| cornelmarius a întrebat:

Este jenant de nestiintific a vorbi despre nimic care se creeaza el insusi din nimic. Bunul simţ spune ca daca ceva poseda capacitatea de a se crea din nimic, apoi acel ceva nu a fost un nimic, ci a fost ceva, o Constiinta! Daca din nimic a aparut totul asa cum sustineti, de ce astazi nu puteti crea ceva din nimic folosindu-va tot de nimic si nu de ceva pentru ca asa este drept sa dovediti daca explicatia este asa de simpla precum afirmati?

53 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

"Daca din nimic a aparut totul asa cum sustineti, de ce astazi nu puteti crea ceva din nimic folosindu-va tot de nimic si nu de ceva pentru ca asa este drept sa dovediti daca explicatia este asa de simpla precum afirmati?"

Spunand asta iti lipseste bunul simt(ca tot ai facut aluzie la el). "Asa cum sustin unii" De la afirmatie la adevar este o cale lunga. Nu s-a ajuns la apogeul cunoasterii, si nici al inteligentei. Nimeni nu e obligat sa-ti demonstreze tie nimic. Fiecare crede ce vrea, atat cat poate... Sunt chestii care nu se pot demonstra asa cum ar vrea unii, ele trebuie mai mult intelese.

"apoi acel ceva nu a fost un nimic, ci a fost ceva, o Constiinta!"

Nu ti-a fost jena sa spui asta(apasat)? Demonstreaza! Nu poti, doar te-a luat gura pe dinainte. Asta pe care o sustii este cel putin la fel de absurda ca cealalta. Degeaba incerci sa rezolvi problema fara a avea datele ei, nu vei reusi. Concluziile preconcepute te vor limita...

| cornelmarius explică (pentru Alphawolf):

Pai dar ce a fost? doar nu o sa spui nimiclaughing) tu te vezi ce scrii? Stiinta e o limita umana incapabila sa explice aparitia materiei. Faptul ca e relativa arata ca moare, iar aceasta a ei vorbeste de la sine cat de mare adevar se afla la atei! Adica o moarte lenta pe care voi o numiti viata! Se cunoaste ca relativismul spune ca rosu poate fi verde si invers! Cum sa mai verifici dupa asemenea perceptii asa-zis reale?! La voi nu e nimic clar ci RELATIV, deci aveti repere RELATIVE.Ce sa verifici in acest caz? Ceva relativ nu se poate masura cu ceva relativ! argumentele tale rationale sunt de fapt IRATIONALE, fiindca subiectivismul guverneaza ateismul! Materia ofera ceva relativ precum gandirea rationala.Tu crezi ca e rational fiindca judeci in limitele ei dar in esenta e irational raportat la adevarul absolut pe care n-ai cum sa-l percepi si care te judeca din afara.

| Alphawolf a răspuns (pentru cornelmarius):

Ce a fost? Nu stiu.

"Stiinta e o limita umana incapabila sa explice aparitia materiei." - Tu rezumi totul la prezent... pentru a-ti apara convingerea. Esti haios. Pe de alta parte, pretentiile tale sunt prea mari... si deloc justificate.

"Se cunoaste ca relativismul spune ca rosu poate fi verde si invers!" - Oare de unde stii? Stiinta te-a bagat in tema!?

"La voi nu e nimic clar ci RELATIV, deci aveti repere RELATIVE.Ce sa verifici in acest caz?" - Ai tu alt caz, ceva mai concret, absolut? Povesti, convingeri subiective!? Tu nu esti relativ? Verifica.

"argumentele tale rationale sunt de fapt IRATIONALE, fiindca subiectivismul guverneaza ateismul!" - Astea sunt copilarii, afirmatii egoiste, nejustificate.

"Tu crezi ca e rational fiindca judeci in limitele ei dar in esenta e irational raportat la adevarul absolut pe care n-ai cum sa-l percepi si care te judeca din afara." - Si de unde ideea de "adevar absolut"? Ce te face sa crezi ca el ar exista, cand si tu judeci tot in limitele ei?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Alphawolf):

Nu vreau sa facem polemica.Te citez numai pe tine in interventiile la acest subiect.Sublinierile imi apartin;
-". NIMENI NU ESTE OBLIGAT SA-TI DEMONSTREZE TIE nimic. Fiecare crede ce vrea, atat cat poate... Sunt chestii care nu se pot demonstra asa cum ar vrea unii, ele trebuie mai mult -"Nu ti-a fost jena sa spui asta(apasat)? DEMONSTREAZA!"
-"....convingerea. Esti haios. Pe de alta parte, PRETENTIILE tale sunt prea mari... si deloc justificate."
-"percepi si care te judeca din afara." - Si de unde IDEEA de "adevar absolut"
Judecate in tandem si in contextul in care au fost spuse, da masura in care esti consecvent cu propriile afirmatii.
Nu am nici timp nici chef sa ma refer si la judecatile tale de valoare.


| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu nu tii cont de faptul ca eu am atacat afirmatiile lui, "m-am aparat".

Dar, fii mai explicit, mai exact, ce vrei sa scoti in evidenta, ce nu este in regula cu acele afirmatii?

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nu ai "chef" sa porti o discutie, te sfatuiesc sa nu mai deschizi una.
Faptul ca esti incompetent si nu poti sfarsi o polemica este problema ta, nu a celor din jur.

| Inferno a răspuns:

Nu prea ai bun simt, asa-i.

| DrumuriFictive a răspuns:

Dar tu de ce esti? puteai sa nu fii. daca nu erai, erai nimic? dar cum as putea sa vorbesc despre tine ca fiind Nimic daca nici nu ai fi fost vreodata. Mi-ar lipsi referentul. scuza-mi prima debitatie.

Ca ceva isi este propria cauza nu inseamna neaparat ca s-a creat pe sine din nimic si deci, este pur nestiintific. Imagineaza-ti o inlantuire de cauze a unui anumit fenomen. Mergi cu explicatia fenomenului pana la cauza ultima care a putut determina acel fenomen sa aiba loc. dar din punctul tau de vedere se pare ca cercetarea cauzelor nu se opreste niciodata. Sau cum? Fa-ma sa inteleg, te rog.

| RAY a răspuns:

Este jenant de nestiintific a vorbi despre nimic care se creeaza el insusi din nimic
apoi vorbesti de o constiinta te contrazici singur

| sublime89 a răspuns:

Deci acea "Constiinta" de care vorbesti a putut sa apara din nimic? Daca spui ca ea nu are origine, atunci inseamna ca exista din nimic. Si sa inteleg ca aceasta constiinta ar fi acelasi lucru cu d-zeul crestin? De unde pana unde?

| Duucu a răspuns:

Nimic nu înseamnă doar nimic.
Nimic = 0, iar 0 = (-1) + (+1)

| Radu284 a răspuns (pentru Duucu):

@.@

Nimic inseamna absenta a orice. Nimicul nu are proprietati fizice, nu este doar o cantitate, si nu poate fi comparat cu numarul 0. 0 este ceva, are niste proprietati (este un numar, de exemplu). Nimicul nu are absolut nici o proprietate.

| cornelmarius explică (pentru Radu284):

Nimicul nu exista

| Radu284 a răspuns (pentru cornelmarius):

In universul asta, intr-adevar, nu exista. Pentru ca in orice loc al unviersului ai spatiu, timp, legile fizicii, pana si putine particule de materie.

| cornelmarius explică (pentru Radu284):

Asa este Radu!

| Inferno a răspuns (pentru Radu284):

Daca faci distinctie intre zero si nimic atunci inseamna ca degeaba ai studiat matematica la scoala, numarul zero exprima nimicul, ca exact din cauza asta a si aparut. Oamenii de pestera se gandeau: "Daca nu am nici un mar, atunci cate mere am? Hai sa notam absenta lor cu 0" Cu alte cuvinte nimicul a aparut exact pentru a exprima absenta a ceva, nu din alte considerente prostesti.
Dar chiar daca n-as cunoaste acest lucru, bazandu-ma pe logica le-as putea deduce. Faptul ca cifra zero manifesta toate proprietatile nimicului m-ar duce la concluzia ca el este in realitate "nimic".

| Radu284 a răspuns (pentru Inferno):

Umm, cred ca asta e mai valabil pentru tine. Numarul 0 nu este nimic. Este un numar. El simbolizeaza absenta a ceva, dar are niste prorietati matematice. Nimicul absolut nu are nici o proprietate.

| Inferno a răspuns (pentru Radu284):

Care sunt excelenta acele "proprietati matematice" pe care le are numarul zero, iar nimicul nu? Prin ce se deosebeste el de nimic.
" Este un numar."
Si numarul 4 (patru) este un numar, dupa rationamentul tau, patru mere nu vor putea exista niciodata, pentru ca patru e numar, iar merele nu sunt numere.

| Radu284 a răspuns (pentru Inferno):

Ce legatura au 4 mere cu nimicul? Eu nu am zis ca nu poti avea nici un mar, am zis ca nu poti avea (in universul asta) "nimic". Operatiile cu 0 au sens (ma rog, mai putin unele, cum ar fi impartirea la 0). Dar operatiile cu nimic nu au sens.

De exemplu, cat fac 0 portocale inmultite cu 4 mere? Are vreun sens logic operatia asta?

Proprietatile lui zero le gasesti aici: http://www.basic-mathematics.com/properties-of-zero.html

Si ca sa termin: 0 inseamna lipsa a ceva. 0 mere inseamna ca nu ai nici un mar, dar ai restul de lucruri (spatiu, timp, legile fizicii, constantele fizicii, etc.). Nimic inseamna lipsa a orice, unde nici o operatie matematica nu are sens logic.

Exemplu: Ai un nimic absolut. Pui un mar in el. Ce obtii?

| Inferno a răspuns (pentru Radu284):

LEgat de proprietatile lui zero.
2 + 0 = 2

Doua mere/pere/obiecte, etc adunate cu nimic vor ramane tot doua mere/pere/obiecte.

5 − 0 = 5

Daca scazi nimic (adica nu scazi nimic) din cinci mere/pere/obiecte, ramand tot cinci mere/pere/obiecte.


2-2=0

Daca ai doua mere/pere si scazi (mananci) doua mere/pere nu ramai cu niciun mar.


2 × 0 = 0

Daca ai doua mere/pere/obiecte si le aduni de un numar de ori egal cu zero, adica cu nimic (deci practic nu le aduni) rezultatul va fi tot nimic.


Nu vad care proprietate din cele pe care le-ai enumerat contravine cu "proprietatile" nimicului.

"Si ca sa termin: 0 inseamna lipsa a ceva. 0 mere inseamna ca nu ai nici un mar, dar ai restul de lucruri (spatiu, timp, legile fizicii, constantele fizicii, etc.)"
Pai evident,cand spui zero, sau unu,sau doi,sau trei te referi la ceva. Daca ai zero mere sau patru mere, nu inseamna ca ai si zero pere, respectiv patru pere.
Dar poti sa atribui numarul zero spatiului, iar atunci ai spatiu zero. Sau timpului, iar atunci ai t=0, oricui vrei.

| Radu284 a răspuns (pentru Inferno):

"Nu vad care proprietate din cele pe care le-ai enumerat contravine cu "proprietatile" nimicului."

Daca zici: 2 mere plus 0 mere = 2 mere este corect. Este o operatie care are sens.
Daca adunam 2 mere cu "nimic" vom avea o operatie care nu are sens. De ce? Pentru ca merelor le trebuie un 'framework' ca sa existe. Le trebuie spatiu, timp, trebuie ca cele 4 legi fundamentale ale fizicii sa existe, and so on.

| Inferno a răspuns (pentru Radu284):

Esti irelevant.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Chestia e ca are dreptate, nu sunt acelasi lucru 'zero' si 'nimic'.
Sa zicem ca ai numarul 1, 23. Intre 2 si 3 de dupa virgula nu e nimic, dar daca pui un zero ai 1, 203, care e diferit de 1, 23.
Sa zicem ca ai numarul 123 care nu e urmat de nimic si ii pui un zero, obtii 1230, care e diferit de 123.


| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Mai Bulica (mi-am luat angajamentul sa nu mai corespondez cu Inferno,asa ca nu lui ma adresez).
Am urmarit cu placere dialogul purtat si am constatat cu satisfactie (vezi ca sunt sincer)cum ai fost pus la punct de niste copii. Prin tacere,sau folosind expresia "este irelevant"(tipica pentru tine cand nu mai stii ce sa spui),ai recunoscut de fapt ca nu ai avut dreptate,un lucru, recunosc, laudabil in cazul tau.
Nu-ti spuneam insa nimic, dar nu am putut sa ma abtin "laudandu-te", de felul in care i-ai fi explicat omului din pestere (exemplul este al tau) cum 2X0 = 0 Si acum te citez:"Daca ai doua mere/pere/obiecte si le aduni de un numar de ori egal cu zero, adica cu nimic (deci practic nu le aduni) rezultatul va fi tot nimic." Crzi tu ca primitivul avand 2 mere si spunandu-i ca le aduni de zero ori cu nimic, intelegea ca nu mai ramane cu nici un mar? Te considera vrajitor si-ti facea felul (si bine facea). Daca insa ii spuneai ca neavand el nici un mar si cei 2 membrii ai familiei sale fiind in aceiasi situatie, inseamna ca pe total familia lor ramane flamanda, poate te intelegeau, sau mai bine spus intelegea semnificatia matematica a semnului X.Dar in acest caz era necesar ca sa-l intelegi tu si apoi sa-l explici altora.
Atat am avut de zis, Bulica draga. Noapte buna!

