|

Este limpede ca a face parte dintr-o religie sau o secta nu este solutia pentru mantuire.

Care este solutia pentru mantuire?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nici o religie, secta, om, fapta mareata nu iti va aduce mantuirea, mantuirea este doar prin acceptarea Lui Hristos care a murit din dragoste pentru tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Irinel15123532):

Pai daca e asa inseamna ca putem face toate relele din lume, ca doar si asa nu de noi depinde mantuirea, si asta pentru ca mantuirea este data DOAR prin acceptarea lui Iisus.
Eu nu cred asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mircea08):

Nu, mantuirea este prin Hristos, dar pentru apcatele noastre va fi o pedeapsa, Domnul mustra si pedepseste pacatele pentru ca ne iubeste, si vrea sa nu ne pierdem pe cale si sa ne autodistrugem, este spre binele nostru, dar daca un om alege in mod deliberat sa isi inchida mintea fata de cuvantul Lui Dumnezeu, sa IL respinga pe Dumnezeu si pe Hristos, sa nege si sa spuna ca nu mai vrea sa auda niciodata de Hristos si sa ia o decizie in propria sa libertate si o alegere deliberata influentata doar de el, exista un punct in acest caz in care intoarcerea nu mai este posibila. Dar daca mai are o cat de slaba dorinta, nu a ajuns in punctul ala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Irinel15123532):

Irinel, uite, eu am mai citit o data ce discutaram mai inainte si am inteles altceva. Prima data am inteles ca mantuirea este doar daca Iisus accepta sa ne mantuim, si acum am inteles ca mantuirea vine daca NOI il acceptam pe Iisus, adica credem in El, ceea ce este corect. Uite ce cred eu - formularea nu iti apartine, deoarece daca ai fi spus cu cuvintele tale ai fi spus corect si explicit. Formularea este luata dintr-o brosurica in care altcineva a incercat sa explice, a vrut sa o faca la un nivel inalt si a gresit deoarece exprimarea a pierdut din inteles. Daca parerea mea conteaza, cred ca ar trebui ca atunci cand vorbesti cu cineva despre credinta sa o faci cu cuvintele tale - asa este mult mai explicit si nu este obositor pentru cel care asculta. O exprimare tip abureala este obositoare.
Uite unde ai inteles tu gresit :
Pe de o parte spui ca un crestin (adica unul care a decis sa traiasca potrivit invataturii lui Iisus) este mantuit
Pe de alta parte spui ca un crestin va fi pedepsit pentru pacatele lui
CRESTINUL NU ARE PACATE, si asta pentru ca la botez (cand s-a pocait) i s-au sters TOATE pacatele :
"Deci pocăiţi-vă şi vă întoarceţi, ca să se şteargă păcatele voastre,"
(Faptele Sfinților Apostoli – 3/19)
"Şi acum de ce zăboveşti? Sculându-te, botează-te şi spală-ţi păcatele, chemând numele Lui."
(Faptele Sfinților Apostoli – 22/16)
Mai sus este vorba de botezul cu apa
Deci la botez, omul devine crestin, fara pacate (sfant), iar tot la botez ESTE SCOS DE SUB LEGE si dupa aceea nu mai poate face pacate deoarece unde nu este Lege nu este nici calcare de lege deci nici pacat(pacatul este calcare de lege)

"Astfel că Legea ne-a fost călăuză spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credinţă.
Iar dacă a venit credinţa, nu mai suntem sub călăuză."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 3/24, 25)
" Dar acum ne-am desfacut de Lege, murind...2009 - 2143 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mircea08):

Exact, au fost iertate. Dar cand urmam poftele firii pamantesti si alegem voit raul, Domnul va adece ''pedeapsa'' in alta intelegere, ''Disciplina'' mai precis, penturu a ne impiedica sa ne autodistrugem prin pacaul pe care il facem, pentru ca pacatul aduce moartea, conform bibliei. De aceea spune David ''Nuiaua Ta ma mangaie'' de ce? Pentru ca Domnul ne disciplineaza din dragoste si spre binele nostru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Irinel15123532):

Ai dreptate, esti documentat, dar religia din care faci parte nu promoveaza crestinismul motiv pentru care tu te adresezi altor religii si nu crestinilor. Eu sunt crestin si nu ma mai intereseaza ce a spus David sau altii de prin vechiul testament deoarece toate acele invataturi au fos valabile doar pana la venirea lui Iisus. Iisus promoveaza iubirea nu nuiaua si o sa-ti dau niste exemple din care reiese clar ca invatatura din vechiul testament nu mai este de actualitate :
m Noul Testament, Evanghelia lui Iisus, care este o alta cale spre mantuire si despre care Iisus spune ca pe aceasta trebuie sa o urmam deoarece e singura cale care duce spre mantuire
" Si zicand :" Nou", Domnul a invechit pe cel dintai. Iar ce se invecheste si imbatraneste, aproape este de pieire "
( Epistola catre Evrei A sf. Apostol Pavel - 8/12)
"Astfel porunca data intai se desfiinteaza, pentru. neputinta si nefolosul ei"
(Epistola catre Evrei a Sfantului apostol Pavel –7/18)
" Dar acum ne-am desfacut de Lege, murind aceluia in care eram tinuti robi, ca noi sa slujim intru innoirea Duhului, iar nu dupa slova cea veche "
( Epistola catre romani a sfantului apostol Pavel)
"Slova cea veche" este Vechiul Testament
" Caci Legea n-a desavarsit nimic, iar in locul ei isi face cale o nadejde mai buna, prin care ne apropiem de Dumnezeu."
(Epistola catre Evrei a Sfantului apostol Pavel – 7/19)
"acum insa, Arhiereul nostru, a dobandit o slujire cu atat mai osebita, cu cat este si mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este intemeiat pe mai bune fagaduinte
(Epistola catre Evrei a Sfantului apostol Pavel – 7/6)
"Toma i-a zis: Doamne, nu ştim unde Te duci; şi cum putem şti calea? Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 14/5, 6)
Spuneam ca Legea a ...2004 - 2124 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Solutia e cat se poate de simpla. Mantuirea, de fapt, e o stare interioara, e sentimentul ala in care esti impacat cu greselile pe care le-ai facut. Trebuie sa te ierti, nu sa astepti iertare din partea altora, pentru ca asta este despre tine si sufletul tau. Cand iti accepti trecutul, inseamna ca esti deschis spre prezent si viitor si asa iti poti trai viata in cel mai bun mod creat de tine. Absolut totul vine din interior, iar pacea interioara e cel mai important lucru. Asta tine de faptele pe care le faci si care stabilesc daca ai sau nu un suflet curat.
Sper ca te-am ajutat cat de cat.big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Anastasia1212):

"Trebuie sa te ierti, nu sa astepti iertare din partea altora"
Dacă ai rănit sau ai ofensat pe alţii, ăia trebuie să te ierte. Trebuie să te duci si să le ceri lor iertare si să-i rogi să te ierte. N-ai rezolvat nimic dacă te ierţi doar tu pe tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Anastasia1212):

"Ea va naşte Fiu şi vei chema numele Lui: Iisus, căci El va mântui poporul Său de păcatele lor."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 1/21)
"si intru nimeni altul nu este mantuirea, caci nu este sub cer un alt nume, dat intre oameni, in care trebuie sa ne mantuim noi."
(Faptele sfintilor apostoli 4/11, 12)
Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.
Sfânta Evanghelie după Marcu – 16/16
A se mantui inseamna (Pop.) A (se) salva (dintr-o primejdie, din robie, de la moarte etc.)
(Dictionarul lb. romane)
Prin urmare daca Iisus ne mantuieste inseamna ca ne salveaza dintr-o primejdie. Cea mai mare primejdie era si este pacatul care duce la moarte. Deci Iisus ne salveaza din robia pacatului prin urmare si de la moarte
"Iisus le-a raspuns: Adevarat, adevarat va spun: Oricine savarseste pacatul este rob al pacatului."
(Sfanta Evanghelie dupa Ioan – 8/34)
"Căci toţi câţi sunt din faptele Legii sub blestem sunt, că scris este: "Blestemat este oricine nu stăruie întru toate cele scrise în cartea Legii, ca să le facă".
( Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 3/10)
"Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: "Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn".
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 3/13)
Cum a rascumparat Iisus crestinii de sub blestemul Legii? simplu - cei ce cred in El si in invatatura Lui SUNT SCOSI DE SUB LEGE
"Astfel că Legea ne-a fost călăuză spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credinţă.
Iar dacă a venit credinţa, nu mai suntem sub călăuză."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 3/24, 25)
"Căci sfârşitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce...2005 - 2160 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează