| Moisie a întrebat:

Nu vi se pare cam gogonata minciuna cu creatia unui Dumnezeu in numai 7 zile a unui univers format din 500 de miliarde de galaxii in care numai gaxia noastra a Caii Lactee are cca 300 de miliarde de stele?
Nu vi se pare ca este o creatie prea mare pentru un Dumnezeu care l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa, adica un Dumnezeu tot din regnul animalia familia hominidelor asemenea omului?

49 răspunsuri:
| SweetChild1 a răspuns:

Sunt o mulțime de ideologii în lumea asta. Uneori atât de multe, încât nu ai idee pe care să o crezi. Dumnezeu este considerat Divinitatea care poate face orice și care are cea mai mare putere, deci de aceea lumea spune că a făcut totul în 7 zile, dar eu mă înreb că dacă a avut atâta putere de ce nu a făcut-o în 7 minute, dar na, asta tot este o întrebare care nu are un răspuns logic. Și mai e ceva la care mă găndesc uneori: Cum de a existat dintotdeaună, pentru că totul are un început totuși, dar am primit un răspuns de la profesoara de religie pe care nu l-am înțeles și nu-l voi înțelege niciodată "Asta este un secret al Lui."

| Moisie explică (pentru SweetChild1):

Hahaha ce tare raspunsul profesoarei tale ....hahahaha
Asa este cu raspunsurile prostofesorilor care debiteaza ineptii bazate pe credinta a proasta, atunci cand sunt confruntati cu niste intrebari rationale ale unor tineri care rationeaza corect!
Raspunsul este ca se fac singuri de cacao!

| KhludCiprian a răspuns:

Asa e, un univers ce are peste 13 miliarde de ani vechime, a hotarat sa faca oamenii acum 100.000 ani si sa dea "salvarea" lor doar acum 3000-2000 de ani!

E clar ca vorbim de ceva rational si iubitor, totul are sens!

| Moisie explică (pentru KhludCiprian):

Sens are doar faptul ca nu stii mai nimic, dar crezi multe.
Oamenii nu au aparut acum 100 de mii de ani, ci sunt produsul unei evolutii care a inceput atunci cand pe pamant a aparut prima forma de viata.
Prima fiinta umana adica din specia HOMO descoperita a fost Lucy, descoperita de paleontologul Leaky si avea o vechime de cca 2, 5 milioane de ani, iar daca te referi la homo sapiens el are 200 000 de ani vechime, civilizarea speciei a inceput cu cca 10 mii de ani in urma si acum 2-3 000 de ani nu a inceput salvarea speciei, ci distrugerea ei prin alienare si fanatizare religioasa.

| DarkAndDreary a răspuns:

Si daca Dumnezeu e omnipotent atunci putea crea totul intr-o secunda si nu trebuia sa se odihneasca in a 7-a zi.

| Moisie explică (pentru DarkAndDreary):

Asa este!
Oare cat de batut in cap trebuie sa fie acela care crede ca Dumnezeu a creat Univeresul si viata in 7 zile, dar mai ales sa creada ca el a fost creat din noroi, adica din acelasi material din care se face oala de noapte?

| dany248y a răspuns:

La dumnezeu nu este numic cu neputinta. Oameni nu pot face chiar orice, dar Dumnezeu poate orice lucru.
El poate schimba si inima oamenilor.

| KhludCiprian a răspuns (pentru Moisie):

Haide sa nu ne jucam cu termenii, ok? Ai dreptate in sens mare.

Ce ziceam de 100.000 ani e urmatoarea: Homo Sapiens este separat din Cro-Mangnon (unii zic ca e aceeasi subspecie, altii nu) cam acum 100.000 ani. Un astfel de om avea cel putin dpdv teoretic aceeasi inteligenta si posibilitati de a se integra in societate cu toti oamenii clasici.

Lucy din cate stiu nu este primul om, ci este un membru al speciel Australopitecus Aferensis. Si era acum vreo 30 de ani exemplul cel mai apropiat al unei fosile intermediare intre om si cimpanzeu. Nu e nici veriga lipsa (ca sa nu discutam iar si iar evolutie). Stiai ca Australopitecus azi are atatia indivizi (fosile) incat e separat in 3 subspecii?

Prima fosila considerata azi semnificativa ce este cea mai apropiata nu mai este Lucy (adica Australopitecus) ci este Ardi: http://en.wikipedia.org/wiki/Ardipithecus

Ardipitecus aratanad in special rezultatele selectiei sexuale ce era diferit fata de restul maimutelor precum cimpanzeii si apropiat de modelul de selectie sexuala cu oamenii!

| Moisie explică (pentru dany248y):

Ce pacat ca voi crestinii nu aveti niciun Dumnezeu, pentru ca religia voastra nu il slaveste pe Dumnezeu ci pe Lucifer, si pacat ca Lucifer nu va schimba nici inima si nici ratiunea!

| dany248y a răspuns (pentru Moisie):

Esti 100% sigur ca noi nu ne inchinam lui dumnezeu, ci lui lucifer?

| vincze_2660 a răspuns (pentru Moisie):

Toata facerea (Geneza) este cam 'trasa de par"....Cum iti imaginezi ca la inceput a fost creata lumina (Geneza1:3-5) si pe urma a fost creata sursa luminii(Geneza:1:14-19)? Sau Cain si Abel fiind primii copii care au existat vreodata merg in SATUL VECIN (Geneza4:14-18)? Sau daca D-zeu este Omniprezent si Atotstiutor cum de Adam si Eva se ascund cu succes in gradina(Geneza3:8)? Si multe altele...Nu vreau sa fiu considerat Ateu dar sunt multe semne de intrebare in Biblie.Iar mai marii "bisericilor" iti recomanda sa nu cercetezi biblia.Nu inteleg cum de Dumnezeu accepta ca o persoana de 600 de ani sa salveze de la inec toate vietatile pamantului si sa inece oamenii pe care tocmai el ii crease.Si ar mai fi multe.

| Moisie explică (pentru dany248y):

Pai ce vrei mai clar decat sa vezi cine este slavit ca Dumnezeu la Vatican chiar la slujba de Pasti.

http://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw

| Moisie explică (pentru vincze_2660):

Daca gandesti, si se vede ca gandesti in loc sa crezi totul a proasta, esti pe calea cea buna!

| Voidwithin a răspuns:

Nu se referea la trup ci la felul de a fi cu toate ca omul are si amestecatura de pacat in el e o fiinta remarcabila.
Noi semanam Lui Dumnezeu pentru ca tindem spre perfectiune, cautam cunostiinta in orice domeniu, suntem milosi si putem ierta cu inima deschisa etc.

| Moisie explică (pentru Voidwithin):

As tine cont de parerea ta daca Dumnezeu nu ar fi acceptat ca suntem ca unul din ei. Dar a spus-o de 2 x asa ca trebuie sa accepti si tu ca Omul care stie diferenta intre bine si rau, adica are CONSTIINTA, este un Dumnezeu ca El, fapt confirmat de realitatea in care Omul ca specie creeaza intr-un in timp ce Dumnezeu tace ca porcu-n cucuruz si nu mai creaza nimic ci doar pandeste!

| vincze_2660 a răspuns (pentru Moisie):

Daca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui ar trebui sa fim invizibili, nu? laughing

| Moisie explică (pentru vincze_2660):

Pai eu pentru tine sunt vizibil?

| vincze_2660 a răspuns (pentru Moisie):

Nu,dar macar imi raspunzi la intrebari happy

| danay72 a răspuns:

Nu e vorba de 7 zile de 24de ore. Ci de perioade de timp, dar unii oameni le-au interpretat asa.

| Moisie explică (pentru danay72):

Pai probabil ca asa i-a inspirat Dumnezeu?
Sau?

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Interpreteaza in mod gresit textul inspirat.

| Moisie explică (pentru danay72):

In mod normal NU ai cum!
Pentru ca a fost scris sub atenta supraveghere a Duhului Sfant!

Dar cu toate astea crestinii interpreteaza total textele scrise sub controlul Duhului Sfant pentru ca ei au transformat o Scriptura inspirata de Dumnezeu intr-o scriptura inspirata de Diavol si care il slaveste ca Dumnezeu pe Lucifer

| silvian12 a răspuns:

In primul rand, tu folosesti prea multe cifre, avand in vedere cresterea mare a stelelor, galaxiilor...etc.Ni se precizeaza ca a Universul in 7zile, dar o zi poate nu avea 24 de ore, te-ai gandit? Nu dintotdeauna timpul trece asa repede.Intrebati parintii,dar mai bine bunicii,cum trecea o zi cand erau ei copii, si cum trece acum, este o diferenta mare.O zi putea sa insemne sute, mii, sau cine stie cat.Sunt de acor ca unele lucruri din biblie, chiar par absurde...da poate ca nu intelegem noi, la fel nu putem intelege cum Dumnezeu a fost inainte de toate

| DracusorImpielitat a răspuns (pentru SweetChild1):

Raspunsul pe care l-ai primit de la profesoara ta de religie, sa fii sigur ca nici ea nu il pricepe si asa a fost spalata pe creier big grin.

| Moisie explică (pentru DracusorImpielitat):

Bingo!

| Moisie explică (pentru silvian12):

Pai eu stiam ca Biblia nu este cuvantul nostru ci cuvantul lui Dumnezeu, si cum Dumnezeu este perfectiunea intruchipata, ma asteptam sa se exprime exact!

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Asa ziși creștini interpretează, nu creștinii adevărați, pentru că dacă se iau după Biblie înțeleg ca e vorba de perioade de timp nu zile obișnuite.
Primul capitol al Bibliei ne furnizează câteva detalii cu privire la unele acţiuni importante întreprinse de Dumnezeu pentru a pregăti pământul ca să fie stăpânit de om. Acest capitol nu ne furnizează toate detaliile; în timp ce îl citim, nu ar trebui să ne neliniştească gândul că acesta omite detalii pe care cititorii din vechime oricum nu le-ar fi înţeles. De exemplu, când Moise a scris acest capitol, el nu a vorbit despre alge şi bacterii microscopice. Aceste forme de viaţă au fost văzute pentru prima dată de om după inventarea microscopului, în secolul al XVI-lea. Moise nu a vorbit în mod concret nici despre dinozauri, a căror existenţă a fost stabilită prin deducţie în secolul al XIX-lea, pe baza fosilelor găsite. Însă Moise a fost inspirat să folosească cuvinte care puteau fi înţelese de către oamenii din zilele lui — iar aceste cuvinte transmiteau informaţii exacte despre crearea pământului.
În timp ce citiţi capitolul 1 din Geneza, începând cu versetul 3, veţi remarca faptul că acest capitol este împărţit în şase „zile" de creare. Unii susţin că acestea au fost zile literale de 24 de ore, ceea ce ar însemna că întregul univers şi viaţa de pe pământ au fost create în mai puţin de o săptămână! Totuşi, puteţi descoperi cu uşurinţă faptul că Biblia nu învaţă acest lucru. Cartea Geneza a fost scrisă în ebraică. În această limbă, termenul „zi" desemnează o perioadă de timp. Poate fi vorba fie de o perioadă de timp foarte lungă, fie de o zi literală de 24 de ore. Chiar şi în Geneza, despre toate cele şase „zile" se vorbeşte ca despre o perioadă de timp foarte lungă — „ziua în care Iehova a făcut pământul şi cerul" (Geneza 2:4, NW; compară cu 2 Petru 3:8). Cert este că Biblia dezvăluie faptul că „zilele", sau erele de creare, sunt formate din mii de ani.
O persoană poate să înţeleagă acest lucru din ceea ce spune Biblia referitor la a şaptea „zi". Pentru fiecare dintre primele şase „zile", relatarea se încheie cu cuvintele: „A fost seară şi a fost dimineaţă: ziua întâi" şi aşa mai departe. Totuşi, aceste cuvinte nu le veţi găsi în încheierea relatării despre a şaptea „zi". În plus, în secolul întâi e.n., după aproximativ 4 000 de ani de istorie, Biblia a arătat că cea de-a şaptea „zi" de odihnă continuă (Evrei 4:4–6). Aşadar, cea de-a şaptea „zi" reprezintă o perioadă formată din mii de ani, de unde putem deduce în mod logic că la fel stau lucrurile şi cu primele şase „zile".

| Moisie explică (pentru danay72):

Ce e aia crestini adevarati?
Asa ceva nu mai exisdta de cca 1700 de ani, adica de cand Constantin si-a impus varianta sa politica. Adevaratiib crestini nu urmau Biblia ci Tanachul si nu Noul Testament ci Legea Torei, pentru ca ei urmeau Calea, Adevartul si Viata lui Isus, si nu minciuna ucigasului in serie Constantin cel Mare. Din pacate adevaratul crestinism a fost total interzis sub amenintarea cu moartea si astazi avem doar crestini care il au ca Dumnezeu pe Lucifer, si urmeaza o Biblie interpretata in mod mincinos asa cum ii place lui Lucifer care este Tatal Minciunii, adica Dumnezeul veacului acesta, al Noului Testament si al religiei crestine.
De la o Biblie care are pretentia ca este Cuvantul unui Dumnezeu care este Perfectiumea intrupata, am pretentia minima ca macar sa se exprime clar si precis, asa ca argumentele tale nu le pot accepta decat in varianta religiei mozaice in care Biblia NU este Cuvantul lui Dumnezeu ci doar acel capüitol din Biblie care se numeste Deuteronom si se intelege cu "aici este CUVANTUL" si se accepta ca restul Bibliei este scris de oameni, ceea ce dovedeste inca o data ca Biblia religiei mozaice nu este o colectie de minciuni cum este Biblia FURATA de crestini

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Forma de inchinare adevarata care nu are legatura cu crestinatatea si cu traditi si obiceiuri pagane, exista si urmeaza ceea ce spune Biblia.

| milan9 a răspuns:

Crestinismul nu are nici o legatura cu obiceiurile pagane.
Pagan este doar prozelitismul unor secte care arunca praf si tot felul de astfel de minciuni in ochii oamenilor...