| SpecialMan55 a întrebat:

Vreau sa va intreb daca stie cineva cum sa fi iertat de pacat...mi-ar trebui o rugaciune sau ceva de genul...dau funda...:* multumesc

11 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Bagi o fisa la biserica. NU EXISTA PACATE, tontule! Exista oameni idioti care se autoinvinovatesc pentru rahaturi. Important e sa ai un dialog cu propria persoana si daca ceea ce ai facut e cu adevarat nociv pentru tine sau cei din jur, sa nu o mai faci. Oh, da, si "nociv" nu inseamna sa nu pupi poala popii sau sa mai dai o la8a din cand in cand.

| danay72 a răspuns:

Sa te rogi lui Dumnezeu spunand ceea ce ai facut, sa iti ceri iertare si sa nu mai repeti acel pacat.

| AFR81 a răspuns:

Te duci la biserica, te spovedesti si gata.

| milan9 a răspuns:

Suntem in postul Maicii Domnului. Nu stiu sigur ce cale ai cauta pentru o problema atat de serioasa, dar, lucrarea harului (prin spovedanie) este calea lasata de Fiul lui Dumnezeu in Noul Testament...

| Mayhem666 a răspuns:

Ca sa fii iertat de "pacate", poti sa te duci la bisecira si bagi cativa banuti in buzunarul popii si gata se rezolva laughing

| sublime89 a răspuns:

Ca sa fii iertat de pacate, trebuie mai intai sa existe asa ceva. Unde e dovada ta ca pacatele sunt reale?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Taina Spovedaniei, Mărturisirea sau Pocăinta, cum mai este cunoscută, ne izbăveşte, clerici şi simpli credincioşi, din robia păcatelor săvârşite după Botez. Pentru că după Botez nici un om nu poate trăi fără să cadă în păcat, ni s-a dat acest mare dar al iertării păcatelor, prin mărturisirea lor cu părere de rău la preotul duhovnic, prin încetarea săvârşirii lor şi prin îndeplinirea canonului primit.
Aşa cum se spune şi în rugăciunea (molitfa) dinaintea Sfintei Spovedanii, pocăinţa care conduce la iertarea păcatelor o regăsim încă înainte de întruparea Mântuitorului, la regele David care prin proorocul Natan a dobândit iertare, pocăindu-se pentru păcatul desfrânării şi uciderii, cât şi la regele Manase, care, de asemenea, a fost iertat prin rugăciunea cu pocăinţă pentru mulţimea fărădelegilor săvârşite. Mântuitorul instituie Taina Spovedaniei când spune: 
„Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi. Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate, şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute" (Ioan 20, 21-23) Și „Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer" (Matei 18, 18). Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan ne spune: 
„Dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înşine şi adevărul nu este întru noi. Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească pe noi de toată nedreptatea" (I Ioan 1, 8-9)
spovedania se facecel puţin o dată în fiecare din cele patru posturi, iar pentru cei râvnitori, de câte ori căderea în păcat îi îndepărtează de harul lui Dumnezeu, ori când le slăbeşte râvna sau când trec prin ispite mari.
Spovedania trebuie să fie: completă, sinceră, de bună voie, secretă, cu umilinţă şi zdrobirea inimii şi cu hotărârea de a nu mai repeta păcatele mărturisite.
Canonul este parte a Tainei Spovedaniei, care nu urmăreşte pedepsirea penitentului, ci a-l face conştient de gravitatea păcatului şi a-l ajuta să se îndrepte. Cel dintâi Canon al oricărui penitent este de a nu mai săvârşi păcatul. Cel mai mare Canon pe care îl poate da duhovnicul este îndepărtarea pentru o vreme de Sfânta împărtăşanie.
Sfânta împărtăşanie, numită şi Euharistie sau Cuminecare, este Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos date nouă spre unire cu Dumnezeu şi spre moştenirea vieţii veşnice. Pâinea şi vinul Sfintei Euharistii nu „închipuie" Trupul şi Sângele Domnului, ci sunt chiar Trupul şi Sângele Domnului, după cuvântul Mântuitorului la Cina cea de Taină:  „Acesta este Trupul Meu (...). Acesta este Sângele Meu". 
Nu se pot împărtăşi cei căzuţi în păcate grele: cei necununaţi religios, cei ce fac desfrânări, ucideri, avorturi, beţii, cei ce urmează învăţături şi credinţe rătăcite (mai ales dacă s-au împărtăşit la aceia), vrăjitorii, ghicitorii, cât şi cei care apelează la vrăjitori şi ghicitori. De asemenea, nu se împărtăşesc cei căzuţi în inconştienţă sau în comă, cei nebuni, cei posedaţi de duhuri necurate şi cei violenţi.

| Ben00 a răspuns:

Se numesc rugaciuni de pocainta. Rugaciunile de seara sunt de acest fel. Insa daca ai gresit fata de cineva, trebuie sa te ierte si el; poti sa ii intorci un gest de bunavointa. Cred ca nu trebuie sa fie nimeni suparat pe tine.

| Lucică1998 a răspuns:

Nu ai nevoie de vreo rugaciune de tip poezie ca sa fi iertat de pacate, tot ce trebuie sa faci este sa te pui pe genunchi si sa ii spui lui Dumnezeu pacatele tale, sa ii spui ca iti pare rau pentru ele si sa Il rogi sa te ierte si sa nu le mai faci.

| miaaaaauuu a răspuns:

Nu ai nevoie. Uită-te pe creștinismul expus, și trebuie sa te ierți TU dacă crezi ca ai greșit cu ceva. Nu mai baga în seama " păcatele" religiei creștine, majoritatea sunt considerata pacata fără nici un motiv.

| SpecialMan55 explică:

Noob laughing