anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Http://www.isushristos.org/......stazi.html
Pareri?

27 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

Ce vad pe acel site e ca ei nu sint de acord cu nemurirea sufletului iar asta nu-i mesaj crestin.

| anonim_4396 explică (pentru thealchemist):

Adica cu faptul ca sufletul e supus mortii nu in sensul anihilari ci a faptului ca iadul exista, iar omul e mort de-a binelea pana la a doua venire.

| RAY a răspuns:

Pe wikipeldia scrie ca horus nu-i asa cum scrie acolo si cum apare in zeighest,unele parti da, dar nu toata povestea de ce?
pentru ca pavel s-a inspirat din vechiul testament practic el a scris exact cum era descris mesia, citeste vechiul testament ca sa vezi si tu, eu mai mult as inclina pe isus spre budism decat spre religia egipteana, isus era budist asta e clar

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

laughing nici wikipedia nici zeigest nu e chiar o sursa buna, adesea apar si wikipedia articole gresite. Acum nu zic ca acest site in inefailibil, dar contine adevaruri esentiale. In ce priveste Isus ai dreptate nu are legatura cu religia egipteana dar nici cu Budhismul. Adevarat ca multe lucruri dintre budhism si crestinism se aseamana dar nu inseamna ca Isus era budhist. Isus in ce priveste religia era mozaic, dar scopului transcede simpla dorinta de a crea o religie cu mii si mii de culte chiar nu asta a o fost intentia lui Isus.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici macar nu sti cei budismul

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Facem pariu?laughing Budhismul este o miscare religioasa aparuta in india cand un print vazand starea omeniri a ajuns la concluzia ca omul trebuie sa renunte la poftele lumesti aprofundand meditatia inspre iluminare. Acum Budhismul este o miscare religioasa orientala apropiata putin de Hiduism avand in vedere ca autorul acestei miscari a fost hindus, budhismul a fost foarte influentat in Japonia cand s-a sicretizat cu credinta sintoista. Multe din crezurile budhiste sunt asemanate cu cele crestine. Budhismul si Crestinismul pe deoparte se aseamana si pe deoaparte sunt foarte dinferite. Acum in caz ca am gresit din multe o sa mai studiez aceasta religie.happy

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce mi-ai spus tu stie oricine eu am intrebat ce inseamna flozofia budista

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu am prea studiat filozofia dar stiu sigur ca se aseamana cu cea crestina. Dar totusi difera.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Daca binevoiesti da-mi si mie un site budhist ca sa studiez un pic filozofia budhista daca tot mai intrebathappy

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Am sasi explic in mare parte,crestinismul e o religie si tot ce tine de religie
budismul sa centrat mai mult pe filozofia vietii,scopul,sensul vietii
budismul nu are o anume carte, biblie etc
asemanarile sunt suferinta prezentata de isus si buddha ca factor princpal al vietii
lipsa dorintei din nou
iubirea fata de aproapele tau
eu ma refer strict la pildele lui isus nu la sarbatori, traditi, daca analizam capitolu 5, 6 nt se observa clar asemanarea cu budismul
de aia am spus ca isus era budist ca filozofie, asta nu are nici o legatura cu religia lui iudaica, ca mentalitate ma refer

| RAY a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Eu stiam ca se spune invers unde e dumnezeu totul e posibil

| M25M a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Ce dragut din partea ta... Bravo crestinule, tu fiinta superioara care a gasit Calea si Adevarul de esti in masura sa faci o alta categorie de oameni subanimale, Bravo tie crestinule.
Oamenii care au mentalitatea ta imi fac sila...

| Mădă0611 a răspuns (pentru SaveOurSouls):

laughing De ce oamenii si animalele au cam aceleasi nevoi? Vreau sa aud teoria ta, nu scrie mult ca imi pierd interesul. Daca ai inteles ceva, trebuie sa stii si sa poti explica simplu.

| RAY a răspuns (pentru M25M):

Like

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Da ca filozofie e asemanare, dar si deosebire, la budhism se insista mai mult pe suferinta. Si Isus nu a vrut sa creeze o religie si cu siguranta nu crestinismul de azi.

| anonim_4396 explică (pentru SaveOurSouls):

Eu nu am treaba cu budistilaughing

| RAY a răspuns:

2 vad ca ataca stiinta fara dovezi desigur, cea ce vrea acea persoana sa promoveze sa denigreze crestinismul si sa promoveze satanismul

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Ataca stiinta fiindca teoria evolutiei e bazata pe speculati: faptul ca s-a dovedit ca se pot forma aminoacizi intr-o admosfera care nu poate intretine viata nu inseamna ca si asta s-a intamplat, iar legat de temperatura si admosfera primodiala ce dovezi sunt? Totul se bazeaza pe speculati. Eu poate am un motiv subiectiv pentru care sunt crestin dar nu il consider invalid.
Acel site nu incearca sa denigreze crestinismul ci ca sa arate influentele anti-crestine si valorile acestui curent negativ. Iti recomand cu placere sa studiezi intregul site. Apropo eu nu am zis ca vei merge iad sau ca sunt sfant in acel post doar am atras atentia asupra faptul ca ai curajul sa recunosti ca acel experiment nu demostreaza toata realitatea. In ce priveste ateismul nu este starea naturala a omului ci faptul ca nu exista o credinta si constiinta este starea naturala a omului. Ateismul este o religie a necrededintei. Opinia mea doar.

| Mădă0611 a răspuns:

E un site crestin, la ce te astepti? laughing Ce parere sa am despre un articol religios, scris de niste crestini? Bineinteles ca mint, sunt atat de hipnotizati ca vad doar ce vor. oh go on Cand mai vad si aia cu antihristii il neaga pe hristos, imi dau seama ca n-am cu cine sa stau la discutii.

| reihiuke a răspuns:

Aceste diferente cu privire la data serbarii Pastelui au creat controverse si dezbinari in unele Biserici. Pentru a se realiza o uniformizare a sarbatorii Pastelui, in cadrul primului sinod ecumenic de la Niceea, din anul 325, s-a stabilit: Pastile vor fi serbate totdeuna duminica. Aceasta duminica va fi imediat urmatoare lunii pline de dupa echinoctiul de primavara

Data Pastelui depinde de doua fenomene naturale: unul cu data fixa - echinoctiul de primavara, iar altul cu data schimbatoare - luna plina. Aceasta din urma face ca data Pastilor sa varieze in fiecare an, caci luna plina pascala apare in unii ani mai aproape de echinoctiu, in altii mai departe de el.

Sursa: http://www.crestinortodox.ro/......88536.html

La momentul ECHINOCŢIULUI DE PRIMĂVARĂ Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea duratei zilelor cu cea a nopţilor, indiferent de latitudine.

Potrivit sursei citate, începând de la această dată, durata zilei va fi în continuă creştere, iar cea a nopţii în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstiţiul de vară.

Se spune ca in acea data, soarele invinge intunericul, pentru ca ziua devine mai lunga decat noaptea.

Acum, de ce se sarbatoreste invierea Domnului in acelasi timp cu "invierea Soarelui"?

| reihiuke a răspuns:

Este o legatura subtila in toate religiile, pentru ca toate au la baza acelasi Adevar. Dar cei care nu vad asta si nu pot vedea in spatele mesajului religios, se trezesc peste noapte, infiinteaza biserici si scriu articole de genul ala. Si asa Adevarul, transmis prin simboluri, din generatie in generatie, dispare.

Răspuns utilizator avertizat
| sitărescu a răspuns:

Site-ul pe care l-ai citat este exemplul perfect de cum se poate intoxica prin confuzia simbolurilor religioase și a semnificației lor folosind imaginea.

1.Nu au dat referințe științifice serioase.

2.Biblia a fost selectată și canonizată de Constantin cel Mare și de popi, asta dintre sutele de apocrife.

Orice lovitură în Constantin cel mare și popi, pune într-o lumină proastă toate elementele canonizate sub autoritatea lor.
Inclusiv Biblia.

Asta uită să menționeze aceste elemente tendențioase prozelite, care în mod sigur nu au nici un Dumnezeu când mint și manipulează prin omisiune.

| sitărescu a răspuns:

Altfel spus dacă sectele fataliste și anarhice contestă tot ce ține de iconografie și sărbători pe motiv că ar fi elemente păgâne de manipulare.

Ateii resping și Biblia pentru că ar servi aceluiași scop.

Sectele anarhice sunt doar pe o treaptă mai jos în intensitatea înșelării dar, tot înșelați rămân când uită să menționeze, prin cine a lucrat Dumnezeu pentru ca textele sfinte să fie canonizate.