| GiulianoSenior a întrebat:

Exista Dumnezeu? Dati-mi un motiv... happy

43 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Pentru ce ti-as da tie un motiv? pentru mine exista Dumnezeu! fara motivatie nu exista Dumnezeu.Motivele pentru care tu ai sa-L cunosti sunt cunoscute doar de tine.

| Inferno a răspuns:

Tertullian, scriitor crestin, afirma ca motivul credintei in divin ar fi chiar absurditatea acestui lucru. ( "Credo quia absurdum.") Prin urmare gradul de absurditate ar unui lucru reprezinta doar nepotrivirea sa cu logica umna, care este limitata.

| victoreanu a răspuns:

Undeva in adancul sufletului tau stii deja ca exista.

| danay72 a răspuns:

Biblia si creatia, analizate fiecare te ajuta sa te convingi ca exista Dumnezeu.

| RAY a răspuns:

Daca tu crezi ca din nimic o aparut un creator care a creat sute de miliarde de stele din nimic e credinta ta
mihai are dreptate atata timp cat nu ma obligi sa cred in zeul tau crede in el, totusi trebuie sa ai o mare imaginatie sasi imaginezi asa ceva si sa crezi fara dovezi ca doar de aia se numeste credinta ca nu ofera nici o dovada, acuma daca ai facut chimie posibil ca sti cei hidrogenul si heliu si ca ele creaza alte elemente fara nici un dumnezeu

| RAY a răspuns:

Da sa citesti biblia in special vechiul testament
http://ro.scribd.com/doc/99860629/Crime-in-Biblie
sau nt
http://www.atei.ro/Text/aficimprn.html

"Sa nu credeti ca am venit sa aduc pacea pe pamânt. N-am venit sa aduc pacea, ci sabia" - Matei 10:34.

| Mădă0611 a răspuns:

Motiv ai cerut, nu dovada.
Exista in mintile unora pentru ca nu inteleg lumea si nu vor sa accepte realitatea.

| AvalohAlyn a răspuns:

Uite un link in care este un articol superb si foarte rational.

Uite un articol, de pe internet, foarte rational si bun.Argument inteligent si rational.Eu personal CRED. Dumnezeu mi-a aratat asta personal, printr-o experienta neplacuta, medicala.

Uite articolul:


Există dovezi ale existenţei lui Dumnezeu? Vei găsi mai jos câteva motive clare şi sincere care ne fac să credem că există Dumnezeu…



De Marilyn Adamson


Nu-i aşa că ţi-ar plăcea ca măcar o dată să vină cineva la tine şi să îţi arate clar dovezi ale existenţei lui Dumnezeu? Fără nici o forţare din partea nimănui. Fără afirmaţii de genul: „Trebuie să crezi şi gata." Ei bine, iată, încerc aici să îţi ofer câteva motive care sugerează existenţa lui Dumnezeu.

Dar mai înainte aş vrea să te gândeşti puţin… Dacă cineva respinge până şi posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, atunci orice dovadă s-ar aduce, el o poate demonta, respingând-o printr-o explicaţie sau alta. Este ca atunci când cineva refuză din principiu să creadă că oamenii au ajuns pe Luna şi, oricâte informaţii ar primi, nu se va răzgândi. Fotografii ale astronauţilor în timp ce merg pe Lună, interviuri cu astronauţii, roci selenare… toate dovezile n-ar avea nici o valoare dacă persoana respectivă a ajuns deja la concluzia că oamenii nu pot ajunge pe Lună.

Când vine vorba de posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, Biblia spune că unii oameni au văzut suficiente dovezi, dar că aleg să înăbuşe adevărul despre Dumnezeu.1 Pe de altă parte, acelora care vor să ştie dacă există Dumnezeu, Dumnezeu Însuşi le spune: „Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi; dacă Mă veţi căuta cu tot dinadinsul, Mă voi lăsa găsit."2

Înainte de a analiza datele referitoare la existenţa lui Dumnezeu, răspunde-ţi la întrebarea: „Dacă Dumnezeu chiar există, aş vrea să-L cunosc?" Iată apoi câteva motive care ne pun pe gânduri…
1. Există Dumnezeu? Complexitatea planetei noastre ne indică existenţa unui Creator care nu doar a creat universul în care trăim, ci îl şi menţine în viaţă astăzi.

Ar putea fi date multe, poate nenumărate, exemple care reflectă „mâna" creatoare a lui Dumnezeu. Dar iată aici doar câteva:

Planeta noastră… mărimea sa e perfectă. La suprafaţa Pământului există un strat subţire de gaze, în cea mai mare parte azot şi oxigen, strat care se înalţă doar cam 80 km deasupra suprafeţei planetei. Dacă Terra ar fi fost mai mică, ar fi fost imposibil să aibă atmosferă, cum este cazul planetei Mercur. Dacă ar fi fost mai mare, atmosfera sa ar conţine hidrogen liber, cum este pe Jupiter3]. Din câte se ştie, Terra este singura planetă a cărei atmosferă este alcătuită dintr-un amestec de gaze perfect pentru a susţine viaţa vegetală, animală şi umană.

Terra se afla la distanţa perfectă de Soare. Gândeşte-te puţin la diferenţele de temperatură pe care le întâlnim aici; să zicem, în mare, de la -20 grade la +40 grade. Dacă Terra s-ar afla puţin mai departe de Soare, am îngheţa cu toţii. Dacă s-ar afla mai aproape de Soare, cât de puţin, am arde. Chiar şi o modificare neînsemnată a poziţiei Terrei faţă de Soare ar face imposibilă viaţa pe planeta noastră. Ei bine, Terra rămâne însă la această distanţă perfectă de Soare în timp ce se învârteşte în jurul Soarelui cu o viteză de aproape 100.000 de km/h. Totodată se roteşte şi în jurul propriei axe, făcând ca întreaga suprafaţă a planetei noastre să fie încălzită şi răcită cât este nevoie în fiecare zi.

Şi Luna, satelitul nostru, are mărimea perfectă… şi se află la o distanţă perfectă faţă de Terra, cu atracţia sa gravitaţională. Luna creează fluxul şi alte mişcări importante ale oceanelor – astfel încat apele oceanice să nu stagneze – şi în acelaşi timp împiedică vastele oceane să inunde uscatul4.

Apa… deşi incoloră, inodoră şi insipidă, totuşi nici o vietate nu poate supravieţui fără ea. Plantele, animalele şi oamenii sunt alcătuiţi în cea mai mare parte din apă (cam două treimi din trupul uman este apă). Vei vedea imediat de ce caracteristicile apei o fac să fie atât de propice vieţii:

Are un punct de fierbere şi un punct de îngheţ neobişnuit de ridicate. Apa ne îngăduie să trăim într-un mediu cu schimbări de temperatură, menţinându-ne în acelaşi timp organismul la o temperatură constantă de 36, 5 grade.

Apa este un solvent universal. Aceasta proprietate a sa face ca mii de substanţe chimice, minerale şi nutritive să poată fi transportate în tot trupul nostru şi în cele mai mici vase de sânge5.

În plus, apa este neutră din punct de vedere chimic. Fără să influenţeze componenţa substanţelor pe care le transportă, apa îngăduie ca medicamentele, alimentele şi mineralele să fie absorbite şi folosite de către organism.

Apa are o tensiune superficială deosebită. Aşa se face că apa din plante poate să curgă în sus, învingând forţa gravitaţiei, transportând apa şi substanţele hrănitoare până în vârful celor mai înalţi copaci.

Datorită faptului că apa îngheaţă de sus în jos şi pluteşte, peştii pot trăi chiar şi iarna.

Cam 96% din apa Terrei se află în oceane. Dar aici pe Terra există un sistem care îndepărtează sarea din apa oceanică şi apoi o distribuie pe toată suprafaţa planetei. Prin procesul de evaporare, se înlătură sarea din apa oceanică şi se formează norii; aceştia sunt mişcaţi cu uşurinţă de către vânt, împrăştiind astfel apa pe deasupra Pământului, pentru hidratarea vegetaţiei, a animalelor şi a oamenilor. Acest sistem de furnizare a apei şi de purificare a ei, de reciclare şi refolosire, ajută la menţinerea vieţii pe planeta noastră6.
2. Există Dumnezeu? Complexitatea creierului uman indică existenţa unei inteligenţe superioare la originea sa.

Creierul omenesc… procesează simultan un volum impresionant de informaţii. Creierul tău primeşte informaţii referitoare la toate culorile şi obiectele pe care le vezi, la temperatura din jurul tău, la presiunea cu care apasă picioarele pe podea, la sunetele din jurul tău, la cât de uscată îţi e gura, chiar şi cum apare acest articol pe ecran. Creierul înregistrează şi procesează toate emoţiile, gândurile şi amintirile. Totodată el urmăreşte continuu funcţiile trupului, cum ar fi ritmul în care respiri, mişcarea pleoapelor, senzaţia de foame şi mişcările muşchilor mâinilor.

Creierul uman procesează peste un milion de mesaje pe secundă7. Creierul analizează importanţa tuturor acestor informaţii, sortându-le pe cele relativ lipsite de însemnătate. Această funcţie de filtrare îţi îngăduie să te concentrezi şi să acţionezi cu eficienţă. Şi crezi tu că acest creier care se ocupă de peste un milion de informaţii în fiecare secundă, evaluându-le în acelaşi timp importanţa şi îngăduindu-ţi apoi să acţionezi în funcţie de cele mai pertinente informaţii… crezi tu că acest creier a apărut, pur şi simplu, la întâmplare? Au apărut dintr-o dată acele cauze biologice care au dus la formarea în mod desăvârşit a ţesutului, a fluxului sanguin, a neuronilor, a întregii structuri cerebrale? Creierul funcţionează altfel decât celelalte organe. Se caracterizează prin inteligenţă, prin capacitatea de a raţiona, de a provoca sentimente, de a visa şi de a planifica, de a acţiona şi de a comunica cu ceilalţi oameni. Cum putem explica existenţa la întâmplare a creierului uman?
3. Există Dumnezeu? „Întâmplarea" sau „cauzele naturale" nu pot explica în mod credibil toate aceste lucruri extraordinare.

Dacă nu credem că există Dumnezeu, atunci nu ne rămâne decât să credem alternativa: că tot ceea ce există în jurul nostru a apărut la întâmplare, din cauze naturale. Dacă cineva ar juca zaruri, ce şanse ar avea să dea doi de şase? Destul de mare, nu-i aşa?! Dar care ar fi probabilitatea ca pe nişte zaruri albe-albe să apară acele puncte negre? Ceea ce a încercat să dovedească Pasteur cu secole în urmă este confirmat acum de ştiinţă: viaţa nu poate apărea din ne-viaţă. Atunci de unde a apărut viaţa umană, animală şi vegetală?

Şi încă ceva: „cauzele naturale" nu pot explica de ce există un volum atât de mare de informaţii foarte exacte în ADN-ul uman. Celui care respinge ipoteza existenţei lui Dumnezeu nu-i mai rămâne să creadă decât că tot ceea ce există a apărut la întâmplare – fără nici o cauză, fără nici un plan, pur şi simplu, la noroc. Dar este o ofensă pentru raţiune să vezi un plan foarte complex şi să consideri că a apărut la noroc.
4. Exista Dumnezeu? Pentru a putea afirma cu siguranţă că nu există Dumnezeu, trebuie să ignori complet pasiunea unui număr enorm de mare de persoane care sunt convinse că există Dumnezeu.

Nu vreau să spun că un lucru este neapărat adevărat dacă un număr suficient de mare de oameni îl crede. În ştiinţă, de pildă, s-au descoperit despre univers adevăruri noi care au desfiinţat concluziile anterioare. Dar pe măsură ce ştiinţa a progresat, nici o nouă descoperire ştiinţifică nu a infirmat probabilitatea ca o minte inteligentă să fi conceput toate aceste lucruri. Ba chiar, cu cât se fac mai multe descoperiri despre viaţa umană şi despre univers, cu atât descoperim că acestea sunt mai complexe şi mai exact concepute. Noile dovezi nu numai că nu ne îndepărtează de Dumnezeu, ci indică cu şi mai mare precizie spre o sursă inteligentă care a creat totul. Oricum, dovezile obiective nu sunt totul.

Mai este o chestiune mult mai vastă. De-a lungul istoriei miliarde de oameni de pe tot globul şi-au confirmat convingerile ferme despre existenţa lui Dumnezeu – concluzii la care au ajuns în urma unei relaţii personale, subiective, cu Dumnezeu. Şi în zilele noastre milioane de oameni pot relata amănunţit despre viaţa lor cu Dumnezeu. Ei ne-ar arăta răspunsurile primite la rugăciunile lor, modul clar şi minunat prin care Dumnezeu le-a împlinit nevoile şi i-a călăuzit în luarea unor decizii personale importante. Ne-ar putea descrie în detaliu nu numai propriile convingeri, ci şi cum a acţionat Dumnezeu în viaţa lor. Mulţi oameni sunt siguri că există Dumnezeu, că este iubitor şi că li s-a dovedit credincios. Dacă încă eşti sceptic, poţi spune totuşi cu certitudine: „Eu am dreptate absolută, iar ei se înşală în ce-L priveşte pe Dumnezeu"?
5. Există Dumnezeu? Ştim că există fiindcă în mod constant caută să ne atragă la El.

Pe vremuri nu credeam în existenţa lui Dumnezeu. Şi nu ştiu cum se face că, precum toţi ceilalţi atei, eram foarte deranjată de faptul că unii credeau totuşi în El. Ce se întâmplă cu ateii… de folosesc atât de mult timp, atenţie şi energie, căutând să combată ceva ce ei nici nu cred că există?! Ce ne determină să facem asta? Când eram atee, îmi închipuiam că o fac fiindcă îmi pasă de acei sărmani oameni naivi… că o fac pentru a-i ajuta să-şi dea seama că îşi pun nădejdea în ce nu trebuie. Ca să fiu sinceră, mai aveam încă un motiv. Când îi provocam la întrebări pe cei ce credeau în Dumnezeu, eram în adâncul meu curioasă să văd dacă mă pot convinge că au dreptate. Căutam să fac acest lucru în parte şi deoarece doream să mă eliberez de „enigma Dumnezeu". Dacă le puteam dovedi în mod convingător că greşesc, atunci îmi puteam lua gândul de la subiectul acesta şi-mi puteam vedea de viaţa mea.

Nu mi-am dat seama însă care era adevaratul motiv pentru care eram atât de măcinată de subiectul „Dumnezeu"… fiindcă Dumnezeu Insuşi îl aducea la lumină. Am ajuns să înţeleg însă că Dumnezeu vrea să fie cunoscut. Ne-a creat pentru ca să-L cunoaştem. Ne-a înconjurat cu dovezi ale existenţei Sale şi ne pune chiar sub ochi această chestiune a existenţei Sale. Parcă nu puteam să nu mă gândesc la posibilitatea existenţei lui Dumnezeu. De fapt, chiar în ziua când m-am hotărât să recunosc că Dumnezeu există, mi-am început rugăciunea astfel: „OK, ai câştigat!" Poate că motivul subtil pentru care ateii sunt deranjaţi de cei care cred în Dumnezeu este că Dumnezeu este Cel care nu îi lasă în pace.

Nu sunt singura care a trecut prin aşa ceva. Filosoful Malcolm Muggeridge scria: „Aveam impresia că într-un fel sau altul, în îndelungile mele căutări, eu eram cel urmărit." C. S. Lewis îşi amintea: „…noapte de noapte, ori de câte ori îmi luam gândul de la munca mea, chiar şi pentru o clipă, simţeam apropierea constantă, neostoită, a Aceluia pe care, îţi spun sincer, nu-mi doream să-L cunosc. În cele din urmă, am avut parte tocmai de acel lucru de care mă temusem îngrozitor. Am cedat şi am recunoscut că Dumnezeu este Dumnezeu, am îngenuncheat şi m-am rugat; cred că în clipa aceea nu exista în toată Anglia un păcătos întors la credinţă, care să fie mai nefericit şi mai reticent ca mine."

Dupa aceea Lewis a scris o carte intitulată „Surprised by Joy", ca urmare a faptului că L-a cunoscut pe Dumnezeu. Nici eu nu aveam nici un fel de aşteptări… în afară de aceea de a fi cinstită şi de a recunoaşte pe drept existenţa lui Dumnezeu. Cu toate acestea, de-a lungul lunilor care au urmat momentului recunoaşterii lui Dumnezeu, am devenit tot mai uimită de dragostea Sa pentru mine.
6. Există Dumnezeu? Spre deosebire de celelalte revelaţii ale lui Dumnezeu, Isus Hristos este imaginea cea mai evidentă şi mai directă a lui Dumnezeu.

De ce Isus? Analizează puţin toate religiile majore ale lumii şi vei vedea că Buddha, Mahomed, Confucius şi Moise s-au considerat toţi învăţători sau profeţi. Niciunul dintre ei nu a pretins vreodată ca ar fi egal cu Dumnezeu. Dar, în mod surprinzător, Iisus Hristos a susţinut că este egal cu Dumnezeu. Aceasta Îl deosebeşte pe Iisus de toţi ceilalţi. El a spus că Dumnezeu există şi chiar acum vă uitaţi la El. Când vorbea despre Tatăl Său din ceruri, nu vorbea despre cineva separat de El, ci despre cineva cu care era într-o unitate extrem de strânsă, necunoscută oamenilor. Iisus a spus că cine L-a văzut pe El L-a văzut pe Tatăl şi că cine crede în El crede în Tatăl.

El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."8 El a susţinut că are calităţi pe care le are doar Dumnezeu: de a le ierta păcatele oamenilor, de a-i elibera de obiceiurile păcătoase, de a le da o viaţă bogată şi viaţă veşnică în ceruri. Spre deosebire de alţi învăţători, care îi determinau pe oameni să se concentreze asupra cuvintelor lor, Iisus îi conduce pe oameni spre Sine. El n-a spus: „Urmaţi cuvintele Mele şi veţi găsi adevărul." Ci: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine."9

Ce probe a adus Iisus Hristos pentru a dovedi că este Dumnezeu? A făcut ceea ce oamenii nu pot face. A făcut minuni. A vindecat pe bolnavi… orbi, şchiopi, surzi; chiar a înviat şi doi oameni din morţi. A dovedit că are putere asupra lucrurilor… a înmulţit mâncarea într-atât încât au putut mânca pe săturate câteva mii de oameni. A făcut minuni şi în ce priveşte natura… a mers pe lac, a poruncit unei furtuni puternice să înceteze. Oamenii de pretutindeni mergeau după El fiindcă le îndeplinea nevoile şi făcea minuni. El a spus oamenilor că dacă nu vor să creadă ceea ce le spune, ar trebui să creadă în El măcar fiindcă văd minunile pe care le face.10

Iisus Hristos ne-a arătat că Dumnezeu este blând, plin de dragoste, conştient de egoismul şi de defectele noastre şi că totuşi… Îşi doreşte din suflet o relaţie cu noi. Hristos ne-a revelat că, deşi Dumnezeu consideră că suntem păcătoşi şi că merităm să fim pedepsiţi, totuşi dragostea Sa pentru noi a biruit, făcându-L să Se gândească la un alt plan pentru scăparea noastră. Dumnezeu însuşi a luat chip de om şi a primit în locul nostru pedeapsa pentru păcatele noastre. Ţi se pare ridicol sau absurd? Poate… dar cunosc mulţi taţi care, dacă ar fi posibil, ar face bucuroşi schimb de locuri cu copilul lor aflat pe patul de spital, din cauza cancerului. Biblia spune că motivul pentru care îl putem iubi pe Dumnezeu este că… El ne-a iubit mai întâi.

Iisus a murit în locul nostru, pentru ca noi să putem fi iertaţi. Dintre toate religiile din lume, veţi vedea ca numai prin Iisus Dumnezeu le întinde o mână oamenilor, deschizându-le astfel calea unei relaţii personale cu El. Iisus ne arată dragostea lui Dumnezeu, care caută să ne împlinească nevoile şi să ne atragă la Sine. Datorită morţii şi învierii lui Iisus, astăzi ni se oferă o viaţă nouă. Putem primi iertarea de păcate, putem fi total acceptaţi şi iubiţi de către Dumnezeu. El spune: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!"11 Iată-L, aşadar, pe Dumnezeu în acţiune!

Există Dumnezeu? De vrei să ştii răspunsul, caută să afli cât mai multe despre Iisus Hristos. Biblia ne spune: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică."12

Deşi Ii stă în putere să ne oblige să credem în El, totuşi Dumnezeu nu o face. Dimpotrivă, El ne pune la dispoziţie suficiente dovezi ale existenţei Sale, pentru ca noi să alegem singuri să Ii răspundem. Distanţa perfectă a Terrei faţă de Soare, proprietăţile chimice deosebite ale apei, creierul uman, ADN-ul, numărul mare de oameni care confirmă faptul că Il cunosc pe Dumnezeu, dorinţa – care ne macină inima şi mintea – de a afla dacă există Dumnezeu, dorinţa lui Dumnezeu de a Se lăsa găsit prin Iisus Hristos

| Liviu a răspuns:

Iti pot da destule ca nu exista big grin

| M25M a răspuns:

Poti sa primesti cate motive vrei pentru existenta lui sau non-existenta lui. Daca vrei sa crezi ca exista un Creator(nu neaparat Dumnezeu) crezi, daca nu, nu. E simplu. Nu cred ca ai postat aceasta intrebare doar ca sa iti intareasca credinta. Crede in ce vrei atat timp cat nu se rasfrange asupra altuia in mod negativ.

| dragos9234 a răspuns:

Da.
Pentru ca oile au coarne(probabil cel mai rational argument in sustinerea existentei divinitatii biblice).

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Existenţa ta şi faptul că te interesează astfel de întrebări sunt unele dintre aceste motive...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista deoarece ceva nu putea aparea din nimic in cazul asta aparitia Universului!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu existi? mi se pare un motiv serios sa existe Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omule, sincer ne-am saturat de trolling. Genul tau de oameni incearca sa faca din Dumnezeu un tabu, ceva demodat, asa ca nu are rost sa ne obosim sa iti dam un raspuns. Fiindca toata lumea stie ca El exista, incluiv tu, numai ca tu nu vrei sa-L recunosti asta, fiindca esti un om pacatos, la fel ca si noi, numai ca noi nu il negam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie s-o simti, nu-ti trebuie motive sau dovezi pentru a crede.

| Mikhtarian a răspuns:

Natura si animalele,cat si omul insusi.
Stiinta e buna pana la un punct,de acolo Dumnezeu preia controlul.
Gandeste-te,daca planeta noastra ar fi fost mai aproape cu cativa cm de soare,ne-am fi ars.
Cine a creat planetele,natura, animalele, oamenii, de unde vin sentimentele.
Orice obiect are un Creator, iar Creatorul nostru este Dumnezeu.

| PanaceuUniversal a răspuns:

Pura si infima ta existenta da dovada ca exista Dumnezeu! Faptul ca inca esti sanatos si in viata cu toate ca esti pe cale sa negi existenta Lui, dau dovada de bunatatea pe care poate El sa o aiba fata de noi, oamenii pacatosi

| andreiush25 a răspuns:

Tu ai vreun motiv pentru care sa crezi in el? Eu sincer nu. Biblia ba chiar imi dezvaluie inexistenta lui prin stupidul care il contine.
Un om care e nascut in India sau Japonia isi sustine religia la fel cum si-o sustine un crestin ortodox. Nu are nici un sens.
Nu exista dumnezeu.

| AltcinevaPeAcestCont a răspuns (pentru andreiush25):

Normal,celor dezinteresaţi nu se arată. Caută-L şi o să-L găseşti! Dumnezeu îi iubeşte pe toţi, chiar şi pe atei! O să regreţi că ai spus asta, dar atunci va fi prea târziu.Ca să-L găseşti pe Dumnezeu trebuie să ai voinţă, dar dacă tu n-ai voinţă-n tine cum vrei să-L găseşti?! Roagă-te Lui căci te iubeşte!

| andreiush25 a răspuns (pentru AltcinevaPeAcestCont):

L-am cautat destul ...si m-am saturat. Daca vrea ceva stie unde stau.

| AltcinevaPeAcestCont a răspuns (pentru andreiush25):

Ai,Doamne, ce amuzant! laughing
Şi te aştepţi să-ţi bată direct la uşa, nu? Nu-ţi dai seama că El bate la uşa fiecăruia dintre noi, chiar şi la tine, dar tu nu-I răspunzi? La fel şi Satana.Şi ea bate la uşă...Ai dreptul să-i răspunzi cui vrei...

| andreiush25 a răspuns (pentru AltcinevaPeAcestCont):

Si ea bate la usa? Satana e femeie?:O
Ai e capul meu.o astept :>
http://www.costume-sexy.net/img/p/161-244-thickbox.jpg

Răspuns utilizator avertizat
| AnyAnA99 a răspuns:

Un motiv ca sa crezi in Dumnezeu:exista minuni

| AltcinevaPeAcestCont a răspuns:

Da,există.Noi suntem creaţia Lui şi poate face ce vrea cu noi! Uită-te în jur! Tot ce vezi este creat de El!

| Dodododooo a răspuns:

Nu neaparat un Dumnezeu, este un ceva acolo, nu se stie ce, care te ajuta si prin simplul fapt ca tu crezi in acel ceva te face deja un om mai bun, mai puternic si te ajuta sa treci peste greutatile vieti. Poate nu exista Dumnezeu, dar fiecare trebuie sa creada. In ce sa creada? In el insusi, acea "fiinta " unii ii spun Dumnezeu, alti Alah..etc. Acea "fiinta" este in tine, nu e in cer, nici in alta parte, este in tine. Tu trebuie sa crezi in tine. Ma rog, nu stiu daca ai inteles

| geani3001 a răspuns:

Iti raspund cu o alta intrebare care mi-a adresat-o si mie un prieten ''Daca nu Dumnezeu, atunci cine a facut lumea?''

| Alexandru_Popisteanu_1994 a răspuns:

Ce este mai usor sa crezi : ca universul a aparut din nimic intr-o secunda sau ca a fost creat in 7 zile?
Si Enstein a crezut in Dumnezeu

| sublime89 a răspuns (pentru Alexandru_Popisteanu_1994):

Asta-i buna laughing Tu stii cati ani zice religia ca are unviersul? 6000. Si stiinta stii cati ani zice ca are? 13, 8 miliarde. Tu in care crezi?
Si nu, Einstein nu credea in zeul in care crezi tu, stai linistit.

| Angel0 a răspuns (pentru sublime89):

Da-ne si noua sursa unde se spune ca pamantul are 6000 de ani.
Nu scrie nicaieri in Biblie.
Hindusii numesc ere geologige zilele lui Brahma.

| sublime89 a răspuns (pentru Angel0):

Nu scrie, dar se deduce logic. Se poate calcula.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Alexandru_Popisteanu_1994):

De ce vrei sa zici si tu ceva despre un lucru cu care esti paralel? Teoria evolutiei, canci, big-bang-ul, canci, dar ne dam cu parerea oh go on
:'(

Einstein n-a crezut in dumnezeul tau, era prea inteligent pentru asta.

| Mădă0611 a răspuns (pentru sublime89):

S-a descoperit ca Pamantul nu are 6000 de ani, gata, era metaforic. Oky, sa intram in joc. 1 zi = o era, dar cum se face ca Soarele a fost creat dupa vreo 3-4 "ere" dupa ce a fost creat Pamantul (cu vreo 2 ere inainte sa faca Soarele existau nori si plante)? rolling on the floor) Crestinii si logica...

| Inferno a răspuns (pentru Angel0):

Sames Ussher, teolog irlandez, a reusit prin secolul 17 sa calculeze varsta Universului folosind numai Biblia. Rezultatul a fost unul cat se poate de corect, in ceea ce priveste calculele facute, Universul a fost creat in octombrie 4000 i. Hr.
In 1920 Hubble, astronom american, foslosindu-se de efectul Doppler (descoperit de Christian Doppler prin 1800) a concluzionat ca toate galaxiile se departeaza unele de altele.
In prezent varsta Universului este estimata la 13, 73 miliarde de ani, iar calculele se fac folosind constanta Hubbler. Daca stii viteza cu care un corp se deplaseaza, atunci, "deruland" timpul in urma, poti afla data la care Universul isi incepeam expansiunea.

| sublime89 a răspuns (pentru Mădă0611):

Da, exact laughing Si cu stelele e la fel, in ziua a 4-a parca scrie ca au fost create. Deci restul universului a fost creat la 4 "ere" dupa pamant. We truly are special laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru sublime89):

smug
Vezi cand vine apocalipsa sa te uiti pe cer sa nu iti pice o stea in cap, ca cica o sa cada pe Pamant :-s

| sublime89 a răspuns (pentru Mădă0611):

Atunci o sa fim toti ca fat-frumos cu stea in frunte rolling on the floor

| Mădă0611 a răspuns (pentru sublime89):

rolling on the floor

Întrebări similare