|

In biblie scrie ca primii oameni au fost Adam si Eva, iar apoi ei i-au avut pe Cain si Abel care au mers in alte sate si s-au inmultit. Cu cine s-au inmultit daca primii oameni au fost Adam si Eva? laughing

23 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Citeste mai atent in Biblie! Acolo scrie ca, la un moment dat, Adam si Eva au avut fii si fiice - "Dupa nasterea lui Set, Adam a trait opt sute de ani; si a nascut fii si fiice. Toate zilele pe care le-a trait Adam au fost de noua sute treizeci de ani; apoi a murit." (Genesa 5:4-5). Si acum, fa un calcul matematic. Deci Adam a mai trait 800 de ani in care a avut copiii. Si cum tot la noua luni poti avea unul, in 800 de ani, citi ar putea fi? Hai sa zicem ca nu tot la noua luni, dar unul la 2 ani, si cred ca e rezonabil asa, asta nu presupune ca in 800 de ani a avut 400 de fii si fiice? Si asta poate fi un numar minim. Poate au fost mult mai multi, caci nu stim rata nasterilor anuale la Adam si Evahappy.

22 răspunsuri:
| a răspuns:

CORECT!
De aici (mersul in alte sate...) reiese ca nu au fost primii/singurii oameni pe Pamint. Biblia vrea sa spuna altceva. Dar cum au fost scoase multe pasaje (pentru laici), nu se mai intelege nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu merita sa crezi asemenea nonsensuri.
Dumnezeu le-a cerut un cadou celor doi iar Abel a dat foc unui miel in fata lui Dumnezeu in timp ce Cain i-a dat niste iarba.
Lui Dumnezeu i-a placut mielul ars de viu al lui abel, continua ca sa vezi bunatatea Dumnezeului crestin caci nonsensul este la tot pasul cand citesti biblia.
Idionetii peste tot.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Adam a mai avut si fiice si e posibil ca sa se fi casatorit cu o sora sau o nepoata de a sa, ma refer la Cain.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iiiincest

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar cine a zis ceva legat de sate? Arata-mi versetul tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dovada ca Biblia-i o prostie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Exilee):

Oriunde apare termenul "tara" e vorba de cea ce noi numim acum "sat", "catun". Nu uita ca pe atunci alta era impartirea teritoriala. In Geneza 4, 16: Cain a iesit di fata Domnului si a locuit in tara Nod, la rasarit de Eden.
Nu e "tara" ca in intelesul de acum.
4, 17: Cain s-a impreunat cu nevasta-sa.
De unde daca nu mai erau oameni?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar Adam si Eva au avut nu numai pe Abel si Cain, ci au avut si alti copii, "fii si fiice" (Geneza 5:4).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu ma-sa mha, ca era ceva normal sa te #%$* cu mama ta pe atunci
[scuza-ti limbajul]

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Deci incest. thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ErrorFound):

Casatoria intre rude a fost interzisa pe vremea lui moise, cu mult dupa perioada in care a trait Cain.E foarte imortant sa nu uitam aspectul acesta.
In plus, biblia zice ca "adam si eva au avut fii si fice". De la nasterea lui Cain pana la fuga lui in acel loc s-a scurs mult timp, suficient timp pentru ca oamenii sa se fi extins deja. Sa nu uitam de porunca : 'umpleti pamantul".
Cain s-a casatorit cu o ruda de-a lui, insa atunci lucrul acesta nu era incest. Sa nu scoatem lucrurile din context big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pff iti pierzi timpul citind biblia daca ea a fost creata de catre om la fel cum a fost creata si rugaciunea, la fel cum au creat religiile,(Va dati seama si singuri la ce am vrut sa ma refer) Dumnezeu fiind creat pentru ca prin el sa poate si preoti sa ia bani de la cei care au pus botul iar diavolul a fost creat pentru ai speria pe cei care nu credeau in el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ErrorFound):

Căsătoria lui Cain cu una dintre surorile sale sau cu o descendentă de mai târziu a lui Adam, probabil fiica unuia dintre fiii sau fiicele acestuia, este considerată în unele culturi de astăzi o idee inacceptabilă. Unii o resping fiindcă este un tabu în cultura lor, iar alţii fiindcă se tem de apariţia unor anomalii genetice. Totuşi, profesorul LaGard Smith afirmă într-o lucrare a sa: „Este foarte probabil ca la început să fi avut loc căsătorii între fraţi şi surori, oricât de nepotrivit ar fi părut acest lucru dacă ar fi avut loc în generaţiile de mai târziu" (The Narrated Bible in Chronological Order). De asemenea, este demn de remarcat că relaţiile intime între rude apropiate au fost interzise explicit abia în anul 1513 î.e.n., când Dumnezeu i-a dat lui Moise legile pentru naţiunea Israel (Leviticul 18:9, 17,  24).
Astăzi ne despart câteva mii de ani de starea de perfecţiune de care s-au bucurat iniţial primii noştri părinţi. S-ar putea ca efectul pe care factorul genetic şi cel ereditar îl au asupra noastră să nu fi existat în cazul lor. În plus, unele studii recente, cum este cel publicat în revista Journal of Genetic Counseling, arată că, prin încheierea unor căsătorii între veri primari, riscul de a avea copii cu anomalii congenitale nu este atât de mare cum se crede în general. Este raţional să considerăm că astfel de căsătorii n-au constituit o problemă nici în timpul vieţii lui Adam şi nici înainte de zilele lui Noe. Putem trage deci concluzia că soţia lui Cain a fost o femeie dintre rudele sale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Sa nu scoatem lucrurile din contest, tot imoral este.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, oamenii au aparut atunci cand o pereche de mormoloci au evoluat, au facut un copil si au asteptat inca 10.000 de ani ca o pereche de maimute sa evolueze si ea, ca nu aveau cu cine sa se incuscreasca si ramanea ala mic fara nevastawinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand vei mai creste si citi mai mult vei intelege si vei sti.rasul este bun dar nu cel prostesc.ci acela iesit din simtul adevarat al umorului ce vine din inteligenta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Geneza 5:3, 4) Când Adam avea o sută treizeci de ani, i s-a născut un fiu, după chipul şi asemănarea sa, şi i-a pus numele Set. 4 Zilele lui Adam, după ce i s-a născut Set, au fost de opt sute de ani. În acest timp i s-au născut fii şi fiice.
Cain s-a casatorit cu una din surorile sale.In acea perioada cand oamenii se bucurau de o sanatate foarte buna si vitalitate, probabilitatea de a transmite defecte ereditare ca urmare a casatoriei intr-e rude era foarte mica

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

- După mărturiile din Biblie, Adam şi Eva au putut avea chiar şi o sută de copii (doar recordul cunoscut aparţine unei rusoaice care a avut ~70 de copii) mai ales că au trăit 800-900 ani (ştiinţa astăzi poate confirma posibilitatea acestei longevităţi).
Astfel, a fost oarecum cu totul relativă noţiunea de „fraţi" şi "surori" mai ales că unii dintre ei nici nu se cunoşteau reciproc.

Trebuie precizat că nu exista atunci nici o cutumă, nici o lege, nici scrisă nici nescrisă, care să fi reglementat căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, cel puţin pentru prima generaţie. Astfel, nu avem de-a face cu nici un fel de contradicţie.

A fost probabil marea excepţie fără de care omenirea nu s-ar fi putut înmulţi. Ar fi trebuit altfel să existe două "familii" umane identice genetic, create separat de Dumnezeu, sau două rase diferite!?! Alternativă absurdă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Adam şi Eva au avut un statut unic pe linia unei,, identificări" speciale (,, coasta" luată din Adam a fost începutul creării Evei) şi la fel de bine, cei aproape o sută de copii ai lor au putut avea, în mod excepţional, un cu totul alt statut decât cel de simpli,, fraţi" şi,, surori"...

Cu siguranţă ei nici nu s-au văzut vreodată înainte de o eventuală legătură… Părinţii lor au trăit 800-900 de ani. Stiinţa confirmă că pentru genomul uman, pentru organismul uman, în condiţii speciale (le putem presupune diferite faţă de cele de acum), această vârstă este posibilă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cristi202):

Hai mai, serios? Ce zici, e logic ce zici? Eu indraznesc sa te combat. Prin logica si stiinta se stie clar ca uniunea intre frati si veri nu e legala din cauza ca exista sanse de 90% sa se nasca bebelusi malformati. Deci daca Adam si Eva au facut fete si baieti, logic s-au casatorit intre ei, deci logic au iesit niste malformati. Poate asta suntem, desi nu imi pare. Apoi daca nu stii, o femeie normala nu poate naste copiii la infinit intr-ucat, biologic nu e apta. La un moment dat uterul i se slabeste din cate stiu eu, ca sa nu mai zic ca o data cu varsta femeia nu mai produce atatea ovule si ca sa nu mai zic ca varsta lui Adam e ireala, dar noi ar trebui sa credem pe cuvant nu? Sa-l credem pe D-zeu care nu ne vorbeste sau pe cei care cica sunt asa speciali si noi nu si ei vorbesc in numele Domnului? Si daca te uiti in biblie, undeva, nu mai stiu sa-ti zic unde, e un pasaj in care biblia se da de gol cu neregularitati, cand zice ca D-zeu ia trimis pe Adam si Eva in lume, printre oameni. Care oameni daca erau numai ei?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu rade ca un ala pe care l-ai postat. S-au inmultit cu surorile lor care nu sunt amintite in Biblie, pentru ca Dumnezeu a facut posibil acest lucru pentru ca acestia au fost creati perfecti (Adam si Eva ) nu au avut bolii ce sa transmita, dar au transmis pacatul Adam a trait 930 de ani si a avut impreuna cu Eva fii si fice care la randul lor au continuat perpetuarea speciei umane...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru deeea28):

Da, mai, foarte serios! Eu zic ca e logic ce zic. Daca Dumnezeu a putut sa il creeze pe Adam din tarina, de ce nu as putea crede ca a putut face inofensiva chestia cu legaturile dintre rudele primare, macar la primii oameni? Nu stiu sa iti raspund aici, inca e o enigma pentru mine, e adevarat ce zici in legatura cu asta, dar cred ca cumva s-au intimplat lucrurile incit sa se treaca peste asta. Spun asta, pentru ca asa am mai avut enigme nerezolvate pe care le gaseam in Biblie, insa, dupa ce am cautat si cercetat, am descoperit ca nu erau enigme, am vazut care era realitatea din spatele lor, si intelegeam lucrurile. Da, e adevarat ca la o cercetare superficiala Biblia se da de gol cu neregularitati, insa daca o cercetezi atent, descoperi ca nu sunt neregularitati, ci ca ea se completeaza, nu se contrazice.
Si cred ca nu stii bine in ce priveste nasterile. Nasterile fac bine uterului, si nu numai, ci si femeii care naste, sanatatea ei e mai buna decit a uneia care nu a nascut. Si se stie ca un uter fibromatos poate deveni normal de pe urma nasterilor, deci nasterile pot rezolva anumite probleme ale femeilor.
Si, da, trebuie sa cred pe cuvint. Tot Biblia m-a dus la asta. Cind am inceput cautarile, ateu fiind, cel ce m-a ajutat sa il gasesc pe Dumnezeu, mi-a zis asa: "Nu cauta sa obtii raspunsuri la intrebarile pe care Biblia ti le ridica si nu le poti avea, ci cauta sa vezi daca Biblia poate fi verificata acolo unde o poti verifica." Si daca acolo unde o pot verifica, descopar ca ea spune adevarul, nu e normal si decent sa cred si in ce spune in privinta lucurilor pe care nu le pot verifica? Si de 20 de ani eu tot verific afirmatiile Bibliei si pot spune ca e adevarata acolo unde poate fi verificata!
Si inca ceva: eu cred ca suntem niste malformati. Uita-te la stirile de la ora 5, sau poate ai auzit de acel caz de viol al unei tinere, tirite vreo 2 km prin Bucuresti, in zona centrala, ziua in amiaza mare, cu cutitul la ochi, iar mai apoi violata intr-un parc, si ...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează