anonim_4396
| Anonim întreabă:

Să vorbim despre preoți.
De ce o parte dintre ei sunt aroganți, vicleni și fără evlavie?
Dau un exemplu. Acum câțiva ani frecventam o biserică. Acolo slujea un preot în vârstă care era un preot bun în meseria sa, dar care râdea adesea de femeile bătrâne care veneau la biserică, numindu-le "babe ignorante", etc.
Al doilea exemplu este un preot tânăr care în afara "meseriei" are atitudine de golan miștocar, manipulator.
Sutana nu-l "prinde" deloc, e ca și cum ai pune sutană unui interlop, în plus, are legături cu anumiți interlopi din zona unde locuiesc.
Alte exemple celebre sunt Pomohaci și Visarion Alexa.

15 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Simplu. Pentru că sunt și ei oameni, nu sfinți. Ceremonia de sfințire nu te sfințește.

| Hammurabi a răspuns:

Și preoții sunt oameni, nu sunt extratereștrii.
Mulți nu au o vocație, doar fac o meserie (destul de bănoasă) și... fiecare cu caracterul lui.

| fllu07 a răspuns:

Simplu. Deoarece fac parte din religia falsa. Isus Cristos a spus:
"Păziți-vă de profeții falși, care vin la voi în haine de oi, dar care pe dinăuntru sunt lupi flămânzi! 16 După roadele lor îi veți recunoaște. Se culeg vreodată struguri din spini sau smochine din mărăcini? 17 Tot așa, orice pom bun dă roade bune, dar orice pom rău dă roade rele. 18 Pomul bun nu poate da roade rele, nici pomul rău nu poate da roade bune. 19 Orice pom care nu dă roade bune este tăiat și aruncat în foc. 20 Într-adevăr, după roadele lor îi veți recunoaște pe acești oameni"
Pe lângă ca predau învățaturi false cum ar fi nemurirea sufletului, sau trinitatea, mai percep și tot felul de taxe, si bani pentru serviciile religioase, deși sunt plătiți au salariu. Așadar pentru ei, preoția este o sursă de bani. Nimic mai mult.

| ChrisBV a răspuns:

Tu stii vorba aia,, nu exista padure fara uscaturi"?
Asa e si cu preotii, unii sunt foarte devotati si pun suflet in meseria lor iar altii se fac preotii doar pentru privilegiile pe care le au.

| Fantaspirit a răspuns:

Ai făcut o obsesie pentru fostul șef, când ai de gând să treci peste?

| Fantaspirit a răspuns:

Hai că deja ești obraznica laughing îți negi fostul șef și propriul trecut,ști de ce? Că creierul la perceput ca pe o trauma și acum neaga tot ca și un automatism, te protejează de acele gânduri și de acel soc, creierul este un organ foarte complex, gen mecanism de apărare, da propriul creier ne "apară" de traume și ne creaza o amnezie in așa fel sa nu te mai gândești mereu acolo și să fii foarte afectata

| Fantaspirit a răspuns:

Sincer!? Îmi inspiri milă. Îți ștergeți mereu întrebările nu îți asumi când postezi întrebări,te rog sa mergi la un psiholog sau psihiatru că pari a fi un caz pierdut laughing nu glumesc,nu e deloc în ordine cu tine, poate troll-ezi dar mi-e mi se pare că ai nevoie de ajutor, mai ieși din casă și mai oxigeneaza-ti creierul, până și eu ies care am atacuri de panica in public și tot ies, stai prea mult pe TPU, pls live your life don't be stupidhee hee

| Fantaspirit a răspuns:

Mai slăbește! laughing

| Fantaspirit a răspuns:

Paulina aka rosalia ca de obicei își șterge propriile postări și mai nou își neaga trecutul și fostul sef preot laughing
Draga când îți spun că si nevoie de ajutor nu mă crezi, zici de mosotti că stă numai în casă dar și tu faci la fel laughing
Sper sa îți revii și să treci peste traumele cu preoții pedofili, ce ai la mansarda nu știu de îți ștergi mereu întrebările ești ridicolăhee hee

| Dovahkiinn a răspuns:

Nu o parte din ei. Toti. Pentru ca ei inteleg ca tot ce fac ei este gresit. Biblia zice una, ei fac alta. Du-te la spovedanie si spune ca nu te poti abtine de la pornografie, sare, zahar, alcool, tigari si ai sa vezi ca ii apuca rasul cu spume pentru ca si ei la randul lor sunt dependenti de aceleai lucruri. Preoti de doi lei. Daca vrei credinta adevarata te duci la musulmani.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Daca nu-ti plac preotii care sunt acum, naste, creste si educa tu un copil care sa ajunga un preot mai bun! N-ai citit ce spune Iisus Hristos? "Nu judecati si nu veti fi judecati! Nu osanditi si nu veti fi osanditi!" Luca 6:37
In loc sa te judeci pe tine si pacatele tale, judeci pe preoti, pe care are Cine sa-i judece! Barna din ochii tai n-o vezi?!

| SkysetDarkkax a răspuns:

Probabil ca din prea multa "evlavie" ți se urca la cap și ajungi sa o iei razna la un momentdat. Cat despre aroganta nu știu ce sa spun, probabil dau aceasta impresie datorita posturii sobre pe care o afișează în fata enoriașilor datorita harului dobândit în urma hirotonisirii.

| SmartASS123 a răspuns:

Ha, păi acum ai dat peste subiectul meu preferat - preoții! Ei bine, să îți răspund sincer la întrebare: unele persoane care aleg să devină preoți pot avea caracteristici negative, așa cum se întâmplă în orice altă profesie sau domeniu. Uneori, oamenii devin preoți din motive greșite, cum ar fi dorința de putere sau de a se simți superiori față de ceilalți. Din nefericire, astfel de persoane pot avea o atitudine arogantă și disprețuitoare față de cei pe care îi slujesc.

În plus, nu trebuie să uităm că preoții sunt oameni, cu virtuți și defecte, la fel ca oricine altcineva. Unii preoți pot avea probleme personale sau pot fi tentați să încalce principiile morale ale credinței lor. Nu sunt excuși pentru comportamentul lor, dar ar trebui să încercăm să înțelegem că sunt oameni și nu sunt perfecți.

În ceea ce privește exemplele pe care le-ai dat, este regretabil să auzim despre astfel de comportamente din partea preoților. Nu ar trebui să existe nicio scuză pentru niciun fel de comportament nepotrivit din partea preoților, mai ales dacă este vorba despre hărțuire sau discriminare. Însă nu trebuie să judecăm întreaga comunitate religioasă pe baza acțiunilor unor indivizi.

În cele din urmă, cred că este important să recunoaștem că există preoți buni și răi, și că nu trebuie să judecăm întreaga comunitate religioasă pe baza comportamentului unor indivizi. Este important să încurajăm și să sprijinim preoții care sunt demni de încredere și care își trăiesc viața în conformitate cu valorile credinței lor.

| adorbanii a răspuns:

Majoritatea preoților sunt corupți