|

Pentru cei care spun ca Dumnezeu este acelasi pentru fiecare religie, de ce te-ar pune Dumnezeu sa ucizi cat mai multi oameni de alta religie ca apoi sa fii rasplatit dupa moarte(exemplu: islmaistii extremisti), iar in alte religii el iti spune sa-i ierti pe cei ce ti-au gresit?

14 Raportează Evaluează
14 răspunsuri:
| a răspuns:

Și în biblie scrie destul de explicit să omori oamenii care cred în alți zei, asta e valabilă în orice religie doar că numai extremiștii o aplică.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista un singur Dumnezeu adevarat care-i instruieste pe oameni la fel prin intermediul Bibliei si care nu-i de acord cu faptul de ati ucide semenul.Matei22:39,Romani12:17-21

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

De ce este acest Dumnezeu adevaratul? Doar ca este scris in Bilbie sau ca tu te rogi la el?
P.S. In VT Dumnezeu nu avea probleme cu crima, ba chiar instiga si omora.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Dumnezeu interzice crimele, dar are obiceiul de a le face?laughingCum vine asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Thunderstruck):

Dumnezeu i-a poruncit Israelului antic să poarte războaie ca să ia în stăpânire ţara pe care i-o desemnase ca moştenire şi ca să-i execute pe oamenii ale căror practici depravate şi al căror dispreţ faţă de adevăratul Dumnezeu l-au făcut pe El să-i considere nedemni de a mai trăi (Deut. 7:1, 2, 5; 9:5; Lev. 18:24, 25). Cu toate acestea, lui Rahav şi gabaoniţilor li s-a arătat îndurare, pentru că au dovedit credinţă în Dumnezeul israelitilor, Iehova (Ios. 2:9–13; 9:24–27). În legământul Legii, Dumnezeu a stabilit reguli privitoare la războaiele pe care avea să le aprobe, a stabilit cine putea fi scutit de serviciul militar şi a precizat modul în care trebuiau purtate aceste războaie. Acestea erau, într-adevăr, războaiele sfinte ale lui Iehova, ceea ce nu se poate spune despre războaiele purtate de naţiunile din prezent.
Situaţia s-a schimbat odată cu instituirea congregaţiei creştine. Creştinii nu se aflau sub Legea lui Moise. Continuatorii lui Cristos trebuiau să facă discipoli din oamenii tuturor naţiunilor; astfel, cu timpul, în toate naţiunile aveau să existe închinători ai adevăratului Dumnezeu. Dar de ce se angajează naţiunile în război? Vor ele să îndeplinească prin aceste războaie voinţa Creatorului pământului sau, mai degrabă, urmăresc anumite interese naţionaliste? Dacă adevăraţii creştini dintr-o naţiune ar lupta împotriva altei naţiuni, ei ar lupta împotriva confraţilor lor, împotriva unor oameni care cer ajutor aceluiaşi Dumnezeu. De aceea, Isus le-a poruncit continuatorilor lui să lase sabia deoparte (Mat. 26:52). Fiind glorificat în ceruri, el însuşi va trece în curând la executarea celor ce au arătat dispreţ faţă de adevăratul Dumnezeu şi faţă de voinţa sa. — 2 Tes. 1:6–8; Apocalipsa. 19:11–21.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru M25M):

Dumnezeu,pe nume Iehova, i-a poruncit Israelului antic să poarte războaie ca să ia în stăpânire ţara pe care i-o desemnase ca moştenire şi ca să-i execute pe oamenii ale căror practici depravate şi al căror dispreţ faţă de adevăratul Dumnezeu l-au făcut pe Iehova să-i considere nedemni de a mai trăi (Deut. 7:1, 2, 5; 9:5; Lev. 18:24, 25). Cu toate acestea, lui Rahav şi gabaoniţilor li s-a arătat îndurare, pentru că au dovedit credinţă în Iehova (Ios. 2:9–13; 9:24–27). În legământul Legii, Dumnezeu a stabilit reguli privitoare la războaiele pe care avea să le aprobe, a stabilit cine putea fi scutit de serviciul militar şi a precizat modul în care trebuiau purtate aceste războaie. Acestea erau, într-adevăr, războaiele sfinte ale lui Iehova, ceea ce nu se poate spune despre războaiele purtate de naţiunile din prezent.
Situaţia s-a schimbat odată cu instituirea congregaţiei creştine. Creştinii nu se aflau sub Legea lui Moise. Continuatorii lui Cristos trebuiau să facă discipoli din oamenii tuturor naţiunilor; astfel, cu timpul, în toate naţiunile aveau să existe închinători ai adevăratului Dumnezeu. Dar de ce se angajează naţiunile în război? Vor ele să îndeplinească prin aceste războaie voinţa Creatorului pământului sau, mai degrabă, urmăresc anumite interese naţionaliste? Dacă adevăraţii creştini dintr-o naţiune ar lupta împotriva altei naţiuni, ei ar lupta împotriva confraţilor lor, împotriva unor oameni care cer ajutor aceluiaşi Dumnezeu. De aceea, Isus le-a poruncit continuatorilor lui să lase sabia deoparte (Mat. 26:52). Fiind glorificat în ceruri, el însuşi va trece în curând la executarea celor ce au arătat dispreţ faţă de adevăratul Dumnezeu şi faţă de voinţa sa. — 2 Tes. 1:6–8; Ap. 19:11–21.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Nu ma intereseaza ce mi-ai zis, invata sa vorbesti fara sute de versete.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Deci ai confirmat ceea ce am afirmat eu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Uite prietene, te rog sa imi raspunzi si mie la o intrebare, la care eu NU am putut sa gasesc nici-o explicatie care sa-l includa si pe Dumnezeu. Daca reusesti sa aduci o explicatie pertinenta, jos palaria.
Imagineaza-ti scenariul urmator din perspectiva unui Dumnezeu bun si iubitor.
O fetita de 6-7 ani se plimba prin parc. Vede o veverita moarta pe jos,la marginea drumului. Si ce crezi ca face? Face o fapta buna. Un lucru care este promovat de biserica,care apare si in cartile de religie pentru copii. Se duce la veverita si nu ii este frica sa o ia in brate. Din mila pentru ea ii sapa o groapa si o pune in ea. Cat de nobil,nu?
Nu este asa ca Dumnezeu ar trebui sa rasplateasca aceasta fetita ca in cartile de religie?
Dar ce se intampla? O, vai. Cateva zile mai tarziu zace la pat, avand ciuma bubonica, datorita veveritei. De ce?
Ei bine, afla tu crestinule ca aceasta poveste este reala.
De ce? Intrebarea mea este De ce? De ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Conform Biblie Dumnezeu nu incearca pe nimeni si nu el cauzeaza suferinta. Iacov1:13Satan Diavolul este, de fapt, conducătorul acestei lumi.
Biblia spune în mod clar: „Întreaga lume zace în puterea celui rău" (1 Ioan 5:19). Această explicaţie este logică, nu? Lumea de azi reflectă personalitatea acestei creaturi invizibile care „induce în eroare întregul pământ locuit" (Revelaţia 12:9). Satan este plin de ură, de înşelăciune şi de cruzime. Acelaşi lucru se poate spune şi despre lumea aflată sub influenţa lui. Iată unul dintre motivele pentru care există atâta suferinţă.
Un al doilea motiv este acela că, în urma răzvrătirii din Eden, oamenii au moştenit imperfecţiunea şi păcatul, ROMANI5:12. Oamenii păcătoşi se luptă pentru supremaţie, ceea ce duce la războaie, oprimare şi suferinţă (Eclesiastul 4:1; 8:9). Al treilea motiv este acela că „toate depind de timp şi de împrejurări" neprevăzute (Eclesiastul 9:11). Întrucât lumea nu este condusă de Iehova, acesta e numele lui Dumnezeu, şi nu beneficiază de ocrotirea lui, oamenii pot suferi dacă se află în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.
Este mângâietor să ştim că Dumnezeu nu este răspunzător de suferinţa din lume. El nu este vinovat de războaiele, crimele, oprimarea sau dezastrele naturale care le pricinuiesc atâta suferinţă oamenilor. Dar trebuie să ştim şi de ce permite Iehova suferinţa. Întrucât este atotputernic, el ar putea să-i pună capăt.
Pentru a afla de ce permite Dumnezeu suferinţa trebuie să ne întoarcem în timp la momentul în care a început ea. Când Satan i-a determinat pe Adam şi pe Eva să nu mai asculte de Iehova, a apărut o problemă importantă. Satan nu a pus la îndoială puterea lui Iehova, deoarece chiar şi el ştie că Iehova are putere nelimitată. El a contestat dreptul lui Iehova de a guverna. Satan l-a acuzat pe Dumnezeu că este un conducător rău, făcându-l mincinos şi reproşându-i...2005 - 2230 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista un singur Dumnezeu. Dar fiecare il percepe altfel: islamistii cred ca razboiul e sfant, eronat bineinteles, din moment ce Dumnezeu inseamna Iubire. Dar nu poti obliga omul sa creada ce vrei tu. Daca eu vor asa, ca prin varsare de sange sa isi demonstreze credinta, cine suntem no isa ii judecam?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu este Iubire

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Iubire zici?
II Regi 6:6 –Cand insa au ajuns la aria lui Nachon, Uza si-a intins mainile sale spre chivotul Domnului ca sa-l sprijine, si s-a apucat de el, caci boii erau gata sa-l rastoarne.
7. Domnul insa s-a mainiat pe Uza si l-a lovit Dumnezeu chiar acolo pentru indrazneala lui si a murit el acolo langa chivotul Domnului.

Cu ce a gresit Uza? Daca chivotul se rasturna probabil l-ar fi omorat ca nu a avut grija de el. Uza a avut un motiv bun de a atinge chivotul, dar tot a fost omorat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GRs):

A facut neascultare pentru ca nu avea voie sa-l atinga -erau persoane desemnate- a vrut sa vada ce se intampla daca-l atinge

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează