|

Salut.Maine merg la olimpiadala religie si vroiam sa intreb ceva. Sfanta Taina a Preotiei se poate savarsi in timpul oricarei slujbe sau doar in cadrul Sfintei Evanghelii sau doar in cadrul Sfintei Liturghii? Si inca o intrebare daca v-ar da de facut o compunere desper Maica Domnului ce idei ati avea in vedere cum ati asambla-o? Sunt curioasa ca sa vad si parerile voastre siDoamne ajuta! FUNDA

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Deși Taina Preotiei și rugăciunea comună din cadrul Sfintei Liturghii sunt două lucruri diferite, pentru confirmarea preotului în cadrul comunității, se obișnuiește ca taina preoției sa fie făcută în cadrul Sf. Liturghii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai la ceea ce ne ceri nu stiu pe ce criterii te-a trimis la Olimpiada, preotia este taina data unui om

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Habar nu am.Incearca astea:

http://www.crestinortodox.ro/......79750.html

http://www.sfaturiortodoxe.ro/......reotia.htm

Despre Maica Domnului:
"Nu as vrea sa fiu inger ca sa vorbesc despre Maica Domnului.
Vreau să vorbesc ca om slab, să pot simţi adevărat dragostea şi mila Maicii Domnului.
Maica Domnului se simte, cred, mai bine printre oameni necăjiţi, slabi şi prigoniţi în orice fel, decât s-ar simţi înconjurată de îngeri. Maica Domnului jertfeşte mereu, suferă mereu şi cred că se luptă chiar şi cu dreptatea divină apărând pe neputincioşii care o cer în ajutor. Iubeşte peste închipuire de mult şi fără de alegere şi pe cei ce sunt răi şi chiar şi pe cei nepăsători.
Nici un păcătos, oricât de mare ar fi, să nu se piardă, dacă Maica Domnului îl apără.
O, fericită încredere! O, scăpare sigură! Maica lui Dumnezeu este Maica mea. Cu câtă siguranţă aşadar trebuie să nădăjduim, dacă mântuirea noastră atârnă de voinţa unui Frate atât de bun şi a unei Mame atât de îndurătoare!
„O, ce fericire este a muri în mijlocul atâtor îngeri! (se zice despre călugări). Ah, nu este timp de odihnă chiar acum când se apropie sfârşitul vieţii mele!" Maica Domnului ne iubeşte mult. Ea vede în noi preţul morţii lui Iisus Hristos. Maica Domnului ne doreşte lucruri mai mari decât ne dorim noi înşine.
Ea se arată cu inima largă chiar şi faţă de aceia care, fie din nepăsare sau din nerecunoştinţa, aleargă rar la dânsa. Dar cu cât mai generoasă nu va fi ea cu aceia care neîncetat îi cerşesc ajutorul? Aceştia nu numai că sunt iubiţi mult, dar chiar sunt slujiţi de dânsa.
Maica Domnului ne răpeşte inimile. Aş vrea să am toate inimile sfinţilor şi ale îngerilor pentru a iubi pe Maica Domnului. Şi oricât ar iubi-o cu toată puterea...2007 - 2246 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează