anonim_4396
| Anonim întreabă:

Pentru cei ce se incred in Dumnezeu. Ce va face pe voi sa credeti in El? De unde sunteti siguri ca Dumnezeu chiar exista?

26 răspunsuri:
| Panamax a răspuns:

Dumnezei sunt multi.
Fiecare religios sustine ca zeul lui este cel mai adevarat.

| Celcestietot a răspuns:

Deoarece mi-a arătat personal că există El, deoarece sunt dovezi în Biblie dovedite științific, deoarece că nu puteam să evoluăm din bacterii sau din maimuțe, așa ceva este ironic și dovedit etc

| Mircea08 a răspuns:

Am mai raspuns la intrebarea asta, dar mai spun o data. Eu sunt crestin. Crestinii nu sunt siguri ca exista Dumnezeu, ei se numesc credinciosi deoarece ei CRED nu au certitudini.
Motivul pentru care eu de ex. cred in Dumnezeu este ca stiinta, si nimic altceva nu a putut explica aparitia vietatilor de pe pamant. Stiinta spunea ca este vorba de evolutie, adica intamplator s-a format o celula care s-a inmultit si care de-a lungul timpului a dat nastere la toate vietatile de pe pamant. Dar tot stiinta spune ca o celula nu poate trai si nu se poate inmulti daca nu are in ADN gramada aia mare de informatii fara de care celula nu ar face nimic (deoarece nu stie ce sa faca). Se stie ca informatia nu poate veni decat de la o fiinta inteligenta, si atunci ma intreb, de unde sa fie o fiinta inteligenta inaintea aparitiei primei celule? Din acest motiv, si multe, multe altele, eu cred ca exista un creator, si ca exista o invatatura a acestui creator, invatatura in care El este numit Dumnezeu

| Irinel15123532 a răspuns:

Desigur, iti pot explica putin din ceea ce am dobandit de-a lungul anilor. Te rog sa ma asculti cu atentie. El este o persoana, are sentimente, si este omnistient si omnipotent, biblia spune ca si noi cand vom muri vom pleca de aici cu dragostea. Noi oamenii punem accentul pe trup, dar biblia nu spune ca suntem trup cu suflet, ci ca suntem suflet cu trup, accentul este pe suflet, fara suflet trupul este nefolositor, cu tot cu creier si inima, nimeni nu stie ce face inima sa bata, totul este prea complex ca sa le putem intelege, pana si faptul ca respiram involuntar, fara sa muncim la asta, daca vei privi in spatiu, vei vedea planetele cum se misca pe o axa imaginara, ne miscandu-se mai la stanga sau mai la dreapta pentru a intra in coliziune, exista legi ale fizicii, fara ele ar fi haos in univers, exista anotimpuri care ajuta vegetatia, si pe noi, iarna totul amorteste, totul este acoperit de o plapuma frumoasa alba, primavara totul invie, totul este verde si proaspat, daca astea nu sunt lucrarea unui intelect superior, ce sunt? O coincidenta?
Ai dovada Domnului in natura, Dumnezeu spune in biblie ca avem descoperirea Lui si in natura, fiecare floare are o alta aroma, alta culoare, albina polenizeaza, ciocanitoarea este doctorul copacilor, copacii dau oxigenul fara de care am muri cu totii, stam pe singura planeta cu strat de ozon care ne impiedica sa murim, suntem singura planeta pe care este viata, care poate sustine viata, iar coincidenta?
Stiai ca specialistii au dovedit ca singura culoare cel mai usor de acceptat pentru ochiul nostru este albastrul usor deschis si calm? Uita-te in sus, ce vezi? Informatia asta o poti verifica.
De ce nu a facut Dumnezeu cerul rosu, portocaliu, mov? Pentru ca totul a fost facut pentru noi.
Biblia spune ca Dumnezeu a creat mai intai lumina si apoi luminatorii, cum vine asta?
Albert Einstein susţine în teoria relativităţii că viteza luminii în vid este o constantă care nu depinde de sistemul de referinţă. Consecinţele acestui fapt sunt relativitatea timpului, a spaţiului, a masei şi a altor mărimi fizice. El a ajuns la acest rezultat prin calcul, dar nu a reuşit să explice din ce cauza viteza luminii în vid este constantă. Explicaţia o găsim în altă parte.Pe prima pagină a Bibliei ni se spune că atunci când a făcut lumea, Dumnezeu mai întâi a făcut lumina şi abia după aceea a creat şi celelalte lucruri care puteau fi luate ca sisteme de referinţă. Având în vedere acest fapt este perfect normal ca viteza luminii în vid să nu depindă de obiectele care nu existau atunci când a fost creată lumina.Vedem astfel că teoria relativităţii oferă o nouă confirmare a relatării biblice privind facerea lumii, dar mai vedem ceva: teoria relativităţii e considerată o culme a cunoaşterii omeneşti, pe când Biblia abia de aici începe. În concluzie, consider că ar rebui să avem mai multă încredere în ceea ce ne spune Duhul Sfânt în Biblie şi să nu mai plecăm urechea la cei care o defaimă.

| AA1CK3D a răspuns (pentru Irinel15123532):

Https://www.thevintagenews.com/......-approved/
Biserica -si Stiinta nu sunt 2 lucruri opuse.
Mass-media da impresia eronata ca ar fi 2 ramuri opuse. Multi oameni de stiinta is si religiosi.Biserica s-a adaptat evolutiei bazate pe noile teorii/noile descoperiri, pe care tot ea a sustinut-o chiar si financiar.
Problema este cu sectistii care (predica pacea, insa instiga la ura), prin actiuniile lor creeand o imagine negativa asupra religiei in general.

| Helper07 a răspuns:

Experienta

| RAY a răspuns:

| Irinel15123532 deismul, pateismul de ce presisti sa dai aceste argumente

| RAY a răspuns (pentru AA1CK3D):

E adv biserica catolica a evoluat mult dar sectancti vor evul mediu

| LupusDei1993 a răspuns:

Datorita unor miracole ce le-am vazut cu ochii mei, in aceasta viata a mea de cam un sfert de secol.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Te rugăm să ne relatezi și nouă acele miracole.

| danut a răspuns:

"Ce va face pe voi sa credeti in El? De unde sunteti siguri ca Dumnezeu chiar exista?"
Pe tine ce te face sa CREZI ca mama ta te-a facut? Esti sigur ca a fost EA sau ai fost facut in eprubeta, AI VAZUT cand te-a nascut sau esti furat de pe la un orfelinat? Crezi in ce au scris unii intr-un certificat (Biblie) sau o fi un fals? Este la fel, totul se bazeaza pe CREDINTA si apoi relatia cu cel care te-a CREAT (facut, nascut, etc.). Esti sigur ca te-a facut CINEVA sau esti doar un program pe un calculator?

| RAY a răspuns:

Danut ca maicata tea nascut este ceva ce poti dovedi si este logic doar asa te ai putut naste, dar sa afirmi ca asta merge si in cazul unui zeu este o nebunie, dumnezeu nu poate fi dovedit, nu are nici o logica, care dumnezeu, cel adventist? catolic? ortodox? daca nu conteaza religia de ce sunt 4000 de religi, secte, culte crestine?

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Miracolele sunt mereu in capul celor care cred in supranatural

| RAY a răspuns:

Mircea08 tu faci niste afirmati mincinoase, celula moderna a acumulat informati de a lungul timpului, prima celula nu era ca una din prezent

| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

Oare? Cand fratele tau se arunca de la etajul 8 si supravietuieste numesti supranatural in capul cuiva? Du-te la psiholog, pe bune.

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Deci tu ma trimiti la psiholog ca nu te cred, tu dai dovada de un caracter imatur, copilaresc

| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

Nu, ca dai replici de doi cam destul de des.

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Clar esti doar un copil

| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

Crezi ce vrei "anticrestinule"

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Anticrestini sunt insati crestini care au facut 4000 de religi, secte, culte si se cearta intre ei

| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

Sunt care nu fac parte din nicio "secta","religie"sau"secta" ce merg pe principiul Sola Scriptura. N-ai decat sa stai in telenovele si basme.

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Si tu nu esti

| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

Eu am Bazare si Pastila Rosie, n-ai decat sa respiri aerul cu Chemtrails, mancare cu GMO's si chimicale, etc etc
Oricum sfarsitul e aproape, deja sunt destule dovezi. Numai ca majoritatea populatiei o sa afle numai cand e deja prea tarziu.

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Propune ceva mai bun nu drame

| danut a răspuns:

Pentru unul RAY, cum poti dovedi ca ai "iesit" din femeia X? Prezinta dovada ca tu ai asiatat cand te-ai nascut si ai iesit din femeia pe care o consideri mama, prezinta dovada STIINTiFICA ca tu ai iesit din respectiva.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Consider ca siguranta nu exista in domeniul credintei, in afara de situatia in care Dumnezeu iti da aceasta siguranta sau incredere ca El exista; in rest, cred ca suntem pe teritoriul incertitudinii si al cunoasterii partiale a realitatii transcendente, deoarece "acum vedem totul ca prin oglinda, in ghicitura, dar atunci faţă către faţă; acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste pe deplin, precum am fost cunoscut si eu", spune Sfantul Apostol Pavel la 1 Corinteni 13, 12.
Totusi, credinta inseamna o alegere constienta, bazata pe niste realitati: preotia harica, invatatura crestina, bisericile, martirii crestinii care vin de la Hristos, prin sfinti Apostoli si revelatia Sfintei Scripturi si a Traditiei.
Realitatea martirilor crestini a fost investigata si arheologic, adica stiintific, si s-a descoperit inclusiv in Romania existenta criptelor foarte vechi, din primele secole crestine, inscriptionate in limba greaca cu referinte la Hristos si cei care si-au dat viata pentru adevarul invataturilor si al puterilor Sale dumnezeiesti.

Întrebări similare