| Delmoniko a întrebat:

Este Craciunul un ritual pagan? Sau mai degraba a devenit unul comercial?
Evreii au luat de la alte religii diverse elemente in cursul istoriei. Un fel de "interpretatio", dar privit altfel. De ce sarbatoresc crestinii ritualuri pagane? De ce nu lasa in pace macar partea asta a veche a traditiilor?
Mai multe detalii aici:
http://mythologica.ro/craciunul-traditii-pagane-in-crest inism/

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Doar asa s-a putut adapta si raspandi crestinismul in intreaga Europa. A trebuit sa se impleteasca cu vechile traditii pagane pentru a face mai usoara pentru oamenii de rand tranzitia spre o cu totul alta religie. Iar Craciunul este un astfel de ritual pagan, inclusiv traditia cu impodobirea bradului.

15 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

In Biblie nici macar nu apare termenul Craciun, iar un crestin adevarat respecta Biblia. Mai multe informatii despre acest subiect poti gasi pe situl www.jw.org.

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Error 403 Forbidden

Forbidden

XID: 1370011681

| RAY a răspuns:

Cum poti spune asta, craciunul e pomenit in biblie si mos craciun, sfantul duh e sf mos craciun nu stiai pacatosule

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Nu scrie si totusi oamenii care se numesc crestini cred va scrie.pacat dar e bine sa afle adevarul

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Glumeam,nu scrie pentru ca nici nu exista asa ceva

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Asa e.

| milan9 a răspuns:

Prezenta magilor si darurile oferite Mâtuitorului reprezinta o dovada in plus a respectului pe care crestinii il acorda celebrarii unui eveniment important!

Sarbatorirea Nasterii Domnului este darul oferit Fiului lui Dumnezeu.

Dupa cum bine spunea cineva, "faptul că astrologii au oferit daruri a fost pur şi simplu o modalitate de a-şi exprima respectul faţă de o persoană importantă, obicei foarte răspândit în timpurile biblice (I Regi 10, 1, 2, 10, 13; Matei 2, 2, 11)".

| milan9 a răspuns:

Sărbătoarea instituie un timp sacru NU PRIN COINCIDENTA DATEI, ci prin harul încredinţat de Fiul lui Dumnezeu Bisericii Sale.

Incă de la începutul creştinismului, primii episcopi ai Bisericii au continuat modelul Apostolic al cinstirii Paştelui Creştin la o data diferita de cel al evreilor. S-a propus a se calcula după un anumit algoritm (deci nu s-a ţinut la "coincidenţa de dată")! Nici evreii nu respectau intocmai corespondenta datei evenimentului.

ESTE CAZUL FOARTE MULTOR SĂRBĂTORI în care nu coincide neapărat data, nu doar cazul Naşterii Domnului sau Sfintelor Paşti…

| ErrorFound a răspuns:

A fost un ritual pagan de la inceput, acum a devenit unul comercial.

| Moisie a răspuns:

Fara discutie caC-raciunul este un obicei pagan, doar ca nu are nicio legatura cu evreii, ci cu romanii lui Constantin cel Mare inventatorul unei religii diabolice! Craciunul continua sarbatoarea si traditia culturala a zeului Roman Sol Invinctus.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Nu toţi creştinii fac asta. Pentru a te convinge vezi aici: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/102010442?q=cr%C4%83ciun&p=par

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Cine a gasit adevarul despre Dumnezeu cauta sa faca cat mai bine vointa Sa. Iar daca vointa lui Dumnezeu este exprimata prin intermediul Bibliei, nu am vazut scris nicaieri acest nume Craciun, si nici odee aduse lui. Deasemenea se vorbeste despre nasterea lui Isus, despre perioada de timp in care s-a nascut, mai exact toamna (Pe lainceputul lui octombrie luna Chiselev -la evrei ) nicidecum in gerul lui decembrie. Este scris cu detalii in Biblie despre moartea lui Isus, data ziua ora, locul persoanele ce erau martore. Iar ceea ce se face azi, la ~1980 de ani de la nasterea lui Isus pe pamant este nu mai pentru ai aduce insulta lui Dumnezeu si fiului Sau care azi este Rege Ceresc, nu este bebelus, de care de fapt nu este interesat nimeni dintre cei ce practica astfel de ritualuri.Gandeste-te cine are de castigat de aici.

| Delmoniko explică (pentru PorumbRodica1965):

Rege Ceresc o laie. Daca ar exista evaluare pentru cel mai prost raspuns ti-ar reveni cu siguranta. In schimb, esti doar ERONAT, dragul meu. Inapoi la scoala, te rog!

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Delmoniko):

Dte, du-te, ca sanatoasa minte si vorbire ai. Frumos iti sade.

| Delmoniko explică (pentru PorumbRodica1965):

Imi sta frumos, asa e. Depinde cum imi sta parul ciufulit.

Întrebări similare