Janina
| Janina a întrebat:

Religia este reclama pentru moarte.

Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| danay20 a răspuns:

Cred că religia ar putea fi folosită într-un mod greşit şi cred că o mare din vină o au cei care se folosesc de ea pentru a le aduce un câştig, dar dacă ai cunoaşte religia care este adevărată cu siguranţă a-i întelege în mod diferit luucrurile.Biblia este o carte care, dacă e analizată corect, poţi să înţelegi lucruri foarte profunde şi te poate ajuta să găseşti indicii despre cei care într-adevăr aplică corect lucrurile.

21 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Desigur, cel puțin din punctul meu de vedere.
Eu cum sunt de părere că nu există rai și iad văd religia doar ca un mod de a ține moralul populației ridicat dând speranța la o viață perfectă după moarte, adică alungă o parte din frica față de moarte.

| Andreea04 a răspuns (pentru FucktheSystem):

Daca esti de parere ca religia este reclama pentru moarte de ce spui ca ea alunga frica fata de moarte? religia nu tine moralul ridicat populatiei, pur si simplu este o cale pe care un individ alege sa o urmeze sau nu ca si multe alte credinte sau cum e si calea pe care tu ai vrut sa o urmezi deci nu trebuie sa contesti religia pentru ca asa pot contesta multi despre cei care nu cred

| FucktheSystem a răspuns (pentru Andreea04):

Cred că e destul de ușor de înțeles, dar explic din nou dacă e necesar.
De ce este reclamă zici. Poi majoritatea oamenilor au frică de moarte, dar religia prezintă moartea într-un mod mai frumos, ca pe un nou început plin de bucurii, o eternitatea plină de fericire etc. Iar după ce ți se face o prezentare ca aceasta, fiind asemenea unei reclame nu îți mai e așa de frică că o să mori și într-un fel chiar îți dorești să se întâmple ca să et întâlnești cu ce dragi să ai fericire eternă și tot așa.
În partea a2a sincer nu înțeleg ce ai vrut să zici. Eu nu contest religia, de multe ori am zis că lumea fără religie ar fi un haos, dar pentru mine religia este o unealtă de controlat populația nu ceva sfânt, nu poți să-mi zici tu sau altcineva să nu gândesc asta doar pentru că este calea pe care ai ales-o tu.

| Andreea04 a răspuns (pentru FucktheSystem):

Ti se pare ca am spus sa nu gandesti asa pur si simplu tiam spus ca este o cale pe cale alegi sa o urmezi sau nu si nu sunt de parere ca alunga o parte din frica pentru moarte asta pot stii doar cei ce cred cu adevarat si chiar daca eu cred in D-zeu asta nu ma face sami doresc sa mor pentru ca stiu ca va fi bine si fac poate mai multe greseli ca tine chiar daca cred in D-zeu.deci mi-am spus parerea in legatura cu afirmatia ta nu am incercat sa te fac sa nu gandesti asa

| Anonim a răspuns (pentru Andreea04):

Ne vedem in paradis?

| Urzi23 a răspuns:

Janina intreaba:
Religia este reclama pentru moarte.
Ce parere aveti?

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

Intrebarea ta este cea mai buna gluma citita pe TPU

| Janina explică (pentru Urzi23):

Nu eu am spus asta ci Gotthold Ephraim Lessing.

| Urzi23 a răspuns (pentru Janina):

Janina explică (pentru Urzi23):

Nu eu am spus asta ci Gotthold Ephraim Lessing.

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

Si ce daca

| Urzi23 a răspuns:

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

Cea mai buna incredintare, in aceasta privinta, ne-o da cel mai mare ostenitor si marturisitor al invierii − Apostolul Pavel. "Daca nu este inviere a mortilor, nici Hristos n-a inviat. Si daca Hristos n-a inviat, zadarnica este atunci propovaduirea noastra, zadarnica si credinta voastra".

Iar Urzi23 a incheiat cu maiestuozitatea-i caracteristica :

Se mai scoala cite un adormit si spune si el ce il taie mintea

| monstrulet a răspuns:

Cele mai multe religii, da. Singurul lucru total "necunoscut" omului este moartea, si nimeni nu vrea de fapt sa moara. Toti vor sa traieasca vesnic, chiar daca or sa slaveasca toata eternitatea o entitate divina. E cea mai profitabila exploatoare posibila.
Oricum nu toate religiile se bazeaza pe asta, unele prezinta o filosofie de viata foarte interesanta(cum ar fi budismul), si cred ca asta e cel mai important, pe moment.

| Varahil a răspuns:

Avand in vedere ca moartea este valabila si pentru cei necredincioși, rezulta ca religia nu-i o reclama pentru nimic.

| Catalinnna a răspuns:

Nu cred in acest aspect. Religia acopera mai multe laturi, printre care si pe cel al mortii. Moartea nu inseamna sfarsitul vietii sufletesti, ci un nou inceput, doar trupul este cel ce se pierde.

| GodBlessYou a răspuns:

Am, da.

regis
| regis a răspuns:

Se incadreaza la categoria "din putul gandirii". Eventual o poti numi o reclama pentru viata, nicidecum pentru moarte.

| carminaburana43 a răspuns:

E un mod interesant de abordare, un lucru este cert preotii religiei de careapartin sustin caci credinta nu are nici o valoare daca nu credem in Inviere.Asta ar insemna ca daca nu am muri nu am avea de ce crede? Of nu e atit de simplu ideea ta s-ar putea dezbate ore in sir avind ca protagonisti crestini si atei deopotriva deschisi la un dialog liber si neantagonist.

| Lex169 a răspuns:

Nu stiu.N-us cine stie ce religios dar eu cred in religia mea.

| Kikoo a răspuns:

Nu cred asta...

| AtlantisMe a răspuns:

Poate incearca sa faca oameni sa nu se sperie atat de mult de moarte gandinu-se ca pot sa se duca in rai sau sa se rencarneze etc

| Andreea04 a răspuns:

Religia nu este reclama pentru moarte din contra este pentru inviere, pentru invierea sufleteasca din viata de apoi pentru fericirea cea vesnica iar cei ce nu cred in religia adevarata sunt morti si cu trupul si cu sufletul

| DonBulan0 a răspuns:

Eu cred in DUMNEZEU si nu cred ca religia e moarte

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

I reclama pentru asa zisa viata de dupa practic asta e baza ei teorectic uni cred si pentru vindecarea bolilor pentru fericire/banii/sanatate /iubire de exemplu eu cate rugaciuni sa bag sa ajung la inima ta?

Întrebări similare