă, că omul e AROGANT, e foarte mândru, foarte egocentrist. Datorită conştientizării că trăim, că viaţa e aşa bună, iemdiat considerăm că suntem fii de zei, sau suntem zei, suntem nemuritori.
Dacă îţi trag un glonte în cap, mori, dacă tragu n glonte la orice alt naimal moare. Nu suntem cu nimic mai presus fiziologic faţă de restul speciilor. Ba mai mult, multe naimale ne întrec cu multe când vine vorba de claităţi fizice.
Mintea ne-a permis să învingem orice altă specie şi să fim în vârful lanţului trofic.
Mi se pare scandalos, ruşinos şi dezagreabil până la refuz, când văd că unii oameni îân loc să se bucure că au primit această şansă unică, acestp rivilegiu, de a experimenta odată viaţa, şi nu oricum; să conştientizeze totul, să conştientizeze totul din jurul său. Eu sunt fericit că am primit această şansă, alţii mai egoişti, zic că-s zei, că-s superiori, că nu ştiu ce, că etc.
Omul e un animal, mamifer mai exact. M-am săturat ca invenţiile acestea să strice şi alte generaţii. Când spun invenţii mă refer la religii. Ele hrănesc egoul, egocentrismul omului, cum că e perfect, e zeu, va trăi pentru totdeuana!
Bucură-te de această existenţă! E singura care o primeşti şi e scurtă!

| alexpop1234 a răspuns (pentru YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman):

Dar cum explicam revelatiile? De exemplu eu care sunt aproape ateu pentru ca am studiat, am vazut o sfera galbuie ca o entitate energetica si m-am speriat.

| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns (pentru alexpop1234):

Încă o dată spun. Mintea noastră e cel mai mare inamic!
Ştii cum funcţionează creierul nostru? Orice nu poate procesa 100% că sem işcă prea repede, se-ntâmplă într-o fracţiune de secundă, etc asimilează cu informaţii care seamănă cu ce-am văzut.
Uite un exemplu:
Pe suprafaţa planetei Marte au găsit inşte formaţiuni ce se vedeau din spaţiu, şi semănau cu o faţă. De fapt era făcut de natură de vânt, meteoriţi, doar semăna cu o faţă că aşa făceam nitea noastră, o asimila cu ceva, cu un sistem deja ştiut de noi. Cu alte cuvinte creierul ne face să vedem ce vrea el, nu ce e în relaitate.
Ia să stai cu lumina stinsă noaptea, după ce vezi un film horror, nu-i aşa că începi să asemuieşti orice forme cu forme din acel film?

Există o explicaţie, poate nu se poate explica în anul 2012! Asta nu înseamnă că e ceva divin, ceva făcut de zei!

Dacă duci un telefon în evul mediu o să zică că e ceva făcut de zei, miracol!
Ce considerăm noi acum miracol, venit de la zie, peste ani şi ani va ficeva banal!
Ştiinţa nu bate pasul, nici progresul.
Înţelegi? poate chiar ai văzut corect! Dacă nu-ţi poţi explica, te rog nu fă ca şi primitivii noştri strămoşi: văd ceva ce unp oate fi explicat, e MAGIE!
Nu ştiu dacă înţelegi ce vreau să spun.

| alexpop1234 a răspuns (pentru YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman):

Inteleg, e posibil ca pe viitor stiinta sa ne explice si aceste creatii ale naturii.Se intampla multe in atmosfera terestra si in univers, multe reactii, transformari etc.E posibil sa fi fost real dar asta nu certifica existenta vreunui spirit.

| reihiuke explică:

"Dezastrele pe care darwinismul le-a adus umanitatii". E uimitor cum unii se cred inteligenti, dar nici macar nu sunt in stare sa fie on topichappy

Răspuns utilizator avertizat
| TrentonChase a răspuns:

Nu cred ca evolutionismul a adus rau umanitatii, religiosii au facut din asta o adevarat revolta au instigat la ura

| reihiuke explică (pentru TrentonChase):

Voi ati auzit vreodata de coruptie in stiinta? Voi credeti ca toate alea sunt corupte si denaturate numai stiinta si descoperirile stiintifice sunt reale si pure si fara interese? Unele teorii stiintifice, printre care si asta, nu a fost acceptata de oamenii de stiinta la vremea ei. Dar din cauza unor interese (adica din cauza ca unii oameni aveau de castigat daca acest lucru se presupunea adevarat), atunci s-au facut presiuni si s-a incercat cu orice pret sa se implementeze aceasta idee in randul oamenilor. Faptul ca s-au incercat si s-au descoperit numeroase falsuri ale prestigioaselor "verigi", ma face sa cred ca numai oameni obiectivi si dornici de cunoastere si aflarea adevarului nu au stat in spatele verificarii acestei teorii.

| reihiuke explică (pentru TrentonChase):

Faptul ca aceasta teorie contrazice principiul 2 al termodinamicii, care spune ca intr-un sistem dat, entropia este in crestere, daca nu se intervine cu o forta din afara. Cu alte cuvinte, odata cu trecerea timpului, intr-un sistem dat, se va crea intotdeauna dezordine si nu ordine. Iar teoria evolutiei spune ca noi ne perfectionam intr-una din intamplare, fara nicio forta constienta mentinuta si actionata intr-o directie, in vederea realizarii acestui scop. Ceea ce e o aberatie.

Si tot ei spun ca nu cred decat ceea ce vad. Pai niciodata in viata asta, nicaieri, nu o sa vezi ca intre niste lucruri lasate de izbeliste, sa aiba loc un proces evolutiv. Toate alea se degradeaza. Nu ai sa vezi ca dintr-un bloc parasit, dupa 100 de ani sa te duci acolo si sa intalnesti in locul lui, niste vile frumoase, pentru ca s-a daramat blocul si din intamplare s-au format casutele.

| TrentonChase a răspuns (pentru reihiuke):

"Pai niciodata in viata asta, nicaieri, nu o sa vezi ca intre niste lucruri lasate de izbeliste, sa aiba loc un proces evolutiv. Toate alea se degradeaza. Nu ai sa vezi ca dintr-un bloc parasit, dupa 100 de ani sa te duci acolo si sa intalnesti in locul lui, niste vile frumoase, pentru ca s-a daramat blocul si din intamplare s-au format casutele. " Da, numai ca vietatile sunt diferite din acest punct de vedere, mereu organismele vii se vor adapta la conditiile de mediu pentru a putea rezista si crea conditii favorabile dezvoltarii vietii, in ceea ce priveste evolutionismul ai dreptate intr-o anumita masura...are unele lacune sau verigi slabe insa mi se pare cea mai plauzibila dintre toate care au fost inventate pana acum, ea impaca notiunile in multe domenii consacrate, cunoscute si importante, nu cred ca are rost sa dau exemple, si este bine ca evolutionismul sa nu pretinda deja ca este raspunsul perfect, pentru ca asta ii va determina pe oameni sa cerceteze in continuare si deci sa imbunatateasca aceasta teorie...