|

Incep prin a va saluta si a va spune, ca de cand tot accesez acest site, mi s-au intamplat lucruri foarte bune. Am inceput sa primesc invitatii personale de la preoti, care ma cheama la seminarii de tot felul de facultate sa audiez si sa particip si eu cu ceilalti. Chiar astazi am primit aceasta invitatie si nu stiu, cand am auzit imi dadusera lacrimile, cand mi-au spus parintii. Ce ziceti, e o idee buna sa merg? Chiar s-a intampalt o minune cu mine si am mereu preomonitii legate de viitor, am si vise foarte ciudate care ar putea fi de folos. E o idee buna? Ce ziceti?

33 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

După părerea mea este o idee foarte bună să mergi. Și ai dreptate, Dumnezeu chiar a făcut minuni prin tine, cum face mereu cu noi. Ai putea s-mi spui totuși mai mult despre ce seminarii este vorba. Poate sunt interesat și eu. Oricum, mai pe scurt, este foarte bine să mergi, și multă baftă!

| a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Mi-aduc aminte de ce spune un mare om de cultura, încă în viaţă, baibaulică! happy Pe el l-am auzit spunând nu demult:
"Asa fac jigodiile ordinare.ca sa arunce cu noroi intr-un caracter drept mint si arunca vorbe cu subinteles. ca cine e prost chiar sa creada si sa moara…"
Nu-ş la ce s-o fi referit dar mare dreptate o avut…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
32 răspunsuri:
| a răspuns:

"Chiar s-a intampalt o minune cu mine si am mereu preomonitii legate de viitor"
Mai sunteti multi, asa rau va facut canicula din vara asta la cap?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da foarte trist! NUUU! din punctul meu de vede pare amuzant. Am vise din astea in fiecare seara... si mereu ma aflu pe un tron si oamenii imi cer iertare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca fapt divers, multe secte invită la studii biblice, DAR, studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric.
Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.

Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!

Ştii ce este aceea literatură, ştii cât de uşor poate fi interpretat un text într-un fel sau altul! La fel este şi cu Scriptura. De aceea există astăzi aproape 40000 de secte de origine creştină…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Un studiu oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de FORMARE A MODULUI DE A PRIVI lucrurile, şi o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie. Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Sciptura susţine fix gruparea lor.

Cel care doreşte să treacă peste dificultăţile de înţelegerea le textului, poate uşor să ceară sfatul unui preot. Să citească Biblia (cartea sau on-line) iar ulterior să întreabe fie un preot, fie un profesor de religie, asupra versetelor care par a ridica ceva probleme de înţelegere…
Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Biblia, Scriptura este născută în INTERIORUL Bisericii, în interiorul Tradiţiei sau PREDANIEI neschimbate a BISERICII).

Părinţii sau episcopii din primele secole ale creştinismului (exact cei care sunt negaţi de unii ipocriţi sectanţi), tocmai ei sunt cei care au transmis pe cale orală cuvintele apostolilor, le-au explicat, şi într-un final au format colecţia de scrisori rămase de la apostoli, pe care noi azi o numim Sfânta Scriptură!
Bibliotecile întregi de cărţi ale Sfinţilor Părinţi, ale primilor episcopi ai Bisericii formează azi Sf.PREDANIE sau Sf. Tradiţie (foarte strictă, neschimbată pentru nici măcar un cuvânt de aproape 2000 de ani).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Biblia ne spune sa ne ferim de traditii si obiceiuri. Cuvantul are prioritate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

"Un studiu oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de FORMARE A MODULUI DE A PRIVI lucrurile, şi o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie. Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Sciptura susţine fix gruparea lor."

Ai zis bine, doar ca mesajul tau nu se aplica doar la secte, ci la toate ideologiile religioase(si nu doar). Nici preotii, nici profesorii de religie si nici tu nu esti scutit de acel "curs de FORMARE A MODULUI DE A PRIVI lucrurile". Orice grupare religioasa crede ca adevarul este de partea lor, dar atat, totul ramane in convingerea omului...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Biserica NU conţine "învăţături omeneşti". Ea a adunat şi format biblia, a protejat-o nealterată 2000 de ani, şi tot nealterat i-a protejat şi "mesajul" tot 2000 de ani. Însă odată cu apariţia lor, sectele au ieşit din sfera Bisericii Noului Testament ducând la apariţia a mii de feluri eronate de interpretare a Scripturii!

Este foarte importantă întrebarea: căutăm autenticul? Sau căutăm variante "surogat" pline de greşeli?
Dumnezeu este Unul, mesajul Său e Unul, Biserica este Una singură, şi tot la fel înţelegerea aplicării Scripturii!

Cadrul care ne oferă garanţia că nu sfidăm pe Dumnezeu, că nu ne punem în pericol mântuirea este cadrul lăsat de Dumnezeu să PĂZEASCĂ Scriptura: este Biserica, spaţiul ÎN CARE SCRIPTURA A ŞI APĂRUT…:

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Despre o singură Biserică şi o singură Preoţie se spune:

- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu este vorba de nicio învăţătură "cu plată", din câte ai zis, nu? De ce unii vor să înţeleagă tendenţios altceva?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Sectanţii ar trebui să se îngrijoreze foarte tare chiar, pentru că printre singurele locuri în care cuvântul "obicei" este folosit CRITIC este exemplul:

"Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este OBICEIUL UNORA (sectele), ci îndemnători făcându-ne, cu atât mai mult, cu cât vedeţi că se apropie ziua aceea." Evrei 10, 25

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Superstiţii sau tradiţii păgâne, în Biserica lui Hristos nu există!
Nimic relevant nu s-a mai adăugat Bisericii după primul secol creştin! Creştinismul tocmai reuşise să scape de "povara" tradiţiilor iudaice, cum oare avea să îmbrăţişeze alte tradiţii, de data aceasta păgâne chiar? Nicidecum nu s-a întâmplat asta. Întreaga istorie poate demonstra acest lucru: istoria, arheologia, artefactele, istoria culturii!

PENTRU A SE PUTEA RĂSPÂNDI CREŞTINISMUL, unele aspecte care ţineau de cultura păgână, precum vechi sărbători păgâne din anumite momente ale anului (ex. data solstiţiului) NU au fost împrumutate, ci doar au fost ACOPERITE de evenimente cu semnificaţie creştină!


Deci atenţie! NU "s-au împrumutat" nici semnificaţii, nici alte elemente, ci doar s-au acoperit cele deja existente (era SINGURA CALE PENTRU A FI ELIMINATE)!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu numai Biserica, dar chiar si fiecare sectă de pe lumea asta poartă în spate o tradiţie, poartă tradiţii...

Ca un exemplu, în urma reformei protestante au rezultat pentru început atunci mai multe traditii (cu adevarat omenesti, fara legatura cu divinul):
traditia protestanta lutherana;
traditia protestanta reformata, calvina;
traditia protestanta anabaptista;
traditia protestanta anglicana;

Când Scriptura se pronunţă "critic" cu privire la "obiceiuri" (pentru că nu întotdeauna se pronunţă critic) se referă la obiceiurile greşite, fie ale evreilor (unele din obiceiuri), fie ale păgânilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Deci, în analiza cuvântului OBICEI-OBICEIURI, trebuie ţinut cont de context:

Iată, aici este vorba de OBICEIURI SFINTE ale CREŞTINILOR:
Fapte 16, 21:"Şi vestesc obiceiuri care nouă nu ne este îngăduit să le primim, nici să le facem, fiindcă suntem romani." (acuzatorii care se refereau la "obiceiurile" apostolilor)
"Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune." I Corinteni 15, 33 etc…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deci in concluzie, conteaza DE UNDE vin acele traditii: de la Martin Luther si acolitii lui, Calvin si Zwingli (eretici ai sec XVI), sau daca acele traditii sunt lucruri neschimbate de catre secte de-a lungul timpului, lucruri lasate chiar de EPISCOPII PRIMELOR SECOLE CREŞTINE!

Ceea ce in Biserica este numita Traditie nu este altceva decat un corp compact de invataturi patristice NESCHIMBATE.

Atât de "neschimbate" încât atunci când în istoria Bisericii s-a schimbat un singur cuvânt, doar unul singur (filioque) din Sf. Traditie, a aparut prima schismă si prima grupare dizidentă, separată de Biserică: Catolicismul.
Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intr-adevar, sunt si vise care sunt de la Dumnezeu. Dar Scriptura spune ca in general "visele se nasc din multimea grijilor" (Eclesiast.5:3).
Trebuie sa iti marturisesc ca BOR nu merge dupa invatatura Scripturilor, cat merge dupa invatatura parintilor ei. Un adevar amestecat cu ratacire nu poate fi adevar, oricat de atractiv ni s-ar parea.
Este bine si de folos sa te apropii de Dumnezeu; dar sa stii ca spiritul rece si dur al crestinilor ortodocsi practicanti te va cuprinde si pe tine.
Biblia este usor de inteles pentru cine doreste sa o inteleaga. Ea trebuie cercetata de toti oamenii. Astfel, orice alta invatatura va putea fi testata numai cu Biblia.
"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,
pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna."(2Timotei.3:16,17)
Deci daca invataturile primite nu te conduc la Dumnezeu, atunci nu iti sunt de nici un folos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai un mod cam gresit de a privi lumea. Se pare ca nu prea crezi in coincidente, si asta e o mare greseala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sublime89):

Nu, chiar deloc, coincidenta la mine s-a repetat de prea multe ori ca sa mai cred la fel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Si la mine coincidenta ca ma uit mereu la ceas la ora 13:37, dar asta nu inseamna ca sunt un hacker de elita!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sublime89):

Nu exista coincidente, lucruri intamplatoare sau asa ceva, TOTUL se intampla numai cu voia lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dan10079):

Atunci sa-i zici lui God sa o ia mai incet cu foametea, razboaiele si bolile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dan10079):

Daca totul este cu voia Lui Dumnezeu atunci permiteti-mi sa pun falistatea raspunsului si mintea ingusta din spatele ei pe seama vointei acesteia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uau,din partea cui ai primit invitatie, unde sa mergi, nu te-au invitat sa studiezi Biblia ca sa cunosti care este adevarul despre Dumnezeu, si ce scop are cu omul si pamantul? Te-au invitat sa inveti sa joci teatru inaintea oamenilor pentru bani? Sa faci lucrurile lor, exact impotriva vointei lui Dumnezeu.Nu au nici o baza adevarata in ceea ce fac, sa poata afirma:ca aceasta este vointa lui Dumnezeu. Atentie!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Asta mă întrebam şi eu! Culmea ironiei... învăţătură cu plată.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Chiar s-a intampalt o minune cu mine si am mereu preomonitii legate de viitor, am si vise foarte ciudate care ar putea fi de folos."

Clar, esti un profet. Deci cand este sfarsitul lumii? Cand o sa VISEZI asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BlackSulphur):

Nu pot sa iti spun sigur cand va fi asta, inca nu am avut acea precizie, insa am visat cum va fi. Crede-ma, va fi foarte, foarte trist. Acum, ramane la alegerea ta sa crezi, asu nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Mai usor Nostradamus ca nu sperii pe nimeni. Mai lasa televizorul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1.Du-te daca vrei, nimeni nu te impiedica.
2.Nimeni nu poate sa prevada viitorul, esti nebuna rau, ma fato, mai citeste si tu o carte sau vei ramane blocata toata viata in lumea asta imaginara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

\ Biserica reprezintă comunitatea celor care păstrează neschimbate învăţăturile Mântuitorului, nicidecum o comunitate confuză, de creştini! (Fapte 20, 28: „să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." sau Efeseni 4, 5:,, Este un Domn, o credinţă, un botez,")
\ Hristos leagă Biserica de transmiterea,,harului" prin intermediul,, preotiei" şi de ierarhia bisericească (distincţia dintre episcopi, diaconi şi preoţi). Există în acest sens peste 50 de citate despre preoţie, episcopi, diaconi. Hristos a legat însăşi mântuirea oamenilor de Biserica pe care a întemeiat-o!
\ În afara bisericii nu există mântuire!
\ Printr-o serie întreagă de argumente diferite, Fiul lui Dumnezeu confirmă faptul că "biserica Sa" este "una singura"! Ale oamenilor sunt câteva mii, toate diferite (cele care pot oferi speranţe de mântuire la kilogram, dar nu pot oferi mântuirea – doar Hristos şi Singura Sa Biserică o poate oferi!)!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru vicky14u):

Care este aceasta biserica? Ceea care a facut din traditie si obicei un prilej de cadere pentru multi?, Ceea care preda invataturii omenesti? ceea care cauta la fata oamenilor cand vor sa invete sau cea care mereu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.thewarningsecondcoming.com/
Sunt adresate tuturor oamenilor! Ma bucur, sincer ca pot sa iti distribui acest link

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează