| AvalohAlin a întrebat:

Nu ar fi fain că după ce murim sa continuăm să trăim într-o altă dimensiune sau alt Univers?
Pare un vis frumos dar majoritatea religiilor și filosofiilor ne promit chiar asta Cum comentați?

Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Alta dimensiune da,alt univers? Nu stiu, daca ne trebuie alt Univers, adica daca te gandesti cat de mare este universul si cat de mici suntem in acest Univers, planeta noastra e un punct mic intr-un ocean de stele si planete.E destul de magnific faptul ca traim si ca facem parte din acest Univers.
Dupa ce murim, nu stim ce o sa fie si e bine sa ne obisnuim cu ideea de necunoscut.
Tocmai asta e interesant si misterios la viata dupa moarte, ca absolut nimeni nu stie 100% ce va fi.
Religiile incearca sa explice si dupa parerea mea, au facut o treaba destul de buna in a explica rolul omului pe Pamant, caderea, toate metaforele folosite.Practic eu vad religia ca pe o unealta.Multi nu stiu sa o foloseasca, de asta oamenii intra in conflicte si ajung chiar a se uri intre ei in baza credintelor personale.
Eu vad lucrurile cat mai simplu.Ni s-a dat o varianta,care explica faptul ca viata e scurta si nu trebuie sa ne obisnuim prea tare aici,ca trebuie sa plecam si dincolo(adica sa nu te bazezi doar pe bogatiile de pe Pamant si sa aduni bogatii in cer,adica momente frumoase,fapte bune,etc).
Deci moartea e inevitabila,o putem privi ca pe ceva macabru sau putem sa ne obisnuim cu ideea. Daca ai trait o viata frumoasa,linistita,cum poate moartea sa fie altfel?
Invers,daca ai trait o viata galagioasa,ai facut doar ce te-a taiat capul,nu ai avut grija de ceilalti,nu ti-a pasat decat sa acumulezi tu,moartea poate fi ceva infricosator, pentru ca nu stii, daca o sa fii sau nu pedepsit pentru ce ai facut.
Deci fiecare isi ia rasplata, buna sau rea.
Acum, cand vorbim de religie, eu vad asa.Ni s-a dat un ghid, niste invataturi.Formalitatile si ambiguitatea sunt de prisos, degeaba te duci la biserica, daca crezi in superstitii, n-ai facut nimic.
Important e esenta.AI inteles ce e scris? Iti ajuti aproapele? Cand gresesti,iti pare rau? Ai inteles ca toti facem parte dintr-un intreg si trebuie sa apreciezi viata si tot ce e frumos si ce e sfant sa nu neglijezi?
Asta este,un vis frumos,dar daca nu e un vis? La urma urmei si viata noastra,este ca un vis,dureaza cateva zeci de ani,dar tot ca un vis este. Diferenta e ca in vis nu ai control asupra a ce faci,cand traiesti aici ai. Orice faci azi,face diferenta in ziua de maine.
Deci nu avem nevoie de alt Univers,alta dimensiune si daca ma intrebi pe mine personal,stiu ca acum toata lumea vrea sa mergem sa colonizam alte planete,eu sunt de parere ca nici de alta Planeta nu avem nevoie. Avem tot ce ne trebuie aici,Pamantul e bogat in resurse. Avem mari,oceane, hrana pentru miliarde. Daca miliardarii ar investi in infrastructura si ar face ceva si pentru omul sarac, am beneficia toti.Dar sunt oameni lacomi care niciodata nu se multumesc cu ce au, intelegi?
Nu avem nevoie de alta planeta, avem nevoie de oameni mai constienti, educatie si sa ne trezim odata si sa apreciem ce avem si sa avem simtul comun.

1 răspuns:
| SilentRain a răspuns:

Da ar fi frumos, și în viitorarea viata sa fiu cu cine iubesc
In viata asta ma mulțumesc cu ce am, haa
https://youtu.be/GfhknUHu0-Q