anonim_4396
| Anonim întreabă:

Observ ca se tot vorbeste despre adevar si minciuna prin Biblie si se spune cum ca vor fi pedespsiti cei care n-au crezut in adevar, insa la ce adevar se incearca a se face referinta? thinking

13 răspunsuri:
| Nolkyz a răspuns:

A crede în adevăr = A crede în existenţa lui Dumnezeu.

| 1Mihai1 a răspuns:

Nu se incearcă, ci se face referinţă.
Adevărul existenţei lui Dumnezeu.

| Iiulia a răspuns:

Adevarul, Lumina, Binele, Calea Cea Dreapta; toate astea sa refera la Dumnezeu.

| martzian a răspuns:

"Isus i-a zis: "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine." (Ioan.14:6)

anonim_4396
| Anonim explică:

Ceteste si vezi. daca nu pricepi, nu e nici o pierdere.insamna ca esti inchis la minte, orb si surd, chiar daca toate sant in regula. dupa cum vezi si credinciosii, au o deschidere a mintii.altfel decat ateii.deschiderea ateilor e insa omeneasca, deci slabuta, si trecatoare.vremelnica.parerea mea.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Zau ca-mi place modestia ta laughing

anonim_4396
| Anonim explică:

Gaia? nu de modestie e vorba aici.ci de intalegerea cuvantului lui Dumnezeu si punerea lui ca temelie, a credintei vietii si lucrului omului in orice ceas a vietii lui.ori daca nu-l intalegi nu iseamna decat sa perseverezi fiindca perseverenta e cheia succesului.nu superficialitatea, renuntarea sau negarea rezolva astfel de probleme.a fi crestin crezi ca e o cruce usor de dus? eu cred ca e. unii se impiedeca la primul pas, altii cauta ei pietre de poticnire ca sa nu apuce acest drum, si le gasesc.intr-o minte inchisa adevarului Dumnezeiesc dar deschisa minciunilor si invataturilor dracilor si lumii.

| AlexeHellsing a răspuns:

Nu ce, ci cine.
Adevărul adevărat, pe care nu l-av cunoscut ateii, dar îl vor cunoaște, este Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt; Treimea Sfântă.

| Silviuloan a răspuns:

Adevar = Tatal, Fiul si Duhul Sfant..." Dumnezeu este Calea, Adevarul si Viata.

| Kaleo a răspuns:

"Observ ca se tot vorbeste despre adevar si minciuna prin Biblie" Cand ai observat asta? Si unde erai?

| Dragos_Arapasu_1994 a răspuns:

CUVINTUL adevăr este definit ca fiind ceea ce se conformează faptelor, realităţii. El are semnificaţia de ceva ce este corect şi sincer. Izvorul sau fundamentul adevărului este Atotputernicul Creator al Universului, Iehova Dumnezeu. El cunoaşte adevărul cu privire la orice aspect al creaţiei sale. El ştie ce este corect şi ce este greşit, ce este bine şi ce este rău. El cunoaşte adevărul cu privire la ceea ce s–a întîmplat în trecut, precum şi semnificaţia stărilor prezente ale lumii. El cunoaşte totodată adevărul şi cu privire la viitor, întrucît el deja a hotărît ce va fi. — Is. 14:24
(alte explicatii, intrebare te rog)

| Dragos_Arapasu_1994 a răspuns:

UMBLIND IN ADEVAR
3 Este logic ca Dumnezeul adevărului să dorească din partea creaţiei sale umane să umble în adevăr. Cum se poate realiza aşa ceva? Obţinînd o cunoştinţă exactă cu privire la problema: Cine este Dumnezeu şi ce scopuri are; aflînd apoi şi făcînd ceea ce doreşte el de la noi. (Ioan 17:3; 1 Ioan 2:3, 4) Aceasta în realitate înseamnă că faptul de a umbla în adevăr devine un mod de viaţă, — „Calea", după cum se exprimă Biblia. — Fap. 9:2.
4 Un motiv pentru care Dumnezeu doreşte din partea oamenilor să umble în adevăr este că i se aduce Creatorului glorie şi bucurie atunci cînd creaţia sa umană reflectă minunatele sale însuşiri. (Compară cu Geneza 1:26, 27; Prov. 23:24, 25) Un alt motiv este că, întrucît Dumnezeu i–a creat pe oameni, el ştie ce este cel mai bine pentru ei. In consecinţă, cei care respectă instrucţiunile sale au cele mai mari foloase ba chiar foloase eterne, atît ei înşişi cît şi alţii. (Is. 48:17) Incă un motiv este acela că prin umblarea în adevăr oamenii au privilegiul de a se asocia cu persoane pe care le foloseşte Dumnezeu pentru a–i informa pe căutătorii adevărului cu privire la scopurile sale. Este ca şi în timpurile biblice despre care Amos a scris: „Domnul Suveran Iehova nu va face nici un singur lucru fără să–şi dezvăluie problemele sale confidenţiale servilor săi profeţii." — Amos 3:7.
5 Mai există încă un motiv vital de a umbla în adevăr. Cineva care procedează astfel se înrolează în sprijinirea legitimităţii domniei universale a lui Iehova. Aceasta a fost provocată de către creatura spirituală care a devenit rebelă, Satan Diavolul. (Gen. 3:1–4; Apoc. 12:9) In provocarea sa se cuprinde şi reproşul dispreţuitor că Dumnezeu nu putea prezenta oameni care să stea loial de partea sa şi a adevărurilor sale (Iov. 1:6–12) Astfel cel care stă ferm pentru adevăr sub orice presiune arată că există oameni integri care nu discreditează ceea ce este drept. (Prov. 27:11) Pe de altă parte, cineva care nu umblă în adevăr face mai mult decît faptul de a umbla în eroare. Intenţionat sau neintenţionat, el îşi îngăduie să se alăture lui Satan, „tatălui minciunii", „dumnezeului acestui sistem de lucruri" care „a orbit minţile necredincioşilor". — Ioan 8:44; 2 Cor. 4:4.
6 Dar Dumnezeul adevărului a stabilit o limită de timp permisiunii neadevărului şi răutăţii care a rezultat. (Prov. 12:19; Ecl. 3:1) Dumnezeu şi–a propus ca atunci cînd va expira limita de timp, să zdrobească acest sistem satanic, ştergîndu–l din existenţă împreună cu cei care l–au promovat şi preferat (Dan. 2:44; Ap. 19:17–21) „Orice plantă pe care nu a plantat–o Tatăl meu ceresc va fi smulsă din rădăcină", a prezis Isus. (Mat. 15:13) Astfel se va deschide calea noului sistem al lui Dumnezeu ‘în care va locui dreptatea’. (2 Cor. 3:13) Aceasta va însemna o societate pămîntească întemeiată pe adevăr, un pămînt locuit numai de oameni iubitori de adevăr!
7 In consecinţă, dacă iubim ce este drept şi dacă vrem să trăim în noua ordine a lui Dumnezeu, este o cerinţă să umblăm în adevăr. Va trebui să avem atitudinea psalmistului care s–a rugat: „Fă–mă să cunosc căile tale, o, Iehova; învaţă–mă cărările tale. Fă–mă să umblu în adevărul tău şi învaţă–mă." (Ps. 25:4, 5) Tot la fel, ar trebui să urmăm sfatul profetului Samuel din Israelul antic: „Sa nu vă abateţi ca să urmaţi lucrurile nereale care nu sînt de nici un folos şi care nu aduc eliberarea. . . Temeţi–vă doar de Iehova şi lui să–i serviţi în adevăr din toată inima voastră." — 1 Samuel 12:21, 24.

| gabriel31 a răspuns:

Ca exista Dumnezeu, si cine nu asculta de el ajunge in iad, si cine asculta de el ajunge in rai.