|

Orce cultura religioasa sau majoritatea lor exprima cu multa incredere ca o fiinta sau mai multe cu caracteristici ''avansate'' numita zeu provine din cer (spatiul cosmic),de unde vine aceasta ipoteza regasita in culturi care nu aveau cum sa comunice intre ele, de unde a iesit caracterizarea zeilor ca fiinte mai intelepte ''avansate'' care provin din cer, fiinte creatoare si salvatoare?

Aproape toti zei au aceleasi caracteristici, sunt creatori provin din cer si sunt mai intelepti...ce sunt zei si de ce sunt asa egali intre ei?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Probabil te-ai uitat la acea emisiune despre "Adeptii teoriei extraterestrilor antici".
In majoritatea religiilor gasim referinte la "cer",la spatiu,la cosmos. Referintele acestea nu vin de la niste omuleti verzi ce au venit cu OZN-ul lor acum mii de ani si au oferit cunoasterea rasei umane,nu, vin doar din imaginatia umana. Cosmosul este singurul loc ce starneste si a starnit numeroase teorii,prin simplul fapt ca nu stim ce este. Asa ca majoritatea popoarelor au legat notiunea de Zeu cu cerul, singurul loc necunoscut unde putea exista o asemenea fiinta.
Altii au legat-o de ocean, altii de centrul Pamantului.
Sunt locuri misterioase despre care omul nu avea cunostinte foarte avansate asa ca au aparut o sumedenie de legende, povesti ce au devenit cu timpul adevar.
Daca analizezi istoria observi ca majoritatea popoarelor erau obsedate de univers si nu pentru ca de acol oar fi venit dragoni magici ci pentru ca reprezenta un semn de intrebare.
Psihicul uman simte nevoia de a concepe entitati superioare lui, care il inteleg si care detin raspunsuri la intrebarile pe care ei le au. Este u nfel de simplificare a problemei in mod inconstient, in loc de 100 de intrebari reduci totul la existenta unei singure creaturi ce detine raspunsul la toate.
Nu conteaza regiunea, nu conteaza ca trib este din Australia iar altul din Africa, psihicul actioneaza similar.
Concluzia: Toti zeii sunt identici pentru ca toti au fost creati de catre mintea umana SAU pentru ca exista un zeu/extraterestru ce a venit si influentat istoria umanitatii, dar chiar nu cred asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiecare mitologie a imprumutat din alte mitologi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cresc culturi religioase ci le-au facut unii oameni care doreau sa para mai interesanti; la politica si la religie se pricep toti!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cerul reprezenta necunoscutul, nimeni nu stia unde stau zeii(inital care se manifestau prin fenomente meteorologice) sau de unde provin iar cerul, locul unde fulgerul spre exemplu capata semnificatii divine, era o explicatie pentru acei oameni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează