| OOOLEOOO a întrebat:

Profetia bibliei crestine sustine ca dupa ce crestini vor fii persecutati, va veni mesia? Iisus in persoana?

6 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Da,va veni Domnul Isus dar ca Judecator.

| OOOLEOOO explică (pentru EmaS):

Poti sa-mi povestesti in mare cea ce se va intampla dupa venirea lui Iisus? Si daca ii se va arata poporului Sau?

| EmaS a răspuns:

Poporul Sau care a fost botezat cu Duhul Sfant si nu s-a intinat cu lumea, va fi rapit la cer.Iar ceilalti vor avea de suferit pentru Numele Lui. Te sfatuiesc sa vizionezi filmul Left-behind care este inspirat din Cartea Apocalipsei si care te ajuta sa intelegi mai bine vremea sfarsitului.

| OOOLEOOO explică (pentru EmaS):

Biblia spune ca oameni crestini vor fii salvati sau doar ca oameni lui Dumnezeu vor fii salvati?

| EmaS a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Cuvântul "răpire" nu apare ca atare în Biblie. Cu toate acestea, conceptul de Răpire este clar prezentat în Sfânta Scriptură. Răpirea Bisericii este evenimentul prin care Dumnezeu va lua pe toţi credincioşii de pe pământ pentru a face posibilă administrarea judecăţii Sale asupra pâmântului în perioada Necazului cel Mare. Răpirea este descrisă în mod deosebit în 1 Tesaloniceni 4:13-18 şi 1 Corinteni 15:50-54. 1 Tesaloniceni 4:13-18 descrie Răpirea ca fiind actul de înviere a tuturor credincioşilor de pe pământ de către Dumnezeu, care le dă acestora trupuri de glorie, urmată de luarea de pe pământ a credincioşilor aflaţi în viaţă la acel moment, cărora tot El le va da trupuri de glorie de asemenea. "Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul" (1 Tesaloniceni 4:16-17).

1 Corinteni 15:50-54 se focalizează pe natura instantanee a Răpirii şi pe trupurile glorificate pe care le vom primi. "Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi, într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trambiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi" (1 Corinteni 15:51-52). Răpirea este un eveniment glorios pe care noi toţi ar trebui să îl aşteptăm. Astfel vom fi definitiv eliberaţi de păcat. Vom fi veşnic în prezenţa lui Dumnezeu. Există multe dezbateri şi opinii cu privire la înţelesul şi anvergura Răpirii, însă nu credem că polemica este ceea ce Dumnezeu doreşte. Dimpotrivă, în ceea ce priveşte Răpirea, Dumnezeu vrea ca noi "să ne încurajăm reciproc cu aceste cuvinte."

| M25M a răspuns:

Crestini nu vor fi persecutati, cum nu au fost niciodata persecutati in istoriei ci dimpotriva ei fiind cei care foloseau acest mijloc pentru a promova cuvantul domnului.