anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare pentru atei: Daca din nimic a aparut totul asa cum sustineti, de ce astazi nu puteti crea ceva din nimic daca explicatia este asa de simpla precum afirmati.

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Mai frate, nu pricepi ca e o problema tocmai cu aparitia? Adica ca nu poate fi vorba de o aparitie? Cum sa demonstrez ceva ce nu exista, adica aparitia lui Dumnezeu. El este si atit, nu a fost, nu va fi, doar este. Nu a aparut, nu va dispare, pentru ca nu e in timp. Aparitia presupune timpul, ori El e in afara timpului, si deci si a propriei aparitii. Stiu ca e mai greu de inteles, insa ma asteptam sa pricepi, ca nu esti greu de cap!

79 răspunsuri:
| Anonymus314 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Crezi ce vrei happy

| iKronstadt a răspuns:

În loc să te îngrijești de suflet, stai ca o babă văduvă pe TPU punând întrebări tâmpite, căutând defecte celor care nu-ți împărtășesc crezul. Ești la fel de credincios ca femeia adulteră. Get a life!

| ramona30 a răspuns:

Parranoh nimeni nu stii ce a fost inainte de big bang. Sunt cateva teorii dar nimic probat. Faptul ca nu se stie inca ce a fost la inceput asta nu valideaza existenta vreunui mos craciun de asta de-al tau.
Gandeste-te numai cate tampenii a sustinut religia si au fost demontate rand pe rand in mii de ani.
Ati crezut ca pamantul e plat, ca soarele se invarte in jurul pamantului, ca pamantul e centrul universului. Ati crezut ca baia este nociva pentru organism si ati interzis-o etc.
Facand o comparatie in istorie as putea spune ca ne indreptam incetul cu incetul catre disparitia religiei. Deocamdata mai sunt ceva relicve majoritar babe, neducati si manelisti, dar vor disparea si ei. Noua generatie nu mai crede in dumnezeu, isus, allah si mos craciun.

| DragosConstantin a răspuns (pentru Anonymus314):

Vezi alte argumente nu ai decat ce mi-ai scris acu aproape 2 ore... oricum crezi ca inainte de crestinism nu era alta religie? pai hai sa ma cobor la mintea ta atuncea cand Constantin cel Mare a dat Edictul de la Milan si a fost recunoscut crestinismul ca si religie oficiala de ce erau si alte religii in jurul crestinismului? daca una dintre celelalte religii s-a format inaintea crestinismului? Cum am mai zis tu crezi in Dumnezeu pentru ca te-ai nascut intr-o anumita religie, iar altu crede in zeul Silva, Brahma, Yama pentru ca s-a nascut in alta religie.In fine pierd vremea ca si asa faci numa cum iti dicteaza tie mintea aceea care nu e deschisa deloc.

bafta

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Anonymus314):

Eu nu cred amice eu sunt septic

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru cristi202):

Aratami un lucru care apare din senin poti? zi-mi un lucru care e etern sunt curios

| Anonymus314 a răspuns (pentru DragosConstantin):

Crezi ce vrei, imi fac greata discutiile lungi.

Bafta!

| axeldavid a răspuns:

Omule, esti foarte indoctrinat de religia ta si nu poti sa ai o minte deschisa fata de alte idei, tu ar trebui sa traiesti in evul mediu si sa te alaturi inchizitiei si sa acuzi pe cei mai deschisi la minte de vrajitorie.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru DragosConstantin):

Cum de ai devenit asa ateu? inainte erai mare crestin

| DragosConstantin a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Simplu m-am decis intr-o zi sa-mi deschid mintea si observi cum decurg lucruriile.

| cristi202 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Lucrurile eterne nu tin de lumea asta, care se raporteaza intrutotul la timp, asa ca nu am cum sa iti arat. Dar asta nu inseamna ca ele nu exista, asa cum nu inseamna ca nu o iubesc pe sotia mea daca tu nu sti sau nu vezi asta. De aceea ai nevoie de credinta ca sa accepti lucrurile eterne, pentru ca nu le poti vedea, nu ti se pot arata. Le poti doar "simti", percepe, intelege, si atit.
Dumnezeu nu e un lucru aparut din senin, iar aduci in discutie aparitia Lui, El doar este. De ce nu vrei sa intelegi ca aparitia unui lucru presupune aflarea acelui lucru in timp? Si ca Dumnezeu e in afara timpului, deci nu ai cum sa vorbesti de aparitia Lui?

Filozofia asta nici o dovada nu miai prezentat

Pe mine nu ma intereseaza lucrurile eterne, eu sunt curios de inceput orice lucru are un inceput stiinta incerca sa afle religie spune ca nu a existat un inceput eu nu cred totul are un inceput un punct zero

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru DragosConstantin):

Ma bucur ai cunoscut teoria evolutiei

| Allrc24 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Dumnezeu nu a aparut.nu a avut inceput nici sfarsit nu va avea. El este pur si simplu dintotdeauna mai inainte de toti vecii. deci Dumnezeu a creat timpul nu exista notiunea de timp... Dumnezeu a crea totul

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Si stiinta spune ca nu a existat un inceput ca si religia, cind afirma ca timpul e doar o dimensiune a Universului in care traim. Inceputul tine de timp, vorbesti de inceput, vorbesti de timp, ori, se stie ca pot exista lucruri si in afara timpului. Despre acele lucruri nu poti sa spui ca ar fi vorba de un inceput la ele. E ca si cind ai aduce in discutie culoarea albastra cind vorbesti de rosu perfect, ca si culoare primara. Rosu e rosu, si nu are pic de albastru. Verde turcoaz insa are ceva albastru (e acel verde ce tinde catre albastru), si poti vorbi de obtinerea lui adaugind la verde o anumita cantitate de albastru. La fel e si cu violetul, care e o combinatie intre rosu si albastru. Poti aduce in discutie si aici albastrul. Ei, acum, ca sa ma folosesc de comparatie, Dumnezeu ar fi acel rosu perfect. Timpul e albastrul. Lucrurile ce tin de timp sunt cele ce contin albastru. Insa exista si lucruri in afara albastrului, in afara timpului, si acela ar fi rosul, sau galbenul. Dumnezeu tine de rosu perfect, deci nu poti vorbi de albastru la el. Daca e sa mentinem comparatia, a spune ca un lucru are un inceput, ar insemna sa adaugam ceva albastru (daca albastrul e timpul) la nuanta ce o vrem. Ori, daca adaugi albastru la rosu perfect, el nu mai e rosu, nu mai e o culoare primara, ci e o nuanta de mov. La fel e si cu Dumnezeu, L-ai pus in timp, nu mai e Dumnezeu, sau e Dumnezeu, dar nu e in timp, si nu poti vorbi de un inceput al Sau. Incearca sa iti imaginezi timpul ca o axa. De la un punct anume de pe acea axa, orice lucru aflat in timp incepe sa existe. Insa Dumnezeu nu e pe acea axa, e in orice alt punct din spatiu, deci nu poti vorbi de un inceput la El. Cineva spunea ca e ca un cerc cu centrul oriunde si cu marginile nicaieri. Pe El nu il poti limita la o simpla axa.
Sper ca acum vei intelege.

| ThePathWalker a răspuns:

Universul a aparut printr-o fluctatie cuantica inspatiul vid se intampla mereu asa, deci esti pe langa

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Anonymus314):

Credinta in zeul crestin nu a existat de la inceputul lumii. Gresesti. Exista religii mult mai vechi decat crestinismul care inca sunt active si au alti zei si alte reguli. Sa nu-mi zici ca si ele se inchina zeului crestin ca faci o mare greseala. Cat despre big bang, el nu a aparut din nimic. Daca nu stii cum a aparut, documenteaza-te. Daca te documentezi o sa vezi si de ce nu stim ce a fost inainte de big bang. Din moment ce zici ca zeul tau nu are nevoie de un creator, de ce ar avea nevoie universul de unul?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DragosConstantin):

Eu m-am nascut ortodox dar nu sustin aceasta religie frt mult ca sunt multe minciuni in aceasta

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ateuNEGATIV):

Daca tu dai exemplu vaticanul. cel mai satanist oras bravo!

anonim_4396

Tara scuze ma gandeam la marimea sa minuscula

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti sectant cred

anonim_4396

Nu sunt dar e adv. Daca te uiti din avion la Vatican poti sa vezi Steaua lui Lucifer. Sunt multe enigme legate de Vatican. Inca ma informez. Si crd ca religia catolica este frt mult influentata.

anonim_4396

Uita-te la asta daca te intereseaza http://www.youtube.com/watch?v=bw9PJotFj7o

Filozofie bine bye

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ma intereseaza crestinismul daca era o descoperire ma uitam

| Elial a răspuns:

Si ne intrebam de ce e aproape sfarsitul lumii...Ptr. ca noi o sa il descoperim pe Dumnezeu, prin intrebari din astea stupide. Si oricum in ultimul timp, Dumnezeu ne arta ca exista, prin catastrofele pe care le creeaza zii de zii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Elial):

Nu El creeaza aceste catastrofe. In timpurile astea Satan are cea mai mare influenta asupra lumii.

| Dumnezău a răspuns:

Ia demonstrati voi cum inainte a fost Dumnezeu si nimic altceva, cu argumente logice, fara s-o dati in paranoie si misticism atemporal! Nu totul a aparut din nimic, a fost ceva mai intai, care a explodat, si a imprastiat energie, materie si tot ce gasim in Univers astazi, in forme mai mult sau mai putin rudimentare.