anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate zeul vostru sa alerge cu o viteza mai mare decat cea a luminii?

29 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu vad de ce ar fi o problema. Pana si Universul are se extinde in unele locuri cu veteze superluminice sau chiar hiperluminice.

| Alphawolf a răspuns (pentru Inferno):

"Pana si Universul are se extinde in unele locuri cu veteze superluminice sau chiar hiperluminice."

Unde, in speculatii?

| Inferno a răspuns (pentru Alphawolf):

Legea lui Hubble spune ca viteza de expansiune este egala cu distanta dintre Pamant si regiunea respectiva inmultita cu constanta lui Hubble.
Nu crezi ca este prostesc sa vorbim ca sa ne aflam in treaba, fara sa avem habar nici macar de celebra lege a lui Hubble?

| RAY a răspuns (pentru Inferno):

Poti dovedi ca universul se extinde mai rapid ca viteza lumini?

| Alphawolf a răspuns (pentru Inferno):

Nu cred ca este prostesc sa atrag atentia cuiva care dezinformeaza. Invata sa faci diferenta dintre ce este stiinta si ce nu...

Inainte de a aplica legea lui Hubble trebuie sa demonstrezi intregii lumi ca viteza luminii poate fi depasita.
http://www.descopera.ro/......t-doborata

| Inferno a răspuns (pentru Alphawolf):

Of doamne,ce sacaitori sunt cei nestiutori si aroganti.
Primo, vreau sa atrag atentia asupra faptului ca nu stii sa interpretezi o formula matematica, fizica mai exact. Daca ai fi stiut, simpla formula a lui Hubble ar fi fost suficient pentru a te lamuri, caci ea e graitoare pentru cei ce stiu a citi, si ea spune ce am spus si eu.
In al doilea rand intreaga astronomie afirma ce am afirmat eu, asa ca nu este vorba de o dezinformare. Un astronom spre exemplu te poate lamuri cu ce viteza se deplaseaza galaxiile in functie de culoarea aparenta pe care o au, este vorba de efectul Doppler.Un astronom iti va spune ca viteza de expansiune a Universului variaza in functie de o valoare a deplasarii spre rosu, egala exact cu 1.46. Orice valori mai mari de aceasta presupun viteze hiperluminice, in timp ce orice valori mai mici presupun viteze subluminice. Iar valoarea 1.46 corespunde chiar unei expansiuni cu viteza luminii.

In ultimul si al 3-lea rand nu am spus nicaieri ca bariera vitezei luminii ar fi fost doborata. Probabil afirmatia aceasta iti suna contradictoriu, tu, necunoscand prea multe lucruri, confunzi usor ideea de expansiunea a realitatii (ce nu se supune legilor realitatii), cu viteza unui corp ce apartine realitatii.

| Inferno a răspuns (pentru RAY):

Sigur ca pot, prin date astronomice si calcule matematice, pe baza luminii emisa de stele, se poate calcula expansiunea in zona respectiva.

| Inferno a răspuns (pentru Alphawolf):

Si doar ca o divagatie, ca un excurs, pentru a iti demonstra cat de precar este siteul Dezcopera.
Priveste dragul meu:
http://www.descopera.ro/......ei-luminii

Cei de la Descopera se contrazic singuri. Desigur, afirmatia adevarata este cea din linkul postat de tine, nu neg acest lucru. Insa doar ca idee.

| Delmoniko a răspuns (pentru Alphawolf):

Iar ca site stiintifc si cu informatii de netagaduit tu ai ales celebrul descopera. Fane draga, citeste si tu materiale de specialitate.

| Alphawolf a răspuns (pentru Inferno):

Tu te-ai gasit sa vorbesti de aroganta? Omule, tu stii ce insemna stiinta? Eu nu cred ca stii! Dar realitate? Si daca nu stii... nu-mi spune mie ce spune unul si altul. Tu doar aduni fara sa filtrezi, probabil faci ghiveci.

Te citez din nou:
"Pana si Universul are se extinde in unele locuri cu veteze superluminice sau chiar hiperluminice."

Stii care este una dintre slabiciunile teoriei B.B? Nu se incadreaza distantele in timp. Explicatia multor fizicieni este ca la inceput expansiunea a depasit viteza luminii, doar ca trebuie demonstrat, pentru ca incalca teoria relativitatii.

| Alphawolf a răspuns (pentru Delmoniko):

Tu de unde ai aparut? Ce inseamna specialitate? Vad ca habar nu ai cu ce se mananca o ciorba.

| Delmoniko a răspuns (pentru Alphawolf):

Deasta se cheama fizica teoretica, dar trebuie sa iti extinzi si cerebelul pentru asta. Din neant am aparut, bre. Imi dai voie?

| anonim_4396 explică (pentru Alphawolf):

M-ai facut curios. Prezinta-mi sursa informatiei tale ce tine de Big Bang. Ai facut o afirmatie, acum sustine-o cu dovezi solide. Stii tu, detalii gen "cine, credibilitate, locul publicarii, etc".

| Inferno a răspuns (pentru Alphawolf):

Tacerea e de aur. Cel putin atunci cand esti incapabil sa mai continui o discutie. Vad ca nu poti sa ma contrazici prin niciun argument, e normal, nu ai cunostinte.
Dar voi apela nu la cunostinte, ci la logica. Tu crez ca ce am scris mai sus este o averatie ce-mi apartine? Crezi ca am scos acel 1, 46 din burta.
Nu, eu ti-am prezentat un intreg context, ti-am spus exact cum se prezinta problema.

Dar stii unde gresesc eu, gresesc pentru ca vreau sa te fac sa intelegi.
Normal ar trebui sa-ti azvarl formula lui Hubble, care pentru cei ce stiu spune totul.
Daca o intelegi bine, daca nu o intelegi bine. Treaba ta.
Legea lui Hubble atesta cele spuse de mine. Punct. Gata toata filosofia.
Chiar sunt curios sa vad cum poti contesta legea lui Hubble, si sa o numesti aberatie pseudostiintifica/ Chiar sunt curios.

| Inferno a răspuns (pentru Alphawolf):

Acea "slabiciune" a BB, este rezolvata de teoria inflatiei.

| Alphawolf a răspuns (pentru Inferno):

Imi cer scuze, da, ai dreptate in ceea ce zici, eu sunt boul, am inteles gresit la ce te referi. Nu stiu de ce am ramas cuplat ca prin ceea ce zici se incalca teoria lui Einstein. Tu te-ai referit la dilatatia spatiului(odata cu el si corpurile), iar el nu are nici-un punct de referinta, nici macar masa, deci ai dreptate, nu incalca teoria lui Einstein...

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Greu de gasit ceea ce vrei tu, eu nu mai retin ce documentar era, nu mai caut acum, dar incerc sa redau esentialul...
Am vazut pe Discovery, nu mai retin, probabil un documentar de-al lui Morgan Freeman in care se punea problema ca din punctul zero nu se putea ajunge, in acest timp, la distantele indicate... fara a incalca teoria lui Einstein. Se zicea ca universul, in prezent, este mai mare cu vreo 20% decat ar trebui sa fie. In explicatie era un bidon de vopsea si niste oameni in jurul lui, care reprezenta explozia(punctul zero). Oamenii erau improscati cu vopsea si o luau in directii diferite si bla bla. Pentru a explica acesta problema plus radiatia de fond, omogenitatea, trebuie aplicata teoria inflatiei, care este intr-o mare masura confirmata de Planck, dar pe alta parte ridica alte probleme.

| Alphawolf a răspuns (pentru Delmoniko):

Nu conteaza site-ul, conteaza ca informatia sa fie verificabila, nume, surse, etc. Site-urile preiau sau cumpara informatie. Pe orice site gasesti si informatie tampita...

| anonim_4396 explică (pentru Alphawolf):

Ok, deci ai facut o afirmatie legata de un subiect iar cand ti-am cerut sa prezinti sursa informatiei, tu zici "eu nu mai retin ce documentar era, nu mai caut acum". Bravo.

| Musique a răspuns:

Îmi pare rău, nu scot un timp bun la alergat.

| sublime89 a răspuns:

"Sa alerge" rolling on the floor
Poate participa la olimpiada cosmica : ))

| martzian a răspuns:

Cât de repede poate ajunge o linie dreaptă din punctul A - situat pe ea - în punctul B - situat tot pe ea? Depășește sau nu viteza luminii? Cam tot atât de repede poate "alerga" Dumnezeul infinit în timp și spațiu –asumând că te referi la Dumnezeu așa cum îl înțelegem noi...

| Lizzu a răspuns:

laughing laughing

| Moisie a răspuns:

Poate chiar mai repede!
Eu am auzit ca poate fugi in cerc atat de repede sa se ajunga singur din urma ba chiar sa-si si deie spitzuri in fund ca sa fuga tot el mai repede!

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Moisie):

Si ajunge pe locul doi laughing

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Absolutamente. Are viteza tahionica.

| Ben00 a răspuns:

Ai progresat. De la piatra pe care nu o poate ridica, ai facut un pas catre luna.

| anonim_4396 explică (pentru Ben00):

Eu n-am zis de piatra pana acum. Momentan ma plictisesc.

| Polonic1 a răspuns:

El e lumina.

Întrebări similare