| Inferno a întrebat:

Profunzimea crestinismului.
Va dati seama cat de profunzi sunt crestinii? Atat de profunzi incat ei resping fericirea, cu alte cuvinte,am putea spune,ca transcend conditia umana. Si pe buna dreptate ca asa am putea spune,numai ca... pentru ce resping ei fericirea? Oh,da, pentru si mai multa fericire. Pai atunci unde mai e toata profunzimea acestei religii? Pana la urma ei nu au reusit sa se opuna laturii umane,sa o depaseasca, ei de fapt s-au lasat purtati de ea.
Sa ne imaginam un dependent de droguri, limitat de a sa dependenta. El respinge o doza de 10 grame numai pentru a obtine o doza de 100 de grame. Putem spune ca el a reusit sa-si invinga dependenta, daca a respinsa o doza mica numai pentru a primi una mai mare?

Răspuns Câştigător
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Din pacate e o intrebare fara raspuns, e o constatare a ta

15 răspunsuri:
| AragorN88 a răspuns:

Dupa mine toate religiile par sa spuna acelasi lucru. Omul nu este un animal, iar faptul ca el nu se crede animal si ca gandeste il face special. Asa ca hai sa respingem lucrurile care ne fac animale si sa le interzicem (pacat). Intr-un fel acest lucru a ajutat la dezvoltarea omului si civilizatiei. Dar religia uneori o duce la extreme. Si faptul ca te gandesti ca o femeie este sexi este pacat mi se pare o aberatie. Astea sunt instinctele noastre, asa am evoluat, nu le putem opri. Desigur, nu spun ca "uite femeia, sari pe ea.", ci la faptul ca esti vinovat doar pentru ca ai gandit chestia aia.

Religia te face dependent de ea. Intai iti spune ca toate gandurile tale (care sunt naturale) sunt pacat si iti spune ca ei au antidotul. Dar, cum fiecare om nu este perfect, atunci cand "pacatuiesti" din nou te invinuiesti si pe urma cauti mereu sa primeti antidotul. Asta este o relatie de stapan-sclav, o manipulare.

| iurii75 a răspuns (pentru AragorN88):

Va citi şi inferno, deci...
Nu prea înţeleg - ce fericire resping eu, cum o resping? Respectarea poruncii referitoare la fidelitatea conjugală, să-ţi iubeşti soţia ca pe propriul corp şi să-i acorzi onoare ca unui vas mai slab contribue la fericirea unei căsnicii, elimină gelozia, copii au o familie completă şi beneficiază de avantajele pe care nu le au cei "nelegitimi". Elimină riscul de a contacta o BTS. Respectarea principiilor Biblici elimină ura rasială şi prejudecăţile. Faptul de a avea o atitudine materialistă şi de a căuta cu aviditate bogăţii de asemenea nu duc la fericire. Şi sânt multe alte foloase.
Toţi avem ochi, dar faptul de a remarca o femeie nu e ceva neapărat greşit, Isus s-a referit la faptul de a stărui cu mintea şi privirea, ceea ce ar putea duce la imoralitate.
P.S. Acestea sânt câteva foloase care contribuie la fericirea celor ce le aplică, dar de care n-au parte cei care susţin că cred dar fac exact contrariul.

| AragorN88 a răspuns (pentru iurii75):

Eu am spus ca e vorba doar de un gand. Tu ai mers mai departe, nu stiu de ce.

Nu stiu despre ura rasiala, dar prejudecati sunt destule in Biblie, genul de prejudecata "Cine nu e cu noi, e impotriva noastra". Stii tu "nu poti sluji la doi stapani odata", implicand faptul ca necrestinii sunt slujitorii satanei. Daca ne luam dupa Biblie aflam ca femeia a fost creata ca sa-l faca pe barbat fericit. Cumva un efect secundar al creatiei. Eu acuma nu spun ca crestinii discrimineaza in mod activ femeia, doar interpretez ce scrie in Biblie.

Dupa cum am spus si in primul post, eu nu vad fericire in aceasta continua invinuire si judecata pe care si-o impune religia. Fiecare isi cauta fericirea unde o gaseste, dar asta nu in detrimentul fericirii altora.

| RAY a răspuns:

Fi serios ce crestin respinge fericirea pamanteasca? poate calugari atat in rest fiecare face tot ce poate mai mult bea, fumeaza etc

| zurick a răspuns:

Nu e chiar așa de importantă fericirea de pe Terra mai mult contează fericirea pe care o vei avea când vei fi lângă Creator.Cam așa este gândirea lor.Dar oare merită să riști și să pierzi o fericire pe care n-ai să mai o recuperezi?

| Jardelin a răspuns (pentru zurick):

"Nu e chiar așa de importantă fericirea de pe Terra mai mult contează fericirea pe care o vei avea când vei fi lângă Creator."

Stii care e paradoxul? Cei care aici pe pamint, cauta sa dobindeasca fericirea din ceruri de a fi alaturi de Dumnezeu, vor fericiti inca de aici, din aceasta viata!

Iar cei care pe care nu-i intereseaza fericirea din ceruri in comuniune cu Dumnezeu, si o cauta pe cea de aici paminteana, vor sfirsi prin a fi neimpliniti, amagiti si nefericiti!

| zurick a răspuns (pentru Jardelin):

Ești simpatică :-D
Poate ai dreptate, Jardelin, nu vreau să te contrazic.Dar ce-mi conferă mie siguranța că dacă voi căuta fericirea dincolo de Terra o voi și găsi?

| Jardelin a răspuns (pentru zurick):

E destul de greu sa explici cuiva si sa-l convingi ca, renuntind sa caute fericirea in lucrurile pamintesti si cautind-o pe cea in Hristos, de fapt atunci va incepe sa fie fericit cu adevarat!

Dumnezeu nu este o amagire! Si poate ca cea mai buna dovada este fericirea REALA pe care le-o da celor care il cauta! Garantii si siguranta nu stiu cine sau ce ar putea sa-ti dea. Depinde foarte mult de sufletul celui care il cauta pe Dumnezeu. Cit de mult crede, se increde (in Dumnezeu), si iubeste!

Apostolul Pavel spunea: "Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea." Probabil ca de la dragoste se incepe! Si cred ca acesta este si raspunsul! Dobindesti fericirea cea dumnezeiasca chiar de aici din aceasta viata pe acest pamint, iubind! Sa-i iubesti pe oameni si pe Dumnezeu din toata fiinta ta! Asta este si esenta credintei noastre.

Dar, pina ajungem sa descoperim tainele fericirii hai sa-l ascultam putin pe Christos Santikai. Un cintec ortodox despre invierea lui Hristos. Sper sa-ti placa!

http://www.youtube.com/watch?v=7nDWLjewbZY

| Radu284 a răspuns:

Crestinismul nu respinge fericirea... Te face asa de nefericit sa fi un om bun, sa ajuti pe altii, sa fi darnic, sa ierti?

| suffarstar a răspuns:

Cum adica resping fericirea?
Te referi cumva la faptul ca au norme morale iar asta e o limitare a fericirii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Plecam de la caderea noastra, sa ne inaltam.de la imperfectiunile create de caderea in pacat, catre desavarsirea cea nestricacioasa.neputrezitoare,si vesnica. avand nadejde, nu santem nefericiti, ci fericiti, si vrem sa fim sfinti si desavarsiti.satan cand a fost blestemat.a cerut macar un semn de bunavointa din partea unui sfant.acesta avea un baston dintr-un lemn uscat de sapte ani.l-a infipt in pamant.si a spus; atunci se va rupe blestemul cand bastonul meu va da lastari.si satan a fost multumit.era o speranta.una la o mie de miliarde.dar era. daca noi oamenii punem bun inceput si tinem hatul, e posibil sa facem parte din ceia ce drept.bun si luminos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar mai taci odata ca ma frustrezi

| godge a răspuns:

Toate religiile au cautat fericirea...In antichitate cand triburile evreiesti aveau mai multe religii, iudaismul a incercat sa para mai altfel pentru a parea adevarat.Cum toate religiile promiteau fericire pe pamant, iudaismul a promis mai multa fericire, dar in cer.Crestinismul a mostenit aceasta caracteristica.

| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Pentru a dobandi raiul trebuie sa suferi pe acest pamant pentru a fii fericit in rai, asa cum a suferit si IIsus

| Amphytrion a răspuns:

Uitati ce,, frumos''vorbeste CREȘTINUL besleagcosmin in mesaje :,, te trimit la origini imediat imbecilule! calc pe smecheri de-astia ca tine!''