| Superior a întrebat:

Intrebare adresata crestinilor (cat si ateilor care sunt dispusi sa raspunda serios, cu bun simt).
Ce parere aveti despre aceasta perspectiva asupra iadului expusa in acest videoclip?
https://www.youtube.com/watch?v=tiYf6ITgWbk

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Așa cum începe, este o analiză foarte profundă. Este făcută de teiști care vor să justifice creștinismul prin interpretarea care o dau ei Bibliei. Ei nu au pe situl lor nici o modalitate de a le afla identitatea reală. Astfel sunt la fel de anonimi ca și noi, cei de pe TPU. Asta îmi pune din start niște semne de întrebare asupra autenticității și a purității intențiilor mesajului lor. Rămâne să mai studiez și în măsura în care topicul, întrebarea aceasta a dtale rămâne în vigoare, o să dau un răspuns mai consistent.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De acord până la un punct.
Iadul este o metaforă.
Isus ar spune indirect să nu îți construiești identitatea pe orice altceva decât pe relația cu Dumnezeu, (sau pe idealul tău cel mai înalt, dacă ești ateu). În rest, face apologia textului biblic, ceea ce este după părerea mea o o exagerare, dar asta le este meseria, vocația și rostul sitului.

| anonimg a răspuns:

Cei care cred că Dumnezeu oferă doar dragoste și uită de dreptatea Sa, să privească la crucea de la Golgota.
Iadul (moartea a doua) a fost făcut pentru îngerii răi. Dacă un om ajunge acolo este alegerea lui, strictă și personală a fiecărui individ în parte.
Iadul este veșnic prin natura consecinței lui. Adică din moartea a doua nu va mai fi înviat nimeni.
Plânsul și scrâșnirea dinților de care vorbește Scriptura, este părerea de rău a celor ce au refuzat mântuirea lui Dumnezeu. Și îngerii căzuți au avut posibilitatea de a fi reprimiți în cer. Dar ei au fost înșelați de Satana spunându-le că au mers prea departe în răzvrătirea lor față de Dumnezeu.
Va fi și o judecată, pentru că cei mântuiți nu vor putea fi fericiți în cer dacă nu vor ști de ce cei dragi ai lor nu sunt împreună cu ei. Toți cei nemântuiți vor avea în sensul acesta parte de o judecată.
Dar cei mântuiți au fost judecați în timpul vieții lor, pentru că au ales ca sângele Domnului Hristos să-i curățească de orice păcat.

| Celcestietot a răspuns:

Interesant videoclipul. Orice este posibil, fie sa arda un foc metaforic, fie unul material. Din aceste versete de la dieferite capitole ar reiesi totusi ca este un foc material din punctul meu de vedere :

,, 20. Şi fiara a fost răpusă şi, cu ea, proorocul cel mincinos, cel ce făcea înaintea ei semnele cu care amăgea pe cei ce au purtat semnul fiarei şi pe cei ce s-au închinat chipului ei. Amândoi au fost aruncaţi de vii în iezerul de foc unde arde pucioasă.'' (Apocalipsa 19)

,, 15. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iezerul de foc.'' (Apocalipsa 20)

Oare sa fie ceva material sau metaforic?

Avand in vedere ca cei rai/nedrepti/slujitorii lui Satana au ras de cele sfinte si de oamenii lui Dumnezeu de-a lungul timpului si i-au mai si vatamat psihic si fizic, de ce acestia sa nu fie chinuiti vesnic fie intr-un foc material sau metaforic? Indiferent de ce tip de foc este, acesta este cu siguranta dureros si trebuie evitat. Ce semeni, aia aduni pana la urma. Putem noi sa iertam la nesfarsit, decizia tot lui Dumnezeu ii apartine intr-un final. Fiecare om va raspunde pentru faptele sale.

| Mircea08 a răspuns:

Nu m-am uitat la acel videoclip, dar in ce priveste iadul nu exista informatii, asa ca absolut tot ceea ce spun unii si altii sunt din imaginatia lor. Despre iad, este scris ca se afla in afara imparatiei lui Dumnezeu.

| Freude a răspuns:

Nu am vazut videoclipul, insa despre iad si rai in general am gasit un raspuns la parintele Constantin Necula. La intrebarea ce este raiul nu avem raspuns in schimb la întrebarea cine este raiul? răspunsul este Hristos. despre rai si iad zicea cineva odata ca "decat in rai fara Hristos prefer in iad cu Hristos." Sper sa iti fie de folos.