|

Pana acum 3 luni nu credeam in Dumnezeu, dar am început sa cred citind biblia, rugându-ma, am fost și in Ierusalim... Chiar pot spune ca sunt foarte credincioasa acum. Daca am fost atee și acum cred in Dumnezeu (și in Sf Treime) sunt încă păcătoasa? Va rog dati răspunsuri serioase

23 răspunsuri:
| a răspuns:

Toti ramanem pana la moarte pacatosi pentru ca asa am fost nascuti prin parinti nostri - citeste in Geneza ca sa intelegi cum oamenii au devenit pacatosi.
Tot ce faci tu este primul pas in directia buna.
Printr-o relatie stransa cu Dumnezeu si sinceritate se poate schimba viata ta.

Eu iti recomand sa vizitezi o biserica penticostala sau baptista din reginea ta si sunt sigur ca ei iti vor raspunde multe intrebari care iti apasa inima. Nu ma intelege incorect ca vreau te imping intr-o anuma biserica/secta, eu sunt dintr-o biserica de genu asta si vorbesc din experienta.

| a răspuns (pentru AframyK):

Si celelalte animale de ce mor? Si plantele mor, bacteriile mor, stelele mor, galaxiile mor, etc.

| a răspuns:

Desi cand erai crestina cu numele ca numa atee nu erai,atunci erai pacatoasa, acum cum ai citit o carte plina de crime, violenta, razboaie, legi date de dumnezeu, esti sfanta, in concluzie atei sunt pacatosi iar crestini sfinti, vorbesc cu cea care a fost asa zis atee = iti dai seama ca nu are logica nu?

| a răspuns (pentru RAY):

Ca ateu mai am o intrebare pentru tine fosta atee =de ce acest zeu? ca atee puteai alege dintre 6500 de zeii, de ce iahve? cu ce e mai cool ca zeus? ca traiesti intr o societate crestina, ca ai citit o carte, eu citesc carti de povesti dar asta nu inseamna ca cred in scufita rosie si lupul vorbitor tu crezi in sarpele vorbitor

| a răspuns (pentru RAY):

Sfanta cu numele.

| a răspuns (pentru RAY):

Ca si cum ai citii 'hainele cele noi ale imparatului'.

| a răspuns:

Sfant si pacatos -sunt notiuni care le gasim in vocabularul Bibliei, in scrierile sfinte.
Pacatos -inseamna neascultator de Dumnezeu.
Sfant -inseamna a trai in ascultare de Dumnezeu; a fi pus deoparte.
Sfant nu inseamna a fi icoana pe perete sau "usa de biserica".
Da, oricine poate sa devina sfant daca doreste. Nu va fi sfant prin puterea lui insus; ci este o atributiune oferita de Dumnezeu oricarui o doreste. Nu ne face sfinti inchinarea la icoane si nici mersul la Ierusalim. Ci ascultarea de Dumnezeu din dragoste. Pentru ca Dumnezeu este dragoste, si asa trebuie sa fim si noi.
Da, in natura noastra toti suntem pacatosi chiar de la nastere; fara nicio exceptie. "Dar pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi."

| a răspuns:

Toti suntem pacatosi si muritori orice am face.

| a răspuns:

Cand o sa mai avansezi o sa treci la sfanta patrime, cincime.
Eu sunt deja la optimi.

| a răspuns:

Nu. Odata mantuita, si acceptand moartea ispasitoare a Lui Hristos pe cruce, crezand marturia scripturii, si acceptandu-L pe Hristos ca mantuitor personal, toate pacatele tale, trecute, prezente si viitoare sunt sterse. Nu trebuie sa mergi undeva, nu trebuie sa faci ceva pentu a fi mantuit, mantuirea este un dar.
noi crestinii nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare ca prin minune. Dumnezeu este un tat iubitor caruia ii pasa foarte mult de tine, poate esti ateu sau agnostic, sau nu stii ce esti, faci parte dintr-un cult oarecare, esti dezorientat si confuz, eu iti spun ca nu poti crede indeajuns de putin ca sa Il faci pe Dumnezeu sa nu ii mai pese de tine. Chiar daca ai aduna toate pacatele facute de hittler si stalin la un loc, tot nu Il vei face pe Dumnezeu sa te respinga, tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
https://www.youtube.com/watch?v=oHB7GEQpqeY&t=543s
https://www.youtube.com/watch?v=KZ-mNgECBZs&t=1s
Uita-te la aceste videoclipuri te rog, te vor ajuta mult.

| a răspuns:

Explicati-mi si mie sa inteleg de ce crestinii sunt sfintii pamantului doar pentru ca ai citesti o carte plina de crime, violuri, lucruri imorale te face o persoana mai buna? Ce-i prostia asta? Dar daca citeai Edda credeai in Odin si Thor? De ce sunteti atat de ipocriti?

| a răspuns (pentru VictorJulien):

Iti raspund eu :
- A fi sfant inseamna a fi un om normal. noi credem ca Dumnezeu a creat pe om normal si l-a lasat pe pamant ca sa traiasca normal, si ca sa nu existe discutii l-a mai si invatat ce inseamna sa fii normal, iar aceasta invatatura este Evanghelia.
- Tot ce este in afara normalului este anormal, si asta este logic, deci nu exista paranormal si nici altceva decat normal si anormal.
Evanghelia le spune crestinilor, celor care au hotarat sa traiasca normal ca : crestin = sfant.
Nu este ipocrizie si nici prostie in a fi un om normal

| a răspuns (pentru Mircea08):

Crestin = sfant? Asta e cel mai fals lucru posibil, crestinii au impus crestinismul cu forta in lume, asta numai sfintenie nu e

| a răspuns (pentru VictorJulien):

Crestinii nu au impus nimic. Cei care au impus ceva sunt membrii unor biserici care spune ca sunt crestini dar nu sunt. Multi spun despre inchizitie sau alte lucruri si spun ca le-au facut crestinii. GRESIT! Acele lucruri le-au facut catolicii, iar cei care au facut asa ceva NU SUNT CRESTINI
Cei din PNTCD sunt crestini, pentru faptul ca ei spun ca sunt partid national taranesc CRESTIN si democrat? Asa este cu toate religiile care spun ca sunt crestine si de fapt invatatura lor este diferita de la o religie la alta si diferita de invatatura lui Iisus care este singura invatatura a crestinilor

| a răspuns (pentru VictorJulien):

Astia sunt crestinii :
"Sa fie milostivi,blanzi,cinstiti, drepti, modesti,cu inima curata, facatori de pace, care au in suflet dragostea, bucuria, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa,înfrânarea, neimpovarati de nici o grija, nefatarnici, iubitori de adevar,care nu defaimeaza, nu umbla cu inselatorii,nu tulbura,nu umbla cu mestesugiri ascunse, rusinoase,fara viclesug, fara partinire,iertatori, isi iubesc aproapele si isi pun sufletul pentru. prietenii sai, care lucreaza intotdeauna ca pentru. Domnul nu ca pentru. oameni. care nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr."
(Extrase din Evanghelie)
Iar asta crestinii nu fac niciodata :
"Acum deci vă lepădaţi şi voi de toate acestea: mânia, iuţimea, răutatea, defăimarea, cuvântul de ruşine din gura voastră, nu fiti plini de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de hotii, de purtări rele, bârfitori, grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, inchinatori la idoli, lăudăroşi, născocitori de rele, neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă, hrapareti, betivi, defaimatori, iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, cruzi, neiubitori de bine, trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, si altele ca acestea cum ar fi desfrânarea, necurăţiea, destrăbălarea, Închinarea la idoli, fermecătoria, vrajbele, certurile, zavistiile, mâniile, gâlcevile, dezbinările, eresurile, Pizmuirile, uciderile, beţiile, chefurile"
( Extrase din Evanghelie)
Cei care nu sunt asa NU SUNT CRESTINI chiar daca ei spun ca sunt

| a răspuns (pentru Mircea08):

Catolici,ortotocsi tot de crestinism apartineti, si explica-mi si mie sa inteleg de ce mai avem noi pacate daca Iisus s-ar fi jertfit pentru ele acum 2000 de ani? Si pana la urma asta e doar o legenda, poate nici nu s-a intamplat

| a răspuns (pentru Mircea08):

Crestinii sunt ipocriti, superstitiosi, obsedati de cultul lor iar daca tu spui ca nu crezi in zeul lor se uita cu scarba la tine, te cred prost, nebun sau satanist

| a răspuns (pentru VictorJulien):

Credinciosii CRED, nu au certitudini.
Crestinii nu au pacate. Pacate au doar cei care au ales sa se mantuiasca prin Lege. Ei si ceilalti care nu sunt credinciosi vor fi judecati la judecata de apoi. Crestinii, neavand pacate, nu vor mai fi nici judecati :
"Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu.
(Sfanta Evanghelie dupa Ioan – 3/16-18)
"Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţă veşnică şi la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viaţă"
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 5/24)
Catolicii si ortodocsii SPUN EI ca sunt crestini, dar crestini sunt NUMAI aceia care TRAIESC POTRIVIT INVATATURII LUI IISUS.

| a răspuns (pentru VictorJulien):

Eu ti-am scris cum sunt crestinii. Eu sunt crestin si iti raspund la tot felul de intrebari fara sa ma uit la tine in scarba, sa te cred prost, nebun sau satanist. Nu ma intereseaza ce viata ai ales sa traiesti si atata timp cat putem vorbi civilizat o vom face. Am dat "ignor" doar acelora care jignesc fara motiv pe toata lumea, cu unul ca acela NIMENI nu poate discuta

| a răspuns (pentru Mircea08):

Mai stii ce nu suport eu la crestini? faptul ca ei stiu sigur care e calea cea sfanta, doar crestinismul nimic altceva, pacat de oamenii care s-au nascut pe vremea cand nu exista crestinismul, probabil zac si acum in cazanul ala cu smoala

| a răspuns:

Buna!
Depinde, nu oricine spune ca este credincios este si mantuit.
Esti mantuita? Daca da atunci evident ca nu.
Apropo, nu popa mantuieste.

| a răspuns:

As fi ipocrit daca te-as acuza ca esti inca pacatoasa, adica as vedea paiul din ochiul altuia, insa barna din ochiul meu n-as vedea-o! Tu esti cea care trebuie sa-si faca un examen de constiinta, eventual sa citesti un indreptar de spovedanie, care contine o lista de pacate si sa faci o comparatie intre ce stii ca ai facut si ce pacate sunt acolo enumerate.
Nu te indreptati ca esti foarte credincioasa, ci roaga-te la Dumnezeu sa-ti dea credinta dreapta si sa te ajute sa te pocaiesti sincer! Problema nu este atat pacatosenia noastra, ci faptul ca nu ne pocaim cu adevarat, nu ne schimbam in bine mintea.
Or, asta nu se poate cu puterile noastre omenesti, ci numai cu ajutorul harului lui Dumnezeu, pe care-l dobandim prin rugaciune, in special prin rostirea rugaciunii lui Iisus: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!", si prin impartasirea cu Sfintele Taine in Biserica.
Si eu am fost ateu si nu e alta cale spre credinta decat smerirea de sine si rugaciunea intru adevar. Apoi vine darul lui Dumnezeu, credinta dreapta, ortodoxa.

| a răspuns:

Daca ai fostsi in Ierusalim, atunci e ok, s-a rezolvat.