anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut! Recent i-am promis ceva lui Dumnezeu dar nu m-am putut tine de promisiune decat câteva săptămânii. M-am rugat la Dumnezeu ca sa ma ierte și am fost și pe la Biserica ca sa trec pe sub masa la Sfânta Vineri, am început sa ma rog mai mult, sa citesc cărții sfinte, etc... Dar tot nu sunt sigur dacă m-a iertat de fapt am o părere de rău ca nu m-a iertat si tot asa. Dar acum am doua intrebari:


1. Este vreo alta metoda prin care se poate ierta ca am promis și jurat ceva în fata lui Dumnezeu și ca nu m-am putut tine de promisiune?
2. Voi fi pedepsit pentru ca nu mi-am putut ținut promisiunea? (Vreau sa menționez ca m-am învățat minte și ca nu o sa mai promit nimic).
Va rog am nevoie de niște răspunsuri rapide pentru ca ma mustreaza conștiința efectiv. Vreau sa știu ce sa fac ca să ma ierte și sa revin la normal și sa nu mai am ganduri de rău ca nu m-a iertat, etc...
Dau funda! Va rog fără răspunsuri drastice, sau troll.

8 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj fictiv de poveste puerila, fantezista, primitiva si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori, deci promisiunile catre personajul inexistent cat si iertarea sau pedeapsa "data" de acesta au valoarea egala cu zero.

| Eisenheim a răspuns:

Da,vei fi pedepsit,va veni Dumnezeu cu armatele sale și te va distruge etc. Tine-o tot așa,considera-te păcătos,intra in depresie,hai că ești pe calea Domnului. Deci eu zic să îți revii, sa te trezești la realitate, să ieși din basmul tău, sa te bucuri de viață și pur și simplu să înveți din greșeli, atât happy sau poți continua să îți autoimpui reguli și povești până ți-se strica capul happy te asigur că Dumnezeu nu vrea asta

| Fabi88888888888 a răspuns (pentru Eisenheim):

Bun, am zis eu undeva ca intru in depresie sau ceva? Stiu si eu ca Dumnezeu nu vrea asta dar Dumnezeu nici nu vrea ca sa ma vada sa fiu ultimul pacatos... Vreau doar sa iti mai zic ca nu ma consider pacatos doar ca am o parere de rau despre ce am facut, atat. niciodata nu cred ca m-am simtit pacatos.

| Eisenheim a răspuns (pentru Fabi88888888888):

Foarte bine happy nu te mai subestima,ai greșit,ai recunoscut,ai învățat din greșeală,mergi mai departe, Dumnezeu vede asta nu trebuie sa treci pe sub o mie de mese,sa faci nustiuce, astea îs povesti inventate de oameni, nu santem in povesti sa ne impună Dumnezeu probe, vede că ai greșit, ai recunoscut, te iartă mergi mai departe și ai grijă, simplu happy

| pacatosulClaudiu a răspuns:

Despre ce promisiune incalcata este vorba? Nu orice spune Biblia este si adevarat, si atunci nu are rost sa te amagesti si sa intri in depresie pentru ceva ce de fapt poate fi absolut normal si chiar benefic.

| Fabi88888888888 a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

Promisiunea făcută este ca nu voi mai face păcatul Malahiei asta era... dar gen nu intru în depresie sau ceva doar ca ma mustrează constiinta asta e tot...

| pacatosulClaudiu a răspuns (pentru Fabi88888888888):

Tocmai de-asta ti-am si raspuns. Sunt unele chestii pe care religia le considera nocive relatiei tale cu Dumnezeu desii realitatea este asta.
Din punct de vedere stiintific, masturbarea este benefica neavand niciun dezavantaj. Stiinta se bazeaza pe definirea, dovedirea si explicarea fenomenelor si al elementelor care exista peste tot din univers.
Este explicat si demonstrat stiintific ca masturbarea este o activitate sexuala sanatoasa, iar asta pentru ca are numeroase beneficii, atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Exista numeroase studii care vorbesc despre aceste beneficii, printre care se numara:
• eliminarea stresului;
• un somn de calitate;
• dispoziţie mai buna;
• relaxare;
• placere;
• eliminarea crampelor;
• eliminarea tensiunii sexuale;
• sexul devine mai bun;
• iti intelegi mai bine corpul.
Multe cupluri aleg sa se masturbeze pentru a explora diferite placeri, dar si pentru a evita sarcinile nedorite sau bolile cu transmitere sexuala.
Alte beneficii ale masturbarii:
• Exista cercetari care sugereaza ca ejacúlarea regulata scade riscul aparitiei de cancer de prostata, insa medicii inca nu stiu exact de ce. De exemplu, in urma unui studiu realizat in 2016 s-a descoperit ca riscul de cancer de prostata a scazut cu pana la 20% in randul barbatilor care au ejacúlat de cel putin 21 de ori intr-o luna. Un alt studiu din 2003, arata o legatura similara intre ejacúlarea frecventa si riscul scazut de cancer de prostata.
• In timpul sarcinii apar schimbarile hormonale, iar unele femei pot simti o dorinta mai mare de a face séx. Mastúrbarea este o modalitate sigura care te ajuta sa elimini tensiunea sexuala in timpul sarcinii si, in plus, poti preveni simptomele care apar in timpul sarcinii, precum durerile de spate, crampele sau contractiile.
Deci in concluzie mastúrbarea este un lucru normal si benefic atat fizic cat si psihic.

Conceptul de eugenism, a aparut undeva prin secolul 19. Eugenismul este un set de credinte si practici care are drept scop imbunatatirea calitatii genetice a unei populatii umane. Astfel, printre multele definitii si optiuni au aparut si diferite metode contraceptive cum ar fi pastilele, pilulele, stelirete, PREZERVATIVE. Reglia ce a facut pentru un asa bine? I-a multumit? NU! A fost impotriva si a luat masuri impotriva acestui concept. Ti se pare corect ce a facut? Crezi ca nu ar trebui sa existe metodele contraceptive? Crezi ca religia este roz in totalitate?

Am mai spus-o. Fiosofic, este o carte buna pentru a o citii din curiozitatea de a afla cum erau vazute acele timpuri in ochii scriitorilor si de a prelua UNELE invataturi comportamentale, dar NICIDECUM nu trebuie sa traiesti dupa ce scrie in Biblie.

| Fabi88888888888 a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

Ok mulțumesc pentru raspuns!