| IoanaG18 a întrebat:

Salut. De ceva vreme, in relatia mea nu mai putem realiza nimic, asta după ce mama mea m-a blestemat sa nu fiu fericita cu acest băiat. Înainte de vorbele mamei mele ne descurcam mai bine, de când mi-a spus ea unele vorbe nu mai putem realiza nimic in aceasta relație. Țin sa mentionez ca stam in concubinaj. Unele persoane ne-au recomandat sa ne cununăm la preot. Știți cum putem trece de aceasta perioada? E nevoie de cununie sau ar fi cazul sa mergem la biserica?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

1. Ca o relație să fie binecuvântată de Dumnezeu trebuie trăită ca să fim plăcuți Lui.
2. La căsătorie contactul cu părinții/socrii, se reduce la cel mult un telefon de 5 minute pe lună. Dacă sunt răi se reduce la un telefon/an sau mai rar.

| IoanaG18 explică (pentru anonimg):

Și dacă fac cununia religioasă ar fi Ok?

| anonimg a răspuns (pentru IoanaG18):

Depinde de caracterul lui. Caracterul omului nu se schimbă în mai bine la căsătorie.
Dacă se poate conviețui cu el, atunci căsătoriți-vă.
Nu trebuie să credem că Dumnezeu este obligat să binecuvânteze pe orice bărbat și femeie care se căsătoresc. Dar concubinajul împiedică pe Dumnezeu să ocrotească acel cuplu, și să fie prezent în acea familie.
Oricâte slujbe s-ar face, Dumnezeu nu poate fi îmbunat să fie prezent într-un cadru pe care el îl condamnă.
Vei vedea diferența după cununia religioasa. Dar dacă bărbatul trăiește în așa fel încât nu dorește prezența lui Dumnezeu, atunci cununia nu va primi binecuvântarea lui Dumnezeu. Nici Dumnezeu nu poate fi prezent într-un loc unde nu este dorit.

9 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Rrlatia vosstra nu e bi necuvantata de Creator daca stati in concubinaj fara casatorie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce acest blestem crezi că are efect? Ce ați realizat pînă la așa zisul blestem și ce nu mai puteți realiza acum? Binecuvântarea preotului o să rezolve problema fericirii voastre?

| Holiday a răspuns:

Daca blestemele ar functiona, populatia s-ar reduce cu 90%. In alta ordine de idei, cum naiba sa te gandesti la casatorie, daca lucrurile nu merg bine?! Casatoria nu rezolva problema, doar complica lucrurile.

| AliGab a răspuns:

Este de facut cununia religioasa, dar si mama trebuie convinsa sa renunte la blesteme. Sa se duca sa se spovedeasca, ca si voi de altfel si sa urmati, toti trei, sfaturile preotului.

| andreisergiu123456789 a răspuns:

De ceva vreme, in relatia mea nu mai putem realiza nimic, asta după ce mama mea m.a blestemat sa nu fiu fericita cu acest băiat.-Bestemele is absolut povesti, frica te copleseste, scapa de ea. Punct.

| andreisergiu123456789 a răspuns:

Blestemele sunt o sursa clara de inducerea fricii.
Totul este doar in mintea voastra si faptul ca acele vorbe grele v au afectat starea de spirit, dintr una buna, intru na rea, automat nu ati mai facut nimic cu placere si cu seriozitate.Esti ceea ce gandesti, schimbati va inapoi spunand clar "nu exista blesteme".(de oricate ori e nevoie).

| AVAAVA a răspuns:

Cununia Religioasa mai înainte de toate.
Daruiti-va viata lui Hristos, mergeți la Sfânta Liturghie Duminica, Spovediti-va regulat, împărtășiți-va, căutați-va un Duhovnic și Rugați-vă lui Dumnezeu sa va găsiți un Duhovnic care sa va îndrume într-u viețuirea plăcută lui și închinată lui Dumnezeu. Dacă faceți ce va spun, va garantez ca nu exista Blestem care sa prindă. Atunci când ne unim cu Htistos, Diavolul ca și stăpânitor al acestei Lumi nu are putere asupra Voastră. Diavolul are putere doar asupra celor rătăciți în Duhul Lumi, si are putere pentru ca ii este îngăduita.Si ispitele fac parte din procesul mântuirii noaste, asadar Diavolul fără sa realizeze, atunci când ne împotrivim ispitelor, sufletul nostru creste și prinde aripi.