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Numarul 1230, nu este tot aia cu numerele 1, 2, 3 si 0 luate separat, este un un alt numar. Caracterele sunt repetitive din motive practice.

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Te inseli. Inferno nu a fost pus la punct de nimeni la acest subiect. Radu e cel care greseste, inferno are dreptate, zero are aceeasi echivalenta cu nimicul. Zero nu are nici-un fel de proprietati, el este cu rol doar de a explica lucrurile, la fel ca si nimicul.

"Si ca sa termin: 0 inseamna lipsa a ceva. 0 mere inseamna ca nu ai nici un mar, dar ai restul de lucruri (spatiu, timp, legile fizicii, constantele fizicii, etc.). Nimic inseamna lipsa a orice, unde nici o operatie matematica nu are sens logic." - Aici greseste Radu. Pe 0 il baga in existent, iar nimicul il scoate din existent. Insa la fel cum la incadrat pe 0 se poate incadra si nimicul - "Mai este ceva in cutie? Nimic." - dar a ramas restul de lucruri(spatiu, timp, legile fizice, etc).

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

O multime vida este o multime a carui numar de elemente este egal cu ZERO.

Dar fara a mai ne pierde in surse discutabile, sa apelam la un incontestabila si nume dictionarul.
Sa vedem ce spune dictionarul ce reprezinta cifra zero, nu figurat, ci in matematic vorbind.
Citez:
ZÉRO, zerouri, s. n. 1. Număr care, în numărătoare, reprezintă o cantitate vidă și care se indică prin cifra 0; nulă.

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Explicatiile alea sunt apa de ploaie. Conteaza rezultatele, nu cum explicam noi sau la ce si cum le folosim noi. Atat din zero cat si din nimic obtii ciuciu, lipseste orice valoare.

| Radu284 a răspuns (pentru Inferno):

Asa, so? Care parte din articol este relevanta la discutia noastra? Cea care se refera la lipsa oricarei cantitati, sau ce?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

N-are nicio treaba sursa. Eu ti-am dat link-urile alea pentru ca e explicat destul de clar si chiar cu exemple. As putea sa iti mai dau si altele, dar se pare ca n-are rost pentru ca nu ai inteles nimic de acolo.
Da, in DEX scrie ca zero e numar. 'Nimic' nu e numar.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Alphawolf):

Nu-s apa de ploaie. Nu le-ai inteles tu. Nu stiu despre ce rezultate la fel zici, pentru ca la alea ajungi dupa calcule si nu poti face niciun calcul cu 'nimic'. Numai cu zero.

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt apa de ploaie. Articolele arata diferenta dintre ele la cum ne folosim noi de ele, cum si cat, zero fiind utilizat in mai multe situatii, fiind mai indispensabil, insa ele ca si continut sunt egale, nule. Atat zero cat si nimic sunt doua forme diferite de a explica lipsa. Faptul ca pe zero il folosim in matematica, este indispensabil acelui mod(matematic) de a explica lucrurile, nu inseamna ca zero indica ceva, o prezenta, o valoare, el are valoare doar explicativa.

Nu e vorba de calcule, nu lua totul literal, e vorba de valoarea lor in sine, ca si continut, nu cea explicativa.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Alphawolf):

Tocmai aia e, ca zero nu are numai o valoare explicativa. Are o valoare numerica. 'Nimic' este o chestie abstracta. Oricum, mi se pare ca ne cam invartim in cerc big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Da,explicatiile succinte din wikipedia nu fac decat sa-mi dea dreptate.Tu, in explicatiile tale, care uneori se vor savante(pentru a-i impresiona pe cititori), te incurci in explicatii.In exemplul dat de mine (explicatia ta la 2x0=0),ai incurcat "de inmultitul" cu "inmultitorul". Iar Andrei si Radu, au fost mai elevati in expicatii.Cand vei incepe sa recunosti ca uneori, din dorinta de a epata faci si greseli, vei castiga mai multa consideratie.

