| Esperança a întrebat:

Proverbe 18:24
"Cine îşi face mulţi prieteni, îi face spre nenorocirea lui."
Adevarat sau Fals? Argumentati!

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Singurul prieten adevarat este Domnul Isus.Eu sunt o persoana sociabila si imi place sa fiu inconjurata de multi prieteni.Dar,sa stii ca atunci cand am trecut prin incercare, prietenii m-au dezamagi, m-au parasit.Singurul prieten adevarat mi-a fost Isus Hristos.Eu nu spun ca nu este bine sa ai prieteni, doar ca nu este bine sa iti pui increderea in ei.
Am avut un vis în noaptea de Crăciun.
Mergeam pe o plajă, iar Domnul păşea alături de mine. Paşii se imprimau pe nisip, lăsând o urmă dublă: una a mea, cealaltă a Lui. Atunci mi-a trecut prin minte ideea că fiecare din paşii noştri reprezenta o zi din viaţa mea. M-am oprit ca să privesc în urmă şi am văzut toţi paşii care se pierdeau în depărtare, dar am observat că în anumite locuri, în loc de două urme, nu mai era decât una singură. Ce surpriză! Locurile în care nu se vedea decât o singură urmă, corespundeau cu zilele cele mai întunecate ale existenţei mele: zile de nelinişte şi de rea voinţă, zile de egoism sau proastă dispoziţie, zile de încercări şi de îndoială, zile de nesuportat… zile în care şi eu fusesem de nesuportat. Şi atunci întorcandu-mă spre Domnul, am îndrăznit să-i reproşez:
"Totuşi, ne-ai promis că vei fi cu noi în toate zilele! De ce nu ţi-ai ţinut promisiunea? De ce m-ai lăsat singur în cele mai grele momente din viaţă, în zilele când aveam cea mai mare nevoie de Tine?"
Iar Domnul mi-a răspuns:
"Dragul meu, zilele în care n-ai văzut decât o singură urmă de paşi pe nisip sunt zilele în care te-am purtat pe braţe…" (By Anonim)

11 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Da, pentru că cel mai bun prieten îţi poate deveni cel mai aprig duşman.

| FerLin a răspuns:

Adevarat. Am ajuns si eu sa preiau de la regretatul Stefan Iordache vorba lui despre prieteni: "Nu exista prieteni, exista doar momente de prietenie." Mare dreptate are!
Eu unul tocmai culeg roadele unei astfel de prietenii ce tocmai se incheie dupa 17 ani de... aparenta "prietenie".

| beaa a răspuns:

Adevarat deoarece exista oameni care vor încerca să ne exploateze încrederea. Lumea e plină de astfel de oameni. Dar trebuie sa le acordam altora timpul şi ocazia de a demonstra că sunt demni de încredere.

| profudereligie a răspuns:

Mai întâi că versetul este trunchiat:
"Cine îşi face mulţi prieteni, îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate." - în versiunea Cornilescu.
"Sunt prieteni aducători de nenorocire; dar este şi câte un prieten mai apropiat decât un frate." - în versiunea ortodoxă română.
Deşi traducerile moderne intenţionează să interpreteze că "acel" prieten este divinitatea, aceste proverbe - pilde ale lui Solomon către fiul său - sunt lecţii de viaţă, în general valabile. Adevărul este că prietenia trebuie întreţinută pentru a funcţiona, aşa încât mulţi prieteni nu înseamnă neapărat buni prieteni. Noi avem o limitare biologică, de aproximativ 100 de persoane, cu care putem întreţine relaţii de prietenie. Acest lucru se datorează evoluţiei, ceata funcţională social a fost pe timpuri de aproximativ 100 de indivizi, noi fiind uramşii celor ce au reuşit să întreţină relaţii funcţionale de prietenie.

| yoonny a răspuns:

E cat se poate de adevarat k prietenii se tranforma la un moment dat in dusmani

fundahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fals. nu spune acolo si ca le poti da viteza oricand daca se urca-n capul tau?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inca nu esti convins? viata te va convinge.dar e dureros.vei avea amici.de pahar.care vor sa te fure.care-ti vor femeia.care se vor bucura de raul ce a dat peste tine.dar prieten adevarat dispus sa-si dea viata pentru tine, NU.este UNUL singur care a facut-o dezinteresat.trebuie doar sa crezi ca a facut-o.el te-a iubit inainte de a te fi nascut,nu te-a mintit, nu te-a tradat, si si-a dat viata si trupul ca jertfa pentru ca tu sa scapi de moarte si sa traiesti vesnic.

| flavia31 a răspuns:

Fals. daca ai multi prieteni nu e ceva rau

| Esperança explică (pentru flavia31):

Nu exista dovada de dragoste mai mare,decat ca cineva sa isi dea viata pentru tine. Daca prietenii tai cei multi in orice situatie sunt gata sa te ajute si sa isi dea chiar viata pentru tine, atunci nu e rau! Prietenul adevarat la necaz devine ca un frate. Si eu am avut multi prieteni, dar stii zicala "Apara-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma apar si singur"

| FerLin a răspuns (pentru flavia31):

Flavia, uita-te ce raspunsuri se dau. Toti oamenii astia au patit-o cu prietenii, inclusiv eu si o spun cu durere in suflet. Cand ai sa ajungi la maturitate ai sa-ti schimi parerea despre prieteni si o spun din nou cu durere in suflet.

| eike a răspuns:

Da E Adevarat