|

Hey TPU! spuneti-mi si mie unde a aparut iudaismul si unde sa raspandit? Funda +vot :*

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Iudaismul a aparut in palestina de astazi si sa raspandit in imprejurimi

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Iudaism

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iudaismul (din grecescul Ioudaïsmos, derivat din limba ebraică יהודה, Yehudah, „Iuda"; în ebraică: יַהֲדוּת, Yahadut, caracterele distinctive a iudaicului eáqnov), cunoscut și sub numele de religie mozaică (după principalul profet evreu, Moise) este religia poporului evreu. Preceptele iudaismului au stat la baza religiilor monoteiste creștinism și islam. Termenul iudaism își are originea în numele regatului Iuda, țara tribului Iuda -- descendenții celui de-al patrulea fiu al patriarhului Iacob (sec. XVIII - finele sec. XVII î.Hr.) -- cu capitala la Ierusalim, lăcașul Marelui Templu.
Istoria iudaismului este împărțită în trei perioade: 1. Perioada Templului din Ierusalim; 2. Perioada talmudică; 3. Perioada rabinică (din secolul al VI pînă în prezent). Iudaismul ortodox contemporan s-a format pe baza mișcării fariseilor (pirushim) din perioada Macabeilor.
Iudaismul contemporan nu are o instituție sau personalitate, acceptată universal, care ar avea autoritatea dreptului, învățăturii sau puterii. Sursele dreptului (Halaha) a iudaismului contemporan sunt: Tanahul (Tora scrisă) și Talmudul (Tora orală). Halaha reglementează aspectele vieții evreilor care nu sunt reflectate în codurile penale sau civile din sistemul secular.
E asa greu sa cauti pe googlehappy
SUCCES>!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Patriarhul Avraam din Ur a fost inspirat divin atunci cand a descoperit unicitatea si incorporalitatea Creatorului Universului. Dar nu A fost contactat de Acesta. A avut doar o idee geniala. Evreii sunt un popor special inzestrat pentru detectarea monoteismului etic. Si nu tomai un popor, ci o religie. O religie sortita sa devina globala. Ma rog, varianta liberala a acesteia!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează