|

Hey TPU kiss!



1. Care sunt zilele in care se poate tine post? ( intr-o saptamana normala )



2. Care sunt zilele in care trebuie tinut post negru?



3. Care sunt posturile tinute pentru sarbatori?



P.S. : Imi treuie sa stiu pe 2013. posturile negre si sarbatorile la care trebuie tinut post negru sau de ala normal kiss Multumescc!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. Miercurea si vinerea.

2.Vinerea Neagra, ziua in care praznuim in Rastignirea Mantuitorului

3.a) Postul Paştelui;
b) Postul Crăciunului;
c) Postul Adormirii Maicii Domnului;
d) Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Post negru, nu ai voie nici sa respiri. 9 Februarie-1 Martie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru HueyFreeman):

Foarte amuzant, multumesc mult pentru ajutor! oh go on

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. se tine post miercuri si vineri
2. nu stiu
3. posturi negre pentru. rezistenti, posturi aspre pentru tineri, si post normal pentru. copii si batrani ori adulti cu probleme

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Posturile de o singura zi cand se tine post in toate zilele de miercuri si vineri, Inaltarea Sfintei Cruci (14 septembrie), Taierea Capului Sfantului Ioan Botrezatorul, (29 august) si
Ajunul Bobotezei (5 ianuarie). Acestea sunt posturi de o zi.










Postul Pastelui sau Postul Mare.Acest post tine sapte saptamani.Este cu data schimbatoare, fiind legat de data Sfintelor Pasti.Nu se mânca : carne, oua, brânza, precum si peste, untdelemn si vin.


Este dezlegat la untdelemn si vin sambata si duminica, in ziua de 24 februarie (Aflarea Capului Sf Ioan Botezatorul), 9 martie (Sfintii 40 de Mucenici).
Se mananca peste la Buna Vestire (25 martie) si in Duminica Floriilor.



Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.Se lasa sec in prima Duminica dupa Rusalii (Duminica Tuturor Sfintilor) seara si se posteste pana la 29 iunie, Ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, care daca va cadea intr-o zi de miercuri sau vineri, se mananca de post, insa este dezlegat la peste.In acest post nu se manaca carne, oua si branza. Lunea, miercurea si vinerea nu se mananca cu untdelemn si bea vin.

Este dezlegat la peste in Ziua Nasterii Sf Ioan Botezatorul (24 iunie), chiar daca va cadea miercurea sau vinerea.

Daca in zilele de luni, marti si joi, cade un sfant mai mare insemnat in calendar cu cruce neagra (+), atunci se poate mananca peste, iar in zilele de miercuri si vineri, se poate manca cu untdelemn si bea vin.



Postul Sfintei Marii. Dureaza doua saptamâni : de la 1 la 15 August.Lasam sec la 31 iulie; iar de va cadea aceasta zi miercurea sau vinerea, se lasa sec la 30 iulie.În acest post se mananca cu untdelemn si bea vin, numai Sâmbata si Duminica. Este dezlegat la peste la 6 august, cand este Schimbarea la Fata. Daca Adormirea Maicii Domnului cade în zi de post, mâncam de dulce a doua zi, adica la 16 August, insa este dezlegat la peste.



Postul Nasterii Domnului. Postul tine 40 de zile : de la 15 noiembrie la 25 decembrie.Se lasa sec în seara...2008 - 2109 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează