| andreeaaa550 a întrebat:

Https://youtu.be/RLAgphqVXlE spuneti-mi va rog, ce parere aveti despre ceea ce vedeti in video? partea interesanta incepe pe la minutul 22:00 laughing si la 27:00. Vi se par normale astfel de manifestari? Stiu ca e normal sa te rogi, dar aici parca deja e vorba de o obsesie, de o problema laughing si ce e ciudat e ca sunt multi oameni acolo. Si cum stau cu mainile pe sus laughing Poate am eu o parere gresita, dar mi se pare ca s-a ajuns cam departe cu religia si tot ce tine de ea.

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, este normal. Părerea ta este greșită. Lasă-i să creadă și se își manifeste credința așa cum vor ei, dacă nu deranjează pe nimeni. Am vizitat și eu Caleb. Nu este nimic exagerat după mine. Dacă vrei exagerări ca să te minuneze, să te întrebi de normalitate vizitează https://www.youtube.com/watch?v=lHUFTPfFJ6Q
https://www.youtube.com/watch?v=pVWD48_cy9M
Ei și? După slujbă când se întorc acasă se simt mai bine și își văd de treabă ca și mine și ca tine. Așa că, dacă te simți exagerată în interpretările tale, schimbă la tine, nu încerca să schimbi la alții.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=YzVchaLJXBo
Ei, cum ți se pare?

| LPCTSTR a răspuns:

S-a ajuns, dar ce poti face cand asta e vointa maselor?
Probabil este bine pentru ei sa isi pastreze si sa isi vada dogma ca pe un scop, dar stim prea bine ca la mijloc este superficialitatea ludica a oamenilor nepatrunsi de ratiune ca sa-si scuze actiunile in numele unui crez "mai deasupra decat ei".

Eu zic ca este mai mult un kitsch, un narav de initiativa de prost gust adus pesemne intr-o maniera sau intentie competitiva din bisericile americane (sau oricare biserica/religie unde se canta in cor cu "veselie", alea alea, in timpul slujbei).

| halogen001 a răspuns:

E o metodă de a face bani de pe urma naivilor creduli și neștiutori.
Normal e să te rogi la cineva care te ascultă și poate te și ajută.
Să te rogi la un personaj imaginar de poveste primitivă, puerilă, fantezistă și absurdă, nu mai e normal pentru că nu are nici un rost.
Dacă exista un Dumnezeu bun, drept, iubitor, atotputernic, atotștiutor și nemuritor, atunci omul nu mai era neștiutor și neputincios, naiv și credul, nu mai aveam boli, războaie, neștiință, purici și păduchi, hoție, minciună și tâlhărie.
Un zeu atotputernic si inteligent nu făcea purici și păduchi.
Un zeu atotputernic și inteligent nu făcea un om neștiutor și neputincios, hoț, mincinos și tâlhar.
Un zeu atotputernic dădea omului tot ce îi trebuie și nu mai era nevoit omul să meargă la muncă, la furat, la înșelat, la tâlhărie și la război.
Zeul nu există, religia e înșelătorie, iar omul religios e naiv, neștiutor și credul.

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns:

Nu e vorba ca "s-a ajuns prea departe cu religia". Sa nu crezi ca asta e vreo forma "extrema" sau "exagerata" de religie, ci e o forma GREȘITĂ de religie. În acel clip nu se vede nico forma exagerata de religie pentru ca nu se vede deloc religie. Aia nu e religie. E o forma exagerata de emotionalism tâmpit, de transă auto-indusă. Tocmai aia e problema că oamenii din clip nu practică o religie reală ci propriul lor emotionalism

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru HyperboreaSchizoPosting):

Dar cum era de fapt programul religios în Creștinismul primar, adică acum 2000 de ani, ce scrie în în Evanghelie?

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Era Liturgic, draga domule Emil, era liturgic. În niciun loc din Scriptura nu ni se spune că serviciile religioase erau reduse la un concert rock si nici ca multimea de credinciosi erau intr-un extaz auto-indus de un emotionalism scarbos ce nu are deloc legatura cu trairea spirituala. Ce vezi in videoclipul ala nu are absolut nicio legatura cu crestinismul primar.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru HyperboreaSchizoPosting):

Poți da și exemple cu anumite versete? Cã „liturgic" ar cam fi în Vechiul Testament, dar nu sunt sigur.

| ionur a răspuns:

M-am uitat 2 minute mi-a fost de ajuns să-mi dau seama de ce se întâmplă acolo.

| AvramD a răspuns:

Asta este departe pentru tine? Este inofensiv!
Unii se roaga in genunchi altii in picioare, unii tin mainile impreunate altii le tin in aer. Nu este foarte diferit de alte religii "normale".
Nu sa ajuns departe, din contra... Cruciade, ichizitii, rasism, misoginie, etc. Oamenii s-au departat de religie, in general, motiv pentru care ti se pare exagerat.

| Feitan a răspuns:

Mi-ai stricat ziua, multumesc.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

... „Se pare ca s-a ajuns cam departe cu religia si tot ce tine de ea"... Pai nu în toate religiile și Cultele este la fel, deci la care anume te referi?!

| alexandradlr a răspuns:

S-ar putea, dar exista și pe lanul acesta o indoctrinare. Ceva atotputernic exista, dar nu înseamnă asta ca vom exagera asa. Asta e apar exagerări uneori, fenomenul de turma sau alte chestii, nu ai ce sa faci decât sa stai și sa te uiți.