|

Salut! Am si eu o mica intrebare pentru voi.
Sunt lucruri pe care ati vrea sa le faceti dar va impiedica credinta in Dumnezeu?

34 răspunsuri:
| a răspuns:

UNDE ai citit TU ca nu poti face ce vrei? Dumnezeu a lasat DREPTUL de a alege, Liberul Albitru. Daca te ducea capusorul putei intreba: Ce ati putea face dar DRAGOSTEA si RESPECTUL fata de Dumnezeu va indeamna sa nu faceti.

| a răspuns:

Credința în Dumnezeu însemnă nu doar credința în existența Lui ci și în faptul că Dumnezeu e bun, atotputernic, că are scopuri bune pentru noi, că noi avem cea mai fericită viață dacă alegem să ne supunem principiilor, poruncilor Lui.Nu sunt lucruri pe care aș vrea să le fac dar mă împiedică credința pentru că sunt convinsă ce ceea ce vrea Dumnezeu pentru viața mea e infinit mai bine decât ceea aș putea eu alege fără El pentru viața mea. Din păcate deși n/aș vrea, fac lucruri rele contravin poruncilor Lui, de genul bârfă, mânie, răutate, ridicare ton, etc.Mă regăsesc din păcate de multe ori în pasajul scris de apostolul Pavel/nu fac ce vreau ci fac de urăsc... Știu că nimic bun nu locuiește în mine, adică în natura mea pământească, pentru că ce/i drept am voința să fac binele, dar n/am puterea să-l fac. Căci binele pe care vreau să/l fac nu=l fac ci răul pe care nu vreau să=l fac, iată ce fac. Și dacă fac ceea ce nu vreau să fac nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta ci păcatul care locuiește în mine. Găsesc dar în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine.Fiindcă după omul dinlăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea și mă ține rob legii păcatului care este în mădularele mele/ Romani 7

| explică:

Raspunsuri extrem de nefolositoare si ipocrite. NU POT SA DAU FUNDITA!

| a răspuns:

Dumnezeu nu te impiedica sa faci nimic, asta este doar decizia ta personala ce veri sa faci, indiferent ca-i bun sau rau.
Daca ai credinta in EL si esti om de bun simt, respecti legile nescrise al naturii, desii pot da un exemplu acum, fiindca am vazut destui curvari, care merg duminica la biserica, alaturi de sot/sotie si se dau drept mari credinciosi si oamnei drepti si cu frica lui Dumnezeu.
Asadar, nu credinta sau EL te impierdica sa faci ceva, ci TU singur, daca ai bun simt, educatie si te gandesti la repercursiuni. Totul tine de NOI si numai de noi!

| a răspuns:

Cu siguranță toți credincioșii au, însă unii sunt așa de tare îndoctrinați încât au un instinct în a și refuza să ia în calcul posibilitatea în mod conștient. Astfel ei niciodată nu se cunosc pe ei înșiși pe deplin. Ceea ce sunt e rezultatul unei dogme. Nu au identitate, iar tot ce au unic rămâne în subconștient, care atunci când încearcă să se manifeste, se autocritică și autopedepsesc. Trist, dar asta e.

| a răspuns:

Da. Credinta altora.

| a răspuns:

Salut! Absolut deloc, credinta in Dumnezeu este benefica, nu ceva asupritor si in plus, daca nu existau oamenii care sa isi dedice viata in numele adevaratului Dumnezeu, societatea din ziua de astazi ar fi fost cu mult la sau in pamant, chiar intr-un abis imoral. Daca vrei si tu sa ajuti la cladirea unei lumi mai bune, citeste din Bibliewinking.

| a răspuns:

Zeul evreilor nu are nicio autoritate asupra mea.
Ascult doar ce-mi dicteaza constiinta.
Nu am nevoie de un spiridus care sa-mi spuna ce este bine si ce este rau.Mai ales de un spiridus ipocrit si criminal.

| a răspuns:

Eu n-am problema asta, pentru ca stiu ca Dz e doar o fantezie. Daca ar exista, la cata bunatate, putere si iubire i se atribuie, un rationament simplu ne spune ca ar fi trebuit sa fie spitalele goale, numai bucurie si fericire maxima in toata lumea.

| a răspuns (pentru Algo098):

Nu uita ca din cauza pacatului exista suferinta in lume. Daca nu esti informat nu comenta. Si te rog din nou, adu-mi dovezi clare ca nu exista Dz si e o fantezie.

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

"...adu-mi dovezi clare ca nu exista Dz si e o fantezie."

Cel mai clar poti intelege asta din Biblie. Ca pana la urma aia e singura poveste cu personajul asta.

| a răspuns (pentru Holiday):

Asta nu e dovada. Vreau dovezi. M-am saturat sa va dau argumente cum ca exista Dumnezeu. Da-ti-mi voi mie argumente si dovezi ca nu exista daca sunteti asa inteligenti, nu ca mine un prostalan care crede in spiridusi...

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Daca exista un Dz, spitalele erau goale. Nu poate exista un Dz bun, atotputernic si iubitor care sa lase oamenii in suferinta in spital nici macar 1 secunda. Suferinta nu e din cauza pacatului. Ce pacat a facut un copil mic ca sa fie bolnav. Ce pacat face un om obisnuit daca il calca un alt om cu masina? E o incercare fortata de a explica suferinta prin existenta pacatului, o incercare care nu tine cont de realitate, e tot o fantezie. Cu sau fara pacatele imaginare, exista accidente, boli si asa mai departe. Ce pacat face un om daca erupe un vulcan, daca e trasnit de un fulger, daca il ataca un animal, o insecta? Explicatia cu pacatul e o aberatie.

| a răspuns (pentru Algo098):

Ce zici tu acolo nu are sens, nici nu trebuie argument. Dumnezeu este bun si iubitor dar nu zice niciunde ca din vina lui traim noi fara probleme.

"Ce pacat poate face un om"
In Primul rad avem pacatul stramosesc de la Adam si Eva cand Dz i-a izgonit din gradina Edenului si le-a spus "blestemat este acum pamantul din pricina ta. Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el in toate zilele vietii tale; spini si palamida sa-ti dea si sa mananci iarba de pe camp."

"Ce pacat face un om daca e trasnit de un fulger"
Pai venea si el ca omul de la c*rve si il trasneste fulgerul, ce pacat face?

Cat despre copii:
"Căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc"

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Dz a facut totul si stie totul dinainte, deci nu trebuia sa faca copacul cu pricina, ca stia dinainte ce se va intampla, deci e vina lui, la fel cum ar fi vina mea sa dau unui copil mic un pistol adevarat sa se joace si sa ii spun sa nu se impuste. Deci povestea din biblie e contradictorie, nu e serioasa. Dupa ce imi arata ca Dz e vinovat ca a facut totul, ma face pe mine vinovat.

"Pai venea si el ca omul de la c*rve si il trasneste fulgerul, ce pacat face?" Asta deja e o exagerare urata: daca venea de la munca? Daca statea in casa si il lovea fulgerul. Faci orice presupunere ca sa iti iasa ca e pacat laughing

Apoi povestea cu Dz-ul gelos si razbunare contravine ideii de dreptate, bunatate, inteligenta, putere. A fi gelos si razbunator e un pacat. Razbunarea e arma prostului. Un Dz puternic. iubitor si inteligent ar trebui sa fie capabil sa judece corect lucrurile, nu sa se puna la mintea unor muritori si sa pedepseasca suflete nevinovate ca un mafiot ordinar.

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

8 miliarde de oameni exista acum pe pamant si probabil au mai exista alte miliarde de a lungul timpului.

Nu l a vazut nimeni. Este cea mai mare dovada. Dovada absoluta.

| a răspuns (pentru suntserios):

Pai nu poti sa il vezi, il poti simtii. Sunt o multime de oameni care l-au simtit.
Dar ce spun eu, ce sa ii cer unui individ care provine din maimuta laughing

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Si eu pot sa iti zic ca ieri am simtit o intepatura in degetul mare de pa piciorul stang. Nu ma costa nimic si oricum nu pot dovedi.

Sa stii ca nu e o jignire ca imi zici ca provin din maimuta.

| a răspuns (pentru suntserios):

Stiu, e mult mai plauzibil sa evoluezi din nimic, in planete, in microbi si apoi in maimute.
Cum de natura dupa fiecare iarna prinde viata din nou? Vei spune ca s-a adaptat corect? Apoi adu o planta din Africa sa vad daca o poti adapta la noi, incearca doar. Daca nu reusesti tu, spune-le mostenitorilor tai sa faca asta. Sigur nu o sa se adapteze.
Daca totul a evoluat, de ce nu mai evolueaza nimic in ziua de azi? Nu vezi ca totul pe pamant de fapt e o involutie? De cand e Pamantul dispar specii. De ce s-ar fi schimbat lucrul acesta? Daca ar fi evoluat totul de la inceput de ce s-a schimbat fix cand devine omul constient ca nu exista divinitate si are Darwin trei ***?

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

In Timisoara cresc palmieri... sah mat.

| a răspuns (pentru suntserios):

Asta e o exceptie.
"Daca totul a evoluat, de ce nu mai evolueaza nimic in ziua de azi? Nu vezi ca totul pe pamant de fapt e o involutie? De cand e Pamantul dispar specii. De ce s-ar fi schimbat lucrul acesta? Daca ar fi evoluat totul de la inceput de ce s-a schimbat fix cand devine omul constient ca nu exista divinitate si are Darwin trei c*aie?"
Vreau raspuns aici.

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Cred ca tot tie ti am mai raspuns odata. Evolutia se face in mii, zeci sau poate sute de mii de ani. Asa ca nu o sa prinzi tu in viata ta un exemplu concret de evolutie.

Disparitia de specii nu e o involutie.

| a răspuns (pentru suntserios):

Bine, acum sute de mii de ani a inceput ceva sa evolueze. Nu ar trebui sa in prezent sa fi aparut o specie noua? Dar nu e asa, nimic nu mai evolueaza. Nu s-a a auzit niciodata in toata istoria cunoascuta un soricel care merge in 2 picoare sau mai stiu eu ce.

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Gaina
era dinozaur odata

| a răspuns:

Sincer daca m-as lasa condus de firea pamanteasca sti ce as face? ai vazut cand intra porcul intr-o groapa cu noroi e si eu la fel. Dar uni hotarasc sa isi lase viata de duhul si il vad pe Hristos prin credinta ( tot ceea ce a facut pentru mine-tine ) si nu isi mai permit sa faca lucruri ne-ingaduite.

| a răspuns:

Dumnezeu stie de ce ne-a poruncit sa facem/nu facem unele lucruri, iar daca ascultam de El, eu cred ca o facem chiar spre binele nostru. Pacatele au consecinte care ne afecteaza chiar si in mod direct, asa cum si o viata curata, bazata pe o relatie personala cu Dumnezeu, aduce implinire si pace.
Asadar, desi credinta poate parea o piedica in "a-ti trai viata", am incredintarea ca ascultarea de Dumnezeu e infinit mai importanta decat orice poate oferi lumea aceasta.

| explică (pentru Draings21):

Vrei sa spui ca tu faci totul corect? Nu ai incalcat niciodata cuvantul lui Dumnezeu?
Evident ca toate lucrurile pe care nu le putem face au intelesul si logica lor, insa in ziua de azi mi se pare aproape imposibil sa nu incalci anumite reguli.

| a răspuns (pentru LikeARollingStone):

N-am zis ca nu pacatuiesc niciodata. Cu totii suntem oameni si gresim. Ideea e ca e o diferenta mare intre a trai constant in pacat si a pacatui ocazional, din "neveghere". Iar diferenta asta o poate face in noi doar Dumnezeu, daca ne intoarcem la El din toata inima.

| a răspuns (pentru Draings21):

90% din credinciosii practicanti pe bune asculta de dumnezeu de frica nu pentru binele lor.

| a răspuns (pentru suntserios):

Credinciosii adevarati asculta de Dumnezeu pentru ca il iubesc si pentru ca ii respecta autoritatea, nu din frica. Dar din pacate sunt si foarte multi care au o perspectiva gresita si incearca sa "ajunga la Dumnezeu" prin fortele proprii, practicand tot felul de traditii si obiceiuri de frica iadului. Pe aceia nu ii pot considera credinciosi, ci doar religiosi.

| a răspuns (pentru Draings21):

Nicidecum, toti sunt in gura cu pacate, cu rugaciuni, cu "te bate dumnezeu", cu frica de a ajunde in iad samd.

Asta e si scopul religie, de aia a fost inventata, sa controleze masele de oameni, si cum poti controla altfel daca nu prin frica?

Si totusi cum sa asculti din iubire de cineva care stii ca te pedepseste daca faci ceva rau sau te trimite sa arzi in focuri daca nu ii convine ce faci?

Cum sa asculti din iubire de cineva care te are drept scalv de cand te nasti pana mori?

Si la urma urmei cat de incapabil poate fi un credincios incat sa nu fie capabil sa faca singur lucruri bune si tyrebuie sa ii zica cineva cum sa le faca?

| a răspuns:

Cele mai frumoase lucruri care le poti face in aceasta viata sunt lucrurile binecuvantate de Dumnezeu. Deci de ce sa-ti doresti sa faci altceva?