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar valoarea lui numerica este doar o forma explicativa, valoare concreta nu exista.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Alphawolf):

Prietene,nu cred ca Inferno avea nevoie de un "avocat". Ca sa fiu mai explicit si sa evitam, poate, pe viitor neplacerile, eu cred ca "esti prea mic pentru un razboi asa de mare". Oseara placuta.

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Prietene, hai sa nu fim aroganti. Arata-mi unde gresesc daca vrei sa-ti dau dreptate...

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

"nu poti face niciun calcul cu 'nimic'."
Cred ca nu prea intelegi conceptul de nimic.
Nimic si cu nimic e nimic. Absenta nimicului este ceva. Absenta absentei nimicului este tot nimicul. Na operatii cu nimic.

Matematicienii aveau nevoie de un numar care sa reprezinte o cantitate nula, asa ca au numit acest numar nimic.
Tu inca mai ai mentalitatea primitiva pe care o aveau grecii cand spuneau ca un numar nu poate reprezenta nimicul, de fapt acesta era si motivul pentru care nu acceptau numarul zero.

Toti dobitocii care nu inteleg matematica scriu sute de ineptii pe bloguri.
Ei nu inteleg nici operatia de inmultire si habar nu au cum 0 inmultit cu un numar da zero? In mintea lor: "Daca zero e nimic, atunci cum cand il inmultim cu ceva obtinem tot nimic?"

| Inferno a răspuns (pentru Radu284):

"ero înseamnă, primordial în matematică, dar nu numai în matematică, absența oricărei cantități."
Daca nu poti intelege motivul, macar ia-o asa.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Am inchis subiectul. Numarul zero a aparut pentru a explica absenta a ceva.
Cand vorbim de o multime {0, 1,2} Aici numarul 0 reprezinta TOT NIMIC.
De ce nu il eliminam? Pentru ca daca elimini nimicul nu ai obtiunt tot nimic, ci ceva. (absenta nimicului presupune ceva).

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Sunt doua variante. Ori nu vrei sa recunosti ca n-ai dreptate, ori chiar nu intelegi niste chestii foarte simple. Oricare din astea ar fi, eu tot degeaba ma chinui ca sa iti tot raspund.
Oricum, sa stii ca acum nu de mult timp s-au intalnit o gramada de savanti care au incercat sa dea o definitie stiintifica pentru 'nimic' si n-au reusit.
Eu zic sa le spui tu ca 'nimic' e zero si gata. Sa nu uiti sa le dai si link -ul ala de pe wikipedia, ca poate nu te cred pe cuvant.

| Radu284 a răspuns (pentru Inferno):

Da, zero inseamna absenta oricarei cantitati [de ceva anume]. De exemplu, 0 mere, 0 pere, 0 vaci, and so on. Daca ai 0 mere nu inseamna neaparat ca ai si 0 capre.

Nimicul inseamna absenta a ORICE. Daca zici: [Nu] am nimic, inseamna ca ai 0 orice!

| Inferno a răspuns (pentru Radu284):

Cred ca ai resusit sa pui punctul pe "i",spre deosebire de ceilalti utilizatori care nu au fost capabili sa intelega problema.
Daca prin nimic intelegi absenta a orice,atunci evident ca zero nu reprezinta neaparat nimicul, adica absenta a orice, DAR poate sa reprezinte si asta.
Numai ca nimic nu inseamna absenta a orice, el poate insemna numai absenta merelor, a perelor, etc. Depinde ce intelegi prin nimic.
"NIMÍC, (I) pron. neg., adv., (II) nimicuri, s. n. I. 1. Pron. neg. Nici un lucru; spec. nici un cuvânt, nici un sunet, nici un zgomot; nici un lucru rău, defavorabil, primejdios"
De e exemplu noi intelegem aici prin nimic absenta energiei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vorbesti prostii doar ca sa te bagi in seama.nimicul ca otiune se straduiesc o multme de oameni de stiinta sa-i dea o definitie si un rol ori rost, si nu reusesc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nimicul este ceva ce nu se afla in legatura cu nici o forta, obiect, energie, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu decizi.

| a3e6u9 a răspuns:

Universul nu funcționează după bunul simț.

Ceva apare din nimic tot timpul și peste tot, se cheamă fluctuații cuantice.

Nimic nu e etern.

| cornelmarius explică (pentru a3e6u9):

De aia nu pot dovedi oameni de stiinta! happy

| Sausage a răspuns:

Dacă vom avea o teorie completa, ar fi supremul triumf al ratiunii umane – atunci vom cunoaşte mintea lui Dumnezeu.